:lol::lol::lol:
Printable View
:lol::lol::lol:
Α και κάτι άσχετο! Πήρα χυλοπίτες ζεας, τις κάνω κανονικά όπως τα μακαρόνια; έχουν τον ίδιο χρόνο βρασίματος, δε γράφει κάτι!
Τα ζυμαρικά ζέας μία φορά που είχα πάρει, είχα παρατηρήσει ότι θέλουν λίγο λιγότερο ίσως βράσιμο από τα λευκά. Καλό είναι μετά τα 5 λεπτά βρασίματος να τα ελέγξεις και να μην τα αφήσεις πάνω από 7. Κάτι που διάβασα πρόσφατα είναι ότι τα αλ ντέντε ζυμαρικά, βοηθούν στην καλύτερη πέψη, γιατί απελευθερώνονται ένζυμα κατά την πέψη και έτσι τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα δεν ανεβαίνουν τόσο γρήγορα όπως αν ήταν πολύ βρασμένα. Και τώρα εξηγείται γιατί ο γιατρός μου επέμενε να μου λέει να τρώω τα ζυμαρικά μου αυστηρά αλ ντέντε!
Θενξ Ελάκι! Και εγώ το έχω ακούσει ότι είναι καλύτερο να τα τρώμε αλ ντεντε τα ζυμαρικα!
να ειμαι κ εγω!
πινκακι μου κ εγω θα ελεγα να μην ζυγιστεις αυριο αν ειναι να σε επιρεασει.Αστο να το κανει η διατροφολογος σου την ερχομενη βδομαδα που θα πας.Μην το βαζεις κατω κοριτσι , συνεχθ=ισε δυναμικα κ θα φυγουν μαζεμενα.Αν και ειμαι σιγουρη πως με αυτες τις αλλαγες που εχεις κανει θα δεις αποτελεσματα!!!
Ελη μου ακομα κ τις φακες τις εκανες τοσο εντυπωσιακες που τις λιμπιστηκα.Να βαζει αν μπορεις φωτο για να βλεπουμε ολες το μεγεθος μεριδας
Πινκακι με την ελπιδα να μην παρεξηγηθω εγω θα σου θεσω διαφορετικα το θεμα απογοητευση αυτο εκανα και οταν εγω κολλουσα και εμενα τουλαχιστον με βοηθησε...
1. Τι θα κερδισεις αν απογοητευτεις και τα παρατησεις? Απολυτως τιποτα... ενω αν συνεχισεις ακομα και αν η απωλεια ειναι μικρη μικροτατη και παρει καιροοοο σε βαθος χρονου θα φτασεις εκει που θελεις
2. Τα κιλα ειναι νουμερο και μονο... το θεμα ειναι τι γινεται με το λιπος καλυτερα μηδενικη απωλεια παρα απωλεια ενος κιλου εκ το οποιο τα 900 γραμμαρια να ειναι μυικη μαζα... Τουτεστιν η ζυγαρια δεν φτουραει... το μονο που λεει τι γινεται ειναι ο καθρεφτης και η λιπομετρηση και εκει το βλεπεις και εσυ υπαρχει σημαντικοτατη διαφορα
3. Το σωμα μας ειναι σοφο... και αντιστεκεται μερικες φορες σθεναρα για να διατηρησει την επιβιωση μας γιατι νιωθει πως απειλειται (ηταν μαθημενο αλλιως) οποτε δεν μας αφηνει να χασουμε οσο θελουμε... Αυτο δεν διαρκει πολυ (αν δεν συντρεχουν αλλοι παθολογικοι ρολοι)
4. Κοιτα το τικερακι σου απο που ξεκινησες και που εισαι.... Το να απογοητευτουμε και να τα "παρατησουμε" ειναι ο μονος δρομος για να γυρισουμε εκει που ξεκινησαμε...
Αρα μικρο πινκακι.... ο δρομος ειναι ενας ...... και μοναδικος.... εχεις μαθει που χεις μαθει να τρως σωστα το συνεχιζεις και πιστεψε με θα φτασεις!!!!!!!!!!!!!!!!! Βασικοτατο .... οταν θα αναιβενεις στην ζυγαρια δεν θα λες εχασα 200, 300, 500 γραμμαρια... θα λες εχασα 20 κιλα και 200, 300,500 γραμμαρια... Για ξαναδες το καλα τωραααααα!!!!!!! Για ξαναδες ποσσσαααααα εχασεςςςς !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Α δεν με γελουν τα ματια μου 20 κιλα και 300 γραμμαριαααααα???? Αστερι μου εσυ... αυτα θα λες στον εαυτο σου.... και ολα θα ρθουν οπως πρεπει...
Τα φιλια μου, διαλλειμα για μενα τελος,,, επιστροφη στη δουλεια :(
Μπλακ μου όλα τα φαγητά είναι τέλεια, αρκεί να τα προετοιμάσουμε με αγάπη ;)
Όταν μαγειρεύουμε με φροντίδα και με την σκέψη ότι αυτό που προετοιμάζουμε θα μας θρέψει και θα μας κάνει καλό τότε και η το πιο απλό γεύμα μπορεί να γίνει πανέμορφο και πεντανόστιμο! Δεν θέλει πολύ χρόνο ούτε πολύ κόπο, μόνο αγάπη!
Ένα ακόμη μυστικό μου είναι ότι χρησιμοποιώ πολλά μυρωδικά και μπαχαρικά στην μαγειρική μου, κάνει τα φαγητά πεντανόστιμα και δεν θα φορτίζει με περιττές θερμίδες από λίπη και σάλτσες και βελτιωτικά γεύσης του εμπορίου. Άσε που τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά είναι εξαιρετικά αντιοξειδωτικά.
Τα όσπρια τα έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Αρχίζω πλέον να μαθαίνω να τα μαγειρεύω και να τα τρώω με διάφορους εναλλακτικούς τρόπους. Θα σας ποστάρω το σημερινό μου μεσημεριανό με φακές, μαυρομάτικα φασόλια και φαγόπυρο :)
Χαίρομαι που βοηθάνε οι εικόνες. Είναι και για να παίρνουμε ιδέες, και να έχουμε εικόνα τι είναι μερίδα. Όποιος ακόμη έχει την δυνατότητα ωραία θα ήταν να ποστάρει φωτογραφίες με γεύματα και σνακ έτσι για να πέφτουν ιδέες.
Φακές, μαυρομάτικα φασόλια και φαγόπυρο βρασμένα σε νερό με αλατάκι.
1 φλιτζάνι όσπρια, 1 αγγουράκι ψιλοκομμένο, 1 ραπανάκι, λίγο αβοκάντο, φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανός ( ή ότι άλλο μυρωδικό αγαπάτε) , 1 κ.σ. λάδι, ρίγανη, πιπέρι.
Φετούλα και 1 παξιμαδάκι κρίθινο ραντισμένο με λαδάκι που ξέχασα και το έβαλα μετά χιχιχι.
Καμιά φορά και εγώ εκπλήσσομαι με το μέγεθος της μερίδας. Π.χ. αυτό μου φαινόταν ως μεγάλη μερίδα γιατί τα όσπρια τα έχω ανακατέψει με πολλά λαχανικά. Το ίδιο παθαίνω και με τα ζυμαρικά όταν τα βλέπω με τα λαχανικά να γεμίζουν ένα μεγάλο πιάτο :wow:
Εντάξει είστε υπέροχες και γλυκύτατες!! Σας ευχαριστώ τόοοοσο πολύ για την εμψύχωση, τα όμορφα λόγια σας μου δίνουν δύναμη και κουράγιο για τη συνέχεια! Μου λέτε ακριβώς αυτά που χρειάζομαι ν' ακούσω πάντα για να μη το βάλω κάτω. Ένας λόγος που δεν το χω γυρίσει στην υπερφαγία πάλι είστε και εσείς. Να ξέρετε ό,τι χρειαστείτε είμαι εδώ και το εννοώ!! Σας φιλώ όλες και σας ευχαριστώ και πάλι :tumble: :love:
Πινκ μου δεν κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να είμαστε η φωνή της λογικής και να σου θυμίζουμε ότι υπάρχουν χίλιοι τρόποι που μπορούμε να σαμποτάρουμε τον εαυτό μας!
