βλεπω πεταει η ομαδα κοριτσια!!!
:roll: :roll: :roll:
Printable View
βλεπω πεταει η ομαδα κοριτσια!!!
:roll: :roll: :roll:
aggelaki μου οτι και να πεις έχεις δικιο !!!!!!! Υποσχομαι να ξεκινησω !!:!!!
Πω πωωωωω τι βλέπουν τα ματάκια μου! Μπράβο κορίτσια πετάτε πετάτε!
εσυ τι κανεις μανταμ?
zouzouka γράψε λάθος!
aggelaki λίγο πριν τον ύπνο δεν μπορώ με τίποτα με να φάω λαχανικό, γιαούρτι θέλω κάτι πολύ ελαφρύ, για γαλατάκι δεν θα έλεγα όχι!
Όσον αφορά τις θερμίδες τα 5 αμύγδαλα δεν έχουν κ πάρα πολλές περίπου 50 θερμ έχουν με το μανταρίνι μαζί δε νομίζω να ξεπερνάω τις 100!
Elaki τα φώτα σου, δώσε καμιά ιδέα για σνάκ προ ύπνου!
:lol::lol:Quote:
Originally posted by smart
εσυ τι κανεις μανταμ?
εκτός του ότι έβαλα 1.5 κιλό τον προηγούμενο μήνα κατά τα άλλα πετάω και εγώ! Μόνο σε λίγο χαμηλότερο ύψος λόγω βάρους :lol::lol::lol:
Δεν έχω ρε συ καμιά νέα πρόταση και εγώ όταν θέλω να κόψω την λιγούρα μου πίνω ένα φλιτζάνι κεφίρ συνήθως σκέτο. Αλλιώς αν έχω υπογλυκαιμίες μπορεί να φάω κάνα 2 ατομικά σοκολατάκια υγείας (20γρ) με λίγο φρούτο. Διαφορετικά θα φάω και εγώ λίγους ξηρούς καρπούς (5-6 κομμάτια)+ μικρό φρούτο. Γενικά κοιτάω να είναι κάτι ελαφρύ και τώρα που το παρατηρώ είναι γύρω στις 100 θερμίδες περίπου κάθε σνακ από αυτά έτσι δεν είναι; Όχι ότι μετράμε έτσι για την ιστορία!Quote:
Originally posted by break
zouzouka γράψε λάθος!
aggelaki λίγο πριν τον ύπνο δεν μπορώ με τίποτα με να φάω λαχανικό, γιαούρτι θέλω κάτι πολύ ελαφρύ, για γαλατάκι δεν θα έλεγα όχι!
Όσον αφορά τις θερμίδες τα 5 αμύγδαλα δεν έχουν κ πάρα πολλές περίπου 50 θερμ έχουν με το μανταρίνι μαζί δε νομίζω να ξεπερνάω τις 100!
Elaki τα φώτα σου, δώσε καμιά ιδέα για σνάκ προ ύπνου!
Καλημέρα απ'τα χιονισμένα Καλάβρυτα! Φιλάκια πολλά σε όλες! Σας διαβάζω....
Υπάρχει ενα βιβλιο του Ε.Ζουμπανεα και Μ. Μανωλαράκη που λεγεται " τι καλο θα μαγειρεψεις σήμερα ...........μαμα " ελπιζω απο εβδομαδα να μπορεσω να το αγορασω . Σιγουρα θα εχει πολυ περισσοτερες επιλογες οσο αναφορα τα snack ............... Η διατροφικη νοημοσυνη που εχω εχει ελαχιστα διατροφολογια . Έχει περισσοτερη αναλυση του τι συμβαινει στον ορανισμος μας ........ Υπομονη λοιπον κοριτσια και ελπιζω συντομα να βρουμε μεγαλυτερη ποικιλια στα snack χωρις να ξεφευγουμε........................
Quote:
Originally posted by Eli
:lol::lol:
εκτός του ότι έβαλα 1.5 κιλό τον προηγούμενο μήνα κατά τα άλλα πετάω και εγώ! Μόνο σε λίγο χαμηλότερο ύψος λόγω βάρους :lol::lol::lol:
ΕLI η καλη διαθεση ειναι το Α και το Ω για να προχωρησεις σωστα........... Συνεχισε λοιπον και μην πτοεισαι απο τιποτα .Να σου θυμησω οτι 1.5 kg ειχα βαλει και εγω και γκρινιάζα ομως αλλα κατεβηκα ξαφνικα 3 kg !!!! Απο 89.200kg πηγα 91.600kg και τωρα κατεβηκα 88............. Θέλει λιγο υπομονη .............
Αν θέλεις ιδέες για σνακ ʼλμα μου να πάρεις το "Σεφ στο πάρα πέντε" αυτό έχει πολλές ιδέες και για σνακ αλλά και συνταγές για γεύματα του πεντάλεπτου και του δεκάλεπτου. Το "Τι καλό θα μαγειρέψεις σήμερα μαμά" έχει όλες τις κλασσικές συνταγές της ελληνικής κουζίνας αλλά δεν έχει σνακ.Quote:
Originally posted by Alma libre
Υπάρχει ενα βιβλιο του Ε.Ζουμπανεα και Μ. Μανωλαράκη που λεγεται " τι καλο θα μαγειρεψεις σήμερα ...........μαμα " ελπιζω απο εβδομαδα να μπορεσω να το αγορασω . Σιγουρα θα εχει πολυ περισσοτερες επιλογες οσο αναφορα τα snack ............... Η διατροφικη νοημοσυνη που εχω εχει ελαχιστα διατροφολογια . Έχει περισσοτερη αναλυση του τι συμβαινει στον ορανισμος μας ........ Υπομονη λοιπον κοριτσια και ελπιζω συντομα να βρουμε μεγαλυτερη ποικιλια στα snack χωρις να ξεφευγουμε........................
Καλα να περασεις μικρη μου!!! Το αγορι σου ξερει τι εχεις περασει ,αληθεια?? Εγω ντρεπομουνα τοσα χρονια και δεν ελεγα σε κανεναν τπτ..πλεον το λεω σε ατομα που δεν το περιμενα ποτε.. φιλους κυριως αλλα και μερικους απλα "γνωστους".. Μετα σκαλωνω και λεω τωρα τι το ηθελες και ανοιχτηκες.. Θα θελα πολυ παντως να το πω και σε εναν πρωην μου για να δικαιολογησω και τη συμπεριφορα μου, η οποια ηταν απαραδεκτη..! Ντρεπομαι ομως..Quote:
Originally posted by zouzouka
ʼσε το κινητό και πιάσε το σνόουμπορντ εσύ!!! :lol:Quote:
Originally posted by zouzouka
Να περάσεις υπέροχα ζουζουκάκι! Παίξε λίγο χιονοπόλεμο και για μας!
Εli ευχαριστω .......
ʼλμα μου έχω και τα δύο βιβλία και ειλικρινά το Σεφ στο πάρα πέντε μου έχει λύσει τα χέρια πολλές φορές ;)
Το τι καλό θα μαγειρέψεις μαμά νομίζω δεν κυκλοφορεί πια αν δεν κάνω λάθος...
στο internet tα ειδα eli και το αναφερει και στην διατροφικη νοημοσυνη .......... Δεν γνωριζα καν οτι εχει γραψει κι άλλα βιβλια ........ θα ακολουθησω την συμβουλη σου και θα παρω το σεφ στο παρα πεντε..............
εύχομαι να σε βοηθήσει όπως βοήθησε και εμένα :kiss:
Να γράψω τα σημερινα μου :
Πρωι: 1 μεγαλο ποτηρι νερο με χυμο απο δαμασκηνα
μιση ωρα μετα : 6 δαμασκηνα μουλιασμενα - 1 τοστ και γαλλικο με stevia
Eνδιαμ: 1 πορτοκάλι ---- 3 ρυζογκοφρετες μς λιγη μαρμελαδα
Γεύμα: Σαλατα μπροκολο , φασολαδα και 5 παξιμαδια μικρα (θα μπορουσα να ειχα φαει μπροκολο με τυρι .........αλλα δεν χορτασα χτες τα φασολια, οποτε υπεκυψα )
Απογ.: 1 πορτοκάλι ------ 2 ρυζογκοφρετες με μαρμελαδα
Βράδυ: φαγητο με κοσμο : Σαλατα-- παιδακια και λουκανικο ψητο , παξιμαδακι και ............. κρασάκι...........
Το ρίξαμε έξω χθες ʼλμα ε; χιχιχιχι πως βλέπεις τον εαυτό σου με αυτή τη διατροφή; Θέλω να πω νιώθεις να ελέγχεις καλύτερα τον εαυτό σου σε τραπέζια;
Να πω και εγώ και τα χθεσινά μου
Πρωινό 11.00: 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι, 1 αυγό βραστό, 1 τοστ με 1 φέτα τυρί.
Πρόγευμα 13.00: 1/2 μπανάνα, 1κ.σ. μουλιασμένοι ξηροί καρποί
Μεσημεριανό 16.00: 1 μπούτι κοτόπουλο ψητό, 1φλιτζάνι ρύζι, μπρόκολο σαλάτα
Απογευματινό 19.00:1/2 μπανάνα, 1κ.σ. μουλιασμένοι ξηροί καρποί
Μετά το γυμναστήριο 22.00: 1 μπουκιά ελληνική μπάρα
Βραδινό 23.00: Μαρουλοσαλάτα με στήθος κοτόπουλο, 2 κρίθινα παξιμαδάκια, σως με γιαούρτι, βαλσάμικο, μουστάρδα, ελαιόλαδο
Από γυμναστική η καθιερωμένη Παρασκευιάτικη Ζούμπα :D
Μπραβο, μπραβο, μπραβο (και στις 2 σας..)!!! Αλμα πολυ καλα ξηγηθηκες με τη φασολαδα.. Αν ετρωγες μονο τυρι θα ταν λιγο για μεσημερι.. Ρε κοριτσια να σας ρωτησω..με τα οσπρια τι συνδυαζουμε για να παρουμε ολα τα αμινοξεα?? ξερεω για τη φακη κατι τυπου ρυζι ή ψωμι? Με τα ρεβυθια ομως το τυρι. Με τη φασολαδα? Σημερα ειχαμε ρεβυθια και τα εφαγα με λιγο τυρακι κ λιγο παξιμαδι. Αν ξερει καμια ας δωσει τα φωτα της..:starhit:
με τα οσπρια ολα θελει και τυρι aggelaki συμφωνα με το εγχειριδιο που κοιταξα. Εχει 1 κουπα καρπο οσπρια , μια κουπα ζουμι , τυρι 5 ελιες και φετα ψωμι ολικης ........ ............απλα εγω το παρελειψα γιατι μου επεσε βαρυ μπροκολο και φασολαδα σε σημειο τωρα να μην μπορω να φαω και snack ...........
Εφαγα εγω σνακ και για τις 2 μας!!! 1 γιαουρτι, 3 ακτινιδια, 1 ροδι και παξιμαδακια ζεας (δεν τα μετρησα,,καμια 4-5..!) πολλα δεν ειναι ρε κοριτσια?? Και με το ζορι σταματησα..
aggelaki δεν ειναι και τραγικα πολλα ............. Γιαουρτακι και φρουτα ειναι ως επι τω πλειστων ............ μην σκας !!!!! Εξαλλου εφαγες και το δικο μου snack xaxaxaxaxa οποτε ειμαστε μια ή άλλη ........
aggelaki τα παξιμάδια ζέας είναι ωραία? που τα βρίσκεις?
γεια σας κοριτσια :)
εχω ερωτηση... πιθανον να φανει χαζη... αλλα την εχω..
στον υπολογισμο χρονου για τα 3ωρα,τι γινεται με τον υπνο?
και φυσικα δεν εννοω να βαλω ξυπνητηρι να σηκωθω μες στη νυχτα ωστε να τηρηθει το 3 ωρο :D
αλλα αν κοιμηθουμε μετα το μεσημεριανο ο χρονςο υπνου υπολογιζεται ?
η επειδη λογικα το σωμα δεν καταναλωνει ΤΗΝ ενεργεια, μετραει διαφορετικα?
Ας γράψω τα σημερινά
10:00 ~~~ γάλα + δημητριακά + 3 δαμάσκηνα ξερά
13:30 ~~~ φυσικό χυμό(από 1 πορτοκάλι κ 1 μανταρίνι) + 1/2 κουλούρι Θεσσαλονίκης + 1 babybel
16:00 ~~~ 1 πολυσαλάτα ρίο μάρε την ενίσχυσα με μαρούλι, ντομάτα κ αγγούρι + 1 παξιμάδι
18:30 ~~~ 1 μπανάνα +1digestive
To βράδυ είμαι καλεσμένη σε μια φίλη οπότε δεν ξέρω τι θα φάω,ότι προκύψει :smilegrin:
ε πεινουσες :)Quote:
Originally posted by ~aggelaki~
Εφαγα εγω σνακ και για τις 2 μας!!! 1 γιαουρτι, 3 ακτινιδια, 1 ροδι και παξιμαδακια ζεας (δεν τα μετρησα,,καμια 4-5..!) πολλα δεν ειναι ρε κοριτσια?? Και με το ζορι σταματησα..
δεν εφαγες δα κανα ζαχαροπλαστειο!!!
break ως εδω τελεια!!!
το βραδινο απολαυσε το ;)
Quote:
Originally posted by Eli
Το ρίξαμε έξω χθες ʼλμα ε; χιχιχιχι πως βλέπεις τον εαυτό σου με αυτή τη διατροφή; Θέλω να πω νιώθεις να ελέγχεις καλύτερα τον εαυτό σου σε τραπέζια;
Να πω και εγώ και τα χθεσινά μου
Πρωινό 11.00: 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι, 1 αυγό βραστό, 1 τοστ με 1 φέτα τυρί.
Πρόγευμα 13.00: 1/2 μπανάνα, 1κ.σ. μουλιασμένοι ξηροί καρποί
Μεσημεριανό 16.00: 1 μπούτι κοτόπουλο ψητό, 1φλιτζάνι ρύζι, μπρόκολο σαλάτα
Απογευματινό 19.00:1/2 μπανάνα, 1κ.σ. μουλιασμένοι ξηροί καρποί
Μετά το γυμναστήριο 22.00: 1 μπουκιά ελληνική μπάρα
Βραδινό 23.00: Μαρουλοσαλάτα με στήθος κοτόπουλο, 2 κρίθινα παξιμαδάκια, σως με γιαούρτι, βαλσάμικο, μουστάρδα, ελαιόλαδο
Από γυμναστική η καθιερωμένη Παρασκευιάτικη Ζούμπα :D
Εσύ φτιάχνεις τη συγκεκριμένη σως?
Nαι ειναι απο το πιο νοστιμο αλευρι που εχω δοκιμασει. Εξαρταται απο σενα τι γευση θα του δωσεις εξτρα, αν το ενισχυσεις με μπαχαρικα, λαδι, σταφιδες, ο,τιδηποτε..Σαν υφη παντως το ζυμαρι βγαινει τελειο..σαν το λευκο το σταρενιο..το βιλουδο!Quote:
aggelaki τα παξιμάδια ζέας είναι ωραία? που τα βρίσκεις?
συνταγη εχω γραμμενη εδω στο φορουμ καμια 10ρια σελιδες πισω..Απο βιολογικα το παιρνω.. Ειναι ακριβο αλλα και παξιμαδια απτο σουπερ μαρκετ να παιρνω το ιδιο θα μου βγει..εχω συνταγη στη σελιδα 33!! Μπορεις να χρησιμοποιησεις ο,τι αλευρι θελεις.. αν εχεις βρωμη , μπορεις να την αλεσεις στο μουλτι, γινεται σαν πουδρα και μπορεις να την προσθεσεις στα παξιμαδια σου. Οπως επισης και αλεσμενο λιναροσπορο!! τελειο..
Eλα σμαρτ..Καμια απορια δεν ειναι χαζη!!Quote:
και φυσικα δεν εννοω να βαλω ξυπνητηρι να σηκωθω μες στη νυχτα ωστε να τηρηθει το 3 ωρο :D
πρωτον οταν κοιμαμαστε κανουμε καυσεις απλα λιγοτερες.. αν κοιμηθεις , οταν ξυπνησεις θα φας κανονικα το σνακ σου, θα σε ξυπνησει κιολας καλυτερα! απλα εχε υποψην σου οτι ειναι καλο να μην κοιμομαστε το επομενο 2ωρο μετα το μεσημεριανο(το οποιο ειναι μεριδα κανονικα + σαλατα κτλ..δεν ειναι κατι ελαφρυ εννοω..) για πολλους λογους. Αν το κανεις συστημα ειναι πιθανον να εχεις καουρες - μπορω και να σου εξηγησω γιατι, αλλα δεν ειναι της παρουσης..! Γενικοτερα ο οργανισμος πρεπει να πεψει την τροφη και ο υπνος δεν ειναι ο,τι καλυτερο.. κι εγω σημερα γυρω στο 2ωρο μετα το μεσημεριανο κοιμηθηκα και οταν ξυπνησα κατευθειαν εφαγα-πιο πολυ απο αλλες φορες μαλιστα. Και μολις παρατηρησα οτι τα μεσημεριανα δεν τα εχω χωνεψει ακομα γιατι μου ανεβαιναν τωρα που ετρεχα..κι εχουν περασει ποσες ωρες.. Να μας πει και η ΕΙΔΙΚΟΣ τη γνωμη της ομως..!
aggelaki σου εχω στειλει u2u.............ευχαριστω .........
Εli οσο αναφορα αυτο που με ρωτησες εχει να κανει με το ποσο θα συγκρατηθω να πιω ..........Αν δεν πιω (με πιανει ευκολα το ποτο ) τρωω μεθοδευμενα οτι με ωφελει ..........Αν ομως χαλαρωσω στο ψωμι ειδικα του δινω και καταλαβαινει ...........ειναι το αδυνατο σημειο μου ......τα υπολοιπα τα ελεγχω πιο ευκολα .........
Καλησπέρα τσούπρες μου!Quote:
Μπραβο, μπραβο, μπραβο (και στις 2 σας..)!!! Αλμα πολυ καλα ξηγηθηκες με τη φασολαδα.. Αν ετρωγες μονο τυρι θα ταν λιγο για μεσημερι.. Ρε κοριτσια να σας ρωτησω..με τα οσπρια τι συνδυαζουμε για να παρουμε ολα τα αμινοξεα?? ξερεω για τη φακη κατι τυπου ρυζι ή ψωμι? Με τα ρεβυθια ομως το τυρι. Με τη φασολαδα? Σημερα ειχαμε ρεβυθια και τα εφαγα με λιγο τυρακι κ λιγο παξιμαδι. Αν ξερει καμια ας δωσει τα φωτα της..:starhit:
Αγγελάκι μου επειδή και εγώ είχα την ίδια απορία το ρώτησα στον διαιτολόγο μου και μου είπε ότι πρέπει να τα συνδυάζουμε με κάτι ζωικό. Δηλαδή μου είπε ότι ο συνδυασμός όσπριο με ρύζι δεν φτάνει και καλό είναι να προσθέτουμε ένα κομμάτι τυρί ή τόνο ή ψάρια παστά ή κάτι ανάλογο. Μετά τον ρώτησα πως οι χορτοφάγοι παίρνουν όλα τα αμινοξέα και μου είπε ότι κάνουν αρκετά περίπλοκους συνδυασμούς για να καταφέρουν να καλύψουν την ανάγκη τους για όλα τα αμινοξέα. Ο συνδυασμός πάντως όσπριο με ρύζι δεν φτάνει κατά την γνώμη του.
σμαρτάκι μου απ' όσο γνωρίζω τα κάνεις κανονικά τα σνακ σου. Βέβαια αν ξυπνήσεις και δεν έχεις πολύ όρεξη απλά τρως κάτι πολύ λίγο δηλαδή π.χ. μία μπουκιά φρούτο με 1 αμύγδαλο. Δεν λέω να βάλεις βέβαια ξυπνητήρι για να σηκωθείς στο τρίωρο προς Θεού!!! :lol: απλά όταν ξυπνήσεις με το καλό αν έχουν περάσει οι τρεις ώρες κάνεις το σνακ σου κανονικά.Quote:
Ναι καλέ :DQuote:
Εσύ φτιάχνεις τη συγκεκριμένη σως?
