Πολυ στεναχωρο αυτο που γραφεις αλλα σε καταλαβαινω ως ενος σημειου. Εκανες πολλες αποπειρες; Πανω απο πεντε;
Printable View
Δεν θυμάμαι με απόλυτη σιγουριά τον αριθμό γιατί με τα τόσα χάπια που έπαιρνα δεν είχα διαύγεια μετά αλλά εκεί γύρω κυμαίνεται ο αριθμός... Πάντως τρεις έκανα σίγουρα...
Όμως νομίζω ότι το γεγονός ότι ένιωσα ικανοποίηση που κατάφερα τελικά να κλείσω τα 45 πρόσφατα είναι θετικό για το μέλλον μου...
Έδωσε ο θεός και σήμερα.
Σκέφτομαι ότι το αντίθετο του φόβου είναι η ελευθερία...Ο φόβος σε κρατ'αει δέσμοι,αιχμάλωτο...Δεν ζεις...Μια μορφή ελευθερίας είναι το κολύμπι στην θάλασσα...Στον ανοιχτό ορίζοντα...Δυνατό κολύμπι,για ώρες...Να φύγει και το άγχος,να φύγουνε όλα...Reset to default settings.
μακρυά απο μας τα ντιφότ σέτινγκς. μου θυμίζει το σεκιούρ μόουντ του υπολογιστή όταν δεν φορτώνει καλά. δεν είναι το ίδιο;
ο φόβος είναι ένα συναίσθημα και είναι πολύ κακό συναίσθημα, πρέπει να φοβόμαστε τον φόβο;
Σκέφτομαι ότι έχει πέσει πολύ νέκρα στο φόρουμ τις τελευταίες μέρες και δεν έχω κανέναν να μιλήσω...
Αν δεν πεθανει ο μητσοτακησ θα σασ γαμησω εγω ολουσ να στεναχωριεστε θελω εγινε 2 φορεσ πολεμοσ εξατιασ του μαλακα ετσι κι ακουσετε οτι παω φυλακη βαλτε μαυρα
Οποιοσ δεν πιστευει οτι ειμαι 45 χρονων να ερθει να παρει τα βιωματα μόυ αλλα σασ προειδοποιω πηγα 2 φορεσ σε πολεμο εξατιασ του μητσοτακη κ δεν περναω καλα τα υπολοιπα δικα σασ
Το κανατε κολομβια μαλακεσ
γεννιόμαστε μόνοι μας, δεν μένουμε μονοι μας όμως, θα πει πως, ο άνθρωπος επηρεάζεται απο το περιβάλλον του -κάπως τα εξηγεί η ψυχανάλυση, κάποιος μεταφροϋδικός ψυχαναλητής είχε μιλήσει για το ότι πρώτα είναι η μητέρα, η οικογένεια μετά, μετά το φιλικό και μετά το κοινωνικό ευρύ περιβάλλον.- δεν βρίσκω φρόνιμο να κατηγορούμε μόνο τον εαυτό μας, δηλαδή. υπάρχουν ποσοστά ευθύνης ανάλογα την συνθήκη, αν βρέχει βρέχεσαι δεν φταίει η βροχή όμως υπάρχει η ομπρέλα; κάτι τέτοιο.
δεν νομίζω ότι μπορεί ο σύγχρονος άνθρωπος να κάνει επαναφορά.
Με εχετε κρανιοεγκεφαλικα χεσμενο 40 χρονια που δουλευω ξεκοληστε κ μην αντιδρατε τουλαχιστον σημερα πηγαμε καλα δε λεω για σασ γινεται αυτο εγω καλα ειμαι κι αν ειναι ευκολο να παραμεινω ετσι αν ειναι ευκολο
Αν δειτε τα μυνηματα μου το 09 μπηκα το 12 το ξεπερασα τωρα το ειδα κ χαρηκα εσεισ τι κανετε χαιρετισματα στη ρεα τη ναταλια σουπσ μοναδικεσ γυναικεσ μπραβο τουσ
Ζειτε η πεθανατε;
Σκέφτομαι ότι σήμερα είναι το τελευταίο επεισόδιο του Έρωτα Φυγά και τι θα κάνω? χα χα Μου γέμιζε τα απογεύματα τώρα τι θα κάνω? Τελειώνει και το My style Rocks και δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να ανοίγω την τηλεόραση. μπουχου
Στον πρωτο πολεμο που πηγα εγινε τι εγινε βγαλαν τισ θεραπειεσ κ μετα με αφησανε καποιοσ μου ειπε για πρωτεινεσ πηρα εγινα κουφετο κ μετα παιξαμε δευτερο πολεμο απο το 2013 κι επειτα αυτο με τισ πρωτεινεσ το κρατησανε μυστικο τωρα φανερωθηκε για ολουσ κρεατινη δεν κανει να παρετε αφυδατωνει κ δεν κανει εκτοσ αν παρετε κι αλλα αμινοξεα ηλεκτρολυτεσ κλπ κατα τα αλλα δεν ξερω κατι αλλο
εγώ από σίριαλ όλα όσα έβλεπα τελειώσαν. τώρα θα τελειώσει και το iq 160.
έχω γίνει τζάνκι της τηλεόρασης.
Υπηρχαν τα παντα αλλα οχι στη σημερινη μορφη προσβασιμα απο τον καναπε του σπιτιου σασ το 60 ξεκινησαν να τα φτιαχνουν το 80 ειχαν τελειωσει κ πηγα εγω κ τουσ λεω δεν ειναι καλα εχουμε 2023 τωρα τα εχουν φτιαγμενα τελεια ολα ειναι ιδεεσ του 1920 κατασκευη 100 χρονια μετα τωρα την θεωρουν την τεχνολογια διαστημικη ενω ειναι οπωσ πρεπει μετα 100 χρονια
θεά δεν είμαι ευτυχώς αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα πεθάνω ποτέ, εφιάλτης σωστός δηλαδή χα χα.
τώρα το καλοκαίρι κάνουμε το κατσ απ στο νέτφλιξ φυσικά.
Πήγατε να ψηφίσετε παιδιά; Εγώ βαριόμουν αλλά τελικά πήγα με τον αδερφό μου και ψηφίσαμε πρωί πρωί! Για να δούμε τι θα γίνει....
όχι εγώ δεν πήγα. δεν ψηφίζω γενικώς, αλλά ακούω πως θα μπουνε πάλι φασίστες στη βουλή; τί φάση;
κι αν πήγαινα κι εγώ πρωί πρωί θα πήγαινα. να ξεμπερδεύω και μετά βόλτα. όχι το ανάποδο.
Τελικά τα πήγα καλά στην παράσταση που ανεβάσαμε και είχα τόσο άγχος!
Σκέφτομαι πως δεν έχω δική μου άποψη, επηρεάζομαι από τους άλλους ό,τι κι αν λένε, είμαι ικανή να συμφωνήσω με δύο αντίθετες απόψεις δύο διαφορετικών ανθρώπων και να πέφτω σε αντιφάσεις, μόνο και μόνο επειδή δεν θέλω να έρχομαι σε σύγκρουση με τον άλλον...
Απλά αυτή η στάση μου, αφαιρεί απ την ισχύ της προσωπικότητας μου.. Την αποδυναμώνει σε σημείο που να αισθάνομαι πως δεν έχω προσωπικότητα και οτι είμαι ένα άβουλο ον το οποίο μπορεί ο καθένας να το κατευθύνει προς τα όπου θέλει...
Χρειάζεται γνώση και ενημέρωση για να αποκτήσω αποψη γενικά για το γίγνεσθαι, δηλ τα πολιτικά, τα κοινωνικά, τα οικονομικά πράγματα της χώρας, αλλά φαίνεται πως κάθε φορά που προσπαθώ να καταλάβω τι στο καλό γίνεται σ αυτόν τον τόπο ή στον κόσμο, αδυνατώ... Δυσκολεύομαι να καταλάβω.... Μου εξηγεί ο καθένας τη δική του οπτική αλλά εγώ δική μου οπτική δεν έχω... Συν ότι ξεχνάω ό,τι μου λένε στο αμέσως επόμενο λεπτό...
