Quote:
Originally posted by Eli
Γεια σας παιδιά,
είμαι καινούρια στο forum και είπα να έρθω και εγώ στην παρέα σας για να μοιραστώ τις εμπειρίες μου. Είμαι 33 χρονών , έχω ύψος 1.70 και βάρος 96,5. Παλεύω με το βάρος μου από την εφηβεία μου μέχρι τώρα ασταμάτητα!!! Έχω δοκιμάσει τα πάντα : άπειρες δίαιτες όπως Atkins, χημικές δίαιτες, weight watchers, Herbal Life ακόμη και γυμναστήριο και διατροφή από μόνη μου, ξέρετε το γνωστό ψητό - σαλάτα. Κάποια από αυτά όντως είχα αποτέλεσμα για απώλεια βάρους και όντως μετά από πολύ προσπάθεια και δύναμη είχα καταφέρει να φτάσω τα 70 κιλά ή ακόμη και τα 65-66. Βέβαια το κακό ήταν ότι και τις τρεις φορές που κατάφερα να φτάσω τον στόχο μου δεν κατάφερα ποτέ να τον κρατήσω. Μετά από μερικούς μήνες ή και χρόνο άρχιζα και πάλι να βάζω κιλά με απίστευτη μάλιστα ευκολία και κάθε φορά πιστέψτε με ήταν ακόμη πιο δύσκολο να ξαναπροσπαθήσω να τα χάσω. Δεν ήταν ότι δεν είχα την δύναμη ψυχής αλλά δεν μπορούσα να είμαι συνεχώς και υπό καθεστώς δίαιτας! Μετά από τόσες προσπάθειες είχα εξαντληθεί τόσο πολύ, με αποτέλεσμα να χάσω το κουράγιο μου και να φτάσω πέρυσι τα 105 κιλά! Αποφάσισα λοιπόν λοιπόν για πρώτη φορά στη ζωή μου να πάω σε διατροφολόγο, πριν από ακριβώς ένα χρόνο. Δυσκολεύτηκα πολύ στην αρχή γιατί στην πορεία και μετά από πολύ διάβασμα και ψάξιμο με προτροπή του διατροφολόγου μου διαπίστωσα ότι έχω διατροφική διαταραχή κάτι που είναι πολύ κοινό βέβαια, συγκεκριμένα έχω αδηφαγική διαταραχή.
Οι στόχοι λοιπόν που έθεσα στο εαυτό μου από τότε είναι οι εξής:
1. Να απαλλαγώ από την διατροφική διαταραχή μου.
2. Να αποκτήσω ένα ισορροπημένο - υγιεινό τρόπο διατροφής.
3. Να αναπληρώσω όλα τα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό μου που μου έλειψαν μετά από χρόνια κακή διατροφή.
4. Να βάλω την ήπια καθημερινή άσκηση στη ζωή μου!!!! ΣΟΣ πολύ σημαντικό το καταφέρνω αλλά όχι πάντα.
5. Να σταματήσω να ζυγίζομαι (μεγάλο θέμα!)
6. Να μάθω να διαχειρίζομαι τις δύσκολες καταστάσεις στην ζωή μου με διαφορετικούς τρόπους και όχι με υπερφαγικά επεισόδια.
7. Να σταματήσω επιτέλους αυτή την εμμονή μου με το βάρος μου και να χαρώ τη ζωή μου!
8. Να αποκτήσω καλύτερη υγεία για να μπορώ να απολαμβάνω την ζωή μου, χωρίς πόνους στην μέση στα γόνατα, στην κοιλιά μου (πάσχω από σπαστική κολίτιδα εδώ και 6-7 χρόνια)
9. Και τέλος αφού καταφέρω να κάνω όλα αυτά να καταφέρω να φύγω από την παχυσαρκία και να αποκτήσω ένα φυσιολογικό βάρος.
Το ταξίδι που έχω να κάνω είναι πολύ μεγάλο και δύσκολο. Είναι όμως η πρώτη φορά που το αντιμετωπίζω με αισιοδοξία και χαμόγελο και όχι με πανικό και κατάθλιψη. Μετά από ένα χρόνο προσπάθειας τα αποτελέσματα είναι ήδη πολύ θετικά!