αριστειδη καλημερα μολις ξυπνησα και πινω καφεδακι..χαθηκες και εσϋ:)
και εγω θα παω σε λιγο να δω τη γιαγια μ και θα φαμε εκει το σοι...
καλη κυριακη να εχουμε:):):)
Printable View
EIΣAI ΠOΛY ZΩNTANH. ΔINEIΣ THN AIΣΘHΣH OTI EXEI AΛΛAΞEI ΣE OΛA H ZΩH ΣOY
σημερα ειναι η 2 μερα που δεν πηρα το αγχολυτικο μ μ πε η παθογος πως οταν νιωσω οτι νιωσω οτι δεν το πολυαχρειαζομαι και δεν εχω παρα πολυ αγχος να μη το παρω..
χθες το ξεχασα και σημερα δεν νιωθω την αναγκη τοσο..
ειμαιλιγο επιφυλαχτικη βεβαια ο χρονος θα δειξει,περιμενω πως και πως να αρχισω ψυχοθεραπεια τον οκτωβρη..
καλή μέρα, καλή εβδομάδα με χαρά, υγεία, αποφασιστικότητα. χθες το βράδυ, είδα κάποιο γνωστό που έχει να μου τηλεφωνήσει 3 μήνες τουλάχιστον. κάποτε τηλεφωνούσα μόνο εγώ και το μονόπλευρο του πράγματος με πλήγωνε πολύ. αποφάσισα να σταματήσω για να δω τι θα γίνει. και είδα! και είχε το θράσος αυτός ο κύριος να με προσφωνήσει \"φιλαράκι\". μα την αλήθεια. έχουμε χάσει εντελώς την έννοια και των λέξεων και των συναισθημάτων. είναι φρικτό, είναι απάνθρωπο να σε θεωρεί ο άλλος \"δεδομένο\", ότι θα είσα πάντα εκεί, πάντα διαθέσιμος, πάντα σε επιφυλακή για το χατηράκι του! αυτά κι ετούτα με οδηγούσαν πολύ συχνά στο πιόμα, στο κλάμα, στην υστερία. γιατί δεν είχα όρια και αυτοεκτίμηση. γιατί έβαζα πάντα τον \"άλλο\" στο κέντρο ακόμα και της ίδιας μου της ύπαρξης. τώρα αυτά αλλάζουν σιγά σιγά. πονάει όμως, αλλά έτσι πρέπει να γίνει! κι έτσι θα γίνει! ολγάκι, τίποτα και κανείς δεν μας είναι δοδομένο! γιατί στην ευχή θα πρέπει να είμαστε δεδομένοι εμείς; η γιαγιά μου έλεγε: \"και στη πορδή τους ορίστε, καλέ; αν είναι δυνατόν! δεν πάνε από εκεί που ήρθανε! ποιός τους χρειάζεται;\" για αυτό ανθρωποι σαν τη γιαγιά μου επιβίωσαν τριών πολέμων και πολλών καταστροφών στη ζωή τους. γιατί ήταν σχετικά ΑΥΤΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΙ!!!!Quote:
Originally posted by olgaki82
καλημερα αριστειδη μου δυστυχως ετσι ειναι τα πραγματα τιποτα και κανεις δεν ειναι δεδομενο σε κανεναν..ολα χρειαζονται προσπαθεια, σχεσεις, καταστασεις...ισως να ναι καλυτερα ετσι τα πραγματα για να μην εναπαυομαστε ουτε εμεις ουτε η αλλοι και να εκτιμουμε οτι μας δινετε απλοχερα..την ζωη...
Καλημέρα κι από μένα! Όλγα χαίρομαι που σε βλέπω όλο και καλύτερα και μπράβο σου. Εύχομαι να σου λέει κάποιος τη λέξη \'χάπι\' σε λίγο καιρό κι εσύ να απαντάς \'καλέ τί είν\' αυτό;\'... :P. Αριστειδούκο; Να υποθέσω ότι μιλάς γι\' αυτόν που φαντάζομαι; Εμ δε στα έλεγα; Θα τα δεις όλα σα σενάριο χιλιοπαιγμένο. Ναι, είναι δύσκολο για σένα αλλά σου είπα ότι τα έχεις τα φόντα γι\' αυτή τη διαδικασία. Σκέψου μόνο το κέρδος που σου αποφέρει. Έναν ξεχασμένο αυτοσεβασμό Αριστείδη μου. Το Α και το Ω για όλα. Να την ακούς την Αλομπάρ και χαμογέλα. Κάνει τους άλλους να ανησυχούν... :P. Πάω για \'baby - playing\'. O ανηψιός μου μόλις έκλεισε χρόνο κι άρχισε να περπατάει! Όλγα; Ξέρεις πως περπατάει; Μα σα τον... Ορέστη Μακρή φυσικά!...;) :P
xaxaxa alobar:)καλημερα και καλο baby playing:)
καλημερα σε ολους..επειδη οκτωβρη θα αρχισω ψυχοθεραπεια και εχω ψιλοαγχωθει ρε παιδια εκει θα μιλαω μονο εγω η θα με ρωταει πραγματα?ντρεπομαι λιγο..
