Quote:
Originally posted by Ava
Ο πατέρας μου, μανιώδης καπνιστής από τα μικράτα του, ακόμη και μετά το bypass, συνεχίζει να καπνίζει από κανένα και πάντα κρυφά από τη μητέρα μου. Η μητέρα μου τρέμει για τη ζωή του και του απαγορεύει ακόμη και να το αναφέρει, πόσο μάλλον να το καπνίσει.. Μια φορά, βρεθήκαμε μόνοι οι δυο μας με τον πατέρα μου. Να πω εδώ, ότι έχουμε μεταξύ μας μία σπάνια σχέση, από αυτές που δε συναντώνται συχνά και αισθάνομαι ευγνώμων γι' αυτό. Μου ζήτησε τσιγάρο και στο μυαλό μου έγινε έκρηξη, από το πλήθος των σκέψεων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Κατέληξα να του δώσω, χωρίς κανένα σχόλιο. Μου φάνηκε ντροπή να ζητά γαλίφικα σαν παιδάκι κάτι απαγορευμένο. Τον λυπήθηκα, που έφτασε σε αυτό το σημείο, να παρακαλάει για ένα τσιγάρο και εμένα να μην τον μαρτυρήσω. Σκέφτηκα ότι στην ηλικία του είναι υπεύθυνος για τη ζωή και τις πράξεις του. Σκέφτηκα ότι ο ρόλος μου δεν είναι αυτός του μπαμπούλα, του κακού ανθρώπου. Σκέφτηκα ότι καπνίστρια και η ίδια δε δικαιούμαι να εκφέρω άποψη και μάλιστα να απαγορεύσω. Σκέφτηκα ότι ξέρει πολύ καλά τις βλάβες που επέφερε στον οργανισμό του και όμως συνεχίζει να το απολαμβάνει. Σκέφτηκα ότι ενδεχομένως θα νιώσω υπεύθυνη και θα βασανίζομαι από τύψεις, αν του συμβεί κάτι κακό, εξαιτίας του τσιγάρου που θα του έδινα. Σκέφτηκα ότι τον αγαπώ υπερβολικά για να αμφισβητήσω τη νοημοσύνη του και τις αποφάσεις του. Νοερά πήρα πάνω μου όλη την ευθύνη για ό,τι συμβεί. Δεν κρίνω ανθρώπους, ξέρω τι περνάνε για την απεξάρτησή τους. Ποτέ δεν θα πω μη τρως, μη καπνίζεις, μη πίνεις, μη, μη, μη... Αυτός είναι ο ρόλος της μητέρας και μόνο και μάλιστα όταν το παιδί της είναι ανήλικο. Από κει και πέρα δεν κρίνω ποτέ, μόνο βοηθώ και αυτό μόνον όταν μου ζητηθεί.
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thum bup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:: thumbup::thumbup::thumbup: