Τασο θα συμφωνησω σε ολα που γραφεις :thumbup: οσοι ημασταν για χρονια παχυσαρκοι θα πρεπει να προσεχουμε παντα γιατι βλεπουμε με τελειως διαφορετικο τροπο την τροφη,συνηθως οι αδυνατοι ανθρωποι τρωνε για να ζουνε απλα,εμεις τρωμε οταν εχουμε αγχος,λυπη,χαρα κλπ κλπ.Το καλοκαιρι εκλεισα 5 χρονια που διατηρω το φυσιολογικο βαρος μου και το συμπερασμα που εβγαλα ειναι οτι ο χαρακτηρας μου δυστυχως δεν αλλαζει,παλι θα τρωω οταν αγχωνομαι,οχι πολυ,ποτε δεν εκανα βουλιμικα,αλλα τοσο οσο να ανεβαινει σταδιακα η ζυγαρια και σε αυτο που κατεληξα για να κρατιεμαι στο φυσιολογικο βαρος μου ειναι να αλλαξω τις τροφες που ετρωγα+συχνο ζυγισμα+γυμναστικη.Αυτο εγινε σταδιακα αλλα τελικα ηταν πολυ ευκολο!!Quote:
Originally posted by Tassos67i
Να πάω σε ψυχολόγο να του πω ότι σκέφτομαι προτού φάω και τρώω ελεγχόμενα γιατί είμαι αποδεδειγμένα επικίνδυνος για τον εαυτό μου; Να μου κάνει τι; Στο χέρι μου είναι να βελτιστοποιήσω τη νέα μου σχέση με το φαϊ. Ξεκίνησα από την αλφαβήτα και σκοπεύω να είμαι σε καθεστώς "γηράσκω αει διδασκόμενος" όταν οι "φυσιολογικοί" απλά δεν ασχολούνται. Τι ακριβώς να μου κάνει ο ψυχολόγος; Δεν παραμυθιάζομαι όσον αφορά το άτομό μου.Quote:
Originally posted by sweetOctober
Τάσο μου (δεν εχω διαβασει το αντιστοιχο νημα κι ετσι αναφερομαι μονο σε οσα εσυ γραφεις) δε βλάπτει (ίσως και να σε βοηθούσε πολύ) η επίσκεψη σε ένα ειδικό. Είναι κρίμα να νιώθεις προβληματικός. Σε όλα τα προβλήματα υπάρχει λύση. Καλή δύναμη, είσαι αξιέπαινος, έχεις και πολύ καλό κίνητρο, πρέπει να φανείς αντάξιος της πορείας σου και να τα διατηρήσεις, να σε βγάλεις ασπροπρόσωπο :)
Ας βγει κάποιος από εδώ μέσα χειρουργημένος ή μη με λίγο χρονικό διάστημα αδυνατισμένος να μου πει ότι τρώει ελεύθερα και δεν φοβάται μια μην κυλήσει...
ΑΕΚτζης είμαι όχι Ολυμπιακός. Δεν έχω δεδομένο εσαεί το πρωτάθλημα με διατησία και χωρίς. Παίζει και τρίτη εθνική.
Ειμαι σιγουρη οτι με τον τροπο που σκεφτεσε θα διατηρησεις το φυσιολογικο βαρος σου,για μενα αλλος τροπος δεν υπαρχει,οταν θελουμε να τρωμε τα παντα σε μικρες ποσοτητες,κρακερακια,πατατ ακια,ολων των ειδων τα γλυκα,σφολιατες κλπ αργα η γρηγορα τα κιλα θα επανελθουν,πρεπει να εχουμε τον ελεγχο παντα,σιγα σιγα δεν θα χρειαζεται να μετρας τιποτα,θα ξερεις τι πρεπει να φας και μολις βαζεις 1-2 κιλα θα ξερεις πως να τα χασεις αμεσως :thumbup: