πολυ ωραια!
χωρις κρεμα δε γινεται? δε χρησιμοποιει τετοια...
αλλη εναλλακτικ ημηπως?
Printable View
πολυ ωραια!
χωρις κρεμα δε γινεται? δε χρησιμοποιει τετοια...
αλλη εναλλακτικ ημηπως?
εγω δεν εβαλακρεμα γαλακτος. λιγο εβαπορε λαιτ εβαλα μονο.. σκετο.
ποια ειναι τα εβαπορε? τα γαλα βλαχας κτλ? τετοια χρησιμοποιω
πως εγραψες?>
παω για δουλειες...κ μετα αναγνωση. ποτε αρχιζεις εσυ? (το βιβλιο)
φιλια
εγραψα καλα!! μαλλον το περασα!! εβαπορε ειναι αυτα στο κυλινδρικο μεταλλικο κουτι βλαχας νουνου κλπ που τα αριαωνεις με νερο οταν θες να το πιεις.αλλα για τη συνταγη κατευθειαν.εχω διαβασει τα 4 κεφαλαια και σημερα κανονιζω τις καρτες μου.ειμαι στην πρωτη μερα δηλαδη!! ηδη εχω ηρεμησει!!
Η συνταγη με τα μηλα ειναι απιθανη. Εγω βαζω μια κουταλια μελι αντι για ζαχαρη.
Τον τελευταιο καιρο εχω κολλησει με τα μανιταρια. Κατι που κανω πολυ συχνα και ειναι ελαφρυ ειναι το εξης:
Τσιγαριζω σε μια κατσαρολα πολλα μανιταρια(με λιγο λαδι) σβηνω με λιγο κοκκινο κρασι και προσθετω πρασο και φρεσκο κρεμμυδακι, αλατι πιπερι. Εμενα μου αρεσει πολυ. Και γενικοτερα με τα μανιταρια αυτοσχεδιαζω. Μπορει να προσθεσω και χυμο ντοματας κτλ
Κατι αλλο που φτιαχνω συχνα ειναι στηθος κοτοπουλο σε κομματακια με μανιταρια καλαμποκι(γινεται πιο νοστιμο και με λιγο μπεικον αλλα μπορει να παραληφθει για ευνοητους λογους) και στο τελος λιγη κρεμα γαλακτος λαιτ.
Τωρα εχω βαλει και ενα λικερ δυοσμο που εφτιαξε η μητερα μου, το οποιο ειναι τιγκα στη ζαχαρη, αλλα ειναι μαγεια!! Τρελαινομαι για δυοσμο, μπορω να τρωω και σκετα ωμα τα φυλλα του.
Kοτόπουλο αλα κρεμ
Τσιγαρίζεις σε μία κ.γ. λάδι τα μανιτάρια
μαζί με 1-2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα ψιλοκομμένη
αλάτι πιπέρι και το κοτόπουλο ψιλοκομμένο (φιλέτο)
στο τέλος ρίχνεις κάποια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά?.
όχι όλο το κουτί λίγο....
Δεν παίρνω όρκο για της θερμίδες αλλά σε γεύση σκίζει.
Ευχαριστουμε ΜΚΕΗ! :eureka:
παντως κοριτσια μια ματια που εριξα σημερα εδω μεσα....
ε...δεν τις λες και για αδυνατισμα τις περισσοτερες ε?
σκετη κολαση:cool: ειναι το θεμα!
:tumble:
οταν θελω σοκολατα....
σε μια κουπα βαζω 2-3 ασπραδια,κακάο,ζαχαρίνη, καμιά βανίλια αν έχω,το χτυπάω με το μιξεράκι του φραπέ και κατευθείαν στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.
Γίνεται σαν κεικ.Ειδικά αν προσθέσετε και μαρμελάδα μετά είναι σούπερ...
γινεται μειγμα δλδ κανονικο?παχυρεστο σαν κεικ?
ναι!!!!!σαν muffin σκέψου.
το σημαντικό είναι ότι γίνεται σε 1 λεπτό.
Θα το δοκιμασω καποια στιγμη!:thumbup:
ωραιο! δεν εχω μικροκκυμματα, να το βαλω στο φουρνο?Quote:
Originally posted by alexandrita
οταν θελω σοκολατα....
σε μια κουπα βαζω 2-3 ασπραδια,κακάο,ζαχαρίνη, καμιά βανίλια αν έχω,το χτυπάω με το μιξεράκι του φραπέ και κατευθείαν στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.
Γίνεται σαν κεικ.Ειδικά αν προσθέσετε και μαρμελάδα μετά είναι σούπερ...
Καλημέρα κοραλάκι!!!
στο φούρνο δεν το έχω δοκιμάσει,φαντάζομαι οτι θα γίνεται,απλώς όχι τόσο γρήγορα!!!
Κέικ με καρύδα
4 αυγά
1 φλ. ζαχαρίνη
1 1/2 φλ. τρ. αμύγδαλο
1 φλ. ινδική καρύδα
2 βανίλιες η 2-3 σταγόνες εσάνς βανίλιας
1 κ.τ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Χωρίζουμε τους κρόκους απ' τ' ασπράδια και χτυπάμε στο μίξερ τ' ασπράδια με τη ζαχαρίνη μέχρι να φουσκώσουν και ν' ασπρίσουν.Τότε προσθέτουμε τους κρόκους,το αμύγδαλο ,τη καρύδα,τη βανίλια και το μπέικιν.Βουτυρώνουμε μία μεγαλούτσικη φόρμα η 2 μικρότερες (εγώ χρησιμοποίησα 2 μακρόστενες φόρμες της sanitas) και αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθ. ψήνουμε πάνω-κάτω περίπου μισή ώρα. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.Τι έκανα εγώ μετά; Το έκοψα στη μέση κατά μήκος, άλειψα ένα λεπτό στρώμα μαρμελάδας χωρίς ζάχαρη και το ένωσα ξανά σαν σάντουιτς. Από πάνω έφτιαξα μια σως σοκολάτα, το περιέλουσα και πασπάλισα με λίγη τρ. καρύδα.