Για αυτό στο είπα Πινκ μου ;), φάε παραπάνω, μέρα με γυμναστήριο και ψάρι δεν παλεύεται εύκολα εκτός και αν είναι σολομός χιχιχιQuote:
Originally posted by pink_90
εφαγα γύρω στα 13 τελικά... έπεσε λίγο πείνα :P πήγα και γυμναστήριο σήμερα
Printable View
Για αυτό στο είπα Πινκ μου ;), φάε παραπάνω, μέρα με γυμναστήριο και ψάρι δεν παλεύεται εύκολα εκτός και αν είναι σολομός χιχιχιQuote:
Originally posted by pink_90
εφαγα γύρω στα 13 τελικά... έπεσε λίγο πείνα :P πήγα και γυμναστήριο σήμερα
Γειά σας κορίτσια πως είστε? Έχει δίκιο η Ελλη! Το ψάρι δεν κρατάει δυστηχώς! Αλλά είναι υπέροχα! Ο σολωμός όντως πολύ χορταστικός! Κάποια κοπέλα είχε πεί για τα γκότζι μπέρι ότι είναι πολύ θρεπτικά, που στο καλό μπορεί να τα βρεί κανείς Αθήνα παιδιά? (για να στείλω να μου πάρουν) ευχαριστώωωωωωωωω ελπίζω να είστε καλά
Όντως ο σωλομός πολύ χορταστικός έφαγα πρόσφατα πρώτη φορά και μου άρεσε κιόλας στο τεφάλ το κανα να φύγει και το πολύ το λίπος με λεμονάκι. Πάντως το ψάρι γενικά το λατρεύω μου αρέσει περισσότερο από το κρέας. Απλά δεν αρέσει και πολύ στους υπόλοιπους, το τρώνε μόνο τηγανητό. Αν ήταν και πιο οικονομικό θα τρωγα και πιο συχνά. Τώρα τρώω 2 φορές την εβδομάδα συνήθως. Εγώ πλέον όταν πεινάω έχω αναισθητοποιηθεί :P Λέω ε σε λίγο θα φάω το γεύμα μου θα μαι οκ. Τρομάζω με μένα χιχι
Δήμητρα φαντάζομαι θα χει στα ξηροκαρπάδικα το βρίσκεις εύκολα.
Ελη ετσι ακριβως θα κανω το ποριτζ μου αυριο κιολα... λατρευω μαστιχα εξισου με κανελα!!!
Δημητρα εψξες καλα στα σουπερ του νησιου σου; γιατι εγω τα βρισκω εδω σε ολα τα σουπερ μαρκετ στους ξηρους καρπους μεχρι και σε ψιλικατζιδικα... μονο στο περιπτερο δεν εχω βαλει ακομα... επισης μπορεις να δεις σε ξηροκαρπαδικα και σε βιολογικαδικα... στην αθηνα εχω ακουσει μεχρι στη λαικη τα βρισκεις...
Εγω σημερα εκανα ενα ακομα βημα παραπερα, αφου καταφερα να ελεγξω αρκετες φορες τα ξηροκαρπια πηγα και πηρα δαμασκηνα και συκα αποξηραμενα που επισης λατρευω να τσακιζω.. α! και κατι ζουμερες σταφυδες που μου εκαναν κλικ. ομως ποια ειναι η ισοδυναμια ενος φρουτου; 1 δαμασκηνο και 1 συκο ειναι καλα; σταφυδες φανταζομαι μια κουταλια σουπας ετσι;;; ευχαριστω προκαταβολικα...
Σταφίδα 1 κ.σ καλογεμάτη. Αποξηραμένα φρούτα δαμάσκηνα κπλ 3 :)
thaaaaankssss pinkaki!!!!
Κορίτσια γειά σας κι από μένα.
Τα χθεσινά μου
Πρωινό 10.00 1 κουλούρι Θεσ/νίκης με σταφίδες,1/2 γιαούρτ, 1 κ.σ. σταφίδες
Πρόγευμα 12.30 1/2 μπανάνα.2 κουλουράκια καρότου
Γεύμα 15.30 Κοτόπουλο πανέ ψητό,1φλ. ρύζι καστανό,καρότα βραστά
Σνακ 19.00 1 ελληνική μπάρα
Βράδυνό 22.00 Βρωμοκρέμα, 1 μήλο
Μέχρι εδώ, όλα καλά,συμφωνείτε? Αρχισα όμως να τρώγομαι για γλυκό. Εφτιαξα ένα κακάο
αλλά τίποτα. Κάτά τις 12.30, πριν πάω για ύπνο,έφαγα 1/2 μηλοπιτάκι. Στις 4, σηκώθηκα και
χτύπησα 100 γρ. μαύρη σοκολάτα,1 μπισκότο Digestive,2κ. γλ. μερέντα και το υπόλοιπο 1/2
μηλοπιτάκι!!! Φυσικά έσκασα, χάλασα τον ύπνο μου, τη διατροφή μου και τη διάθεσή μου.
Ετσι λοιπόν από τις 4 το πρωί, νιώθω αηδία, ενοχές απογοητεύση και έχω και πονοκέφαλο από
την αυπνία. Και τι κέρδισα? το απόλυτο τίποτα! Να το είχα ευχαριστηθεί κιόλας! Αλλά θα μου
πείτε και ποιός τελικά ευχαριστιέται υπερφαγικό?
Τεσπα, προσπαθώ να διώξω τα άσχημα από το μυαλό,την ψυχη και το σώμα μου. Ετσι λοιπόν
σήμερα συνεχίζω κανονικά τη διατροφή μου και κοιτάζω πίσω τις προηούμενες 21 μέρες χωρίς
υπεργαφικό. Κάτι είναι κι αυτό, από κει που τα υπερφαγικά ήταν 3-4 φορές την εβδομάδα!
Το κεφάλι ψηλά λοιπόν,ήθελα όμως να το μοιραστώ μαζί σας.
Φλωρα να σου πω αδελφη ψυχη μου εισαι? τι μια τα ξηροκαρπια την αλλη τα ξερα φρουτα (αυτα ελεγχονται για μενα πιο ευκολα απο τα ξηροκαρπια) εχω αρχισει και πιστευω οτι μας αρεσουν τα ιδια φαγητα....
@Πινκακι σολομο δοκιμασε και τον καπνιστο σε σαλατα (εγω οταν ανεβαινω Αθηνα ή κατεβαινει κανας γνωστος δινω παραγγελια να μου παρει απο μεγαλο γερμανικο σουπερ μαρκετ που ειναι αρκετα οικονομικος ) ... Ειναι καλη εναλακτικη του τονου... και επειδη και εσενα σου πεφτει βαρυς (εμαθα γιατι ... παρεπιπτοντως ο τονος ειναι 100% πρωτεινη συμπαγης και για αυτο δυσκολοχονευτος αλλα και φουσκοτικος αυτο ειναι καλο απο τη μια)
@Απριλακι σε καταλαβαινω οπως σε καταλαβαινουμε ολες εδω... ειναι δυσκολο και περνει πολυ πολυ καιρο να απαλαγει κανεις απο τα υπερφαγικα ολοι σε αυτη τη διαδικασια ειμαστε... μια νικη καθε μερα .... δεν ειναι μονο σημερα ειναι μαραθωνιος οχι αγωνας δρομου το χουμε ξαναπει ... στο τελος λοιπον μετραει να μετρηασουμε μια "κακη" μας συμπεριφορα ... αρα ξεχασετο... εγινε τελειωσε ... νεα μερα ... νεα αρχη... το παρελθον δεν αλλαζει παμε να κανουμε καλυτερο μελλον με οσο το δυνατον λιγοτερα υπερφαγικα... απο μια μερα δεν χαθηκε ο κοσμος κοριτσακι... ουτε απο μια σοκολατα παραπανω... ;)
Ας γραψω και γω τα χθεσινα, τα αμαρτωλα γιατι δεν ημανε αγια εχθες... χαχαχαχα
Πρωι: Γνωστη Βρωμοκρεμα
Ενδιαμεσα: Φρουτοσαλατα (1/4 μπανανα, αχλαδι,μηλο, 3 φραουλες) +1 χουφτα λιοσπορους
Μεσημερι: 2 φλυτζανια Σπανακορυζο+1 φετα γερμανικο ψωμι+ 2κ.σ τυρι ξερη μυζηθρα για μακαρονια
Απογευμα: χμμμμ.... 1 μεγαλη φετα τσουρεκι με πραλινα και επικαλυψη σοκολατας + 1 μηλο +2 βερυκοκα ξερα
(το τι πεινα μου εφερε το τσουρεκι παιδια δεν το συζητω.... θεικο ηταν αλλα... αν δεν ετρωγα το μηλο με τα βερυκοκα το χα σιγουρακι το υπερφαγικο πειναγααααααααααα)
Βραδυ: Ομελετα με σπανακι στο αντικολητικο +1 παξιμαδακι κριθινο+ λιγη αγγουροντοματα σαλατα
@Now μου τα αυγά για βραδινό ήταν κίνηση ματ μετά το τσουρέκι! Εύγε κοριτσάκι μου το χειρίστηκες άψογα! ;)
@Aprile μην στεναχωριέσαι καλό μου, όλοι έχουμε βρεθεί στην θέση σου πολλές φορές :). Μένω στο γεγονός ότι έκανες μία άριστη διατροφικά μέρα και αν συνεχίσεις έτσι είναι βέβαιο ότι με τον καιρό οι νυχτερινές υπερφαγίες θα γίνουν μικρότερες και σπανιότερες. Έκανες και πολλά υπερφαγικά κάθε βδομάδα οπότε είναι αναμενόμενο όσο σωστά και να κάνεις την διατροφή σου, να υπάρχουν και τέτοια ξεσπάσματα. Ωστόσο να είσαι αισιόδοξη και να επιμείνεις γιατί θα δεις αλλαγή με τον καιρό και αυτό μπορώ να στο υποσχεθώ με όλη μου την πίστη σε αυτή τη διατροφή :). Αυτό που μπορείς να κάνεις για να σε βοηθήσεις και να δεις πιο γρήγορα αλλαγή είναι να βγάλεις για λίγο καιρό τη ζάχαρη και το λευκό αλεύρι από τη διατροφή σου. Εμένα με έχει βοηθήσει απίστευτα και βλέπω ότι πεινάω πολυ λιγότερο. Μπορείς να παίρνεις κουλούρι ολικής άλεσης και αντί για κουλουράκια καρότου να παίρνεις τα μαύρα τα πολύσπορα. Εγώ ακόμη και τα μαύρα τα πολύσπορα τα κριτσίνια δεν μπορώ να τα ελέγξω και δεν τα παίρνω να φανταστείς :crazy:. Προτιμώ τα μπισκότα βρώμης που κυριολεκτικά με έχουν σώσει. Ωστόσο άλλοι δεν μπορούν να ελέγξουν την ποσότητα στα βρωμομπίσκοτα, οπότε στην τελική επέλεγε τις τροφές που δεν σε οδηγούν σε υπερκατανάλωση.
Τελος να σου πω ένα μεγάλο μπράβο που την επόμενη μέρα σήκωσες με το κεφάλι ψηλά και είπες, οκ ένα παραστράτημα είναι, σύνεχίζουμε από εκεί που το αφήσαμε. Αυτή η σκέψη είναι η μεγαλύτερη επιτυχία και εύχομαι την επόμενη φορά να κάνεις όχι 21 μέρες αλλά 42 πριν υποκύψεις σε βραδινό γλέντι!
Aprile θα συμφωνήσω με τα κορίτσια!! Σίγουρα το γεγονός σε δυσαρέστησε γιατί ένιωσες ότι έκανες ένα βήμα πίσω. Σκέψου όμως πόσα βήματα έχεις κάνει μπροστά :) Μη στεναχωριέσαι κοριτσάκι αυτά γίνονται, σε καταλαβαίνω και εγώ κάποιες φορές νιώθω πως χάνω τον έλεγχο. Αλλά εδώ είμαστε να παλεύουμε τους ψυχαναγκασμούς μας και να βρούμε την ισορροπία μας :)
nowwhat μου ευχαριστώ για την ιδέα. Η αλήθεια είναι πως μέχρι πρόσφατα δεν έτρωγα σχεδόν τίποτα διαφορετικό. Από τότε που άρχισα διατροφή μέσα σε λίγο διάστημα δοκίμασα ότι δεν έφαγα τόσα χρόνια. Καλά σίγουρα έχω πολύ δρόμο αλλά πλέον προσπαθώ να μην αποκλείω πράγματα. Να φανταστείτε μέχρι πριν 2 χρόνια τα μόνα λαχανικά που έτρωγα ήταν αγγούρι-ντομάτα. Τώρα μπορώ να πω πως τα εμπλούτισα αρκετά. Για πρώτη φορά στη ζωή μου (δεν κάνω πλάκα) έφαγα μαρούλι, κουνουπίδι, μπρόκολο ακόμα και χόρτα που όλα αυτά τα απέκλεια λόγω όψης και μυρωδιάς. Σήμερα με έπιασε αποστροφή για τη ντομάτα με τυρί που είχα ετοιμάσει για βραδυνό. Ελπίζω να ναι κάτι παροδικό δε ξέρω γιατί με πιάνει αυτό το συναίσθημα. Ίσως να ναι φάση. Και τόνο έτρωγα παλαιότερα. Τώρα δεν τον τρώω όχι γιατί μου κάθεται βαρύς αλλά γιατί με φέρνει αναγούλα. Μυστήρια τα πράγματα :P
βρε Πινκ ούτε γκαστρωμένη να ήσουν :lol:
Νομίζω είναι όλα παρενέργειες της μετάλλαξης χιχιχι
χαχαχα καλα το μονο σίγουρο είναι ότι δεν είμαι!! Μα το ένα μου ξινίζει το άλλο μου βρωμάει!! Όπως και με τους άντρες που συναντάω ένα πράγμα χαχαχα
Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση και τη συμπαράσταση,είναι πολυ βοηθητικές.
@Εli μου, έχω σχεδόν κόψει το λευκό αλεύρι. Τα κουλουράκια καρότου ευτυχώς τελείωσαν. Ακόμα
και στα μηλοπιτάκια έβαλα περισσότερο αλεύρι ολικής από άσπρο. Κι αυτό δε μου κοστίζει,μιας και
μου αρέσει ότι είναι πολύσπορο και ολικής. Τώρα για τη ζάχαρη,χρησιμοποιώ καστανή (μηλοπιτάκια)
Τα ροφήματά μου και τον καφέ μου τα πίνω σκέτα γιατί τα προτιμώ.Σκέφτομαι να κόψω
τα μπισκότα κι ας είναι από αλεύρι ολικής,σίγουρα έχουν αρκετή ζάχαρη,και τη σοκολάτα
μέχρι να νιώσω πιό δυνατή. Τα βρωμομπίσκοτα είναι υπέροχα. Ακόμα κι εγώ που δε τρελαινομαι
με το ταχίνι,αυτά τα λατρεύω. Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου
Καληνύχτα κόρες! Ες αύριον!
Πάντως μπορεί να μην έχω βιώσει την αλλαγή γεύσης τόσο έντονα όσο εσύ, ωστόσο να σου πω ότι όσο έβγαζα τις επεξεργασμένες τροφές από τη διατροφή μου τόσο άλλαζε η γεύση μου. Έχει γίνει πλέον πιο ευαίσθητη και απολαμβάνω τροφές που παλιά μου φαίνονταν άνοστες. Είναι μάλλον που τρώγαμε πολλά γλυκά και τροφές πλούσιες σε αλάτι και είχαμε χάσει το μέτρο στη γεύση μας.
Τώρα λοιπόν που όλες οι τροφές που τρως είναι πιο φυσικές, αλλάζει σιγά σιγά η ευαισθησία σου στις γεύσεις και τις νιώθεις αλλιώς.
Αλήθεια τι διατροφή έκανες πριν ξεκινήσεις την προσπάθεια για να χάσεις βάρος; Έκανες υπερφαγικά; Ή απλά έτρωγες πολύ από λάθος τροφές;