Είναι πανεύκολη, βάζεις σε ένα μπολάκι και ανακατεύεις λίγο γιαούρτι με μουστάρδα και λίγο βαλσάμικο και ελαιόλαδο
Επίσης η σως που λατρεύω και τη συνδυάζω με ρόκα και σπανάκι ωμό είναι σως με μέλι, ελαιόλαδο και βαλσάμικο :) πασπαλίζω και από πάνω λίγο ψημένο σουσάμι και γίνεται μούρλια. Η σαλάτα αυτή συνδυάζεται υπέροχα με ντοματίνια και αποξηραμένα σύκα ;)
Quote:
Eλα σμαρτ..Καμια απορια δεν ειναι χαζη!!Quote:
πρωτον οταν κοιμαμαστε κανουμε καυσεις απλα λιγοτερες.. αν κοιμηθεις , οταν ξυπνησεις θα φας κανονικα το σνακ σου, θα σε ξυπνησει κιολας καλυτερα! απλα εχε υποψην σου οτι ειναι καλο να μην κοιμομαστε το επομενο 2ωρο μετα το μεσημεριανο(το οποιο ειναι μεριδα κανονικα + σαλατα κτλ..δεν ειναι κατι ελαφρυ εννοω..) για πολλους λογους. Αν το κανεις συστημα ειναι πιθανον να εχεις καουρες - μπορω και να σου εξηγησω γιατι, αλλα δεν ειναι της παρουσης..! Γενικοτερα ο οργανισμος πρεπει να πεψει την τροφη και ο υπνος δεν ειναι ο,τι καλυτερο.. κι εγω σημερα γυρω στο 2ωρο μετα το μεσημεριανο κοιμηθηκα και οταν ξυπνησα κατευθειαν εφαγα-πιο πολυ απο αλλες φορες μαλιστα. Και μολις παρατηρησα οτι τα μεσημεριανα δεν τα εχω χωνεψει ακομα γιατι μου ανεβαιναν τωρα που ετρεχα..κι εχουν περασει ποσες ωρες.. Να μας πει και η ΕΙΔΙΚΟΣ τη γνωμη της ομως..!
Εεεεε κομμένο το δούλεμα εεεε :P
Μια χαρά τα λες Αγγελάκι μου ;)
Ναι ρε μαμώτι και εγώ με το ψωμί καμιά φορά έχω θέμα ειδικά άμα παίζει χωριάτικη με λαδάκι ουυυυυ εκεί μπορώ να χάσω την μπάλα χιχιχιχι, αλλά γενικά βλέπω ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό και εγώ συγκρατούμαι πολύ καλύτερα, όχι πάντα όμως. Με το ποτό όντως χάνω και εγώ πιο εύκολα τον έλεγχο και είναι λογικό, δυστυχώς το αλκοόλ έχει αυτή την παρενέργεια χιχιχιχιQuote:
Originally posted by Alma libre
Εli οσο αναφορα αυτο που με ρωτησες εχει να κανει με το ποσο θα συγκρατηθω να πιω ..........Αν δεν πιω (με πιανει ευκολα το ποτο ) τρωω μεθοδευμενα οτι με ωφελει ..........Αν ομως χαλαρωσω στο ψωμι ειδικα του δινω και καταλαβαινει ...........ειναι το αδυνατο σημειο μου ......τα υπολοιπα τα ελεγχω πιο ευκολα .........
ρε συ δεν έχω λάβει μήνυμα...:puzzled:
Aν εχουν περασει κ παραπανω απο 3 ωρες δεν τρεχει τιποτα.Αρκει αν ερθει η ωρα για το επομενο γευμα να φας το σνακ πριν.Quote:
Eli μου ,στο aggelaki εστειλα μνμ για να μου πει για τη σπιρουλινα .