ωραια που φτιαχνεις δικο σου χωρο,θα μπορεις να γυμναζεσε και με τον αντρα σου παρεα και ετσι θα παρασυρει ο ενας τον αλλο!
Printable View
ωραια που φτιαχνεις δικο σου χωρο,θα μπορεις να γυμναζεσε και με τον αντρα σου παρεα και ετσι θα παρασυρει ο ενας τον αλλο!
pros το παρον του το συζητω κ λεει δεν προκειται να γυμναζεται...
αχ χθες εφτιαξα τον χωρο κ σημερα τον καθαρισα...εγινε ΤΕΛΕΙΟ το δωματιο!
εχουμε κ wii κ θα παιζουμε παιχνιδια χεχε
τωρα θα βαλω κ το χχαλι κατω ωστε ναναι ζεστα κ μαλακα
θα βαζω κ στρωματακι βεβαια.
ανυπομονω...κοροιδια 50 ευρω το μηνα στα γυμναστηρια, (34 αν εισαι για ενα χρονο γραμμενος)
στο εξης θα κραταω 30-50 ευρω το μηνα στην ακρη κ το ποσο θα το ξοδευω σε ειδη γυμναστικης, βιβλια κτλ οποτε θελω.
ετσι θα πιασουν καλυτερα τοπο!
εσυ πως τα πας με τους γυμναστες? με καλο ματι τους βλεπεις? να υποθεσω εισαι κ σε πολυ καλο γυμναστηριο?
Καλημέρα. Ελπίζω να είμαι στο σωστό τόπικ. Ξεκίνησα γυμναστήριο πριν κανά εξάμηνο και αυτό γιατί έχοντας τα τελευταία χρόνια απώλεια κιλών γύρω στα 50 και σε συνδυασμό με διατροφικές διαταραχές το σώμα μου υπέστη έντονη χαλάρωση. Κάνω ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης με βαράκια και άλλα όργανα και λίγο αερόβια άσκηση προσπαθώντας να αυξήσω τη μυική μάζα μου. Το καταφέρνω αρχίζς να βλέπω διαφορά στο σώμα μου και ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος να μου πει κατά πόσο αυξάνεται η μυική μάζα με ένα πρόγραμμα διάρκειας περίπου 40 λεπτών.
Επίσης 30 λεπτά αερόβιας γυμναστικής (ελλειπτικό κυρίως) θεωρείται πολύ για μένα που θέλω να αυξήσω και όχι να μειώσω το λίπος μου;
http://www.bodybuilders.gr/
ριξε μια ματια κ εδω
μαρια νομιζω οτι πιο καταλληλος ν απαντησει σ αυτα ειναι καποιος ειδικος- πχ διαιοτολογος κ κυριως γυμναστης!!
κακο κοριτσι, αφου σε καταπιεζε το γυμναστηριο καλα εκανες κ το σταματησες!!
εμενα παλι μου λειπει απιστευτα, διοτι το θεμα δεν ειναι μονο η γυμναστικη αλλα κ το οτι ειναι ενα κινητρο να ξεκουνηθω απ το σπιτι, να δω κοσμο που συμπαθω, να πουμε τις μ@λ@κιεες μας κ ετσι η ανανεωση ειναι διπλη!!
η ψυχολογια μου ειναι εντελως διαφορετικη οταν πηγαινω γυμναστηριο, τα νευρα μου σαφως λιγοτερα- εχει παρατηρηθει πολλακις κ απο πολλους!!- κ βασικα,ειδικα σε καποιες φασεις των τελυταιων ετων, αν δεν πηγαινα γυμναστηριο δεν θα την ειχα βγαλει κ πολυ καθαρη πιστευω... ενω αντιστοιχα θα την ειχαβγαλει περισσοτερο καθαρη αν κ παλιοτερα ειχα το χρονο να πηγαινω...
οσες φορες παλι ειπα οτι θα γυμναστω στο σπιτι... απλα δεν το εκανα!!
εμενα τσιτωνουν τα νευρα μου εκει, ειμαι αναμεσα σε αδιαφορο κοσμο που στην καλυτερη κοιταει τιθα κανει εκεινος
ή σε ηλιθιο κοσμο που σε πριζει με ερωτησεις κ κουβεντα ενω προσπαθεις να συγκεντρωθεις.
προτιμω μονη σε καθε περιπτωση!
οσ για το αν θα κανω ή οχι κοντος ψαλμος...
αεροβια σιγουρα θα την αποφευγω γιατι δε μου πολυαρσει αλλα κ στο γυμναστηριο το ιδιο εκανα!
εμ, η τι θα κανει εκεινος θα κοιταει η να πιασει κουβεντα θα προσπαθει!!!
απ ό,τι καταλαβα σ εκνευριζουν και τα δυο :mad:
ε ναι ο μονος πουθελω νασχολειται μαζι μου ειναι ο γυμναστης που δεν το κανει, οποτε ποιο το νοημα να πηγαινω εκει?
Εγω εχω πολλα χρονια να παρω συμβουλη απο γυμναστη γιατι ξερω το προγραμμα μου,καταλαβαινω το σωμα μου και οταν θελω κανω αλλαγες μονη μου.Αν ειχα τα χρηματα θα γυμναζομουν περιστασιακα με ενα περσοναλ γιατι οσους βλεπω στο γυμναστηριο ειναι πολυ καλοι!!σε πιεζουν και δεν λες φτανει για σημερα,πρεπει να συνεχισεις μεχρι να τελειωσει το προγραμμα και ειναι αρκετα εξαντλητικο,βλεπω τις κοπελες μουσκεμα στον ιδρωτα και λαχανιασμενες λες και κανουν αεροβια ενω κανουν βαρη.Για να χασεις κιλα ειναι οτι πρεπει!!!Αλλα δεν θα το εκανα συνεχεια,αυτη η κουραση στο σωμα δεν αντεχεται.Quote:
Originally posted by badgirl11
pros το παρον του το συζητω κ λεει δεν προκειται να γυμναζεται...
αχ χθες εφτιαξα τον χωρο κ σημερα τον καθαρισα...εγινε ΤΕΛΕΙΟ το δωματιο!
εχουμε κ wii κ θα παιζουμε παιχνιδια χεχε
τωρα θα βαλω κ το χχαλι κατω ωστε ναναι ζεστα κ μαλακα
θα βαζω κ στρωματακι βεβαια.
ανυπομονω...κοροιδια 50 ευρω το μηνα στα γυμναστηρια, (34 αν εισαι για ενα χρονο γραμμενος)
στο εξης θα κραταω 30-50 ευρω το μηνα στην ακρη κ το ποσο θα το ξοδευω σε ειδη γυμναστικης, βιβλια κτλ οποτε θελω.
ετσι θα πιασουν καλυτερα τοπο!
εσυ πως τα πας με τους γυμναστες? με καλο ματι τους βλεπεις? να υποθεσω εισαι κ σε πολυ καλο γυμναστηριο?
να δεις οταν το φτιαξεις το δωματιο θα του αρεσει του αντρα σου,και το wii ειναι πολυ καλο,εχει πλακα οταν ειναι δυο μαζι :yes: εγω δυστυχως στο σπιτι εχω τα βαρη,παγκους κλπ και καθονται,αν δεν παω γυμναστηριο δεν ξεκουνιεμαι με τιποτα
ετσι ημουν κ γω, προτιμω ομως ναυξησω την αεροβια σπιτι κ να λαχανιαζω φορτυ μου.
ελπιζω να μη καθομαι πανω στον παγκο να παιζω wii! με παρεα ναι ειναι τελειο, ειδικα με μικρες ηλικιες ή με ανδρες μωρα
(εχω εναν ηδη σπιτι χαχαχαχαχα)
παντως ηδη στρωνω το εδαφος, θα παιζει τελειαμε το παιδι οποτε εγω θα κανω γυμναστικη :P για να ειμαστε κ εντος θεματος :)
εχω γδυθει να κανω ελλειπτικο, εχω τα αθλητικα του σπιτιου διπλα, ολα ετοιμα, κ βαριεμαι.
εχω κ την κυρια μεσα κ μου σιδερωνει, ναναι καλα.
προτιμουσα να σιδερωσω, τοσο βαριεμαι την αεροβια αλλα τι να γινει...
καιρος ναρχισω!
ας εγκαινιασω επιτελους το δωματιο κ το ελλειπτικο :)
Συγνώμη βρε παιδιά για το σχετικό-άσχετο παραλήρημα που θα ακολουθήσει αλλά δε μπορώ πρέπει να το πω γιατί θα σκάσω.
Ένας από τους λόγους που πάντα σιχαινόμουνα το γυμναστήριο εκτός του ότι δεν είμαι φαν της γυμναστικής είναι γιατί εκεί μέσα μπορείς να συναντήσεις το κάθε καρυδιάς καρύδι. Προσθεού δεν το παίζω κάποια αναφέρομαι σε εκείνους τους γελοίους επιδειξίες που ο μόνος καημός στη ζωή τους είναι αν είναι φουσκωμένο το μπράτσο και πόσα κιλά βαράκια θα σηκώσουν και που κοιτάνε εμάς τους υπόλοιπους που ξεφυσάμε με το τρίκιλο βαράκι λες και είμαστε οι λεπροί της Σπιναλόγκας.
Έναν τέτοιο μ.... έχουμε λοιπόν στο γυμναστήριο που πηγαίνω. Από την πρώτη στιγμή τον αντιπάθησα όλη την ώρα μόστρα και αηδία δίνει συμβουλές σε όλους πως να σηκώσουν το βαράκι κτλ. Επαφές δεν έχουμε ούτε καν ένα τυπικό γεια σήμερα όμως αν τον αντιπαθούσα μία τον αντιπάθησα 100.
Καθόμουν που λέτε και έκανα μία άσκηση. Για την άσκηση αυτή ακουμπάς τα πόδια σου σε καρεκλάκι. Είχα κάνει τα 2 σετ και έκανα διάλειμμα πριν το τρίτο. Πάει που λέτε ο μάγκας μου παίρνει το καρεκλάκι χωρίς να ρωτήσει καν όχι γιατί το χρειαζόταν αλλά γιατί ήθελε να κάτσει στο παραδίπλα όργανο και τον εμπόδιζε τον πασά να σηκώσει το βαράκι. Δε θα φούσκωνε το χέρι καλά καταλάβατε?
Δεν είπα τίποτα αν και φούντωσα αλλά πόσο μου την έσπασε που νομίζει ο τύπος ότι το γυμναστήριο του ανήκει.
Μακάρι να χα τα χρήματα και την άνεση χώρου να κανω γυμναστική σπίτι μου.
40' ελλειπτικο
με δυο αλτηρες κ ενα καρεκλακι κανεις κ σπιτι σου.Quote:
Originally posted by mariafcΜακάρι να χα τα χρήματα και την άνεση χώρου να κανω γυμναστική σπίτι μου.
δε χρειαζεται λεφτα αλλα πολυ ψαξιμο, διαβασμα, κ πραξεις.
Σημερα πολυ καλη yoga. Με φοβερη συγκεντρωση...
40 λεπτα διαδρομος το πρωι.Πολυ με παει το περπατημα!:)
σε λιγο 30' ή 40' ελλειπτικο, νανοιξει πρωτα το ματι με λιγο καφε ε
bouliana μηπως βλεπεις εδω? ηθελα να σε ρωτησω τι εξαρτηματα εχεις για γυμναστικη στο σπιτι (που εκανες πριν γραφτεις τζιμ αν θυμαμαι καλα?)
πως παει το τζιμ? φιλια
30' ελλειπτικο!:thumbup:Quote:
σε λιγο 30' ή 40' ελλειπτικο
10' διαδρομο
10' ποδηλατο
βαρη
μολις χωνεψω μεχρι 60' ελλειπτικο, διατασεις, 5 χ 12 ημικαθισματα, 5 χ 12 ημικαθισματα με ανοιχτα ποδια,
ασκησεις για τρικεφαλα χεριων κ γενικα ο,τι γινεται με βαρακι 1.5 κιλου γιατι μονο αυτο διαθετω τωρα...
Κοριτσια απορια απο εμενα την αρχαρια:
Σε λιγες μερες αρχιζω γυμναστηριο κ θα πηγαινω κατα τις 9μιση.
Ειναι σωστο να πηγαινω νηστικη κ μετα που θα γυρναω να τρωω πρωινο, κατα τις 11 δηλαδη που τρωω και τωρα ή πρεπει να τρωω κατι πριν παω;
οχι ποτε νηστικη τελειως γυμναστικη... να εχεις φαει κατι μικρο... ενα βουτημα ας πουμε, μια φετα ψωμι, μην σε βρει και τπτ...
Θα τρωω κανονικα το πρωινο τοτε.. Ευχαριστω Πενελοπε!
:thumbup: Ευχαριστω κ παλι εγω η ασχετη! :P
60' ελλειπτικο εκαψα 400 θερμιδεςQuote:
μολις χωνεψω μεχρι 60' ελλειπτικο, διατασεις, 5 χ 12 ημικαθισματα, 5 χ 12 ημικαθισματα με ανοιχτα ποδια,
ασκησεις για τρικεφαλα χεριων κ γενικα ο,τι γινεται με βαρακι 1.5 κιλου γιατι μονο αυτο διαθετω τωρα...
τωρα τρεξιμο για δουλεια.
onelife αν θες να χασεις λιπος καλο ειναι καποιες φορες την εβδομαδα να κανεις νηστικη μονο αεροβια σε μετρια ενταση κ για αρκετη ωρα (οχι κατι αλλο ομως) κ μετα το πρωινο σου
αυτα ομως θα στα πει ο γυμναστης σου ενδεχομενως, αν δε στα πει υπαρχουν παντα σαιτ για γυμναστικη ;)
στην απωλεια λιπους δε μετραει μονο αυτο...Quote:
Originally posted by eleni1201
Εξάλλου έλλειμμα θερμιδικό θα έχεις, και αυτό ειναι που μετράει στην τελική για την απώλεια βάρους νομίζω.:)
Quote:
60' ελλειπτικο εκαψα 400 θερμιδεςQuote:
τωρα τρεξιμο για δουλεια.
onelife αν θες να χασεις λιπος καλο ειναι καποιες φορες την εβδομαδα να κανεις νηστικη μονο αεροβια σε μετρια ενταση κ για αρκετη ωρα (οχι κατι αλλο ομως) κ μετα το πρωινο σου
αυτα ομως θα στα πει ο γυμναστης σου ενδεχομενως, αν δε στα πει υπαρχουν παντα σαιτ για γυμναστικη ;)
Νηστικη μετα το πρωινο??? Τι θελει να πει ο ποιητης?
συμφωνω με ελενη για αρχαριους
σιγουρα, οταν ομως ασχολεισαι με κατι καιρο κ θες να γινεις καλυτερος σαυτο καλο ειναι να το ψαχνεις.
αλλιως μενεις στασιμος κ το σωμα συνηθιζει κ το χειροτερο οτι κανεις κατι χωρις αποτελεσμα...
κ στον καναπε αμα καθεται κανεις μια ζωη κ σηκωθει απο αυτον σιγουρα θα καψει.
σπεις εννοω "και μετα το πρωινο σου παιρνεις" ξεχασα το παιρνεις :P καταλαβες τωρα? lol
Παιδια αν εχεις λιπος χανεις λιπος... το λιπος και οι θερμιδες ειναι δυο διαφορετικα πραγματα... χανεις και απο τα δυο... δεν γινεται να πηγαινεις να κανεις γυμναστικη χωρις να εχεις φαει κατι... μην τρελαθουμε... εγω παντως ειμαι παντα χορτατη πριν το γυμναστηριο... γιατι οταν βγαινω ψωμολυσαω...
Σημερα
10' διαδρομο
10' ποδηλατο
βαρη
κοιλιακους
ραχιαιους
Πρέπει να κάνουμε πρωϊνή αερόβια με άδειο στομάχι;
Ακούγεται βέβαια πολύ λογικό το να κάνει κανείς αερόβια (μέτριας έντασης) με άδειο στομάχι αν έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει περισσότερο λίπος ως καύσιμο. Από τη στιγμή που όταν ξυπνάει κανείς έχει πολύ χαμηλά αποθέματα γλυκογόνου, το να κάνει αερόβια προτού φάει οτιδήποτε θα κινητοποιήσει τις αποθήκες λίπους του για καύσιμο. Δείτε και το σχετικό άρθρο στο forum:
"Πρωινή Αερόβια Προπόνηση"
http://www.bodybuilders.gr/data/main...p?TOPIC_ID=648
Λογικότατο, αλλά όπως και στη μέτρια ένταση, η επιχειρηματολογία κινείται γύρω από το τι θα καεί κατά τη διάρκεια της άσκησης, και όχι επί 24ώρου βάσεως ή ακόμη πιο μακροπρόθεσμα, πράγα το οποίο είναι και ο τελικός στόχος. Έλεγχος της διαθέσιμης βιβλιογραφίας δείχνει τα εξής:
1) Κατανάλωση υδατανθράκων κατά τη διάρκεια άσκησης χαμηλής (25-50%) έντασης από νηστικούς ανθρώπους οδηγεί σε μείωση χρήσης του λίπους ως καυσίμου. Επομένως Gatorade + χαμηλή ένταση + άδειο στομάχι δεν πάνε μαζί.
2) Κατανάλωση υδατανθράκων κατά τη διάρκεια άσκησης μέτριας (63-68%) έντασης από νηστικούς ανθρώπους οδηγεί πιθανόν σε μείωση χρήσης του λίπους ως καυσίμου σε αγύμναστους ανθρώπους, όμως δεν επηρεάζει την καύση λίπους σε γυμνασμένους ανθρώπους για τουλάχιστον τα πρώτα 80-120 λεπτά της άσκησης. Για τους περισσότερους από εμάς που υποτίθεται ότι γυμναζόμαστε, αυτό σημαίνει ότι Gatorade + μέτρια ένταση + άδειο στομάχι δεν μειώνει την καύση του λίπους.
3) Κατανάλωση υδατανθράκων κατά τη διάρκεια άσκησης οποιασδήποτε άσκησης εξοικονομεί ηπατικό γλυκογόνο. Προφανές, αλλά γιατί να μας ενδιαφέρει; Μας ενδιαφέρει διότι η κατάσταση του ηπατικού γλυκογόνου αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες που ελέγχουν τον καταβολισμό το οποίο έχει αυξημένη σημασία σε υποθερμιδικές δίαιτες ή άλλες καταστάσεις μεταβολικού στρεσαρίσματος. Αυτό η προστατευτική επίδραση στο ηπατικό γλυκογόνο δεν υπάρχει όταν εκτελεί κανείς αερόβια νηστικός.
4) Κατανάλωση υδατανθράκων πριν και κατά τη διάρκεια άσκησης μέτριας (~63%) έντασης αυξάνει την απόδοση χωρίς μείωση της καύσης του λίπους σε γυμνασμένους ανθρώπους.
απο εδω http://www.bodybuilders.gr/forum/showthread.php?t=17165
δεν ξερω αν βοηθα onelife αν βρω κατι πιο σχετικο μολις παω σπιτι στο βαζω
καλη αρχη!!!
γμτ δεν ανοιγει το λινκ που λεει πρωινη αεροβια προπονηση...
θα δω μηπως του αλλαξαν ονομα ή κατι αλλο, ετσι το ειχε στο αρθρο.
το συγκεκριμενο κομματι του αρθρου εχει εστιασει σto gatorade...το αλλο μας αφορα :S
Hλπιζα οτι δεν καταλαβα καλα αλλα μαλλον καλα καταλαβα... εννοεις να κανεις καποιος ασκηση το πρωι εντελως νηστικος και μετα να ακολυθει το πρωινο..Επειδη ομως εδω δεν πολυμπαινουν επαγγελματιες αθλητες, παιδια αγνοηστε τις υπογλυκαιμιες (ειδικα μετα απο τις επιτυχημενες νηστειες) που πιθανον να πυροδοτησουν αργοτερα ενα υπερφαγικο..Σκεφτειτε οτι θα χανετε λιπος!!!Quote:
συμφωνω με ελενη για αρχαριους
σιγουρα, οταν ομως ασχολεισαι με κατι καιρο κ θες να γινεις καλυτερος σαυτο καλο ειναι να το ψαχνεις.
αλλιως μενεις στασιμος κ το σωμα συνηθιζει κ το χειροτερο οτι κανεις κατι χωρις αποτελεσμα...
κ στον καναπε αμα καθεται κανεις μια ζωη κ σηκωθει απο αυτον σιγουρα θα καψει.
σπεις εννοω "και μετα το πρωινο σου παιρνεις" ξεχασα το παιρνεις :P καταλαβες τωρα? lol
:thumbup::thumbup::thumbup:Quote:
Originally posted by penelope1985
Παιδια αν εχεις λιπος χανεις λιπος... το λιπος και οι θερμιδες ειναι δυο διαφορετικα πραγματα... χανεις και απο τα δυο... δεν γινεται να πηγαινεις να κανεις γυμναστικη χωρις να εχεις φαει κατι... μην τρελαθουμε... εγω παντως ειμαι παντα χορτατη πριν το γυμναστηριο... γιατι οταν βγαινω ψωμολυσαω...
δεν μιλησα για νηστεια πριν σπεις, ουτε για οποιαδηποτε γυμναστικη, μονο για αεροβια, αεροβια νηστικος μολις εχεις ξυπνησει ειναι 1 και 1.
μολις ανεβω θα σου στειλω μηνυμα ;)
μαλλον εχεις μπερδεψει την αεροβια που εκανα εγω σημερα φαγωμενη με την απαντηση μου στην γουανλαιφ...
επαγγελματιες αθλητες? ευχαριστω αλλα μακαρι! :P
Μα ρε συ bad εχεις παει ποτε να κανεις ομαδικο αεροβια? Πρωι πρωι κιολας? Μιλαμε στο δεκαλεπτο εχεις πεθανει... ειναι δυνατον να εισαι νηστικος?
μιλαω για διαδρομο πηνελοπη, ελλειπτικο, ποδηλατο, οχι ομαδικο.
μη με πριξετε, δε μπορει κανεις να πει κατι κ αμεσως. μη τρελενεστε κιολα οταν ακουτε κ μια διαφορετικη γνωμη δηλαδη...
φιλιααααααα εφυγα λυπαμαι δεν εχω αλλο χρονο γιαυτα...
onelife ο,τι θες στειλε!
για να μη ψαχνεστε επειδη προφανως αυτο θα κανετε ολο το βραδυ...καλη συνεχεια!Quote:
η νηστεια δεν αναφεροταν σε σενα..απλα εχω παρατηρησει οτι υπαρχει κοσμος που κανει IF... οσο για την αεροβια που λες κι εκεινη ασκηση ειναι..ασκηση-γυμναστικη για μενα ειναι συνωνυμες..δεν ξερω αν τις διαφοροποιεις καπως.. οι αθλητες σε επαγγελματικο ή πρωταθλητικο επιπεδο κανουν τετοιου ειδους προπονησεις και διατροφες..αλλα ειναι σε επαγγελματικο επιπεδο..ο σκοπος του θρεντ (μαλλον λανθασμενα) νομιζα οτι ειναι να κινητοποιησει τον απλο κοσμο να βαλει δραστηριοτητα στη ζωη του..οταν αρχιζει και γινεται ακομα ενας τροπος περιορισμου ή ελεγχου ή προωθει τη λιποφοβια (δεν αναφερομαι σε σενα...γενικα μιλαω) τοτε ειναι κατα την ταπεινη μου γνωμη δυσλειτουργικοςQuote:
δεν μιλησα για νηστεια πριν σπεις, ουτε για οποιαδηποτε γυμναστικη, μονο για αεροβια, αεροβια νηστικος μολις εχεις ξυπνησει ειναι 1 και 1.
μολις ανεβω θα σου στειλω μηνυμα ;)
μαλλον εχεις μπερδεψει την αεροβια που εκανα εγω σημερα φαγωμενη με την απαντηση μου στην γουανλαιφ...
επαγγελματιες αθλητες? ευχαριστω αλλα μακαρι! :P
κι εγω bad μια αποψη λεω..απλα διαφορετικη απο τη δικη σου..δεν τρελαινομαι καθολουQuote:
για να μη ψαχνεστε επειδη προφανως αυτο θα κανετε ολο το βραδυ...καλη συνεχεια!Quote: