Δε σκεφτομαι!!!!
Printable View
Δε σκεφτομαι!!!!
Kαταδοτρα!! Kι εγω θα δημοσιευσω μια φωτογραφια που θα θελες να εχεις σκισει!!
http://1.bp.blogspot.com/_Vk2ir6UMOj..._theatre_4.jpg
χαχαχαχα εισαι αφασια κι εσυ!!! :p
την ειπες κι εχτες αυτη τη δικαιολογια, και σου απαντησα πως αμφιβαλλω αν ΟΛΟΣ ο κοσμος που αυτοκτονει ψαχνει θεση αφεντικου. αυτο ειναι παραλογο και ας μην επαναλαμβανομαστε, θα ρθει παλι η mnimonio και θα σε βριζει, γιατι ξερεις κι εσυ ο ιδιος κατα βαθος οτι δεν υπαρχουν πραγματικα δουλειες οπως παλιοτερα, οχι οτι ολος ο κοσμος θελει να γινει αφεντικο.
τους χαριζανε γαϊδαρο και το κοιτουσανε στα δοντια.
ποιοι ειναι αυτοι οι αλλοι ακριβως που εγω προσωπικα τους εδωσα τα βασικα δικαιωματα ?
μηπως ειναι οι πολιτικοι, που εγραψα ξεκαθαρα τοσες φορες οτι δε θελω να ψηφισω, και που οτι κι αν επιλεξεις πλεον, οταν ξερεις οτι ολοι ειναι σκαρτοι, γνωριζεις πως δε προκειται να υπαρξει δημοκρατια και ουσιαστικη αλλαγη ? γιατι μονο στο ελλαδισταν καταντησαν να ειναι τοσο μακρια απ'το κοσμο, λες και προκειται για σουπερσταρς και πρεπει να τους στρωσουμε τα κοκκινα χαλια. και να καναν εργο, να πεις παει στο διαολο, το αξιζουνε. ποιος κανει εργο ομως απ'αυτους σημερα ? κανενας, ολοι λογια λογια λογια, και υποσχεσεις να βγουνε.
μηπως ειναι οι Γερμανοι που κανενας εδω δε ρωτηθηκε αν θελουμε να δανειστουμε απ'αυτους, και ξαφνικα βρεθηκαμε να χρωσταμε τα κερατα μας, και να μη καλοπερναμε κι ολας ? εκτος αν η καλοπεραση λεγεται Ολυμπιαδα, που και παλι δε νομιζω πως ολα οσα δανειστηκαμε γι'αυτη ξοδευτηκαν εκει περα. καπου πρεπει να πηγαινουν αυτα τα λεφτα, κι αμφιβαλλω αν μονο ο Τσοχατζοπουλος τα εφαγε ολα μονος του.
τελως παντων ας μη το συνεχισουμε γιατι οι εκλογες περασαν, και δεν εχει και νοημα να συγκρινουμε τις αποψεις καποιου που ζει Αθηνα με αλλων απο Σαλονικα και τριγυρω περιοχες. εγω εδω βλεπω το κοσμο να πειναει και τη ΧΑ να προσφερει, και τα κακομοιρακια και αυτοι που μιλανε εκ του ασφαλους, να ψαχνουν αφορμη να τη κατακρινουν και να γκρινιαξουνε.
Οτι εχω γινει τυρρανος για τη μητερα μου.. τα νευρα μου ειναι παλι στο κοκκινο... οτι χρειαζομαι μια αγκαλια... να με βοηθησει να ισορροπησω... περπαταω σε τεντομενο σχοινι.. κ παλι....
τσαμπα οι αγκαλιες....
Οτι ειμαι ηλιθια!
Ολη μερα δεν μπορουσα να καταλαβω οτι 90 μειον 12 κανει 78!!!!!!
Οτι δεν αντέχω άλλο αυτήν την κατάσταση θα γινουν δύο χρόνια σαν άρρωστη έχω καταντήσει ώρες ώρες μου έρχεται να τραβάω τα μαλλιά μου από τα νεύρα μου
Ετσι θελω να ελπιζω.....
Μαλλον εχω καψει κυτταρα.
Βασικα να βρω μια γωνια ηθελα και αντι να βρω αυτη που ηθελα εβρισκα την συμπληρωματικη της , και αντι να σκεφτω οτι μπορει να βρηκα λαθος γωνια σκεφτομουν οτι παπαρια να ναι.Και οταν τα παρατησα καταλαβα τι λαθος εκανα...
ναι σαφεστατα ειναι τα λεφτα, ακομα κι αν θελω να προσπαθησω να συμφωνισω πως υποθετικα δουλειες υπαρχουν (του κωλου σαν τον ΓΑΠ που λεγε λεφτα υπαρχουν), οι μισθοι που δινουν σημερα δε φτανουν να πληρωσει ενας ελληνας αυτα που πρεπει να πληρωσει. και δυστυχως πληρωνει περισσοτερα απο τι ενας αλλοδαπος, που ειδικα αν μπηκε παρανομα δε φορολογειται καν!
με την ιδια δικαιολογια, οτι ανθρωποι ειναι και δε ζουμε στο παραδεισο, μπορουμε να πουμε και για τη ΧΑ το ιδιο. μπορει να ξεκινησε στραβα, πληρωσε τις αμαρτιες της κανωντας σχεδον τη πλειοψηφια των ελληνων να στραφει εναντιον της, τωρα ομως με οσα κανει δειχνει οτι πραγματικα ενδιαφερεται. και επειδη στις δυσκολες μερες αυτες μετραει περισσοτερο η βοηθεια απ'οπου κι αν προσφερετε, γι'αυτο ξανακερδιζει εδαφος.
το πιο ευκολο πραμα ειναι να παρεις δανειο. οταν ομως προκειται να το ξεχρεωσεις, και εχει και τοκους, τοτε εκει αρχιζουν τα ζορια.
δεν ημουν εγω αυτος που γραψε χτες για τους λαθρομεταναστες, πως αφου δε συμβαινει σε μενα δε συμβαινει σε κανενα. εσυ αδιαφορησες και μου λεγες πως κανω σαν παρανοϊκη γρια, τωρα μη τα γυρναμε τουμπα. εγω αν ειχα τα καταληλα κονε θα ημουν ηδη στη ΧΑ, να παω να βοηθαω κατευθειαν το κοσμο. γιατι απο λογια εχουμε χορτασει ξερεις και προσωπικα βλεπω οτι δεν οδηγουν και πουθενα αυτες οι πολιτικες συζητησεις. αλλα θα σου πει ο σαλονικιος, αλλα ο αθηναιος και λοιπα, ολοι μπορουν να εχουν αποψη, στη πραξη ομως τι κανουν ? γι'αυτο προτιμω το acta non verba που λεγα και στο Ξωτικό, βαριεμαι θελω δραση.
και απο ποτε θες κονε για να μπεις στην ΧΑ, πηγαινε και προσκινα, απο προσκινητες παντα υπαρχει αναγκη
Παιδια παντως εγω εχω να πω...πως δουλειες δεν υπαρχουν.....ο συντροφος μου ειναι επαγγελματιας οδηγος σε φορτηγα..και ψαχνει πολυ καιρο τωρα για δουλεια...ψαχνει πια σε οτιδηποτε...σημερα πηγε καπου που ζητουσαν δυο οδηγους και περιμεναν απεξω 100 ατομα... δεν υπαρχει ουτε σε εργοστασια ουτε σε τιποτα...και λυπαμαι πο θα το πω..αλλα δεν ειναι πια θεμα ρατσισμου....στην δουλεια που πηγε σημερα..μεσα δουλευαν ολο πακιστανοι..... θα μου πεις μαυρα.... αλλα ποιος φταιει για ολα αυτα αν οχι το κρατος.....
ειναι λες και γινεται ολο αυτο με συστημα...για να εξαθλιωσουν τον λαο..σωνει και καλα.....
Είναι απλό. Να σκεφτεσαι οτι 90 - 10 κανει 80. 80 - 2, 78.
To προβλημα ειναι οτι η βαση του νεοφιλελευθερισμου ειναι να παραγονται χρηματα απο τιποτα μεσω δανεισμου και για αυτο γινονται ολα αυτα που γινονται.
Και αν σε αυτο προσθεσουμε οτι πλεον δινεται η δυνατοτητα σε ιδιωτες να βγαζουν χρηματα τζογαροντας ουσιαστικα την οικονομια μιας χωρας , δεν θελει και πολυ φαντασια για να καταλαβεις γιατι ειναι ετσι τα πραγματα.
Οτι και να γινει στηνΕλλαδα ( ακομα και αν σωθει) μετα θα χτυπηθει καποια αλλη χωρα και παει λεγοντας.
Το "συστημα" φροντιζει επισης να κανει τους ανθρωπους να δουλευουν ολη μερα ωστε να χανουν την αντιλιπτηκη τους ικανοτητα και κριτικη σκεψη. πολλοι ανθρωποι πλεον, επιστρεφουν κουρασμενοι σπιτι και το μονο που σκεφτονται ειναι τι να δουν στην τηλεοραση.
...Να γυρίζουν κουρασμένοι από τη δουλειά, εφόσον έχουν δουλέψει περισσότερες ώρες από ότι προυποθέτει η εργασιακή σύμβασή τους (η ποια???) με μισθό της πείνας και χωρίς διεξόδους..
Το σύστημα δημιουργησε απόλυτα χειραγωγήσιμους πολίτες, που δεν μπορούν ν' αντιδράσουν (υγειώς τουλάχιστον)
Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν γροθιά στο στομάχι για πολλούς από εμάς. Μας σκόρπισε απογοήτευση όχι τόσο για τα αριθμητικά δεδομένα αλλά για το επίπεδο συνειδητοποίησης, ριζοσπαστικοποίησης και αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού.
Πρέπει να αποδεχτούμε ότι ο ελληνικός λαός είναι βαθιά συντηρητικός ( 60 χρόνια συντηρητικής προπαγάνδας, εμφύλιος, μακροχρόνιες διώξεις και ένα κράτος παρακράτος έχουν τέτοια αποτελέσματα) . Ταυτόχρονα διέπεται και από έναν ραγιαδισμό που συνάδει με ανατολίτικους και όχι ευρωπαϊκούς λαούς. Μεσολάβησαν και 25 χρόνια ψευδοευμάρειας που απομάκρυναν τον πολίτη από την πολιτική και τον έκαναν τηλεοπτικό άβουλο ον. Και τώρα που επετεύχθη η λοβοτομή το σύστημα έπεσε πάνω του να τον ξεσκίσει. Πως να αντιδράσουν τα περιφερόμενα σαρκία? κρέατα έχουν γίνει δεν είναι άνθρωποι πολίτες με συνείδηση και πυγμή και χρειάζεται να τους πάρεις από το χέρι για να τον σώσεις από τη ΧΑ και το φασισμός στο σύνολο του που θα πάνε δημοκρατία πεντακόσια χρόνια πίσω.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει έντονη η αντιπαράθεση αριστεράς και δεξιάς και μάλιστα με οξυμένες στο έπακρο τις αντιθέσεις. Θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει ο καθένας ποιος ανήκει που. Στη δεξιά που λαμβάνει ψυχροπολεμικό πρόσωπο ανήκουν η νδ, το πασοκ, η δημαρ, οι ανεξάρτητοι. Στην αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ένα σωρό μικρά κλαδιά του ευρύτερου αριστερού χώρου, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, του αναρχοαυτόνομου χώρου ο όποιος συνειδητά μένει άστεγος στο κομματικό γίγνεσθαι της αστικής δημοκρατίας αλλά τον εντάσσω στην ευρύτερη αριστερά.
Λοιπόν σε αυτό το κλίμα ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να τραβήξει κοντά του το 27% των ψηφοφόρων. Ε δε γίναν όλοι αυτοί αριστεροί. Ούτε η απελπισία είναι πάντα καλός πολιτικός σύμβουλος. Αλλά έκαναν ένα μεγάλο βήμα υπέρβασης ψηφίζοντας ένα κόμμα που μέχρι χθες στο μυαλό πολλών ήταν υπεύθυνο για επεισόδια, φασαρίες και συμπλοκές με τις αρχές. άκουγαν ΣΥΡΙΖΑ και πήγαινε το μυαλό τους σε κουκουλοφόρους όπως επίτασσε η προπαγάνδα του συστήματος. και τώρα το ψήφισαν. Μεγάλη υπόθεση. Και άρχισαν περισσότεροι να βλέπουν και το αληθινό πρόσωπο του συστήματος. Τη φτώχια, την εκμετάλλευση και την λεηλασία. και αυτό είναι σημαντικό. Αρκεί η οργή να δώσει κάποια στιγμή τη θέση της στη συνειδητοποίηση του γιατί γίνεται ότι γίνεται.
Από φύση είμαι αισιόδοξος, επιμένω πως σκοντάφτουμε, πέφτουμε, σηκωνόμαστε και ξανασυνεχίζουμε. Ο λαός δεν έχει διάθεση να πολεμήσει για τη ζωή του, αλλά η ιστορία είναι γεμάτη από στιγμές ηρωισμού και επανάστασης των πολύ λίγων που κατάφεραν πολλά πλήγματα στο σύστημα εξουσίας. Ο Ρήγας είχε πει καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.
Ο Έλληνας γαλουχήθηκε σ' ένα πελατειακό σύστημα από την εποχή του Καποδίστρια ακόμα, που το δημιουργησε μια σειρά γεγονότων που οι περισσότερες χώρες δεν έζησαν.
Ναι είναι βαθειά συντηρητικός και τώρα είναι και φοβισμένος. Ένας συνδυασμός τελείως αποτρεπτικός για οποιαδήποτε αλλαγή.
Και εγώ είμαι από τη φύση μου αισιοδοξη αλλά πλέον δεν ξέρω που να στηρίξω την αισιοδοξία μου αυτή, χρειαζόμαστε ξεσκαρτάρισμα πανω απ' όλα ιδεών και αντιλήψεων, αλλαγή εκ βάθρων, νέες ιδέες..χρειαζόμαστε νέα πίστη..Που θα την βρουμε, προς τα που να γυρίσουμε?
Να κλείσουμε την τηλεόραση, γιά αρχή. Αυτούς τους παρατρεχάμενους που παραμύθιασαν με ψέματα τον κόσμο και ωραιοποιούσαν την τραγική κατάσταση στα οικονομικά, προοθούσαν στεγαστικά και θαλασσοδάνεια και σήμερα θέλουν να δείξουν πως όλα έχουν καταστραφεί και είναι ανάγκη να εκχωριθούν ό,τι μας ανοίκει έναντι ψίχουλων -που όταν για να τα πάρουμε μετά πίσω θα χρειαστούμε διακόσια χρόνια. Να μην ανεχθούμε άλλο μέσα στο σπίτι μας τη συκοφαντία σε κάθετί υγειές από αυτούς που μας μετέτρεψαν σε ένα λαό που δεν έχει πιά ούτε τα βασικά για να συντηρήσει τα παιδιά του σε καθημερινή βάση ενώ καλύπτουν με μαεστρία αυτούς που χρέωσαν σε δέκα εκατομμύρια κόσμο κάτι τρελά δίς. Είναι πλέον αντιληπτό πως η κατάσταση δέν μπορεί να αλλάξει με χρηματοπιστωτικούς όρους, αλλά με πολιτικές προτάσεις.
Πρέπει να πάψουμε να δανειζόμαστε γνώμη και να αποκτήσουμε την δική μας. Να συνομιλήσουμε και να συναλλαχούμε (...επίσης) με νέα δίκτυα -ανθρωποκεντρικά και όχι εμπορικά
Ναι κλεισιμο τηλεόρασης. Σωστή ενημέρωση. Όχι ηττοπάθεια..Αλλα γαμωτο δεν υπάρχει μια ομαδα φωτισμένων ανθρώπων που να βάλουν τα πραγματα κάτω, να προτείνουν λύσεις, να υποστηρίξουν, να εμπνεύσουν?Να δημιουργηθεί ένα κινημα ουσιαστικής αντίδρασης με βάθος νοημα και συνέχεια..
Υπάρχει αυτή η "ομαδα φωτισμένων ανθρώπων" και έχει ήδη προτείνει. Απλά, χρειάζεται να την ψάξουμε γιά να την βρούμε μέσα στον δαιδαλώδες νέτ. Μάθαμε να μήν προσπαθούμε να βρούμε και να κρίνουμε. Είναι δύσκολο αυτό, είμαστε ετοιματζήδες. Καταλαβαίνεις πως γιά να αλλάξει κάτι εκεί έξω, πρώτα πρέπει να αλλάξουμε εμείς
Ακόμα και στην κρίση αυτή κτίζουν τις πολιτικές τους φιλοδοξίες και καριέρες. Η νοοτροπία τους δλδ δεν αλλάζει ο κόσμος να χαλα. Κι όλοι αυτοι που προεκυψαν από τις εκλογες δεν ειναι τιποτα άλλο εκτός από ένα από τα ίδια. Όλοι τους προέρχονται από το πολιτικο κατεστημένο που δημιούργησε με την πάροδο των χρόνων την κρίση. Οπότε τι αλλαγη περιμένουμε? Απλά για να ελπίζουμε? Και μια ζωη να ανεχόμαστε μέτρα λιτότητας για τα λάθη και το φαγοπότι άλλων?
σκεφτομαι πως ακομα κ οι απλοι νόμοι κ κανόνες δεν εφαρμόζονται σε οποιεσδήποτε καταστάσεις.πρεπει να αγωνιζόμαστε για την επιλογή δηλ να ειναι κανεις ελευθερος απο τη δουλικη νοοτροπία.Δεν πρεπει να ανοίκουμε στο κοπαδι γμτ που το κατευθύνουν οι αλλοι.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων όλων των κατηγοριών (ο ενεργός πληθυσμός δηλαδή) δεν ψήφισε την Ν.Δ. αλλά το ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα. ΝΔ ψήφισαν περισσότερο οι συνταξιούχοι και οι νοικοκυρές. Οι "βολεμένοι" και αποβλακωμένοι δηλαδή. Αλλά δυστυχώς, είναι πολλοί.
Κι εγώ δεν το βλέπω να αντέχει. Κάτσε να αρχίσουν να έρχονται τα εκκαθαριστικά της εφορίας, τα νέα χαράτσια και να πάει το πετρέλαιο θέρμανσης στα ύψη και θα δούμε αν θα συνεχίσουν να σφυρίζουν αδιάφορα.
Που εκτός από άνεργος, πρέπει πλέον να είσαι και άστεγος για αν μην πληρώνεις φόρο. Πού καταντήσαμε!