Δεν ξέρω τι φταίει... Μήπως απ την απραξία έχω χαζέψει τελείως?
Ή απλά δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται γύρω μου και με ευχαριστεί να είμαι κλεισμένη στον εαυτό μου?
Ώρες ώρες αισθάνομαι χαζή. Πραγματικά χαζή. Πολλές φορές επαναλαμβάνω από μέσα μου κάτι που ακούω με σκοπό να μην το χάσω και τελικά δεν το καταλαβαίνω γιατί λειτουργώ σαν ρομποτακι...
Σαν να μην μπορώ να βάλω το μυαλό μου να σκεφτεί... Σαν να μην έχω κρίση...
Άλλο μεγάλο πρόβλημα έχω με τον προσανατολισμό.... Εδώ στο σπίτι που μένω τόσα χρόνια και ενώ ξέρω πού είναι η ανατολή, για να πω σε κάποιον πού είναι ο βορράς πρέπει να το σκεφτώ με βαση την ανατολή... Δηλ δεν θυμάμαι αυτόματα πού είναι ο βορράς ή ο νότος ή η δύση... Ή άμα μου λένε φυσάει νοτιάς, εγώ πρέπει να υπολογίσω πρώτα πού είναι ο νότος και μετά να σκεφτώ ότι ο αέρας έρχεται από κει..
Όπως και με τα φώτα στο σπίτι μου... Δεκαετίες ολόκληρες στο ίδιο σπίτι και δεν έχω μάθει ακόμα κάποιοι διακόπτες τι φώτα ανοίγουνε...
Ίσως έχει χειροτερεψει η μνήμη μου...
Δεν είχα ποτέ καλή μνήμη και ίσως ήταν λάθος μου να πάω σε θεωρητική σχολή...
Αλλά και σε θετική να πήγαινα πάλι θα είχα πρόβλημα γιατί δεν λειτουργει η κρίση μου...
Και όταν είχα πει στο γιατρό στην τελευταία μου υποτροπή... γιατρέ? Έχει πρόβλημα το μυαλό μου... Αυτός δεν το δέχθηκε ποτέ... Μόνο που δεν με έδειρε που το σκεφτόμουνα και του το έλεγα...
Και θέλω να τον αλλάξω γιατί είναι πολύ απότομος μαζί μου.. Και με βλέπει και για λίγη ώρα με διακοπές από τηλέφωνα.... Αλλά η αμοιβή αμοιβή κανονικά!!
Δεν θέλω να έχω γιατρό.... Σκέφτομαι να πορευτω με την αγωγή μου ως έχει για αρκετά χρονια και αν θελήσω να τα μειώσω να πάω σε κάποιον άλλον....
Γιατί κι αυτός δεν πρόκειται να μου τα μειώσει ποτέ.... Απλά θα παίρνει την αμοιβή του για να με βλέπει μισή ώρα και να μου γράφει φάρμακα...
Έχω ραντεβού την Τρίτη και σκέφτομαι να του το ακυρώσω...
Απλά με βαση και ό,τι έγραψα στην αρχή, δεν εχω καταλάβει αν η αδυναμία μου να καταλαβαίνω τι γίνεται γύρω μου οφείλεται σε μειωμένο ενδιαφέρον για τον κόσμο, που όντως ισχύει αυτό, δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται γύρω μου, ή αν φταίει κάπου το μυαλό μου.... Αν ειμαι χαζη δηλαδη... Μου λένε χαζή δεν είμαι αλλά εγώ έτσι αισθανομαι...
Ίσως τόσα χρόνια απόσυρσης και μη απασχόλησης με έχουν κάνει πιο αδύναμη νοητικά...
Αλλά μπορεί και η απόσυρση να ξεκινάει από αδυναμία νοητική... Δεν έχω καταλάβει...