καλημερα!!!
μην αγχωνεσαι.δεν πας εκει για να διασκεδασεις τον ψυχολογο πας για εσενα.
ειναι απολυτα φυσιολογικο να εχεις αγχος μιας και θα ειναι η πρωτη σου φορα ομως θα δεις που δεν ειναι τιποτα..
εξαρταται ποιας \'\'σχολης\'\' ειναι ο ψυχολογος σου.εγω πχ με τον δικο μου μιλαω ολη την ωρα και στο τελος αυτος η αλλες φορες κανουμε διαλογο.στην αρχη ετρεμα..σκεφτομουν οτι θα του πω τα παντα για εμενα ενω αυτος επιμενει να μου μιλαει στον πληθυντικο..μου πηρε καιρο ομως να καταλαβω οτι τιποτα δεν εχει σημασια εκτος απο εμενα την ιδια.
θα πας εκει για εσενα.αυτος η αυτη κανει τη δουλεια του.δεν ειναι στις αρμοδιοτητες του να σε κρινει ουτε να σου πει τι ειναι σωστο και τι λαθος.μπαινει και αυτος κατα καποιο τροπο στη δικη σου πραγματικοτητα και αυτη δουλευετε.καλη αρχη σου ευχομαι!!!
κατι αλλο που σκεφτομουν εγω και με παρηγορουσε ειναι οτι θα εχει ακουσει τοοσαααα και τοσα..
ναι αυτο σκεφτομαι και με ηρεμει λιγο οτι εχει ακουσει τοσα και τοσα,νομιζω οτι θα βοηθηθω πολυ και με καποιες μου φοβιες..thanks melene
με ολα θα βοηθηθεις αν ειναι καλος και αυτος και οχι κανας μπακαλης..κυκλοφορουν τοσοι απο δαυτους...ελπιζω να εισαι σιγουρη για τη επιλογη σου και αν απο την πρωτη συνεδρια δεν σου κανει μη διστασεις να τον αλλαξεις οσο καλος και αν ειναι αμα δεν υπαρχει χημεια..
alexpoli που ειμαι οχι σε καμια περιπτωση δεν παω σε αυτον ειναι της σχολης παρε μια τσαντα φαρμακα και αντε γεια..αθηνα θα κατεβαινω για οσο χρειαστει μιας π μπορω να μενω εκει στην αδερφη μου και εχω ολο το χρονο.τωρα ειμαι αναμεσα σε 5 εναν μ συνεστησαν απο εδω και καποιους η αδερφη μ,θα δω:) εχω ακομη μισο μηνα αλλα παρολο το αγχος μ ανυπομονω να αρχισω..
αν σε ενδιαφερει η γνωσιακη συμπεριφορικη η οποια ειναι συντομη σε διαρκεια εχω να σου προτεινω τον καλυτερο!!ειναι σπουδαιος επιστημονας,αρκετα γνωστος με πλουσιο βιογραφικο και αρκετα βιβλια και δημοσιευσεις καθως και αρκετα ποσοστα επιτυχιας.οταν τελειωσω με την ψυχοθεραπεια αυτος θα ειναι το δωρο που θα κανω στον εαυτο μου.
μην πας παντως αν θες τη γνωμη μου σε ψυχαναλυτη...δεν θα τελειωσεις ποτε!!!
δεν νομιζω κ εγω οτι μ ταιριαζει η ψυχαναληση απο οσα ακουσει και διαβασει.οκ οποτε θες στειλε μ το ονομα να τον εχω υποψη μ:):)
προσωπικά ενώ πάω σε ψυχολόγο μια φορά στις 15 ή και παραπάνω, δεν βλέπω το λόγο να κάνω ψυχοθεραπεία ή ακόμα περισσότερο ψυχανάλυση. δεν χρειάζεται να αναλύω όλα μου τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις. μόνο τα πολύ έντονα και ενοχλητικά για τη καθημερινότητα μου.αυτή την εποχή, προσπαθώ να γεμίσω τη ζωή μου με διάφορα πράγματα αλλά προσέχω γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να \"μπουκώσω\". κι αυτό εμένα με αποσυντονίζει εντελώς από ένα σημείο και μετά.
προσπαθώ ακόμα να μη θεωρώ τίποτα και κανέναν ως εσαεί δεδομένους, αλλα αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο, που να πάρει! όμως πιστεύω ότι όλα μπορούν να μαθευτούν με τη πολλή και εντατική άσκηση. χθες, μοιράστηκα στην ομάδα μου ότι ακόμα και ο επηρεασμός μπορεί να είναι επιλογή. καθόλου εύκολο, μα όχι αδύνατο κι αυτό το \"όχι αδύνατο\" είναι από μόνο του μια ελπίδα. στο κάτω κάτω η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, έτσι δεν λένε; φιλάκια, καληνύχταα και Ολγάκι μπροστά με ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ, κορίτσι μου!