Μαρία μου ξέρω ότι είναι δύσκολο ειδικά για μία κοπέλα που για χρόνια φλέρταρε με την ανορεξία να σκεφτείς λογικά και συγκροτημένα μέσα στην πίεση του χρόνου έχοντας μάλιστα και μία δύσκολη διατροφικά μέρα μπροστά σου. Αυτές οι μέρες όμως είναι τα καλύτερα μαθήματα μας και πρέπει να τις αρπάζουμε ως ευκαιρία για μάθηση και να μην τις θάβουμε σε μία σκοτεινή γωνίτσα του μυαλού μας ;). Χαίρομαι που την αντιμετώπισες συνειδητά, έστω και χωρίς την κατάλληλη διατροφή, θα γίνει και αυτό με τον χρόνο μην ανησυχείς :love:. Όπως είπες και εσύ ένα βήμα τη φορά, αρκεί να πας μπροστά και όχι πίσω :).
Δεν ξέρω αν είσαι σε θέση να το κάνεις πράξη ακόμη αλλά εφόσον έχεις διαβάσει τη Διατροφική Νοημοσύνη ξέρεις ότι το περισσότερο καμιά φορά είναι και καλύτερο. Δηλαδή εμένα ο διαιτολόγος μου μου λέει ότι το φρούτο με τους ξηρούς καρπούς πριν από οποιοδήποτε γλυκό ή άλλο τρόφιμο με κενές θερμίδες είναι το φάρμακό μου. Αυτό θα με κάνει να μην παχύνω και να επανέλθω ποιο γρήγορα στο πρόγραμμά μου. Γιατί απλά η γλυκόζη μου δεν θα ανέβει απότομα και πολύ πιο πάνω από τα επιτρεπτά οπότε θα με παχύνει και λιγότερο ή μπορεί και καθόλου αν ασκηθώ εκείνες τις μέρες που τρώω παραπάνω. Και επειδή το έχω κάνει πράξη πάρα πολλές φορές βλέπω πλέον ότι λειτουργεί και όντως εδώ και πάρα πολύ καιρό παραμένω σταθερή στα κιλά μου ουσιαστικά απολαμβάνοντας και τρώγωντας περισσότερο και ότι με ευχαριστεί! Αυτό είναι τέτοια απελευθέρωση για μένα που μόνο στον δρόμο δεν έχω βγει να το φωνάζω από την χαρά μου! :lol:.
Η απόλαυση είναι ένα σημαντικό μέρος στην ζωή μας και δεν πρέπει ποτέ να το βγάζουμε απ' έξω! Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας να μπορεί να απολαμβάνει χωρίς τύψεις τροφές που στο μυαλό μας είναι απαγορευμένες. Αν το κάνουμε δε με τρόπο δεν έχει καν αντίκτυπο στο βάρος μας. Γιατί ουσιαστικά η απόλαυση κρύβεται στις πρώτες μπουκιές. Όταν βγαίνω έξω να πάω να φάω σε ταβέρνα π.χ. ξέρω ότι σε κάποια πράγματα απαγορευμένα στο μυαλό μου δεν θα μπορέσω να αντισταθώ. Αυτό που κάνω λοιπόν εκείνη την ημέρα είναι να φάω ένα καλό πρωινό, μετά το πρόγευμα μου και αν αργήσουμε να πάμε για φαγητό θα φάω οπωσδήποτε και δεύτερο πρόγευμα λίγο πριν κάτσω στο τραπέζι! Δεν θα ξεχάσω τις προάλες που θα πηγαίναμε σε μία ταβέρνα με τον άντρα μου από τις αγαπημένες μου και μέσα στο αυτοκίνητο άνοιξα το ταπεράκι μου και έτρωγα κράνα και ξηρούς καρπούς λίγο πριν φτάσουμε στο μαγαζί γιατί είχα αρχίσει να πεινάω. Και ναι μετά έφαγα ότι μου γυάλισε απλά σίγουρα έφαγα λιγότερο από τι θα έτρωγα αν πήγαινα πεινασμένη και με γυαλισμένο μάτι. Και να πω την αλήθεια το απόλαυσα και πάρα πολύ! Πάει και αυτό το απωθημένο σκέφτηκα το έβγαλα από την μέση! Και έτσι μέσα στην πορεία αυτού του χρόνου κάνοντας αυτό το πράγμα βγάζω στην κυριολεξία όλα τα απωθημένα μου χωρίς να παχαίνω. Ζω την απενοχοποίηση του φαγητού και αυτό είναι μέγα βήμα για μένα! Νιώθω μέσα μου ότι όταν θα κλείσει ο κύκλος της απενοχοποίησης θα νιώσω έτοιμη να πάω την διατροφή μου ένα βήμα παραπέρα και θα μπορέσω χωρίς ιδιαίτερο κόπο να χάσω και τα κιλά που με βαραίνουν. Αλλά και εγώ το πάω ένα βήμα την φορά και σιγά σιγά για να είμαι σίγουρη ότι τα βήματα είναι σταθερά.
"Αγαλι αγαλι γινεται η αγουριδα μελι." :thumbup::thumbup: