Quote:
Originally posted by sabb
1. Ποιον ειρωνεύτηκα ?
και εμενα και την λιτσα και αλλους αφου θελεις ονομαστικα να τα πω
Δεν ξέρω τι εννοείς ειρωνία..Το ότι κάποιος άλλος έχει μια αντίθετη από σένα άποψη, στα πλαίσια ενός ζωντανού διαλόγου όπου έχουν θέση ευφυολογήματα που μπορεί να προκρίνουν το διάλογο , δεν νομίζω πως μπορείς να τα αντιπαραβάλεις με την ειρωνία \"τύπου Κρινάκο, σε φτύνουν κι εσύ νομίζεις ότι βρέχει\"...Αυτό είναι ειρωνία κι όχι η κατάθεση μιας αποψης που βασίζεται σε επιχειρήματα..Με τη Λίτσα μια που το αναφέρεις - κι αν διαβάζει γιατί έχω πολλές μέρες να τη δω στο φόρουμ - θα ήθελα να καταθέσει με πάσα ειλικρίνεια αν έχει προσβληθεί καθ\' οιονδήποτε τρόπο από τη συμπεριφορά μου..Έχω την εντύπωση πως σε κάποια στιγμή που ΕΓΩ ΘΕΩΡΗΣΑ ΠΩΣ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΤΟΠΟ ΚΙ ΟΧΙ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ , της ζήτησα δημόσια συγγνώμη. Όσο για σένα αγαπητέ μου, ή αντιλαμβάνεσαι την ειρωνία με διαφορετικό τρόπο απ\' ότι η έννοια της λέξης καθορίζει, ή το να αντιπαθείς κάποιον σου δημιουργεί παραισθήσεις. Αυτό λέγεται μισαλλοδοξία. Το να μην με συμπαθείς για το ότι διαφωνούμε σε πολλά πράγματα , το καταλαβαίνω και το σέβομαι..Το να μου προσάπτεις όμως κατηγορίες για παρεμβατική συμπεριφορά, είναι μια τακτική που πηγάζει από μικρόψυχα εφαλτήρια και δεν έχει καμιά σχέση με τη πραγματικότητα...
Κι αν πούμε πως το έκανα, η σωστή αντίδραση φυσικά για σένα, είναι να βρίσουμε του αλλουνού τη μάνα ?
ποτε βρε σου εβρισα τη μανα και δεν το θυμαμαι;δειξτο μου.ειχα μιλησει (αν λεμε για το ιδιο πραγμα για θανατο).
Τόσα όσα έχω γράψει μέχρι τώρα, εσύ κατάλαβες πως κατηγορώ ΕΣΕΝΑ πως μου έβρισες τη μάνα ? ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΟΣΑΠΤΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΩΣ Ο ΥΒΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΘΡΕΝΤ ΚΙ ΟΧΙ Ο ΥΒΡΙΣΤΗΣ είναι το θέμα, πράγμα που σημαίνει πως με τη στάση αυτή συμπλέεις με τον υβριστή, εσύ περί άλλων τυρβάζεις ή κάνεις τον χαζό ?
Κι αν ενοχλήθηκες από τη συμπεριφορά τη δική μου, γιατί δεν αντέδρασες τότε ?
αντεδρασα αλλα δεν καταλαβαινες,εσυ ελεγες τα δικα σου.
Πήρες θέση εναντίον της χυδαιολογίας και δεν το θυμάμαι ? Η αντίδραση σου ήταν στη διαφωνία μας, , τι θάπρεπε να καταλάβω ? Να συμφωνήσω μαζί σου ?
Θα μπορούσες να βρίσεις και συ μαζί..Αν θυμάσαι καλά η αντίδραση μου στο χείριστο εκείνο βρισίδι, ήταν να πω απλά πως ο υβριστής μου γίνεται ρεζίλι σε δημόσιο φόρουμ. Δεν ανταπέδωσα την ύβρι και φρόντισα να αντιδράσω νηφάλια .Εφόσον λοιπόν, ακόμη και τώρα δεν καταδικάζεις εκείνη τη συμπεριφορά, κι από τα γραφόμενα σου μάλλον συμπλέεις μαζί της, ικανοποιείς κατά τα φαινόμενα μικρόψυχα ελατήρια, ενάντια σε κάποιον που μπορεί να σε ενοχλεί σαν παρουσία, αλλά δεν σ\' έβρισε ποτέ - κι ούτε φυσικά θα το κάνει. Θα ήταν ζήτημα τιμής και ηθικής ευθύνης να αρνηθείς την σύμπνοια με την κατάπτυστη εκείνη ενέργεια, το ότι δεν το κάνεις επιμένοντας πως χάλασα το θέμα, είναι δικό σου πρόβλημα κι όχι δικό μου. Οι εντυπώσεις μένουν μαζί με τα γραπτά αποτυπώματα του καθένα.
και εσυ εμφανισες υβρη αρκετες φορες.η κανω λαθος;η εσυ μονο εχεις το δικαιωμα να ειρωνευεσαι;εγω δεν το εχω;τα ποστ τα εχω εδω,οποτε θελεις πες μου να τα δημοσιευσω.
Δημοσίευσε τα βρε αγόρι μου να δω ποιον στο καλό έχω βρίσει ....Γιατί δεν το κάνεις ?
2. Έχω πει κατά καιρούς σε κάποια μέλη που πιστεύουν πολύ στο Θεό, να συνεχίζουν να το κάνουν εφ\' όσον νομίζουν πως έτσι θα βοηθηθούν.
το ξερω και το εκτιμω αυτο,αλλα στο συγκεκριμενο τοπικ δεν το εκανες.μετα αλλαξες με την αφρουλα (σταση οχι τα πιστευω σου,να μην παρεξηγουμε παλι) και για αυτο εχεις το σεβασμο μου
Να κάνω τι ? Να αποδεχθώ στο συγκεκριμένο τόπικ τις σκοταδιστικές αντιλήψεις ενός μοναχού που απαξίωνε με τον πιο γλαφυρό τρόπο την επιστήμη και την ορθολογική σκέψη ? Νομίζω πως τα συζητήσαμε εκτενέστατα αυτά τα θέματα, θάπρεπε δηλαδή να γίνω σκοταδιστής για να με συμπαθήσεις ? Δεν νομίζεις πως μου ζητάς πολλά ?
3. Έχω δηλώσει κατ\' επανάληψη πως μαθαίνω απ\' οποιονδήποτε έχει κάτι να πει - ακόμη κι απ\' τα παιδιά μου που είναι πολύ μικρά σε ηλικία. Δεν υποτίμησα την άποψη κανενός, θεώρησα απλά υποχρέωση μου να υποδείξω στην νεαρότερη Κύκνο25 τα όρια μιας αποκλίνουσας συμπεριφοράς. Αν ενοχλεί κι αυτό, να το βουλώσω μια και καλή αγαπητέ μου, να μην συγχίζεστε με την παρουσία μου εσείς οι νεαρότεροι.
να μιλας,αλλα να μη μου λες συνεχεια για ισοτιμους διαλογους,γιατι στο κατω κατω τι εχεις εσυ παραπανω για να δειξεις τα ορια μια αποκλινουσας συμπεριφορας;ισοτιμοι δεν ειστε;γιατι να μη στα δειξει αυτη;(τα δικα της ορια να ειναι πιο περα απο τα δικα σου)
Λοιπόν...Θα πρέπει να καθορίσουμε το τι εννοούμε ισότιμος διάλογος για να μπορούμε να καταλαβαινόμαστε. Δυο άνθρωποι συζητούν και αναλύουν μια συγκεκριμένη κατάσταση, με εκατέρωθεν επιχειρηματολογία. Και πετάγεται ένας τρίτος και λέει \"σιγά μη κάψεις τη λάμπα\" και καπάκι ακολουθεί κι ένας τέταρτος και λέει \"πολλοί έξυπνοι μαζεύτηκαν εδώ μέσα\". Εξήγησε μου λίγο για ποιον ισότιμο διάλογο μιλάμε...Αν εσύ ή ο Κύκνος, με τον προσήκοντα σεβασμό στο συνομιλητή σας, καταθέτατε την άποψη σας με επιχειρήματα, για το συγκεκριμένο θέμα ή οτιδήποτε άσχετο και με αυτό (..όπως κάποια παιδιά κάνανε και κερδίσαν τον ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ για τη συγκρότηση της σκέψης τους και την αναλυτική τους ικανότητα), ποιος θα μπορούσε να σας κατηγορήσει ? Τον τορπιλισμό της συζήτησης στηλίτευσα, άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για καμιά έννοια ισότιμου διαλόγου - εκτός αν εσύ ή ο Κύκνος, έτσι θεωρείτε πως πρέπει να γίνεται μια συζήτηση, γεγονός όμως που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την πλειοψηφία...Διάλογος σημαίνει να έχω κάτι να καταθέσω, μια ιδέα, μια γνώμη, μια άποψη, να επιχειρηματολογήσω για να στηρίξω τις θέσεις μου - κι ας είμαι και λάθος κι αν θέλεις και off topic, δεν χάλασε ο κόσμος - αλλά το να πετάω μια βομβίτσα και να κάθομαι να βλέπω από μακριά την λάμψη και τις αντιδράσεις των άλλων, μου φαίνεται ανήθικο και πέρα από κάθε έννοια ισοτιμίας διαλόγου.....