Επίσης τυχαίνει να γνωρίζω ανθρώπους τους οποίους αρχικά καλοδέχομαι στη ζωή μου και βγαίνουμε κανονικά αλλά μετά μετανιώνω που τους γνώρισα...
Και δεν ξέρω πώς να ξεκοψω απ αυτούς μετά...
Σκέφτομαι πως παίρνουν τα χρονια και μένω θεατής λόγω της ψυχωσης εκτός αν αλλάξει κάτι ή ζωη μου έχει καταστραφεί παντελώς και εγώ απλά ζω.Αντιμετωπιζω και εγώ πρόβλημα με το μυαλο μου και αυτός είναι ο λόγος που έχω πάρει την κάτω βολτα
ο ευθύς τρόπος είναι ο καλύτερος, απο το να αφήνεις μια υπόνοια ότι θα τα ξαναπείτε, πες ξεκάθαρα πως αυτόν τον καιρό δεν έχεις χρόνο και πως αν τύχει θα τα ξαναπείτε.
αυτό που δεν κατάλαβα. το να έχεις ίδια άποψη με κάποιον άλλο σημαίνει ότι δεν έχεις άποψη; δεν συμφωνώ. μπορεί απλά να έχετε τον ίδιο τρόπο σκέψης και αντίληψης, και να μην τα ξέρεις όλα δεν είναι δικό σου πρόβλημα. μπορείς να μάθεις. κι εγώ πχ δεν ήξερα πράγματα για τα κόμματα, ότι απαγορεύεται να έχουν σύμβολα εθνικά στο σήμα τους. και άλλα τέτοια. δεν σημαίνει ότι μειώνεται η αξία σου.
μήπως έχεις διάσπαση προσοχής; αν σταματήσεις να πηγαίνεις στον γιατρό, θα παίρνεις τα φάρμακα χωρίς την εισφορά του ίκα;
κι όλα αυτά γιατί κάποιοι απο μας πρέπει κάθε φορά να προσπαθούμε διπλά για να αποδείξουμε ότι είμαστε άνθρωποι.
εγώ δεν αντιμετωπίζω τέτοιο πρόβλημα, μόνο όταν είμαι πολύ στρεσαρισμένη, έχει τύχει πχ να μαγειρέψω χωρίς λάδι, να βράσω αυγό χωρίς νερό, τώρα τα θυμάμαι και γελάω, όμως αν συμβαίνουν συχνά είναι μια συνθήκη προβληματική και πρέπει να μιλάμε ανοιχτά γι αυτό.
σκέφτομαι πως αν μας κέρναγαν καφέ με το που βγαίνουμε απο το παραβάν, ίσως να πήγαιναν όλοι να ψηφίσουν.
Σκέφτομαι ότι για κάποιον που ξέρει να ζεί,σε έναν χρόνο μπορεί να ζήσει 10 ζωές...Για κάποιον που δεν ξέρει να ζει,και τα 100 χρόνια είναι λίγα,δεν του φτάνουν, αφου ούτως ή άλλως δεν ζει.
Γεια σου user, ευχαριστώ για την απάντηση... Σκέφτομαι μήπως πάω σε γιατρό του εοπυυ ίσα για να μου γράφει τα φάρμακα... Σήμερα θα πάω στο γιατρό τελικά... Δεν το ακύρωσα.. Ίσως μετά από αυτή τη φορά βρω το θάρρος να τον σταματήσω..
Διάσπαση προσοχής γενικά και ο προηγούμενος γιατρός μου είχε πει ότι θα έχω... Είναι κάτι που μου έχει μείνει..
Αλλά δεν ξέρω αν κι αυτή πηγάζει από το μειωμένο μου ενδιαφέρον για τον κόσμο ή είναι απλά είναι ένα σύμπτωμα που μου έχει μείνει απ' τη διαταραχή..
Μπορώ να μάθω user, όλοι μπορούμε, αρκεί να μην έχουμε αδύνατη μνήμη... Και αρκεί να θέλουμε να μάθουμε κιόλας...
