Αμελι μου ποσο σε καταλαβαινω....ευχομαι ολα να πανε καλα !! καλη δυναμη !!
Printable View
Θέλω να σ' αγγίξω κι είσαι πάλι μακριά
γράφω μόνο δυο λέξεις κι είναι πάλι πολλά
μα τι φταίει αυτός ο κόμπος που δε λύνεται
Θέλω να σε ξεπεράσω μα δεν γίνεται
Θέλω να ξεχάσω μα δεν βρίσκω κρασί
να θολώσω να φύγεις απ' τα μάτια μου εσύ
και τι φταίει και το νεράκι που δεν πίνεται
Θέλω να περάσω απ' την άλλη πλευρά
στο σκοτάδι που φέγγεις να σου βάλω φωτιά
και δε φταίει αυτό το σπίρτο που δε σβήνεται
Θέλω να σ' αγγίξω κι είσαι πάλι μακριά
γράφω μόνο δυο λέξεις κι είναι πάλι πολλά
μα τι φταίει αυτός ο κόμπος που δε λύνεται
αμελι ευχομαι να νιωσεις καλυτερα συντομα κ να περασει οσο το δυνατον γρηγοροτερα..τι να πω...προσπαθησε επισης να μην επηρεαζεσαι απο εξωγενεις παραγοντες που ενδεχεται να σε ριξουν κι αλλο ψυχολογικα..κ οσο μπορεις διωχνε τις αρνητικες σκεψεις μακρια...
να σε ρωτησω τι φαρμακα παιρνεις?? μηπως θα ηταν καλο να συζητησεις με το γιατρο σου για καποια μειωση ωστε να ανεβεις λιγακι ψυχολογικα?? γιατι αν εχεις ηδη καταθλιψη τα αντιψυχωτικα κ τα σταθεροποιητικα (δεν ξερω κ τι παιρνεις) σε ριχνουν ακομη περισσοτερο κ επιδεινωνουν το ηδη υπαρχον προβλημα...
Lacrymosa μου παιρνω και αντιψυχωτικο που λειτουργει σαν σταθεροποιητης διαθεσης και αντικαταθλιπτικο και αγχολυτικα.
βασικα προκειται να αλλαξω ασφαλιστικο φορεα,αρα και γιατρο οποτε τωρα ειμαι σε μια φαση αναμονης.
εκνευριστικης αναμονης και ανασφαλειας.
το οτι εκρεμει το θεμα της ασφαλειας μου μου προκαλει ανασφαλεια
απο βδομαδα θα παρω τηλ. την προνοια για να μου πουν αν δικαιουμαι το βιβλιαριο αποροιας με βαση ολα τα δικαιολογητικα που κατεθεσα.
(να ναι καλα η Αρσουλα που εκτος απο την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ψυχολογικη στηριξη που μου εχει προσφερει εδω και τρια χρονια, προσφατα εξετελεσε και χρεη κοινωνικης λειτουργου).
ΑΡΣΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!! :)
αν με το καλο παρω το βιβλιαριο αυτο, θα εχουν δικαιωμα να συνταγογραφουν σε αυτο μονο οι νοσοκομειακοι γιατροι.
εχω κλεισει ραντεβου με εναν γιατρο ενος νοσοκομειου που ειναι πολυ κοντα μου για τις 30 του μηνα, με την ελπιδα να εχει βγει μεχρι τοτε το βιβλιαριο.
εχω κατα-αγχωθει και σχετικα με το πως θα ειναι το γκρουπ-θεραπι που θα παω(αν βρω το κουραγιο) την Πεμπτη.
εχω και την μανα μου να λεει τις γνωστες παπαριες της.
εχω και τον πατερα μου που με απειλει οτι αν ξαναπιω θα σταματησει να μου δινει χρηματα.
μονο στο γραφειο της ψυχολογου μου ηρεμω, αλλα η ζωη -οπως λεει και κεινη- ειναι "ΕΞΩ"....
και εχει απολυτο δικιο...
κατα-αγχωμενη και προβληματισμενη για αλλη μια φορα...
εχω τρομερο αγχος σχετικα με το αυριανο γκρουπ-θεραπι.
περα απο το οτι δεν ξερω σε τι επιπεδο λειτουργικοτητας θα ειναι τα αλλα ατομα εχω και αλλους προβληματισμους:
1)δεν μου αρεσει η ιδεα οτι θα πρεπει να κανω τοσο μεγαλη αποσταση και οτι θα πρεπει να περασω τον γολγοθα του μετρο προκειμενου να φτασω στο ΠΕΠΣΑΕ.(ειναι περιπου 1,5 ωρα διαδρομη απο δω που μενω-δεν βρηκα τπτ αλλο δωρεαν πιο κοντα μου)
2)δεν ξερω πως λειτουργει ενα γκρουπ-θεραπι.
μεχρι στιγμης ειχα εμπειριες μονο απο ατομικες συνεδριες και εργοθεραπεια,η οποια με ειχε βοηθησει σημαντικα.(Εφη μου αν με διαβαζεις τωρα σου στελνω ολη μου την αγαπη και την εκτιμηση μου!)
αγχωνομαι ακομα και για το πως θα τους συστηθω,εννοω τι πραγματα θα πω για μενα.
αγχωνομαι για τα παντα.
ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΓΚΡΟΥΠ ΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ PLEASE!!!
ασχετα με ολα τα παραπανω εχω και ενα επιπροσθετο αγχος.
οταν ειχα παρει τηλ. την Γιωτα απο το κεντρο ημερας και της ειχα ζητησει να παω μια φορα να τους δω επειδη ειχα φυγει με πολυ ασχημες συνθηκες αν θυμαστε, μου ειχε πει οτι οταν δεσμευτω σε μια νεα ψυχοθεραπευτικη σχεση και περασει ενα α' χρονικο διαστημα τοτε μπορω να παω να την ξαναδω.
απο τη μια λοιπον τωρα που ειμαι ετοιμη θελω να τους παρω τηλ. αλλα απο την αλλη σκεφτομαι ολα αυτα που εχω γραψει εδω κατα καιρους (πολλα απο τα οποια νιωθω πως με εκθετουν) και ντρεπομαι υπερβολικα να της μιλησω στο τηλ.
εχω γραψει για τρομερα προσωπικα θεματα,εχω γραψει πραγματα για τον Μαριο (ο οποιος εξακολουθει να ειναι ασθενης τους),εχω εκφραστει με οχι και τοσο κοσμιο υφος ουσα μεθυσμενη.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΞΕΘΕΣΑ?
Σε ό,τι αφορά το γκρουπ εγώ θα έλεγα να χαλαρώσεις λιγο και να το δεις απλά σαν μια νέα εμπειρία. Πήγαινε, δες πως θα πάει, μπορεί και να σου αρέσει και να μη σε νοιάζει η ώρα που χρειάζεται για να φτάσεις εκεί. Αν πάλι δεν σου κάνει, οκ, όλα καλά. Πάντως ειναι λογικο να εχεις άγχος. Νομιζω όμως ότι εκεινη την ωρα θα βρεις πράγματα να πεις για τον εαυτο σου, και θα σε βοήθήσουνε σε αυτό και οι πιο "παλιοί".
Τώρα για το άγχος που εχεις για το΄κέντρο ημέρας, αν είναι σημαντικό για σενα να το επισκεφτεις, να το κάνεις (δεν ξερω αν ισως ειναι λιγο νωρίς). Όσο για αυτά που εχεις πει και εχεις γράψει ανα διαστηματα, νομιζω ότι θια δείξουν κατανόηση. Φαντάζομαι ότι εχουν αντιμετωπισει ανάλογες καταστάσεις. Εσυ γιατί θέλεις τόσο πολύ να πας; Αν αισθανεσαι τοσο ασχημα ισως μια συγνωμη να σε λυτρωνε.
Αμελί μου, δεν ξέρω τι να σου πω πραγματικά.
Φέρνω στο νου μου μια σημερινή συζήτηση, που προσωπικά μου έκανε κλικ.
Κατά πόσο αξίζει να πιέζουμε υπέρμετρα τον εαυτό μας κόντρα στο άγχος?
Δε μπορώ να καταλάβω και πως πραγματικά νιώθεις. Αν δεις ότι πιέζεσαι υπερβολικά δε νομίζω ότι χάθηκε κι ο κόσμος αν δεν πας. Έχεις χρόνο να το κάνεις όταν θα αισθάνεσαι λίγο πιο άνετα. Άλλωστε γι'αυτό δουλεύεις στη θεραπεία σου, να ρίξετε σιγά σιγά τα εμπόδια και ένα απ'αυτά είναι το άγχος σου.
Αν πάλι το άγχος σου είναι σε υποφερτό σημείο, συμφωνώ με τον/την deep purple.
Και επιπλέον, νομίζω ότι ο καθένας θα ένιωθε άβολα στη θέση σου, όμως είμαι σίγουρη πως αν φτάσεις εκεί, μετά όλα θα πάρουν το δρόμο τους, μα είναι κι ένας ρόλος του συντονιστή -ψυχολόγου αυτός! Να σε βοηθήσει να μπεις στην ομάδα, να ..δεν ξέρω γιατί δεν έχω πάει αλλά έχω ακούσει.
Το πιο πολύ άγχος δλδ παίζει σχετικά με τα σενάρια που μπορεί να πλάθει το μυαλό, ενώ η πραγματικότητα είναι πολύ λιγότερο αγχωτική. Σε πολλά θέματα δε νομίζεις?
Όσο για το άλλο θέμα, γνώμη μου είναι να αφήσεις ένα διάστημα ακόμη. Άστο στην άκρη, ούτε να το σκέφτεσαι, ούτε να σε αγχώνει.
Να περάσει κάποιος καιρός μέχρι να νιώσεις έτοιμη πραγματικά να το κάνεις, χωρίς ντροπές και ψυχοφθόρα συναισθήματα. Γιατί έχεις την ανάγκη να το κάνεις τώρα?
Μόλις άρχισες να εμπιστεύεσαι την νέα ψυχολόγο γιατί να μπλεχτείς πάλι συγκινησιακά με τη Γιώτα ή και άλλους πάλι ?
Άσε λίγο χρόνο.. γνώμη μου.
Για μένα, επικεντρώσου καταρχάς στη διαδικασία με τη Βίκυ, στην πιθανή αλλαγή φαρμάκων (κάπου ανέφερες εξαιτίας της αλλαγής του ασφαλιστικού φορέα) κ του γιατρού σου, και τα υπόλοιπα δε χρειάζεται να σε αγχώνουν υπερβολικά, θα γίνουν με τον καιρό τους.
Φιλάκια πολλα! εύχομαι να πάει καλά η αυριανή συνάντηση αν τελικά πας :)
τελικα συνεβη αυτο που φοβομουν.
οι ανθρωποι στο γκρουπ αντιμετωπιζαν φοβερα ψυχολογικα προβληματα.
αλλος εμενε σε ξενωνα, αλλος ειχε νοσηλευτει για τρια ολοκληρα χρονια...γενικα τραγικες καταστασεις.
ολοι τους ομως ηταν ψυχουλες.
μακαρι να ειχα τις αντοχες να μην ταυτιζομαι και να πεφτω ψυχολογικα.
μακαρι να ειχα τις αντοχες να μπορουσα να τους βοηθησω.
αλλα δεν τις εχω.
παιδια πολυς ανθρωπινος πονος εκει εξω...
παρα πολυς πονος :( :( :(
Κρίμα....
Κ κρίμα που η μέριμνα της πολιτείας μας φτάνει μέχρι τις πολύ δύσκολες -σοσ καταστάσεις. Κ εγώ θα θελα να πάω σε ένα γκρουπ θέραπυ, αλλά απ'ότι ξέρω δεν υπάρχουν δωρεάν.
Πάντως πήγες αμελί. Το δοκίμασες :) κι αυτό έχει την αξία του αφού είσαι ανοιχτή σε νέα πράγματα. Κ με τον καιρό θα ανακαλύπτεις όλο και περισσότερα :)
βασικα ομαδες αυτοβοηθειας Αρσι μου υπαρχουν αρκετες δωρεαν.(δεν ξερω βεβαια αν υπαρχουν στα μερη σου)
απλα το θεμα ειναι οτι στον τομεα της ψυχικης υγειας δυστυχως τα πραγματα υπολειτουργουν στη χωρα μας ακομα.(με εξαιρεση το κεντρο ημερας που πηγαινα.αυτο ηταν ενα λαχειο που περασε μεσα απο τα χερια μου και το αφησα να πεσει).
αλλα η ζωη παει μπροστα.
τα παθηματα γινονται μαθηματα και προχωραμε.
πρεπει να προχωραμε.
το οφειλουμε στον εαυτο μας.
και οπως λες ειμαι ανοιχτη σε νεα πραγματα.
εντομεταξυ το ευχαριστο ειναι οτι ξεπερασα σε μεγαλο βαθμο το καταθλιπτικο επεισοδιο στο οποιο ειχα βουλιαξει τον περασμενο μηνα (φτου μου :))
επισης ειναι ευχαριστο το οτι η Βικυ, πηρε και παλι μεσα μου την πραγματικη της διασταση ,δλδ αυτην της ειδικου.
μιας πολυ αξιολογης ειδικου.
παει και αυτος ο "ερωτας",περασε.:p
Τέλεια, σε βρίσκω μια χαρά. Πάμε για άλλα!
ναι deep μου!
παμε για αλλα! :)