μπορει να ειμαι εγω ομως:)
θα θελα να το πιστέψω αυτο vince, πολυ! αν κ μπορω να σκεφτω περιπτωσεις που ενισχύουν αυτο που λες, πιστεύω πώς το οτιδηποτε εχει και ενα οριο.
Printable View
θα θελα να το πιστέψω αυτο vince, πολυ! αν κ μπορω να σκεφτω περιπτωσεις που ενισχύουν αυτο που λες, πιστεύω πώς το οτιδηποτε εχει και ενα οριο.
Πιο συγκεκριμένα?Quote:
Originally posted by Sofia
Οτι δηλαδή, ξεκινάμε απο το μηδέν, απο το ίδιο, αλλά το μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε, διαφέρει για τον καθένα?
Δεν ταξινομω τους ανθρωπους σε καλους και κακους.Απλα πιστευω πως υπαρχουν ανθρωποι που ειναι καλυτεροι απο καποιους αλλους.να εχουν καποια στοιχεια στον ευατο τους που κανουν την διαφορα.και ισως αυτες οι διαφορες να ειναι τοσο μικρες που να μην ειναι καν εμφανης στον κοσμο.Quote:
Originally posted by weird
Εμπνευστή διαφωνώ με την θεώρησή σου.
Διαφωνώ δηλαδή με μια \"ταξινόμηση\" των ανθρώπων σε καλούς και κακούς, που έκγειται σε λανθασμένη βάση.
Τα όσα γράφεις είναι κατά τη γνώμη μου, αυθαίρετα.
Και θα εξηγηθώ.
Έστω ότι ο καλός άνθρωπος που βοηθά όλον τον κόσμο, είχε μια σχετικά ομαλή παιδική ηλικία.
Έστω οτι ο βιαστής και εγκληματίας κατά συρροή, κακοοποιήθηκε σεξουαλικά και σωματικά απο τον πατέρα του και εγκαταλείφθηκε απο την μάνα του.
Μπορείς πραγματικά να ζυγίσεις τί κουβαλά ο καθένας στην ψυχή του? Να συγκρίνεις ποιός είναι καλός και ποιός κακός?
Σίγουρα, ο ένας πράττει το κακό, ενώ ο άλλος όχι, και αυτό κάτι λέει για την ποιότητα της ψυχής τους.
Οτι ο ένας είναι υγιής, ενώ ο άλλος άρρωστος.
Και καταλήγουμε σε ένα ερώτημα, που έχει απασχολήσει κατα κόρον τους ειδικούς του χώρου της ψυχικής υγείας.
Ο άνθρωπος γεννιέται ή γίνεται?
Μπορούμε να πιστέψουμε οτι υπάρχουν εκ φύσεως εγκληματίες?
Οτι πρόκειται για μετάλλαξη του DNA?
Οτι ήδη απο μωρά, ορισμένοι άνθρωποι φέρουν μέσα τους το εγκληματικό ένστικτο?
Και πιο πέρα, πιστεύουμε στην καθαρή κακία ή οτι πίσω της κρύβεται η ανθρώπινη αδυναμία?
Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σου, πάνω σε αυτό.
Σίγουρα δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Είναι όμως δύσκολο να ταξινομήσεις με ίδια κριτήρια την διαφορετικότητα. Κι εκεί ακριβώς έγκειται η αυθαιρεσία που αναφέρω.
αν εχουμε να συγκρινουμε 2 ατομα,τα οποια το ενα βιαστηκε και το αλλο ειχε μια καλη παιδικη ηλικια.δηλωνω καθαρα πως σε καμια περιπτωση δεν ειμαι εγω ο κριτης τους.αν παρουμε την περιπτωση που
αντικειμενικα το παιδι που ειχε μια καλη ηλικια εγινε ενα πιο ολοκληρωμενο ατομο απο το βιασμενο,προσωπικα παιρνω υπο οψιν και τον κοπο και τις δυσκολιες στην διαδρομη ενος ατομου.Για να γινω κατανοητος,θα δωσω ενα παραδειγμα.εχουμε εναν μαθητη με τα φροντιστιρια του,τον χρονο του,την υποστηριξη απο τους γονεις του.και εναν ο οποιος πρεπει να δουλεψει για τις σπουδες του και αντιμετωπιζει ολες τις δυσκολιες.Στο τελος της εξεταστικης ο μαθητης με ολες τις διευκολυνσεις εχει μεγαλυτερο βαθμο αρα θεωρητικα ειναι καλυτερος μαθητης.παρολα αυτα ο αλλος μαθητης ξοδεψε πολυ περισσοτερο κοπο και χρειαστηκε πολυ περισσοτερη δυναμη για να παρει εναν βαθμο,εστω και αν ειναι μικροτερος.δηλαδη στη διαδρομη δαπανησε πολυ περισσοτερο κοπο.(αν ο καλος μαθητης ειχε ξοδεψει τον κοπο του κακου μαθητη δεν θα ηταν απλα καλυτερος ,θα ηταν αριστος)Ας πουμε πως αυτα τα ατομα πανε για δουλεια,ποιος θα προτιμηθει;Αντικειμενικα και λογο δυνατοτητων,ο καλος μαθητης ΑΛΛΑ αν ενας εργοδοτης ξερει ολο το ιστορικο,και αναλογα με την ιδιοσυγκρασια του μπορει να δωσει μια ευκαιρια στο χειροτερο μαθητη γιατι εκτιμα την ψυχικη του δυναμη να ξεπερασει τα εμποδια και γιατι πιστευει πως σε καταλληλες συνθηκες μπορει ο κακος μαθητης να ηταν καλυτερος απο τον καλο μαθητη επιλεγει τον δευτερο.Ολα αυτα ισχυουν εκεινη την χρονικη στιγμη.Αν περασουν τωρα 5 χρονια ο κακος μαθητης μπορει να γινει πολυ καλυτερος.Αρα... οταν λεμε πως καποιος ειναι καλυτερος αναφερομαστε παντα σε μια χρονικη στιγμη,και ξερουμε πως ολα μπορουν να ερθουν πανω κατω.κατι τετοιο περιπου σκεφομαι και για την ερωτηση των παιδιων που μου εθεσες.αν δηλαδη πρεπει να δωσουμε ενα βραβειο στο καλυτερο παιδι θα ειναι το καλο παιδι,αν δωσουμε ενα βραβειο στο παιδι που εκανε την μεγαλυτερη εσωτερικη δουλεια,θα πρεπει να το δωσουμε στο αλλο παιδι παρολο που ειναι σε χαμηλοτερο επιπεδο.ποιο απο τα δυο βραβεια εχει μεγαλυτερη σημασια;αυτο ας το απαντησει ο καθενας εσωτερικα
οι ανθρωποι γινονται,δεν γεννιουνται,και αυτο που γινονται ειναι ενας συνδυασμος απο εξωτερικους παραγοντες και επηρρεασμους και την εσωτερικη ταση να παει καποιος μπροστα η οχι.η εσωτερικη ταση του καθενος δεν ειναι κατι σταθερο αλλαζει.οπως και οι παραγοντες.ολα ειναι μια δυναμικη κατασταση.παντα υπαρχουν τα ενστικτα,σε αλλους ειναι δυνατοτερα σε αλλους οχι,τα οποια μας επηρρεαζουν και αυτα.αλλα και αυτα επηρρεαζονται απο εξω πολλες φορες.
Εχει ανθρωπους που εχουν κακια και υπαρχουν ανθρωποι που ειναι αδυναμοι.ο αδυναμος θα κανει κατι και θα το μετανοιωσει,ο κακος θα το ευχαριστηθει.
ταξινομηση μπορουμε να κανουμε σε ελαχιστα πραγματα.ειναι τοσα πολλα τα στοιχεια που συνθετουν εναν ανθρωπο.μπορουμε να κανουμε ταξινομηση σε πολυ περιορισμενα πεδια.πχ τι αρεσει στο καθενα,πως αντιδρα στο φοβο κλπ.το να κανουμε μια συνολικη κατηγοριοποιηση για μενα ειναι ατοπο.
Δεν ταξινομω τους ανθρωπους σε καλους και κακους.Απλα πιστευω πως υπαρχουν ανθρωποι που ειναι καλυτεροι απο καποιους αλλους.να εχουν καποια στοιχεια στον ευατο τους που κανουν την διαφορα.και ισως αυτες οι διαφορες να ειναι τοσο μικρες που να μην ειναι καν εμφανης στον κοσμο.
αν εχουμε να συγκρινουμε 2 ατομα,τα οποια το ενα βιαστηκε και το αλλο ειχε μια καλη παιδικη ηλικια.δηλωνω καθαρα πως σε καμια περιπτωση δεν ειμαι εγω ο κριτης τους.αν παρουμε την περιπτωση που
αντικειμενικα το παιδι που ειχε μια καλη ηλικια εγινε ενα πιο ολοκληρωμενο ατομο απο το βιασμενο,προσωπικα παιρνω υπο οψιν και τον κοπο και τις δυσκολιες στην διαδρομη ενος ατομου.Για να γινω κατανοητος,θα δωσω ενα παραδειγμα.εχουμε εναν μαθητη με τα φροντιστιρια του,τον χρονο του,την υποστηριξη απο τους γονεις του.και εναν ο οποιος πρεπει να δουλεψει για τις σπουδες του και αντιμετωπιζει ολες τις δυσκολιες.Στο τελος της εξεταστικης ο μαθητης με ολες τις διευκολυνσεις εχει μεγαλυτερο βαθμο αρα θεωρητικα ειναι καλυτερος μαθητης.παρολα αυτα ο αλλος μαθητης ξοδεψε πολυ περισσοτερο κοπο και χρειαστηκε πολυ περισσοτερη δυναμη για να παρει εναν βαθμο,εστω και αν ειναι μικροτερος.δηλαδη στη διαδρομη δαπανησε πολυ περισσοτερο κοπο.(αν ο καλος μαθητης ειχε ξοδεψει τον κοπο του κακου μαθητη δεν θα ηταν απλα καλυτερος ,θα ηταν αριστος)Ας πουμε πως αυτα τα ατομα πανε για δουλεια,ποιος θα προτιμηθει;Αντικειμενικα και λογο δυνατοτητων,ο καλος μαθητης ΑΛΛΑ αν ενας εργοδοτης ξερει ολο το ιστορικο,και αναλογα με την ιδιοσυγκρασια του μπορει να δωσει μια ευκαιρια στο χειροτερο μαθητη γιατι εκτιμα την ψυχικη του δυναμη να ξεπερασει τα εμποδια και γιατι πιστευει πως σε καταλληλες συνθηκες μπορει ο κακος μαθητης να ηταν καλυτερος απο τον καλο μαθητη επιλεγει τον δευτερο.Ολα αυτα ισχυουν εκεινη την χρονικη στιγμη.Αν περασουν τωρα 5 χρονια ο κακος μαθητης μπορει να γινει πολυ καλυτερος.
Καλύτερος απο ποιόν? Απο τον εαυτό του στο παρελθόν, λέω εγώ.
Αρα... οταν λεμε πως καποιος ειναι καλυτερος αναφερομαστε παντα σε μια χρονικη στιγμη,και ξερουμε πως ολα μπορουν να ερθουν πανω κατω.κατι τετοιο περιπου σκεφομαι και για την ερωτηση των παιδιων που μου εθεσες.αν δηλαδη πρεπει να δωσουμε ενα βραβειο στο καλυτερο παιδι θα ειναι το καλο παιδι,αν δωσουμε ενα βραβειο στο παιδι που εκανε την μεγαλυτερη εσωτερικη δουλεια,θα πρεπει να το δωσουμε στο αλλο παιδι παρολο που ειναι σε χαμηλοτερο επιπεδο.ποιο απο τα δυο βραβεια εχει μεγαλυτερη σημασια;αυτο ας το απαντησει ο καθενας εσωτερικα
Πως συνδέεις το φόρουμ με τα βραβεία, δεν έχω καταλάβει. Γιατί τα παραλληλίζεις.
οι ανθρωποι γινονται,δεν γεννιουνται,και αυτο που γινονται ειναι ενας συνδυασμος απο εξωτερικους παραγοντες και επηρρεασμους και την εσωτερικη ταση να παει καποιος μπροστα η οχι.η εσωτερικη ταση του καθενος δεν ειναι κατι σταθερο αλλαζει.οπως και οι παραγοντες.ολα ειναι μια δυναμικη κατασταση.παντα υπαρχουν τα ενστικτα,σε αλλους ειναι δυνατοτερα σε αλλους οχι,τα οποια μας επηρρεαζουν και αυτα.αλλα και αυτα επηρρεαζονται απο εξω πολλες φορες.
Εχει ανθρωπους που εχουν κακια και υπαρχουν ανθρωποι που ειναι αδυναμοι.ο αδυναμος θα κανει κατι και θα το μετανοιωσει,ο κακος θα το ευχαριστηθει.
Πως είσαι τόσο σίγουρος οτι ο \"κακός\" θα το ευχαριστηθεί? Απο αυτό που δηλώνει? Απο αυτό που δείχνει? Που ξέρεις τι γίνεται μέσα στην ψυχή του κακού?
ταξινομηση μπορουμε να κανουμε σε ελαχιστα πραγματα.ειναι τοσα πολλα τα στοιχεια που συνθετουν εναν ανθρωπο.μπορουμε να κανουμε ταξινομηση σε πολυ περιορισμενα πεδια.πχ τι αρεσει στο καθενα,πως αντιδρα στο φοβο κλπ.το να κανουμε μια συνολικη κατηγοριοποιηση για μενα ειναι ατοπο.
----->Συμφωνώ πάντως οτι ούτε το να συγκρίνουμε, ούτε το να ταξονιμούμε ανθρώπους είναι εύστοχο.
δεν το ξαναποσταρω ολο γιατι θα μπερδεφτουμε
στην ερωτηση καλυτερο απο ποιον εννοω απο τον αλλον μαθητη.
στην ερωτηση σου αν συνδεω το φορουμ με τα βραβεια,δεν συνδεω πουθενα το φορουμ.απαντησα στην ερωτηση σου για το καλο παιδι και τον βιαστη
Δεν ειμαι σιγουρος οτι ο κακος θα το ευχαριστηθει,αλλα αν το κανει καποιος κατ επαναληψη τοτε δεν ειναι αδυναμια...ειναι κακια.κανεις δεν ξερει τι γινεται μεσα σε μια ψυχη.αλλα πολλες φορες σου το λενε και τα ιδια τα ατομα απο μονα τους.
γεια σου εμπνευστακο..;)Quote:
Originally posted by Empneustns
δεν το ξαναποσταρω ολο γιατι θα μπερδεφτουμε
στην ερωτηση καλυτερο απο ποιον εννοω απο τον αλλον μαθητη.μπορει και οχι,ολα ειναι σχετικα,μπορει να αλλαξει ...
στην ερωτηση σου αν συνδεω το φορουμ με τα βραβεια,δεν συνδεω πουθενα το φορουμ.απαντησα στην ερωτηση σου για το καλο παιδι και τον βιαστη
Δεν ειναι σιγουρος οτι ο κακος θα το ευχαριστηθει,αλλα αν το κανει καποιος κατ επαναληψη τοτε δεν ειναι αδυναμια...κανεις δεν ξερει τι γινεται μεσα σε μια ψυχη.αλλα πολλες φορες σου το λενε και τα ιδια τα ατομα απο μονα τους.
δεν θεωρω τον εαυτο μου υπερανω κανενος,το επαναλαμβανεις συνεχεια και δεν ξερω γιατι,μαλλον ονειρευεσαι πραγματα για μενα η σου αρεσει να τα λες η δεν ξερεις να διαβαζεις τι γραφω και δεν ειναι η πρωτη φορα που αλλα γραφω και αλλα γενναει το κεφαλακι σου.Quote:
Originally posted by sabb
Ποιο θρέντ χάλασα αγαπητέ ? Στο μόνο θρέντ που πάει το μυαλό μου και που έγινε μπάχαλο, είναι με θεματοθέτρια την Παλινδρόμηση και με τίτλο \"Κατάθλιψη υπό το πρίσμα της χριστιανικής πίστης\" και στο οποίο έγινα στόχος υβριστικής επίθεσης !! Πρώτη φορά βλέπω να χαλάει ένα θρέντ από τον υβριζόμενο !! Μπορεί σ\' εκείνη τη συγκεκριμένη χυδαιότητα εσύ να χάρηκες με ό,τι συνέβη - δεν μπορώ να σου είμαι συμπαθής και δεν μ\' ενδιαφέρει άλλωστε - αλλά δεν μπορείς να μου προσάπτεις πως χάλασα το θέμα με την παρουσία μου !!! Είναι ΑΙΣΧΟΣ και ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ αυτή η συμπεριφορά και ξεπερνάει τα όρια της εμπάθειας. Θα μπορούσα την εμπάθεια σου να την εκλάβω σαν ανθρώπινη αδυναμία και να την δικαιολογήσω ως ένα βαθμό, αλλά το να μου καταλογίζεις αποκλίνουσα συμπεριφορά μέσα στο φόρουμ επειδή κάποιος ανόητος βάλθηκε να βρίζει την μητέρα μου κι εμένα ΑΝΑΙΤΙΑ, νομίζω πως δεν έχει προηγούμενο και απαιτώ να αποκηρύξεις την ανοησία που ξεστόμισες, χωρίς επιχειρήματα, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσεις το αίσθημα μικροψυχίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όλοι όσοι ξιφομαχούν σήμερα εναντίον άλλων προσάπτοντας εγωιστικές συμπεριφορές ή και διαθέσεις που στην ουσία δεν ενδιαφέρουν κανέναν, που ήταν τότε όταν ένα μέλος της κοινότητας \"λούστηκε\" από χυδαίο υβρεολόγιο ? Με εξαίρεση κάποια μέλη που αντέδρασαν άμεσα και τους τιμώ γι\' αυτό ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΩ (άλλωστε το θρέντ είναι στη διάθεση του καθένα και μπορούν εύκολα να βγουν τα όποια συμπεράσματα), οι άλλοι όλοι που στο καλό ήταν τότε ? και μαζί και συ ? (καλά σόρι, είπαμε , εσύ το ψιλοχάρηκες μάλλον...)
Η απρόκλητη συμπεριφορά που στόχευσε εμένα με τρόπο ανείπωτο, δεν έπρεπε να ξεσηκώσει σύμπαν το φόρουμ εναντίον του υβριστή ? Γιατί δεν έγινε αυτό και ενοχλεί - η κατά την δική σου άποψη που εγώ δεν συμμερίζομαι - εγωιστική συμπεριφορά του Κρίνου ?
Για τη συγκεκριμένη άποψη πως χάλασα θρέντ άλλου μέλους και μάλιστα μου άρεσε κιόλας (..αν κατάλαβα καλά από τα υπονοούμενα σου), ΑΠΑΙΤΩ να ζητήσεις συγγνώμη άμεσα και να αποκηρύξεις τη λασπολογία σου.
Τέλος, όσον αφορά το ατυχές παράδειγμα με τον Κασπάροφ σε αντιδιαστολή με την άποψη σου, ένα πράγμα μπορώ να σου πω : Αν είχαμε την τύχη, αυτός ο μεγάλος σκακιστής να ήταν μέλος της κοινότητας μας και μιλούσαμε για τον πόλεμο στο Ιράκ ας πούμε (ΚΙ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΚΙ ..), ποιος σου είπε πως η άποψη του Κασπάροφ για τη παγκόσμια πολιτική σκηνή έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από τη δική σου γνώμη ή τη δική μου ? Οι συζητήσεις εδώ μέσα δεν γίνονται μεταξύ ειδημόνων, αν ήταν έτσι για το κάθε θέμα να καλούσαμε τον οποιοδήποτε ειδήμονα να αρθρογραφούσε με μονολόγους, μια και κανείς δεν θα μπορούσε να αντιγνωμίσει . Στον Μάικλ Τζόρνταν δεν μπορείς να τη βγείς στο μπάσκετ, όπως και στον Στίβεν Χόκινς στην αστροφυσική και φυσικά ούτε και στον Κασπάροφ για το σκάκι...Μήπως περνιέσαι για κάποιος απ\' αυτούς και δεν το ξέρω ? Όταν μιλώ πως κανείς δεν είναι καλύτερος από κάποιον άλλον, μέσα σ\' ένα φόρουμ όπου είναι απαραίτητη η αρχή του ισότιμου διαλόγου, δεν έχω για συνομιλητή μου κανένα Κασπάροφ, κανένα Τζόρνταν και κανένα Χόκινς..Και είπαμε ,όλα είναι σχετικά...Για την υπερθέρμανση του πλανήτη, η γνώμη του κορυφαίου μπασκετμπολίστα έχει την ίδια βαρύτητα με τη δική σου άποψη - τουλάχιστον για μένα ..
Στο φόρουμ αυτό τα μέλη ανταλλάσουν απόψεις στη βάση της ισονομίας, οποιαδήποτε άλλη άποψη είναι φασίζουσα , τελεία και παύλα.
Εκτός , αν θεωρείς τον εαυτό σου υπεράνω όλων σε γνώσεις επί παντός επιστητού, οπότε να σε ανακηρύξουμε επίσημο διδάκτορα της κοινότητας και να σου απονέμουμε το όσκαρ εξυπνάδας όταν αποφασίζεις κατά καιρούς να μας αλλάζεις \"τις καμένες μας λάμπες\"...
ναι για εκεινο το τοπικ μιλαω,οπου ηταν ενα θεμα που δεν το αφησες να εξελιχθει γιατι ηθελες να πεις την δικη σου γνωμη,μαλιστα ειρωνευοσουν και τον κοσμακι.η μηπως δεν το εκανες σαμπ.αν μου πεις οχι να σου τα ποσταρω και εδω,ετοιμα τα εχω.και οπως εχω πει ξανα σε οποιον φερεραι ειρωνικα φερομαι και εγω ακομα και σε εσενα,δεν εχω προβλημα να το κανω.και το ΧΑΛΑΣΕΣ γιατι ηταν θεμα για το πως μπορει να βοηθηθει καποιος απο την θρησκεια,και εσενα δεν σε ενοιαξε αν υπαρχει εστω μια περιπτωση να βοηθηθει καποιος απο αυτη,αλλα να δηλωσεις την δικη σου θεση οτι δεν υπαρχει Θεος.Οποτε για αυτο συγνωμη δεν εχει,οποτε αλλοτε θεωρησα πως επρεπε να την δωσω την εδωσα.
Ισως ειναι η διαφορα γενεων και δεν καταλαβαινεις τι γραφω,τι να πω.μονο αυτο μπορω να βρω σαν αιτιολογια.για τον ισοτιμο διαλογο εννοω.αφου τοσο πολυ τον υποστηριζεις γιατι εχεις γραψει αρκετες φορες για οποιους εχουν διαφορετικη γνωμη απο σενα οτι μπορει να φταιει το νεαρο της ηλικιας τους;τοτε παυει να ειναι ισοτιμος ο διαλογος;εισαι εσυ παραπανω απο αυτον και κανεις ενα τετοιο σχολιο;
και για να μην παρεξηγηθω ξαναλεω,ολοι σε εναν διαλογο ειμαστε ισοι οσο αναφορα τις προθεσεις μας να δωσουμε και να παρουμε απο ενα διαλογο.ειμαστε ισοι στον σεβασμο που θα διεξουμε και στην υπομονη να ακουσουμε την γνωμη του αλλου οπως και στην υπομονη που θα ζητησουμε να πουμε την δικη μας γνωμη.ειμαστε διαφορετικοι στις αποψεις μας ομως,μετα απο χρονια καποιος στο διαλογο αποδυκνειεται σωστος.ο διαλογος που εγινε μεταξυ των δυο ατομων ηταν ειλικρινης,με ισες ευκαιριες και για τους δυο.καποιος ομως εχει δικιο,μπορει και οι δυο εννιοτε
ΥΓ σαμπ οταν λεω πως καποιος εχει δικιο δεν εννοω πως εχω εγω,μιλαω γενικα(για να μην παρεξηγιομαστε;)
Sofia δεν την έκανα εγώ την έρευνα, νομίζω πως καταλαβαίνεις τι εννοώ με αυτό...όμως ανέφερα μια απο τις διάφορες πηγές που προσπαθούν να κατανοήσουν την ανθρώπινη φύση. Πάντως δεν καταλαβαίνω πιο όριο ξεπερνάει η άποψη αυτή....? Και ένα μωρό να το αφήσεις στο δάσος θα προσαρμοστεί ανάλογα με το περιβάλλον και με όσα έχει στη διάθεση του. Πιο πιθανό είναι να γίνει σκύλος αν μάθει απο σκύλους...Quote:
1. Ποιον ειρωνεύτηκα ? Κι αν πούμε πως το έκανα, η σωστή αντίδραση φυσικά για σένα, είναι να βρίσουμε του αλλουνού τη μάνα ? Κι αν ενοχλήθηκες από τη συμπεριφορά τη δική μου, γιατί δεν αντέδρασες τότε ? Θα μπορούσες να βρίσεις και συ μαζί..Αν θυμάσαι καλά η αντίδραση μου στο χείριστο εκείνο βρισίδι, ήταν να πω απλά πως ο υβριστής μου γίνεται ρεζίλι σε δημόσιο φόρουμ. Δεν ανταπέδωσα την ύβρι και φρόντισα να αντιδράσω νηφάλια .Εφόσον λοιπόν, ακόμη και τώρα δεν καταδικάζεις εκείνη τη συμπεριφορά, κι από τα γραφόμενα σου μάλλον συμπλέεις μαζί της, ικανοποιείς κατά τα φαινόμενα μικρόψυχα ελατήρια, ενάντια σε κάποιον που μπορεί να σε ενοχλεί σαν παρουσία, αλλά δεν σ\' έβρισε ποτέ - κι ούτε φυσικά θα το κάνει. Θα ήταν ζήτημα τιμής και ηθικής ευθύνης να αρνηθείς την σύμπνοια με την κατάπτυστη εκείνη ενέργεια, το ότι δεν το κάνεις επιμένοντας πως χάλασα το θέμα, είναι δικό σου πρόβλημα κι όχι δικό μου. Οι εντυπώσεις μένουν μαζί με τα γραπτά αποτυπώματα του καθένα.Quote:
Originally posted by Empneustns
.και το ΧΑΛΑΣΕΣ γιατι ηταν θεμα για το πως μπορει να βοηθηθει καποιος απο την θρησκεια,και εσενα δεν σε ενοιαξε αν υπαρχει εστω μια περιπτωση να βοηθηθει καποιος απο αυτη,αλλα να δηλωσεις την δικη σου θεση οτι δεν υπαρχει Θεος.Οποτε για αυτο συγνωμη δεν εχει,οποτε αλλοτε θεωρησα πως επρεπε να την δωσω την εδωσα.
Ισως ειναι η διαφορα γενεων και δεν καταλαβαινεις τι γραφω,τι να πω.μονο αυτο μπορω να βρω σαν αιτιολογια.για τον ισοτιμο διαλογο εννοω.αφου τοσο πολυ τον υποστηριζεις γιατι εχεις γραψει αρκετες φορες για οποιους εχουν διαφορετικη γνωμη απο σενα οτι μπορει να φταιει το νεαρο της ηλικιας τους;τοτε παυει να ειναι ισοτιμος ο διαλογος;εισαι εσυ παραπανω απο αυτον και κανεις ενα τετοιο σχολιο;
2. Έχω πει κατά καιρούς σε κάποια μέλη που πιστεύουν πολύ στο Θεό, να συνεχίζουν να το κάνουν εφ\' όσον νομίζουν πως έτσι θα βοηθηθούν. Έχω αναπτύξει με κάθε σοβαρότητα, πως δεν μ\' ενδιαφέρει και δεν μ\' ενδιέφερε ποτέ τι πιστεύει ο καθένας, κι ούτε θα ξαναγυρίσω σ\' αυτή τη συζήτηση. Η αντίθεση μου αφορά αποκλειστικά και μόνο τη χειραγώγηση του νου , από τυχάρπαστους ιεράρχες και κατ\' επέκταση υπερασπίζομαι το δικαίωμα του καθένα να πιστεύει αυτό που θέλει - χωρίς ωστόσο να ενοχλεί τον άλλον. Όλα αυτά που μου προσάπτεις , λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να τα καταλάβω. Πρέπει να ξαναπιάσουμε το θρέντ από την αρχή ?
3. Έχω δηλώσει κατ\' επανάληψη πως μαθαίνω απ\' οποιονδήποτε έχει κάτι να πει - ακόμη κι απ\' τα παιδιά μου που είναι πολύ μικρά σε ηλικία. Δεν υποτίμησα την άποψη κανενός, θεώρησα απλά υποχρέωση μου να υποδείξω στην νεαρότερη Κύκνο25 τα όρια μιας αποκλίνουσας συμπεριφοράς. Αν ενοχλεί κι αυτό, να το βουλώσω μια και καλή αγαπητέ μου, να μην συγχίζεστε με την παρουσία μου εσείς οι νεαρότεροι.
4. Αυτό με τη διαφορά γενεών δεν μπορώ να το σχολιάσω. Στο κάτω κάτω έχεις δίκιο...Τα άλογα τα σκοτώνουν όταν γεράσουν...
Συμφωνώ απόλυτα και το πρότεινα και προχθες στη nature...Quote:
γιατι δεν ανοιγετε ενα ξεχωριστο thread με τιτλο \"διαφορες μας με μελη\" και εκει να γραφει οποιος θελει οτι θελει για τον καθενα?
Ειναι κριμα νομιζω για καθε θεμα, ανεξαρτητα απο ποιος το ανοιγει, να καταληγει σε προσωπικες διαφωνιες κ εμπαθειες....
Quote:
Originally posted by sabb
1. Ποιον ειρωνεύτηκα ?
και εμενα και την λιτσα και αλλους αφου θελεις ονομαστικα να τα πω
Κι αν πούμε πως το έκανα, η σωστή αντίδραση φυσικά για σένα, είναι να βρίσουμε του αλλουνού τη μάνα ?
ποτε βρε σου εβρισα τη μανα και δεν το θυμαμαι;δειξτο μου.ειχα μιλησει (αν λεμε για το ιδιο πραγμα για θανατο).
Κι αν ενοχλήθηκες από τη συμπεριφορά τη δική μου, γιατί δεν αντέδρασες τότε ?
αντεδρασα αλλα δεν καταλαβαινες,εσυ ελεγες τα δικα σου.
Θα μπορούσες να βρίσεις και συ μαζί..Αν θυμάσαι καλά η αντίδραση μου στο χείριστο εκείνο βρισίδι, ήταν να πω απλά πως ο υβριστής μου γίνεται ρεζίλι σε δημόσιο φόρουμ. Δεν ανταπέδωσα την ύβρι και φρόντισα να αντιδράσω νηφάλια .Εφόσον λοιπόν, ακόμη και τώρα δεν καταδικάζεις εκείνη τη συμπεριφορά, κι από τα γραφόμενα σου μάλλον συμπλέεις μαζί της, ικανοποιείς κατά τα φαινόμενα μικρόψυχα ελατήρια, ενάντια σε κάποιον που μπορεί να σε ενοχλεί σαν παρουσία, αλλά δεν σ\' έβρισε ποτέ - κι ούτε φυσικά θα το κάνει. Θα ήταν ζήτημα τιμής και ηθικής ευθύνης να αρνηθείς την σύμπνοια με την κατάπτυστη εκείνη ενέργεια, το ότι δεν το κάνεις επιμένοντας πως χάλασα το θέμα, είναι δικό σου πρόβλημα κι όχι δικό μου. Οι εντυπώσεις μένουν μαζί με τα γραπτά αποτυπώματα του καθένα.
και εσυ εμφανισες υβρη αρκετες φορες.η κανω λαθος;η εσυ μονο εχεις το δικαιωμα να ειρωνευεσαι;εγω δεν το εχω;τα ποστ τα εχω εδω,οποτε θελεις πες μου να τα δημοσιευσω.