Ίσως φταίει η τάση μου να ακυρώνω και να μηδενίζω τα πάντα εν τη γενέσει τους... Σκέφτομαι συνεχώς πως θέλω να φύγω απ΄τον πολιτισμό... Πιστεύω πως ο πολιτισμός μόνο πόνο προκαλεί εις βάρος άλλων προκειμένου να ωφεληθούμε εμείς..
Απ' την άλλη βλέπω πόσο εξαρτημένη είμαι απ' αυτόν κι έτσι κάθομαι στα αυγά μου.. Και είμαι συνεχώς σε μια σύγκρουση εσωτερική..
Απ' τη μία δεν θέλω να είμαι εδώ που είμαι, απ' την άλλη δεν τολμάω κιόλας να φύγω... Και να πάω πού? να πάρω τα βουνά? πόσο εύκολο είναι αυτό?
Οπότε η σειρά για μένα έχει ως εξής: άρνηση του πολιτισμού και της πραγματικότητας που ζω άρα και μειωμένο ενδιαφέρον για τον κόσμο --> διάσπαση προσοχής και αδυναμία να μάθω καινούργια πράγματα..
Κάπως έτσι το καταλαβαίνω αυτό που μου συμβαίνει..
Και Yoco Choco σχετικά με αυτό που έγραψες: Ενώ εγώ δεν ζω τη ζωή μου, απ' την άλλη δεν επιθυμώ να ζήσω πολλά χρόνια επειδή δεν μου φτάνει η ζωή...
Ίσα ίσα νομίζω αυτοί που ξέρουν να ζήσουν και είναι μες στη ζωή, την απολαμβάνουν τόσο που δεν θέλουν να τελειώσει..
Ενώ όλοι οι υπόλοιποι που απλά σερνόμαστε και σπρώχνουμε τον καιρό, όλες οι μέρες είναι ίδιες και λέμε άντε πότε θα τελειώσει όλο αυτό..
Εγώ έτσι το νιώθω..
Εκτός κι αν ξυπνήσω κάποια μέρα στα 60 μου αν τα φτάσω και πω στον εαυτό μου: μα καλά τι έκανα τόσα χρόνια?
Πάντως οι πιο ενδιαφέρουσες μέρες της ζωής μου ήταν όταν είχα τη διαταραχή.. Όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται...
Τώρα είμαι καλά δόξα τω Θεώ αλλά χωρίς ξεσπάσματα, χωρίς σκέψεις υπερβατικές, χωρίς υπεραισιοδοξία και χωρίς πολλή ενέργεια.. Όλα κάπως θάφτηκαν...
Εγώ αν και δεν ζω και δεν απολαμβάνω την ζωή,η προοπτική να πεθάνω σύντομα, μόνο φόβο θα μου προκαλούσε γιατί απλά δεν έχω ζήσει,δεν είμαι γεμάτος από ζωή....Ζω με την τυφλή ελπίδα ότι κάποτε θα είμαι καλά για να ζήσω.
άλλη απορία/ προβληματισμός: πιστεύεις πως εσύ τα προκαλείς στον εαυτό σου;
η διάσπαση προσοχής θα έπρεπε να είναι μια ξεχωριστή διάγνωση. απο όσα έχω καταλάβει, απλά προσαρμόζεσαι διαφορετικά από το κοινώς αποδεκτό όριο προσαρμοστικότητας, πχ σε ένα οπτικό ερέθισμα, μήπως θα βοηθούσε να το δεις ξεχωριστά από ό,τι άλλο την προκάλεσε, και ανεξάρτητα ως διαχείρηση. αν και δεν καταλαβαίνω, είναι πολύ διαδεδομένη η δεπυ -αν λέγεται έτσι- υπάρχει τόσο μεγάλο χάσμα στην κοινωνία, λες και είναι κάτι αλλόκοτο.
δεν ξέρω αν μπορείς να φύγεις απο τον πολιτισμό, ουτοπικό μου ακούγεται, δυστοπικό ίσως. εγώ δεν θέλω πολλά πολλά βασικά, ψάχνω να μάθω για το τί μπορώ να κάνω να μείνω σε απόσταση χωρίς να κάνω ριζικές αλλαγές, πχ χωρίς ίντερνετ δεν μπορώ. πάντως ο Καζίνσκι πχ ωραία την είχε δει τη φάση, μια καμπίνα στο δάσος, και κατέβαινε στην πόλη με το ποδήλατο.
εμένα η σιγουριά ότι θα πεθάνω κάποτε με γεμίζει χαρά, αυτό όμως είναι άλλη ιστορία.
Χμμ...η ολιγαρκεια δεν υφισταται στη φουσκα της τσιμεντοποιησης . Οποτε ειναι αναποφευκτη η αυξητικη ροη της αποκτησης . Γιατι με οσους περισσοτερους ανθρωπους αλληλεπιδρας στο κοινο περιβαλλον υπαρχει υψηλοτερη πιθανοτης αφομοιωσης ή μιμησης . Κανεις δε μενει παντελως ανεπηρεαστος . Διοτι δεν εισαι εσυ ο δημιουργος , αλλα το περιβαλλον . Εισαι δεσμωτης των πρεπει . Μπορει να ενιστασαι για το οτιδηποτε αλλα δεν εχει καμια σημασια . Θα απορροφηθεις στο τελος . Δεν γλυτωνει κανεις . Εκατονταδες χιλιαδες προσπαθησαν πριν απο σενα ή εμενα χωρις αποτελεσμα . Ειναι οποτε στατιστικα αδυνατο . Ειτε θα παρασυρθεις ειτε θα απομονωθεις .
Ο Τεντ Καζινσκι ηταν αναμφιβολα τρομερα ευφυης σε ενα κοσμο που η μετριοτητα ηταν παρασημο . Δεν ηθελε να κριθει απο τους μετριους . Φταινε σιγουρα και τα πειραματα στη εφηβεια του . Ειχε ενα αρτια δομημενο τροπο εξαγωγης συμπερασματων . Το μυαλο του ηταν μια ζωντανη ομορφη ζωγραφια και το ευνουχισαν . Η κοινωνια τον ξεφτυλισε . Κατακρεουργησαν την ομορφια του . Ηταν πλεον αποτοκος . Και ολη η ομορφια χαθηκε . Και δε βρεθηκε ποτε . Το κενο το συμπληρωσε με πραξεις ανειπωτες κατακλυσμιαιων συνεπειων . Ηταν καποιος αλλος μεχρι και πριν λιγες μερες που απεβιωσε .
Κανεις δε μπορει να φανταστει το μεγεθος της απογοητευσης και της οργης μεσα του . Εγινε αυτοκλητος τιμωρος εναντια στη συγχρονη κοινωνια . Η απομονωση του ηταν ακραια υπερβολικη . Αλλα εξυπηρετουσε ενα σκοπο . Την εκδικηση . Φουντωνε σαν ηφαιστειο μεσα του . Αυτο ακριβως το εξωτερικευσε με ενα διεστραμμενο τροπο . Ξανα και ξανα και ξανα . Ολος ο κοσμος ηταν πλεον εχθρος . Μια αβυσσαλεα ναρκισσιστικη συμπεριφορα . Η χειροτερη του 20 αιωνα . Περασε στη σκοτεινη και χαοτικη πλευρα . Δεν θα σταματουσε ποτε . Δεν υπηρχε ομοιος του για να συζητησει , αλλωστε . Μονο εχθροι .
User , εχω διαβασει αποσπασματα απο το μανιφεστο του και ταυτιζομαι πληρως . Η διαισθηση του ηταν ονειρωδης . Ηταν πολυ σοφος και διορατικος . Ισως περισσοτερο απο οσο αξιζουμε . Ειμαι οπαδος των ιδεων του αλλα οχι των πραξεων του . Αντιφατικο , δεν νομιζεις ?
Η κοινωνια τον κατεστρεψε και αυτος στραφηκε εναντιον της . Ποιος κερδισε ? Κανεις .