Ο σωστός δρόμος καρδιά μου όμως δεν είναι ο εύκολος. Θέλει προσπάθεια και αφοσίωση ;), αλλά πάντα μα πάντα μας ανταμείβει, έστω και αν αργούμε καμιά φορά να το δούμε.
Έχω πέσει και εγώ σηκωθεί, έχω κάνει χίλια πισογυρίσματα και όμως άλλες τόσες φορές επέστρεφα σε αυτή τη διατροφή γιατί είναι η μοναδική μου με κάνει να νιώθω καλά! Είναι σαν μικρόβιο, άμα την κολλήσεις, το σώμα σου καλομαθαίνει, και μόλις ξεφύγεις, το σώμα σου θα σου θυμίζει να γυρίσεις πίσω σε αυτήν.
Και ένα ακόμη πιάτο και κλείνω με τις εικόνες (ελπίζω να μην σας έπρηξα :smug: )
Χθεσινό μεσημεριανό:
Βραστά χόρτα με λεμονάκι και 1κ.σ. ελαιόλαδο
Δύο αυγά βραστά πασπαλισμένα με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Πατάτα ψητή και λίγο στήθος κοτόπουλο που είχαν ξεμείνει από προηγούμενη μέρα.
Υ.Γ. Πολύ χορταστικό γεύμα και ας μην φαίνεται στο μάτι.
λοιπόν ερωτευμενα τριαδοκόριτσα!!!!
I AM BACK!!!!!!
σήμερα :
πρωι----> καφε σκέτο (αρχισα με αηδιες αλλαααα μετα το αποφασισα...)
μεσημέρι---> 2 αυγα ομελέτα με μανιταρια+ ριζοτο με χρωματιστες πιπεριες
απόγευμα---->1 φέτα ψωμί πολύσπορο+ 1 φέτα τυρί+ 1 φέτα γαλοπουλα+ 1 μικρό χυμο
βραδυ----> γιαούρτι τοταλ 2% με μύρτιλο (και βουρρρρρρ για υπνοοοοοο )
Αυριο θα τα πάω καλύτερα ...ειμαι σιγουρη! κορίτσια συγγνωμη δε προλαβαίνω να διαβάσω τα προηγούμενα , θα σας μάθω σιγα σιγα...
Έλλη μαρεσει πολυ αυτο που κανεις με τις φωτογραφιες.... βοηθάει πολυ πιστευω....
ελααααα παμεεεεε για το μπικι(κι)νι!!!!! σας φιλώ!αυριο πάλι!
Ελη τέλειες οι φωτογραφιούλες σου!! Ειδικά το τελευταία γεύμα είναι το στοιχείο μου!! Λατρεύω αβγουλάκια και πατάτες!!
Ρία καλώς μας ήρθες πάλι εγώ είμαι από τα καινούρια τριαδοκόριτσα, μικρή και λίγο γκρινιαρούλα-παραπονιάρα. :P Έχω να προσθέσω πως όχι μόνο ερωτευμένα αλλά και ερωτεύσιμα :lol:
έλα να μαζεύονται τα μπικικίνιαααα! :lol:
Καλώς το μου καλώς το μου!
Ριάκι μου αν όχι για τον έλεγχο του βάρους σου, κάνε τη διατροφή για να γελάσει το πικραμένο σου χειλάκι ;)
Και με τα γλυκά μια χαρά γελάει Έλη μου (αν εξαιρέσεις τις τύψεις μετά). Προσωπικά μιλώντας πάντα δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο για την Ρία :P Νομίζω έχω ξεφύγει σήμερα :lol: