Καληνύχτα χαρούμενη Απριλένια :bigsmile:
Printable View
Καληνύχτα χαρούμενη Απριλένια :bigsmile:
Έλη υποθέτω αυτό πάει σε μένα, ε; :smilegrin: Προσπαθώ να χάσω το βάρος μου εδώ και 2 χρόνια και κάτι. Βέβαια πέρασα και περιόδους σ αυτά τα χρόνια που δεν πρόσεχα. Δες πως είχε η κατάσταση με μένα πριν απ αυτά τα χρόνια. Δεν έτρωγα πολύ σε ποσότητα πιστεύω απλά πολύ λάθος τροφές όπως είπες. Ας πούμε με τον πρώην μου παραγγέλναμε κάθε βράδυ και έτρωγα π.χ ένα σάντουιτς (έζησες θεσ/νίκη οπότε καταλαβαίνεις τι εννοώ, ας μην αρχίσουμε τα περί σουβλακίου-καλαμακίου :P ) Το να φάω ένα σάντουιτς ας πούμε δε τ θεωρώ τραγική ποσότητα, όταν όμως το κάνεις κάθε βράδυ και με έναν οργανισμό όπως τον δικό μου ε δε θέλει και πολύ να γίνει το κακό. Ή π.χ έτρωγα κάθε μέρα σοκολάτα. Αλλά δεν είχα αυτό να φάω ας πούμε μέσα σε 10 λεπτά απ όλα και να μη θυμάμαι τι έφαγα μετά. Όχι ότι δεν έτυχε να φάω πίτσα π.χ και μετά να φάω και γλυκό. Είχα φτάσει σε σημείο να μη σκάω τρώγοντας μια πίτσα μόνη μου. Το κακό παράγινε όταν την χριστουγεννιάτικη περίοδο έβαλα 10 κιλά σε ένα μήνα και από τότε άρχισα να προσέχω.Quote:
Originally posted by Eli
Πάντως μπορεί να μην έχω βιώσει την αλλαγή γεύσης τόσο έντονα όσο εσύ, ωστόσο να σου πω ότι όσο έβγαζα τις επεξεργασμένες τροφές από τη διατροφή μου τόσο άλλαζε η γεύση μου. Έχει γίνει πλέον πιο ευαίσθητη και απολαμβάνω τροφές που παλιά μου φαίνονταν άνοστες. Είναι μάλλον που τρώγαμε πολλά γλυκά και τροφές πλούσιες σε αλάτι και είχαμε χάσει το μέτρο στη γεύση μας.
Τώρα λοιπόν που όλες οι τροφές που τρως είναι πιο φυσικές, αλλάζει σιγά σιγά η ευαισθησία σου στις γεύσεις και τις νιώθεις αλλιώς.
Αλήθεια τι διατροφή έκανες πριν ξεκινήσεις την προσπάθεια για να χάσεις βάρος; Έκανες υπερφαγικά; Ή απλά έτρωγες πολύ από λάθος τροφές;
Το θέμα είναι ότι ακόμα δεν μπορώ να συγκεκριμενοποιήσω αν με πιάνει αποστροφή π.χ επειδή μπουχτισα από κάποια τρόφιμα ή αν με πιάνει γενικά αποστροφή για το φαγητό το ίδιο. Με έχει εκπλήξει η πειθαρχία μου αυτό το διάστημα. Δεν είχε τύχει ποτέ να τρώνε οι αλλοι πίτσα και να μη πάρω έστω ένα κομμάτι. Ενώ τώρα τρώω το γιαούρτι μου ή τη σαλάτα μου και δε τρωω απ αυτά. Προς Θεού δε λέω ότι δεν χαίρομαι αλλά ακόμα μου φαίνεται περίεργο. Σκέφτομαι και αυτό που είπες περί ορθορεξίας. Δε θέλω να φτάσω σ αυτό το άκρο.
Πινκ μου εννοείται πως δεν έχεις ορθορεξία και γενικά από τόσο καιρό που μιλάμε δεν φαίνεται καν να είχες κάποια διατροφική διαταραχή στο παρελθόν. Μάλλον τα ορμονικά σου είναι η αιτία που ταλαιπωρείσαι με το βάρος σου και για αυτό θα πρέπει να στρέψεις εκεί την προσοχή σου. Επίσης το γεγονός ότι δείχνεις τόσο καιρό ιδιαίτερη προσήλωση στην διατροφή σου χωρίς να ζορίζεσαι σε σημείο τουλάχιστον να αντιδράς δείχνει το ότι είσαι αποφασισμένη, εξάλλου και η μέχρι τώρα πορεία σου έχει δείξει ότι έχεις μεγάλη θέληση. Δείχνει επίσης ότι όντως δεν πάσχεις από υπερφαγία και εθισμούς σε συγκεκριμένες τροφές.
Τείνω και εγώ να καταλήξω ότι μάλλον το γεγονός ότι έβαλες βάρος ήταν κακή επιλογή τροφών, μαζί με τα μπερδεμένα ορμονικά σου. Π.χ. αυτό που είπες ότι έβαλες 10 κιλα σε τόσο μικρό διάστημα είναι πολύ ανησυχητικό αν δεν έκανες υπερφαγικά που θα το δικαιολογούσαν. Είναι πολύ σημαντικό να ανατρέξεις στο ιστορικό σου και να δεις τι είναι αυτό που σε οδήγησε στο να βάλεις βάρος εξ αρχής γιατί όταν θα φτάσεις στο βάρος που πλεον θα νιώθεις άνετα θα πρέπει να ξέρεις τι μπορείς να κάνεις για να το διατηρήσεις κιόλας.
Όσο για την ξαφνική σου απέχθεια προς κάποιες τροφές, μην ανησυχείς λογικά είναι παροδικό. Πιθανόν να είναι και ψυχολογική αντίδραση απέναντι στο φαγητό γιατί έχεις ταλαιπωρηθεί πολύ. Αλλά θα περάσει τη στιγμή που θα νιώσεις σιγουριά ότι μπορείς να ελέγξεις τη διατροφή και το βάρος σου. Σου ανέφερα την ορθορεξία γιατί καλό είναι να έχουμε στο νου μας τα άκρα και να τα αποφεύγουμε, όχι ότι κινδυνεύεις άμεσα από κάτι τέτοιο. Απλά καλό είναι να το έχεις στο νου σου, και όταν βλέπεις ότι κινείσαι προς ακραίες συμπεριφορές να απομακρύνεσαι από αυτές.
Πάντως θα ήταν καλό να συζητήσεις κάποια στιγμή με την διατροφολόγο σου το διατροφικό ιστορικό σου σε σχέση με το βάρος σου. Δηλαδή να δείτε μαζί ποιοι ήταν οι λόγοι που σε έφτασαν στα 95 κιλά και τι μπορείς από εδώ και πέρα να κάνεις για να μην ξαναεπιστρέψεις εκεί. Δεν γίνεται για μια ζωή να βρίσκεσαι σε τόσο αυστηρό πρόγραμμα και θα πρέπει να δεις πως θα εντάξεις αργότερα και πάλι τροφές όπως τα γλυκά και τα delivery με τρόπο που να μην σε παχαίνουν. Γιατί εννοείται πως δεν θα τρως κάθε βράδυ πλεον πιτόγυρα Σαλονικιότικα τούρμπο (ααααχ Σολομωνίδης και 157! δεν περιγράφω άλλο...) αλλά θα ξαναφάς :lol:.
Αυτό πάντως που βλέπω ότι θα χρειαστεί να υιοθετήσουμε σίγουρα για μια ζωή είναι η συχνή άσκηση. Πιστεύω ότι για εμάς που έχουμε βεβαρημένο ιστορικό είναι κάτι που θα πρέπει να το κανουμε απαραίτητα τρόπο ζωής αν θέλουμε να κρατήσουμε ένα χαμηλότερο βάρος σταθερό.
Έλη μου εννοείται πως δε πιστεύω ότι έχω ορθορεξία, ούτε πιστεύω πως θα έχω ποτέ. Ανέκαθεν είχα παραπάνω κιλά από το δημοτικό ακόμα. Με την μόνη αλλαγή που μπορώ να συνδέσω την αύξηση του βάρους μου σαν παιδί είναι αυτή της μετακόμισης. Όταν ήμουν τρίτη δημοτικού μετακομίσαμε, άλλαξα σχολείο και έχασα όλους μου τους φίλους. Οπότε ίσως να βρήκα το φαγητό σαν διέξοδο. Λέω εγώ τώρα απ' αυτά που θυμάμαι. Στο γυμνάσιο γνώρισα την κολλητή μου με την οποία άρχισα να παίρνω πιο συχνά ντελίβερυ όταν συναντιόμασταν ακόμα και στα κρυφά. Στο σπίτι Μέχρι τότε παίρναμε απ έξω όταν έπαιρνα βαθμούς΄ή σπάνια γενικά καμια σχέση με τώρα (ξέρω λαθος σύνδεση φαγητού-επιβράβευσης). Στο ύψηλότερο βάρος των 95 κιλών έφτασα απότομα. Ειδικά τα 10 τελευταία κιλά όπως είπα μπηκαν πολύ γρήγορα. Έτρωγα πολλά μελομακάρονα :P αλλά μέχρι σήμερα πιστεύω ότι το φαγητό που έκανα δε δικαιολογεί τόσο μεγάλη αύξηση. Τότε πήγα και στην ενδοκρινολόγο και ανακάλυψα το θέμα με τον θυροειδή. Εκείνη την περίοδο παρασυρόμουνα πολύ από το αγόρι μου. Πριν τον γνωρίσω ήμουν άτομο που σπάνια ήταν μέσα σπίτι, ενώ μετά έγινα σπιτόγατος επειδή ήταν κ αυτός (από τα λάθη μας μαθαίνουμε). Οπότε παραγγέλναμε κάθε μέρα, ήμουν και σε άλλη πόλη που σπούδαζα έμενα και μόνη μου οπότε ουσιαστικά μέναμε μαζί και τρώγαμε. Άφησα πολύ τον εαυτό μου εκείνο το διάστημα και το περίεργο είναι ότι ήταν απο τις πιο χαρούμενες περιόδους της ζωής μου, άσχετα που το τέλος τα έσβησε όλα από μέσα μου. Οπότε δε ξέρω με πιο συναίσθημα να συνδέσω την συνεχή αναζήτηση μου για γλυκά και ντελίβερυ. Αυτό φαντάζομαι θα ήταν σωστό να το ψάξω και με ψυχολόγο για να μου πει και αν έχω και κάποια διατροφική διαταραχή τελικά.
Καλημερες καλημερες στην παρεουλα!
Πινκακι αχ αυτα τα φοιτιτικα χρονια αχ.... και εγω πολυ κακα ετρωγα και καταλοιπα υπαρχουν ακομα... χαχαχαχαχα... αν συνδιαστει και με την επεισοδιακη υπερφαγια που με συνοδευει, το θυρεοειδη, την αντισταση στην ινσουλινη και τις πολυκυστικες... καταλαβαινει κανεις πως εφτασα τα 100+ ... (αφου πλεον λεω πως και λιγα εφτασα με τοσο κακη διατροφη που εκανα) το μονο που με εσωζε οσο με εσωζε ηταν οτι παντα περπαταγα πολυ και μ αρεσε ο δρομος γιατι καλιστα θα μπορουσα να χα παει πολυ παραπανω,... Το θετικο μ σενα ειναι οτι δεν πασχεις απο διατροφικη διαταραχη... Απλα πινκακι μου θα σου γραψω και αυτο (δεν θελω να παρεξηγηθω προς θεου) βλεπω τελευταια οτι οπως ολες σε πιανουν τυψεις αν παραστρατισεις λιγο, φας παραπανω κατι κτλ... Πινκιο μου αυτο θα θελα οσο μπορεις να το αποβαλλεις, ειμαστε μικρα κοριτσια και οι τυψεις για το φαγητο μονο κακο μπορουν να μας κανουν....
Τωρα σε οτι αφορα την γευση, παιδια αυτη αλλαζει δεδομενο πλεον, τουλαχιστον εγω το ειδα απο μενα... μεσα σε πανω απο 1.5 χρονο πλεον που "προσεχω" εχω δει οτι πλεον αν και μου αρεσαν νουτελα, σοκολατα γαλακτος, τωρα μου φαινονται πολυ γλυκααααααααα ακομα και το τσουρεκι προχτες αν και ηταν κολαση... παλι μου φαινοταν πολυ πολυ γλυκο (βαρυ ενα πραμα) ...
Το ιδιο και με τα φαγητα που εχουν πολυ λαδι πλεον καταλαβαινω απο γευση ειδικα αν φαω στης μαμας μου καμια φορα οτι εχει βαλει πολυ λαδι και να σας πω μου καθονται καπως...
Το ιδιο με την πιτσα που επισης λατρευα φουλ εξτρα... τωρα μαργαριτα με μοτσαρελα φρεσκια ντοματα βασιλικο μου φαινεται τελεια ... αν παρω με αλλο τυρι τυπου γκουντα και αλλαντικα που βγαζουν το λαδι τους μου καθεται βαρια σαν γευση ....:crazy:
Η απολυτη μεταλαξη λεμε!!! Βεβαι ναι μεν μου καθονται βαρια, αλλα οκ ακομα νοστιμα ειναι απλα οχι τοσο οσο τα ενιωθα παλιοτερα... Το σιγουρο ομως για μενα ειναι πως ναι η ζαχαρη ειναι παιδια εφιστικη απο τοτε που την περιορισα βρηκα την υγεια μου...
καλημερα κοριτσακια τι κανετε? κανει κρυο σημερα η εγω κρυωνω βρρρρ
Εχετε πολυ δικιο γαι την αλλαγη γευσης!! Κ εγω το εχω παρατηρησει πως πλεον μου καθονται βαρυα φαγητα/γλυκα που ετρωγα με ανεση κ σε μεγαλη ποσοτητα αλλα κ το πιο σημαντινο που εχω παρατηρησει κ μαλιστα ειμαι πολυ χαρουμενη γι αυτο ειναι πως οταν ξεκιναω να φαω γλυκο σταματαω οταν χορτασω κ δεν λεω εχω πχ στο πιατο μου μια παστα πρπ να την φαω ντε κ καλα ολη! κ το γλυκο ευχαριστιεμαι κ δεν υπερβαλω με την ποσοτητα! Τρωω οσο χρειαζομαι για να καταλαβω την γευση του κ να το απολαυσω.Αλλα οπως με εχει συμβουλευσει ο μαστερ τρωω πρωτα το φρουτο μου με το σνακ μου πχ ξηροκαπι κ μετ ατο γλυκο.Αυτο αμμον με βοηθαει να χορταινω γρηγοροτερα κ να μην θελω μεγαλη ποσοτητα.
Οποτε Ναου μου παρα πολυ καλα εκανες κ εφαγες μετα το τσουρεκι το φρουτακι σου με το σνακ! κ οχι μονο αυτο συνεχισες κα αψογα την υπολοιπη μερα σου!
Πινκακι μηπως εχεις βαρεθει καποια φαγητα κ θες λιγο χρονο αποχη για να τα ξανα ευχαριιστηθεις? Μην νομιζεις κ εγω μεχρι πριν λιγα χρονια ετρωγα μονο αγοουροντοματα για σαλατα κ πολυ σπανια κουνουπιδι κ χορτα.Λαχανο δοκιμασα πρωτη φορα στην εγκυμοσυνη μου να φανταστεις.... Επισης αυτο που διαποστωσα τωρα που τρωω ΟΛΕΣ τις σαλατες κ μαλιστα με πολυ μεγαλη ευχαριστηση ειναι πως δεν τα ετρωγα πριν γιατι δεν μου αρεσε οπως τις εφτιαχνε η μαμα μου .Ενω τωρα που τα φτιαχνω μονη μου τα λατρευω !! Αφου κ η ιδια το λεει κανε εσυ την σαλατα δεν την πετυχαινω.Πχ στο μαρουλι εκοβε τεραστιαα μεσα τα φρεσκα κρεμμυδακια που δεν μου πολυαρεσουν κ μου χαλαγε την γευση .... Δεν πειραζει φαει μαρουλι τωρα μεχρι να σου αρεσει ξανα η ντοματα ειναι η εποχη του κ βρισκεις τελεια.Βαλε μεσα κ διαφορα αλλα κ θα εισαι σουπερ!
Κ εγω τρελαινομαι για ψαρι κοριτσια.Αν ειχαμε χωρο κ ειχαμε δικη μας ψησταρια μς καρβουνα νομιζω δεν θα μαγειρευα κρεας. Αλλα ειναι κ πανακριβα δυστυχως. Τωρα βρηκα απο ενα σαιτ μια συνταγη για γαυρο που τον αλευρωνεις λιγο κ τον ψηνεις στο φουρνο στον αερα με λιιγο λαδακι απο πανω κ γινετε λενε τραγανος σαν τηγανητος κ λεω να το δοκιμασω.
Απριλιανη μου μην στεναχωριεσαι καθολου! Σε ολες μας εχει συμβει κ θα ξανασυμβει καποια στιγμη αυτο που επαθες κ εσυ! Το θετικο ειναι πως δεν το εβαλες κατω κ συνεχισες κανονικοτατα!!!! Απο τα 3-4 υπερφαγικα την βδομαδα στην αποχη τοσες μερες ειναι τρομερο επιτευγμα! μπραβο σου!!!
Ελη μου εχεις δικιο ο καθενας μας πρεπει μονος/η να γινει "γιατρος" του εαυτου του κ να δουμε τι μας χορταινει καλυτερα κ σε τι δεν μπορουμε να αντισταθουμε ... Παντως η αληθεια εναι πως τα καθαρα προιοντα ολικης αλεσης κ οι ξηροι καρποι εστω κ μια μικρη ποσοτητα σε χορταινουν πολυυυυ! Εγω νομιζω πως ενας απο τους λογους που πηρα βαρος εκτος απο τις μεγαλυτερες μεριδες που ετρωγα ,ειναι που αρχισα κ ετρωγα ζαχαρη. Κ δεν με παχυνε πχ απο μονη της μια φετα κεικ στο πρωινο αλλα η συνεχης πεινα που μου προκαλουσε.πχ ετρωγα το κεικ το πρωι μαζι με γαλα κ μετα πεινουσα πολυ πριν καλα καλα περασει 2ωρο!! Κ παλι ετρωγα κανα κουλουρακι Θες/κης κ παλι πειναγα κ παει λεγοντας..... δηλαδη ημουν σε μια κατασταση συνχους πεινας .... χαχαχα
Για τα ξερα φρουτα που ρωτησε μια κοπελα δεν θυμαμαι ποια συγχωρεστε με , για τις σταφιδες ,μπλουμπεριες, κρανμπεριες κλπ εμενα μου εχει 2 κσ ενω για τα αλλα δαμασκηνα βερυκοκα 3 κ συκα νομιζω ειναι 2.
Δημητρα γκοτζι στην Αθηνα θα βρεις οποια πετρα κ αν σηκωσεις.Απο λαικες,μινι μαρκετ ,μαναβικα,ξηροκαρπαδικα,μα� �αζια με βιολογκα προιοντα ,σουπερ παρκετ παντου .Πλεον πιο ευκολα βρισκεις γκοτζι μπερις παρα φρεσκο ανθοτυρο !!!
αααα ξεχασα να πω ,ευχαριστουμε Ελη για το κολπακι για το ποριτζ!
Επισης για τις μεριδες εγω στο ψαρι ειδικα δεν το τσιγκουνευομαι καθολου τρωω μια γενναια ποσοτητα γιατι ειναι ελαφρυ.Κ γενικα κ το κοτοπουλο ουτε ζυγιζω ουτε κοιταω να ειναι ακριβως οσο ο κυκλος με τα δαχτυλα.
Για τον σολωμο εγω πριν λιγο καιρο τον δοκιμασα για πρωτη φορα κ την πρωτη φορα δεν τον ειχα μαγειρεψει καλ ακ δεν μου αρεσε με αναγουλιασε.μετα αποφασισα να του δωσω μια δευτερη ευκαιρια μιας κ ειναι τοσο πολυ ωφελιμος για τον οργανισμος μας κ ψαχνιντας διαφορες συνταγες στο διαδικτυο κατεληξα σε μια συνταγη που τον κανει τοοοοσο νοστμο που τον εχω ενταξει πλεον στα αγαπημενα μου φαγητα.
Τον πλενω καλα κ τον βαζω σε ενα ταπερ .Πασπαλιζω με λιγο αλατακι-πιπερι κ ριγανη.Μετα στιβω λεμονι κ το χτυπαω μαζι με μουσταρδα κ περιχυνω το ψαρι.Ετσι το αφηνω καμι αωρα κ παραπανω στο ψηγειο κ το γυρναω κ απο τις δυο μεριες.Μετα το ψηνω σε σχαρα πανω κ παιρνει ενα καταπληκτικο χρωμα κ υπεροχη γευση.Αν σας δωθει ευκαιρια δοκιμαστε το αξιχει πραγματικα.Η μουσταρδα με το λεμονι σπανε την εντονη ψαριλα κ το ψησιμο στην σχαρα αποβαλει το λιπος .
ααααα κ το σημαντικοτερο , πηγα χτες για μετρηση κ ειχα πολυ καλα αποτελεσματα.Εχασα 1,200 κ 6 ποντους ! Εμεινε πολυ ευχαριστημενος ! μαλιστα οι περισσοτεροι ποντοι ηταν απο την περιφερεια! σε 15 μερες τωρα παλι! Παντος κοριτσια ειναι καταπληκτικος αυτος ο ανθρωπος.Δεν προλαβα να του πω να μου δωσει καμι αεναλλακτικη για βραδυνα κ αμεσως μου εδωσε ενα σωρο συνταγες κ ιδεες !!! Να ειναι καλα!!!
Καλημέρα κ απο μένα!
τον Ιούνιο κλείνω 2 χρόνια που έχω κάνει sleeve....
Τον Δεκέμβριο κατάφερα να φτάσω τα 57 κιλά....
Προφανώς μετά από πολύ καταπίεση...
Και μέσα σε ένα μήνα τελειώνοντας οι γιορτές βρέθηκα στα 67....
Πανικός! απογοήτευση!
Οι γύρω μου δεν αντιλήφθηκαν την διαφορά ....κ όσο επαινούσαν την προσπάθεια τόσο απογοητευόμουν εγώ ...
εχανα εβαζα ...
φαυλος κύκλος...
υπερφαγικά στο φουλ....
Αυτή τη διατροφή την έχω δει από καιρό...
και μάλιστα έλεγα στην Έλλη πως φλερτάρω μαζί της....
Κατάφερα να την ξεκινήσω πριν ένα μήνα
Έχω να κάνω υπερφαγικό ένα μήνα.......!
Για πρώτη φορά το μυαλό μου δεν έχει εχθρούς να παλέψει....!
Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει ....φοβάμαι να χαλάσω την διατροφή....μόνο κ μόνο μην ξαναγυρίσουν πίσω τα τέρατα του νου μου....
Στον ένα μήνα που την τηρώ έχασα 2 κιλά κ έφτασα στα 65...
Στόχος μου είναι να σταματήσω την ανηφόρα...κ να μπορώ να νιώθω άνρθρωπος απέναντι στο φαγητό...
Έχω διαβάσει τα βιβλία του Ζ
Αυτό που θα θελα να ρωτήσω ...είναι οτί τελικά το δεκατιανό καταλήγει να είναι κ αυτό 3αδα ( με κάνει κ νιώθω πιο ασφάλεια) ΄...πόσο φάουλ είναι αυτό?
Νομίζω πως αφού λειτουργεί έτσι ας μη το πιέσω προς το παρόν...
κ επίσης με το κρασακι μέσα στην εβδομάδα τι χώρο μπορεί να έχει...?
ενδεικτικά η χθεσινή μου μέρα.....
πρωινο: πολυσπορη γαλέτα αλοιμένη με γιαουρτι 2% κ γαλοπουλα,τσαι
δεκατιανο παξιμαδακι ανθότυρο συκο
μεσημερι μπροκολο μπιφτεκι( με βρώμη:starhit:) ενα παξιμαδακι ενα φρεσκο χυμο
απογευμα μισο παστελι μια μπανανα
βραδυ μηλο 3 φραουλες, 1/4 ντοματα,1/4 αγγουρι, 3-4 καρπούς φρέσκα κουκια, ανθότυρο παξιμαδι
η σημερινή μέρα:
πρωι γαλα κορν φλεικς μιση μπανάνα
δεκατιανο γαλετα πολυσπορη γιαουρτι 1/2 μηλο
μεσημερι ψαρι λαχανικα ενα παξιμαδι χυμο
απογευμα μπαρα φουρνου, μηλο
βραδυ σαλατα με ντρεσινγκ τυρι φλερ κ ξυνομηλο....
Έλλη πες!!!
καλημερα κοριτσαρες!!!
μπλακ υπεροχα νεα!!! παντα τετοια! βρισκω οτι ειστε πολυ τυχερες που σας παρακολουθει ο συγκεκριμενος ανθρωπος... με εχει αγγιξει τοσο μεσα στα βιβλια του που φανταζομαι πως θα ειναι να σε αναλαμβανει προσωπικα... ευχαριστω και για την απαντηση για τα αποξηραμενα...
πινκ δεν καταλλαβαινω αν νιωθεις απεχθια καποια συγκεκριμενη στιγμη για καποια συγκεκριμενη τροφη γιατι πρεπει να την φας; εχεις αυστηρα προκαθορισμενο προγραμμα; δεν σου εχει εναλακτικες; ενας λογος που εχω λατρεψει αυτην την διατροφη ειναι οτι κοιταω τα κεφια μου και μετα διαμορφωνω το επομενο γευμα μου κατα τις επιθυμιες μου... οχι οτι εχω ποτε απεχθεια προς κατι (ειμαι παμφαγο) αλλα εχω ιδιαιτερες προτιμησεις την δεδομενη στιγμη...
Απριλ σε μια παρεα που μας δενουν οι ιδιες αδυναμιες δεν μπορεις παρα κατανοηση να βρεις... ολες σχεδον εχουμε περασει απο αναλογες φασεις και αυτες τις αδυναμιες παλευουμε. δες το σαν μεμονομενη επισκεψη του εχθρου που θα σε αφυπνησει και θα σε κανει να παλεψεις με μεγαλυτερο πεισμα... καθε φορα οι νικες θα ειναι περισσοτερες απο τις ηττες μεχρι σταδιακα να αφανιστει το προβλημα. το ξερουμε οτι ειναι χρονοβορα διαδικασια αλλα κι εμεις ειμαστε πολλες και χερι με χερι θα τα καταφερουμε...
εγω αυριο κλεινω μηνα χωρις υπερφαγικο και ειμαι ενθουσιασμενη!!! απωλια βεβαια δεν εχω δει καθως το τρωω ολο το φαι μου και ειμαι πολυ κοντα στο ιδανικο (για μενα) βαρος αλλα δεν πειναω, ευχαριστιεμαι οτι τρωω (ειναι ολα πολυ νοστιμα χωρις ενοχες για γαρνιτουρα) νιωθω ευεξια ψυχικη και σωματικη οποτε τι αλλο θελω; τιποτα! μονο να συνεχιζω ετσι...
τα χθεσινα μου
9:30
ποριτζ βρωμης με λιναροσπορο γκοτζι και κανελα
12:30
1 μηλο
1 κριτσινι λιοσπορου
15:00
κοτοπουλο με μπαμιες (το τελευταιο!)
2 κρισπις ολικης
18:30
κρεμουλα
βρωμοκεικ
μηλο
22:00
1 προβειο γιαουρτακι 2% (αυτο στο πηλινο. το λατρευω!)
λιγο βρωμοκεικ
2 δαμασκηνα και 1 συκο
Πινκιό μου ( Πάει σου κόλλησε το παρατσούκλι :lol: ) συμφωνώ με now, δεν πιστεύω και εγώ ότι είχες ή έχεις κάποια διατροφική διαταραχή, πραγματικά απο το ιστορικό που μας λες και από την διατροφική σου συμπεριφορά όσο σε ξέρουμε δεν δείχνεις κάτι τέτοιο. Είναι καθαρά θέμα ορμονικό και κακής διαχείρισης της διατροφής σου. Πολυκυστικές και θυροειδής είναι αρκετά για να σε πάρει η μπάλα, μαζί με μία κακή διαχείριση διατροφής.
Δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι καταλήξαμε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι έχουμε διατροφική διαταραχή. Εγώ ξεκίνησα με συναισθηματική υπερφαγία στις πανελλήνιες, συνέχισα με κακή διαχείριση διατροφής και στο τέλος απέκτησα αδηφαγική διαταραχή, δεν είχα όλα τα χρόνια, τώρα το αναγνωρίζω αυτό. Απλά είχα κάνει και εγώ στα φοιτητικά μου χρόνια τεράστια διατροφικά λάθη. Έτρωγα πολλά ντελίβερι με το αγόρι μου ή και χωρίς και γενικά η υγιεινή διατροφή είχε πάει περίπατο. Πολύ αλκοόλ, άστατες ώρες ύπνου, έλλειψη άσκησης, πίτσες και σάντουιτς και πίτες κάθε μέρα εεεεε πόσο να αντέξει το σώμα μου που ήδη είχα καταστρέψει τις ισορροπίες από τις πανελλήνιες που είχα βάλει και είχα χάσει 20 κιλά μέσα σε 2 χρόνια; Τα περισσότερα κιλά τα έβαζα και εγώ με τις σχέσεις μου πάντως. Έκανα το λάθος να τους ακολουθώ στα λουκούλια γεύματα τους και όπως ήταν φυσικό εγώ φούσκωνα και φούσκωνα και μετά με έπαιρνε η μπάλα. Απλά επειδή μου πήρε πολλά χρόνια να καταλάβω τι έφταιγε δεν μπορούσα και να το διαχειριστώ ανάλογα. Ενώ τώρα, αφού κατάλαβα πως και γιατί έβαλα όσα κιλά έβαλα κατά καιρούς και γιατί όταν τα έχανα δεν μπορουσα να τα διατηρήσω, ξέρω πλέον και πως να διαχειριστώ τη διατροφή μου ώστε να μην τα ξαναβάλω.
Πάντως όταν γυρνάω πίσω και βλέπω όλα τα λάθη που έκανα, διαπιστώνω ότι εκτός του ότι είχα και προσωπικα πρόβλημα με τη διαχείριση της διατροφής μου, συναναστρεφόμουν και με άτομα που είχαν ίδια ή και χειρότερα προβλήματα διατροφικά από εμένα. Η τότε κολλητή μου, οι γονείς της είχαν φούρνο, και η ίδια είχε το σύνδρομο της βραδινής υπερφαγίας. Κοιμόταν άστατες ώρες, ξυπνούσε, έτρωγε σαν υπνωτισμένη και πήγαινε πάλι για ύπνο. Εντομεταξύ το σπίτι της, στο οποίο μέναμε συχνά, ήταν γεμάτο από πίτες, ψωμοειδή και νόστιμα φαγητά και η ίδια η μαμά της παχύσαρκη και ο αδερφός της ενώ ο πατέρας της είχε πρόβλημα με το ζάχαρο του. Ο φίλος μου τότε, είχε κόλλημα με τα ντελίβερι και ειδικά με τις πίτσες. Όσε φορές ήμασταν μαζί το ντελίβερι πήγαινε σύννεφο! Από την άλλη δεν είχα φίλους που να κάνουν κάποια φυσική δραστηριότητα περα από το κλάμπινγκ! :lol: Έτσι έτρωγα πολύ από λιπαρές παχυντικές τροφές και δεν είχα και κάποια δραστηριότητα για να τις κάψω... εμ πολύ θέλει; Τώρα αντιλαμβάνομαι ότι το ποιους επιλέγουμε να πλαισιώνουν την ζωή μας είναι εξίσου σημαντικό με το να προσέχουμε τη διατροφή μας. Σίγουρα θα επέλεγα να χειριστώ πολύ διαφορετικά τις σχέσεις μου αν γυρνούσα πίσω και θα προσπαθούσα να κάνω και φίλους που αγαπάνε την άθληση.
Μπραβοοοοοοοοοοο στις απωλειες Μπλακ !!!!!!!! Μπραβο στον ενα μηνα μη υπερφαγιας Φλωρακι!!!!!!!!!!
Αντε και πεταει η ομαδα!!!!
Στα κλεφτα θα δωσω συνταγουλα για τελειο φαγακι νοστιμοτατο και υπεροχη τριαδουλα... Γιατι ποιος ειπε πως η διατροφη στεριτε γευσης οεο? Γαριδες σαγανακι κυριες μου .... Για ενα ατομο, 3-4 γαριδες 1 δαχτυλο φετα μια μεγαλη οριμη ντοματα, λιγη πιπερια εγω βαζω κοκκινη, 1/2 κρεμυδι, μαιντανος 1.κ.γ λαδι. Σε ενα αντικολητικο, ριχνουμε την ντοματα στο μουλτι μαζι με το κρεμυδι στο μουλτι το λαδι και την πιπερια αφηνουμε να παρουν βραση και να εξατμηστει το νερακι της ντοματας (οχι ολο να εχει λιγο) ... αφου ψιλοβρασει βαζουμε τις καθαρισμενες γαριδες σε 3-4 λεπτα εχουν βρασει θα αλλαξουν χρωμα κατεβαζουμε απο τη φωτια και προσθετουμε σε κυβακια την φετα... Συνοδευουμε με μεγαλη σαλατα, πολυχρωμη με αλλο 1.γ λαδι, και παξιμαδακι κριθινο για την σαλτσουλα...(προσοχη οχι ψωμι γιατι εγω δεν μπορω να αντισταθω στις βουτες, ενω αν σπασω 2 παξιμαδακια μεσα μιαμ μιαμ Τα υλικα ειναι για ενα ατομο προσαρμοστετα εσεις για οικογενεια...
Λοοκ καλως ηρθες και μπραβο για την απωλεια... να σε ρωτησω κατι, γιατι και γω σκεφτομουν και σκεφτομαι (αν επιστρεψω στην παχυσαρκια, ελπιζω πως οχι...) να κανω σληβ... η σληβ δεν σε προστατευει απο τα υπερφαγικα? εννοω επειδη ειναι μειωμενη η χωριτικοτητα του στομαχου ? η επανερχεται μετα απο καιρο και μπορεις να φας αρκετη ποσοτητα ή ειναι θεμα μπορει να φας μικρη ποσοτητα αλλα πχ γλυκα και για αυτο μπορει να ξαναπαρεις το βαρος? Σορρυ για τις πολλες ερωτησεις αλλα το χα στο μυαλο μου ως την τελευταια σωτηρια λυση αν δεν καταφερω με διατροφη να με ελεγξω αλλα απο οσο καταλαβαινω ακομα και στην βαρυιατρικη επεμβαση μπορει να υπαρχουν υπερφαγικα, απο τα οποιοα και γω τυρανιεμαι...
now δυστυχως οι κακες τροφές δεν εχουν θέμα με την χωρητικότητα....
Η sleeve θέλει στρατιωτική πειθαρχία κ εκείνη για να χασεις!
από τα 58 κιλά που έχασα τα πρώτα πες 30 έφυγαν ευκολα
μετά όλα τα υπόλοιπα ήθελαν επιμονη επιπονη προσπαθεια
Σε ευχαριστω για την απαντηση Λοοκ!!! 58 θηριο οχι αστεια...
Καταλαβαινω απολυτα τι λες γιατι και γω απο τα 43 τα πρωτα 25 χαθηκαν σχετικα ευκολα (λιγο αλλαγη στην διατροφη πολυ περπατημα ) τα μετα ομως μου εβγαλαν την ψυχη για να χαθουν... και ακομα οπως βλεπεις παλευω οχι να χασω τοσο οσο να διατηρησω... απλα ρωτησα γιατι με φοβαμαι οτι μπορει να γυρισω πισω (προσπαθω να με πεισω οτι με σωστη διατροφη θα καταφερω να τα κρατησω εφ ορου ζωης) και νομιζα οτι μια βαρυατρικη θα εκανε τα πραγματα πιο ευκολα με την εννοια οτι θα με προστατευε λογο μικρης χωρητικοτητας απο τα υπερφαγικα αλλα απο οσο βλεπω μαλλον και εκει εχει δυσκολιες...
Μπορει να φαινεται παραξενο που ρωταω για βαρυατρικη μιας και τωρα ειμαι σε φυσιολογικο δεικτη μαζας σωματος αλλα κοριτσια μου νομιζω καταλαβαινεται πως ενας ανθρωπος που εχει περασει απο τα 28 του χρονια τα 26,5 ως παχυσαρκος... φοβαται υπερβολικα οτι δεν θα καταφερει να κρατησει την απωλεια ....
Λουκάκι μου καλωσόρισες και πάλι,
μην απογοητεύεσαι καλό μου, υπάρχει λύση στο πρόβλημα σου και από τι διαβάζω ένα μήνα τώρα πας καλά. Η διατροφή σου δύο μέρες που μας περιέγραψες είναι εξαιρετικά καλή. Δυστυχώς μετά τα 2 χρόνια το σλιβ δεν προστατεύει όσο στην αρχή... εξακολουθεί να είναι εργαλείο και να σε διευκολύνει, αλλά πλεον το στομαχάκι σου χωράει περισσότερα και κυρίως τα γλυκά και τα χαζά κατεβαίνουν πολύ εύκολα (από πολύ νωρίς...) . Η αδερφή μου που έκανε σλιβ και αυτή πριν από 2 χρόνια και κάτι (η *Katie) έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει το βάρος της με αυτή τη διατροφή. Οπότε μην απελπίζεσαι κοριτσάκι μου, απλά χρειάζεται τώρα να αντιμετωπίσεις επιτέλους και την υπερφαγία. Γιατί αν δεν το κάνεις, ακόμη και με την σλιβ μπορείς άνετα να ξαναβάλεις πολλά κιλά από αυτά που έκανες τόσο κόπο και θυσίες για να χάσεις και το ξέρεις.
Έτσι το ήξερε και το ένιωθε και η αδερφή μου και όταν έκλεισε τον χρόνο η ανασφάλεια και ο φόβος της ήταν τόσο μεγάλος που πήγε στον διατροφολό μου να ζητήσει βοήθεια. Την βοήθησε να χάσει τα τελευταία κιλα ομάλα και με σιγουριά, έφτασε στα 65 και μετά όταν οι ποσότητες άρχισαν να μεγαλώνουν τα γεύματα της ήταν τόσο συχνά και με σωστούς συνδυασμούς που δεν είχε υπερφαγικές τάσεις. Αυτό που χρειάστηκε να δουλέψει πολύ ήταν τα συναισθηματικά υπερφαγικά λόγω κούρασης, καθότι ήταν και νέα μανούλα, αυτό το κατάφερε κάνοντας συχνά γεύματα, οπότε διέκοπτε το τσιμπολόγημα πριν καν τον αρχίσει τις περισσότερες φορές.
Καμια βαριατρική επέμβαση δεν είναι πανάκεια και ειδικά το σλιβ. Χρειάζεται να κάνεις και προσωπική δουλεια με τον εαυτό σου, αν θέλεις να διατηρήσεις το βάρος σου. Έχεις ένα φοβερό εργαλείο το οποίο ακόμη και τώρα σου επιτρέπει να χάνεις πολύ πιο εύκολα βάρος από εμάς που έχουμε ολόκληρο στομάχι καθώς πεινάς λιγότερο και χορταίνεις πιο εύκολα. Κοίτα να κοψεις για ένα διάστημα τη ζάχαρη από τη διατροφή σου και αν μπορείς περιόρισε το λευκό αλεύρι. Μόνο από αυτά σε συνδυασμό με τη διατροφή είναι αρκετά όχι μόνο για να σταματήσεις να βάζεις βάρος αλλά και για να χάσεις ότι πήρες.
Λουκ επίσης να πω ότι πλέον η αδερφή μου είναι γύρω στα 67 κιλά, δηλαδή μετά τα δύο χρόνια έκανε και αυτή μία διόρθωση προς τα πάνω, αυτό είναι φυσιολογικό και μάλιστα το έβαλε μάλλον σε μυες οπότε και η όψη του σώματος της έχει βελτιωθεί πολύ. Μετά τα δύο χρόνια έρχεται η διόρθωση του βάρους και η σταθεροποίηση, αλλα για όσους έχουν ακόμη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό έρχεται η άνοδος... οπότε ήρθε ο καιρός να το φροντίσεις και αυτό, ώστε να σιγουρέψεις το νέο σου βάρος και να μην μπεις σε νέες περιπέτειες.
Εννοείται πως δεν θέλω να σε φοβίσω, και στα λέω όλα αυτά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη μιας και ξέρω τι έχεις περάσει κάνοντας το σλιβ. Μην μου απογοητεύεσαι, είσαι σε καλό δρόμο, συνέχισε τη διατροφή σου και θα το πάρεις το κολάι. Και αν δεις ότι δυσκολεύεσαι, θα σου πρότεινα να ζητήσεις υποστήριξη και από ειδικό. Δεν έκανες τόσο αγώνα τζάμπα, θα το παλέψεις και θα τα καταφέρεις!