Καλώς το εργαζόμενο κορίτσι μας :)
Μπλακ μου δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για τη σύνδεση μεσημεριανού και βραδινού. Έχε απλα στο νου σου ότι καλο είναι να μην τρως αυγό την ίδια μέρα που θα έχεις για κυρίως κρέας όπως είπες και εσύ. Αλλά και αυτό δεν είναι ωχ αμάν κάτι που αν το κάνεις έγινε κάτι. Αυτό που θα σου πρότεινα εγώ είναι απλά όταν έχεις π.χ. φασολάκια που ανέφερες ή γενικά ένα πιο ελαφρύ μεσημεριανό που δεν σε "πιάνει" καλά να τρως ένα βραδινό με περισσότερη πρωτεϊνη (σουβλάκι, κοτόπουλο κτλ βασικά κρέας). Ή ένα πρωινό με αυγό. Εγώ από το διαιτολόγιο που μου δίνει, όταν πεινάω από μόνη μου προσθέτω περισσότερη πρωτείνη και εννοείται ποτέ δεν το σχολιάζει καν ως κάτι κακό ίσα ίσα π.χ. μου έχει ένα αυγό, θα βάλω δύο ή θα προσθέσω στο ένα αυγό και μία φέτα τυρί στο πρωινό μου.
Κινούμαι βασικά στη λογική ότι κρατάω πάντα τον υδατάνθρακα στις ποσότητες που μου λέει, για να μην έχω πρόβλημα με λιγούρες και αυξάνω την πρωτείνη μου και τη σαλάτα μου όσο χρειάζομαι για να είμαι καλά και χορτάτη. Μόνο στη φέτα και στη γραβιέρα προσέχω να μην ξεφεύγω γιατί είναι λιπαρά τυριά και χρειάζεται προσοχή εκεί.
Κατά τα άλλα στο ραντεβού σου θα σου πρότεινα να συμπληρώνεις μία μικρή λίστα με απορίες, δυσκολίες που συνάντησες μέσα στις 2 εβδομάδες και να τις συζητάς μαζί του. Π.χ. αν ένιωσες πείνα μία μέρα να το αναφέρεις, ή αν είχες ακαταμάχητη επιθυμία για γλυκό που δεν οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια, ή αυτά που ρωτάς εμάς σχετικά με συνδυασμούς τροφών κτλ.
Αν ο διατροφολόγος βλέπει ότι τηρείς το πρόγραμμα, είσαι οκ και χάνεις βάρος, δεν θα ξέρει αν τυχών έχεις συναντήσει δυσκολίες και δεν του τις αναφέρεις. Οπότε η λίστα είναι ένα καλό εργαλείο πέρα από το διατροφολόγιο. Εγώ πολλές φορές πήγαινα και έφευγα με την αίσθηση ... "τι πήγα και έκανα τώρα; ραντεβού;" αλλά μετά κατάλαβα ότι εγώ είμαι αυτή που πρέπει να κινηθώ, τα ερεθίσματα και τη γνώση μου την είχε δώσει, το βίωμα όμως είναι δική μου δουλειά. Έτσι με τον καιρό έμαθα να συνεργάζομαι καλύτερα μαζί του, και εκεί που πραγματικά με βοηθούσε είναι όχι όταν τα πήγαινα καλά αλλά όταν έτρωγα τα μούτρα μου. Εκεί σαν να άλλαζε όλο το κλίμα και ξαφνικά να ένιωθα ότι είχα τη συμπαράσταση όλου του κόσμου.