Originally posted by Remedy
Quote:
Originally posted by lisa71
......
γ) πιστεύω πως ένας καλός παιδοψυχολόγος θα μπορέσει να βοηθήσει το παιδί στο θέμα του τρόπου σύλληψή του. Μην ξεχνάμε πως όση πιο πολλή αγάπη παίρνει ένα παιδί τόσο λιγότερες ερωτήσεις κάνει. Αυτό το διαπίστωσα από προσωπική επαφή με υιοθετημένα.
δ) ΔΙΚΑΙΩΜΑ στη πατρότητα και την μητρότητα έχουν όλοι οι ενήλικες. Δεν μπορούμε εμείς να επιλέξουμε ποιος θα γονιμοποιηθεί και ποιος όχι.....
γ) εφοσον θα χρειαστει ενας παιδοψυχολογος για να βοηθησει το παιδι μολις αρχισει να εχει αποριες που αφορουν τον πατερα του και τον τροπο που ηρθε στον κοσμο, παραδεχομαστε οτι αυτο το παιδι θα εχει ενα προβλημα (προς επιλυση) εκ γεννετης... ενα ακομα δηλαδη σε ολα τα αλλα που ισως αντιμετωπισει.
εμενα η απορια μου ηταν αυτη ακριβως. γιατι να φερουμε ενα παιδι στον κοσμο με τροπο που απο την αρχη του προσθετει ενα προβλημα (σοβαρο κατα την γνωμη μου)
οταν υπαρχουν εκατομμυρια ανεπιθυμητα παιδια που ετσι κι αλλιως ηρθαν στον κοσμο κι αν τα υιοθετησουμε μονο θα λυσουμε προβληματα αντι να δημιουργησουμε..
κατα τη γνωμη μου, η απαντηση ειναι ο εγωισμος μας...
θελουμε πασει θυσια να διαιωνισουμε το γονιδιο μας, εστω κι αν το περιφρονουμε, εστω κι αν η διαιωνιση, καμια σχεση δεν θα εχει με σωματικη και ψυχικη ενωση με ενα αλλο ατομο...
δ)εκτος απο το νομικο/συνταγματικο δικαιωμα του καθενα να τεκνοποιησει, υπαρχει και το ουσιαστικο δικαιωμα ενος μελλοντικου παιδιου να προστατευθει η ελευση του στον κοσμο αυτον με καθε τροπο.
οταν εν γνωσει μας διαλεγουμε εναν τροπο που του χαριζει ενα εκ γεννετης ελλειμμα (εναν μονο γονιο και αγνοια για τις ποιοτητες ΚΑΝ του αλλου , για την τυχη του, για το αν βρισκεται καν εν ζωη και για την καταγωγη του)θεωρω οτι στερουμε απο το παιδι αυτο καποια απ τα δικα του δικαιωματα.