Originally Posted by
blackbird
Νομίζω πως είναι καλύτερο να πας εκεί να ρωτήσεις και να δεις τα διαμερίσματα από κοντά πρωτού ενοικιάσεις. Και να ρωτήσεις και τους ντόπιους για τιμές, περιοχές που σου προτείνουν κτλ. Είναι γενικά εξυπηρετικοί. Δεν ξέρω για τα σκουπίδια, 3 μέρες μείναμε Ζυρίχη μες την βαρυχειμωνιά οπότε δεν ξέρω πολλά πράγματα, αλλά είχαμε πάθει σοκ με τις τιμές. Ασπούμε πες εδώ για τα μακ ντολαντς που είναι ό,τι πιο φθηνό μπορείς να φας, εκεί θες το λιγότερο 15 ευρώ το άτομο. Βρίσκεις και λίιγο πιο φθηνά (είχαμε πετύχει ένα εστιατόριο στο σταθμό των τρένων στο κέντρο που έκανε και ψαρικά) αλλά μην φανταστείς κάτι τρελό, φαίνονταν φθηνά γιατί οι ποσότητες ήταν λίγες. Το σουπερμαρκετ μας βόλεψε αρκετά γιατί όλα ήτανε φθηνότερα από έξω. Πάλι ακριβά, αλλά την παλεύαμε γιατί είχαμε πάρει αρκετά χρήματα μαζί μας. 5 ελβετικά μικρά κομματάκια σοκολάτας επειδή τα ζυγίζανε με το κιλό στο σουπερ σου έβγαινε 6 ευρώ; Έξω στα καταστήματα 100 ευρώ το κιλό. Πάντως μην φρικάρεις, όντως συμφέρει πολύ αν πάτε και οι 2 και μείνετε μαζί. Εξαρτάται και από το πώς θα ζείτε βέβαια. Αν θέλετε πολυτελέστατη ζωή δεν θα σας φτάνουν τα χρήματα εκεί. Θα το δείτε στην πορεία, αλλά θεωρώ πως μπορείς να αποταμιεύσεις, βασικά έχω ακούσει και για ένα-δύο άτομα ακόμα που πήγανε Ζυρίχη, Βιέννη και σε μια μικρή πόλη της Γερμανίας (σύνορα Ελβετίας) και ήταν ευχαριστημένοι. Αυτός είναι ο σκοπός εξάλλου, αλλιώς γιατί να φύγεις; Είναι πολύ καθαρή πόλη πάντως. Όπως σου είπα είχαμε πάει Γενάρη μες τα χιόνια, κάθε βράδυ καθάριζαν δρόμους πλατείες κτλ, κυκλοφορείς παντού αν θέλεις με τραμ τρένα, έχεις κοντά σου τόσες χώρες και όμορφα μέρη. Θέλω κι' εγώ να πάω, αλλά Λουκέρνη. Την Ζυρίχη την βρίσκω πιο καταθλιπτική :)