Quote:
Originally posted by Existir
Όλο αυτό το σύστημα το οποίο κατατάσσει τους ανθρώπους σε κατηγορίες, προσωπικά με βρίσκει να διαφωνώ. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ψυχολογία. Είναι θέμα ιδεολογίας αυτό.
Μπορεί να λειτουργεί σημειολογικά (ως κώδικας) μεταξύ των επιστημόνων αλλά αρνούμαι να δεχτώ οτί οι άνθρωποι φοράνε εκείνη ή την άλλη ταμπέλα, ακόμα και αν αυτή η \"ταμπέλα\" δίνει πολλές εξηγήσεις. Έχετε ακούσει τι σημαίνει \"αυτοεκπληρούμενη προφητεία;\" Τείνουμε να συμπεριφερόμαστε σύμφωνα με ένα μοτίβο που για κάποιο λόγο μας έχει \"καταχωρηθεί\". Εγώ με αυτό έχω αντίρρηση.
π.χ.
ένα παιδί στο σχολείο που είναι επαναστάτης, θα τείνει να διαιωνίσει την \"επανάστασή\" του όταν συνεχώς ο περίγυρός του, του ενισχύει την ιδέα της επαναστατικότητας του, δλδ του επιβεβαιώνει οτί είναι αυτό και όχι το άλλο.
Αυτός ο κύκλος είναι πολύυυ φαύλος.
Νομίζω Εξιστίρ ότι δεν σου αρέσει η ταμπέλα γιατί δεν μπορείς να αποδεχτείς την όποια δική σου ασθένεια.Καμία ταμπέλα που απορρέει από μία διαταραχή όταν αναλύεται δεν έχει σκοπό να διαιωνίσει μία κατάσταση.Με το να προσπαθήσεις να απαλλαγείς από την όποια ταμπέλα δε σημαίνει ότι θα απαλλαχθείς και από την ασθένεια σου.Αλλά ας είσαι λοιπόν ένα διαφορετικό παράδειγμα.Μην αποδέχεσαι την όποια ταμπέλα και πες μας ότι τελικά κατάφερες να απαλλαγείς από τη διαταραχή.Την ταμπέλα της όμορφης όμως δεν θα την απέρριπτες ως μία ταμπέλα που θα διαιωνίσει τον ναρκισσισμό σου...