2. Έχω πει κατά καιρούς σε κάποια μέλη που πιστεύουν πολύ στο Θεό, να συνεχίζουν να το κάνουν εφ\' όσον νομίζουν πως έτσι θα βοηθηθούν.
το ξερω και το εκτιμω αυτο,αλλα στο συγκεκριμενο τοπικ δεν το εκανες.μετα αλλαξες με την αφρουλα (σταση οχι τα πιστευω σου,να μην παρεξηγουμε παλι) και για αυτο εχεις το σεβασμο μου
3. Έχω δηλώσει κατ\' επανάληψη πως μαθαίνω απ\' οποιονδήποτε έχει κάτι να πει - ακόμη κι απ\' τα παιδιά μου που είναι πολύ μικρά σε ηλικία. Δεν υποτίμησα την άποψη κανενός, θεώρησα απλά υποχρέωση μου να υποδείξω στην νεαρότερη Κύκνο25 τα όρια μιας αποκλίνουσας συμπεριφοράς. Αν ενοχλεί κι αυτό, να το βουλώσω μια και καλή αγαπητέ μου, να μην συγχίζεστε με την παρουσία μου εσείς οι νεαρότεροι.
να μιλας,αλλα να μη μου λες συνεχεια για ισοτιμους διαλογους,γιατι στο κατω κατω τι εχεις εσυ παραπανω για να δειξεις τα ορια μια αποκλινουσας συμπεριφορας;ισοτιμοι δεν ειστε;γιατι να μη στα δειξει αυτη;(τα δικα της ορια να ειναι πιο περα απο τα δικα σου)
και μια που αναφερθηκαμε για διαλογους μεταξυ διαφορετικων ηλικιων,δεν ξερω αν καποιος εχει διαβασει κειμενα απο indigo η crystal children.ειναι καταπληκτικο το τι γραφουν και ποσα μπορουμε να μαθουμε απο αυτα ... αν εχει διαβασει καποιος και θελει να κανουμε ενα τοπικ σχετικα με αυτα
Quote:
Originally posted by weird
Krino,
ίσως ήμουν αυθαίρετη, όπως το θέτεις.
Χωρίς να αναφέρομαι σε όλες σου τις επαφές που έχεις κάνει τόσα χρόνια εδώ, είχα κυρίως στο νου μου, αυτό που εισέπραξα απο κάποια παλιότερη κουβέντα μας,
\"weird
Posting Freak
--------------------------------------------------------------------------------
Registered: 15-12-2005
Member Is Online
Διάθεση: εξαρτάται
Εστάλη στις 23-12-2008 στις 08:04 AM
Κρινάκι ( χαιδευτικά το λεω) δεν μου μιλάς?????
Ελα τώρα, αφου ξέρω, επειδη δεν θέλεις καθόλου να φύγω γι αυτό με πίκαρες έτσι.... για να παρατείνεις την παραμονή μου στο φόρουμ.
Αφου ξερουμε πόσο συμπαθιόμαστε, ας δώσουμε τα χέρια,
τι λες?
Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη
krino
Posting Freak
--------------------------------------------------------------------------------
Registered: 4-5-2004
Member Is Online
Διάθεση: το χαμογελο του παιδιου
Εστάλη στις 23-12-2008 στις 08:48 AM
ειμαι πολυ πικραμενος και δεν εχω ορεξη να πω η να γραψω τιποτα.
Ισως πρεπει να αναθεωρησω την μεχρι τωρα συμμετοχη μου εδω.
Εχω εισπραξει πολυ πικρα και δεν ξερω η δικη μου ζυγαρια προς τα που γερνει,
να συνεχισω να την εισπραττω η οχι....
Δυστυχως δεν ειμαι ανθρωπος που να αδιαφορω για οτι διαβαζω, θα ειχα λυσει πολλα προβληματα στη ζωη μου αν ηταν ετσι.
Τεσπα το προβλημα ειναι δικο μου, απλα θα αφησω το χρονο να μου δειξει πως ακριβως να λειτουργησω. \"
Αυτό που έπιασα ήταν δυσαρέσκεια, απογοήτευση, προβληματισμό σχετικά με την συμμετοχή σου και κάποιο θέμα στην επικοινωνία.
Ωστόσο,
σέβομαι αυτά που λες και σου είπα.
Οσες φορές κι αν μου τη σπάσεις θα στο πω και βλέπουμε.
Ουτε να ζητήσω απο κανέναν να αλλάξει έχω δικαίωμα, ούτε να φύγει πχ απο το φόρουμ\'
Καληνύχτα :)
η τοτε επικοινωνια, δεν αναιρει το συνολο,
οπως βλεπεις απο την αρχη που μιλαμε, μεχρι και σημερα επικοινωνουμε μια χαρα παρολες τις δυσκολιες που μπορει να τυχουν.
Καλημερα
:):):):)