-
Κοριτσάκι δίκιο έχεις σ αυτά που λες. Μαρή αν παραπονιέσαι για το 1,65 εγώ που είμαι 1,60 μπαινω σε κατηγορία νάνου;; Δεν είναι ότι κόβω επίτηδες απλά μάλλον χορταίνω γρηγορότερα. Βασικά δε ξέρω νιώθω να βαριέμαι γιατί δεν έχω πολύ ποικιλία στα βραδυνα μου λόγω ότι προσπαθώ να περιορίσω τον υδατάνθρακα το βράδυ. Βασικά πλέον τρώω για να χορτάσω και μόνο χωρίς να νιώθω τον ενθουσιασμό γι αυτό που θα γευτώ όπως παλιά (προ σωστής διατροφής εννοώ). Μήπως τελικά αυτός είναι κ ο σκοπός; Να μπορέσω να αντιμετωπίσω το φαί απλά σαν βιολογική ανάγκη;; Όσο για τα πασχαλινά εδέσματα εκτός από το τσουρέκι (που θα φάω μόνο αν κάνει η γιαγιά μου, αλλιώς το βρίσκω ανά πάσα στιγμή το αγοραστό), τα άλλα δε με συγκινούν. Δεν έχω φάει ποτέ στη ζωή μου αρνί, κατσίκι και τα συναφή. Πάντα με κοτόπουλο και μπιφτέκια την εβγαζα χαχα :P
-
Πινκακι, δε με τα λες καλα καθολου καλα.... Χμ... σε παρακαλω συζητησε το αυτο με την διατροφολο σου να σου δωσει καποιες εναλακτικες γιατι οκ, καλο ειναι το να τρωμε για να χορτασουμε αλλα το φαγακι περα απο θρεψη ειναι και μια απολαυση... για παραδειγμα επειδη ειπες για υδατανθρακες, ρωτα αν για βραδινο θα μπορουσες να φας μια ελαφρια ομελετιτσα με 1 αυγο και ενα ασπραδι και μανιταρακια, ή πιπεριες ειναι πολυ νοστιμο ... Ακομα θα μπορουσες να φας κατι σε στικακια απο λαχανικουλια (καροτο, αγγουρι, πιπεριες, με ντιπ γιαουρτιου και μουσταρδα και λιγη γαλοπουλα ) ... Επισης ρωτα μια ωραια ιδεα για βραδινο σαλατουλα με λαχανικα και λιγο τυρακι ψημενο στο γκριλ να παρει μυρωδια, μια αλλη ιδεα γευστικη που μου ερχεται ειναι 2-3 δαχτυλακια φετα σε αλουμινοχαρτο με πιπεριτσα κρεμμυδακι, κολοκυθακι στο φουρνο (τυπου φετα ψητη) .... Ειμαι σιγουρη οτι η διατροφολογος θα εχει απειρες ιδεες για αλλα πρωτεινικα κατα βαση γευματα ... να την ενημερωσεις ομως οτι αρχισεις να βαριεσαι τα ιδια και τα ιδια για να σου δωσει και εκεινη ιδεες για πιο νοστιμα μενου...
-
Νάου μου σ ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες σου. Το θέμα είναι ότι και εκείνη μου δίνει ιδέες...απλά εγώ είμαι λίγο "μυστήρια" στα γουστα. Δε τρώω καν να φανταστείς μανιτάρια, κρεμμύδια, πιπεριές, καρότα (τα βάζω μόνο για να πάρει γεύση το φαγητό αλλά δε τα τρώω) που άλλος κόσμος τρελλαίνεται. Πάντα είχα συγκεκριμένη γκάμα φαγητού και αυτό μάλλον ήταν που με οδήγησε στο να βάλω πολλά κιλά. Δεν είναι ας πούμε ότι σκέφτομαι χάμπουργκερ, πίτσες και τέτοια και λέω βαρέθηκα την υγιεινή διατροφή και θέλω να φάω αυτά. Δεν μου κάνει τίποτα "κουκου" :P τον τελευταίο καιρό. Ακόμα ξέρω ότι στην αρχή της διατροφής που είχα ομολογουμένως περισσότερο φαι και ωραίες ιδέες δεν έχανα καθόλου. Τώρα αυτό το μοτίβο φαίνεται να λειτουργεί και για να 'μαι ειλικρινής προτιμώ έτσι και να χάνω παρά να τρώω διαφορετικά και να μην χάνω γραμμάριο. Έχω αποδεχτεί ότι η δικιά μου η διατροφή δε μπορεί να 'ναι όπως των υπολοίπων και να χάνω. Ξεκίνησα από 95 κιλά και τον πρώτο μήνα ακόμα είχα χάσει 2.5 κιλά που υποτίθεται φεύγουν πιο εύκολα στην αρχή. Ας πούμε θα θελα να τρωω κεκακια κλπ απ αυτά που επιτρέπονται στις τριάδες αλλά απ' ότι φαίνεται δε λειτουργούν σε μένα. :(
-
Κοριτσάκια καλημέρες πολλές κι από μένα!! Αυτό τον καιρό κάνω και δεν κάνω τη διατροφή, γι' αυτό και δεν γράφω, αλλά μπαίνω και σας βλέπω και χαίρομαι που βλέπω ότι τα πάτε όλες πολύ καλά και ακόμα και οι "παρασπονδίες" αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία και μπαίνουν στις κανονικές τους διαστάσεις!
Φιλιά πολλά σε όλες!!
-
Καλημέρα Αλεξανδράκι μου να μπαίνεις να μας λες την καλημέρα σου, χαίρομαι πάντα να σε διαβάζω :starhit:
Κοριτσάκια μου καλα βλέπω ότι μου είστε :). Εγώ έχω πολλά θέματα που με απασχολούν αυτές τις μερες και παράλληλα ετοιμάζομαι για να ανέβω στα Βόρια για επανεξέταση από τον γυναικολόγο μου και να μείνω και για τις γιορτές στο πατρικό μου στην Πιερία.
Η διατροφή μου παρ' όλες τις αντίξοες συνθήκες πάει πολύ καλύτερα αυτή την βδομάδα, ωστόσο η ζυγαριά είναι ακόμη κολλημένη. Με πιάνει μία ανασφάλεια για το πως θα ανταπεξέλθω διατροφικά τις μέρες που θα λείψω που δεν θα είναι και λίγες θα είναι κάνα 10ήμερο ίσως και παραπάνω και μέσα σε αυτές είναι και το Πάσχα... Ωστόσο θα προσπαθήσω κυρίως να ξεφύγω λίγο από τα προβλήματα που μας κατατρέχουν, να ανασυγκροτηθώ και γιατί όχι να κάνω καμιά βόλτα στον αγαπημένο μου Όλυμπο :)
Σήμερα έχει γενική καθαριότητα και συμμαζέματα, να πλύνω ρούχα και να ετοιμάζομαι σιγά σιγά μην αφήσω πίσω μου ένα αχούρι.
Πινκάκι μου διάβασα αυτά που έγραφες για την διατροφή σου και θέλω να σου επισημάνω και εγώ ότι το κομμάτι απόλαυση είναι σημαντικό να υπάρχει στην διατροφή σου ακόμη και όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος. Αν πιέσεις υπερβολικά τον εαυτό σου τότε είναι βέβαιο ότι θα το βρεις μπροστά σου και αυτό δεν το θέλεις. Είσαι μικρή και έχεις μεγαλύτερα αποθέματα ακόμη αυτοπειθαρχίας και αυτοσυγκράτησης καθώς επιθυμείς όσο τίποτα άλλο να γίνεις αδύνατη. Ωστόσο η εμπειρία μας έχει δείξει ότι όσο πιο πολύ πιέζεσαι τόσο πιο εύκολα επιστρέφουν τα κιλά ακόμη και αν τα χάσεις με σωστό τρόπο και όχι με υπερβολές. Έχεις μία διατροφολόγο στο πλευρό σου, ισχυρή σύμμαχο στην προσπάθεια σου, αξιοποίησε την και σε αυτό το κομμάτι. Να της ζητάς συνταγές, λύσεις, αλλαγές στο πρόγραμμα σου και ότι άλλο έχεις ανάγκη προκειμένου το ταξίδι σου να γίνει πιο ευχάριστο και να αποφύγεις καταναγκασμούς και διατροφικές ρουτίνες. Εγώ ο μόνος λόγος που δεν πιέζω πολύ τον εαυτό μου είναι από φόβο, γιατί η αλήθεια είναι ότι τώρα πλέον μπορώ, αλλά όταν πάω να το κάνω χτυπάνε όχι καμπανάκια αλλά καμπάνες να! Είναι μεγάλος ο πειρασμός να εκμεταλλευτώ την καλύτερη κατάσταση μου και να επιστρέψω σε πιο ασκητική διατροφή ώστε να δω πιο γρήγορα αποτελέσματα. Ωστόσο ξέρω ότι αν από τώρα το κάνω αυτό ενώ έχω να χάσω 18 ολόκληρα κιλά ακόμη, θα ξεμείνω στην διαδρομή από ενέργεια και κουράγιο. Το μόνο στο οποίο "πιέζω" τον εαυτό μου είναι να ασκούμαι περισσότερο και συχνότερα, όχι να μειώσω αυτά που τρώω ή να μου στερήσω μία παραπάνω απόλαυση μία φορά την εβδομάδα όπως π.χ. τα πατάκια το προηγούμενο ΣΚ.
Έχεις πολύ δρόμο ακόμη μπροστά σου, όχι μόνο για να χάσεις το βάρος σου αλλά κυρίως για να παλέψεις να το διατηρήσεις. Μία λοιπόν μικρή συμβουλή από εμένα είναι να φροντίσεις το ταξίδι σου να είναι ευχάριστο, χωρίς ψυχαναγκασμούς και μονοτονία. Βρες την απόλαυση στα γεύματα σου, μάθε σχετικά με την υγιεινή διατροφή, δοκίμασε νέες γεύσεις, μάθε ακόμη και να μαγειρεύεις, να μπερδεύεσαι στην κουζίνα και να πειραματίζεσαι. Δεν κάνεις απλά μία δίαιτα, κάνεις διατροφική εκπαίδευση αυτή τη στιγμή. Μύησε τον εαυτό σου σε νέες γεύσεις και σε νέες αισθήσεις ;)
-
Να γράψω και τις δύο τελευταίες μερες μου:
Παρασκευή
Πρωινό 11.30: 1 φλιτζάνι κεφίρ, 4 φράουλες, 1/2 μπισκότο βρώμης
Πρόγευμα 14.00: 1 μήλο, 1/2 μπισκότο βρώμης
Γεύμα 16.30: Αγγουροντομάτα, 1κ.σ. ελαιόλαδο, Σουπιές κοκκινιστές, 2 φλιτζάνια πένες ολικής
Σνακ 22.00: 1 ποτήρι φρεσκο χυμο μετά το γυμναστήριο
Βραδινό 23.00: Μαρουλοσαλάτα με ντομάτα, αγγούρι κτλ, 1 φλιτζάνι πένες ολικής, Σουπιές κοκκινιστές, 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ζούμπα 1ώρα
-
Και χθες έχασα λιγο τον μπούσουλα αλλα τι να κάνουμε...Σάββατο ήταν και το μεσημεριανό μου με βάρυνε γιατί δεν είμαι μαθημένη στα τηγανητά, μεσολάβησε και γυμναστήριο το απόγευμα και καθυστέρησα το απογευματινό σνακ.
Πρωινό 11.30: 1 κρέμα με βρώμη, μούσλι, λίγη μπανάνα, μέλι
Γεύμα 15.00: Μπακαλιάρο τηγανητό, μαρουλοσαλάτα με 1κ.σ. ελαιόλαδο, 1 πατάτα ψητή, 1δαχτ φέτα
Σνακ 20.00: 1 ποτήρι φρέσκο χυμό, 10γρ. μαύρη σοκολάτα
Βραδινό 21.00: Μαρουλοσαλάτα με 1κ.σ. ελαιόλαδο, 1 παξιμαδάκι κρίθινο, 3 δαχτ. γραβιέρα
Σνακ 24.00: 1 φλιτζ κεφίρ, 4 χουφτίτσες πασατέμπο περίπου 50γρ υπολογίζω ίσως και παραπάνω.
1 ώρα ζούμπα
-
καλησπερα κι απο μενα!!!
Ελη μου ευχομαι να ακουσεις μονο θετικα απο το γυναικολογο σου και να εκμεταλευτεις στο επακρο το ταξιδι για βολτες και να περασεις τελεια!!!
να γραψω κι εγω τα χθεσινα μου
11:00
ποριτζ με απ ολα (οπως καθε μερα)
14:30
2 μπιφτεκια με βρωμη
μπριαμ με πολλα λαχανικα στο φουρνο με λιγο λαδι
1/2 φετα ψωμι μαυρο
18:30
κρεμουλα
βρωμοκεικ
μηλο-πορτοκαλι (μικρα σχετικα)
22:00
1 μεγαλο ποτηρι γαλα με κακαο
βρωμοκεικ
3 δαμασκηνα
-
Καλησπέρα κορίτσια μου!!
Ελάκι βρίσκω τη λογική σ αυτά που μου είπες και εσύ και η νάου. Ναι μάλλον πρέπει να αναζητήσω γεύσεις που τροφοδοτούν και το κομμάτι απόλαυση. Το θέμα είναι για μένα αυτές οι γευσεις πάντα ισοδυναμούσαν με γλυκά και ντελίβερυ. Ποτέ δε μου άρεσε κάτι άλλο, ποτέ δεν έτρωγα ποσότητα φαγητών στην ποιότητα είχα το πρόβλημα. Π.χ μπορώ άνετα να τρώω κάθε μέρα μακαρονάδες, πίτσες κλπ ακόμα και διαστήματα που έτρωγα συνεχώς απ' έξω σπάνια ένιωθα να μπουχτίζω.
Σήμερα μαζευτήκαμε για τα γενέθλια της ξαδερφούλας μου που έγινε ενός και έκοψαν τούρτα και άρχισαν όλοι ε πως φάε για το καλό και τέτοια κλασσικά. Έφαγα μια μικρή πιρουνιά από της αδερφής μου δε το μετανιώνω. Αν έτρωγα όμως δικό μου κομμάτι ολόκληρο σίγουρα θα το μετάνιωνα.
Έλη μου εύχομαι να χεις καλά νέα από το γιατρό, που θα χεις είμαι σίγουρη και να περάσεις όμορφα τις μέρες σου με τους δικούς σου. Μη σε αγχώνει η διατροφή την έχεις ενστερνιστεί τόσο πολύ που είμαι βέβαιη ότι δε θα χεις πρόβλημα. Όσο για το Πάσχα όλοι ξεφεύγουμε απλά με μας το στοίχημα είναι να περιοριστεί σε 1-2 μέρες χωρίς να συνεχιστει. Αλλά κάτι μου λέει ότι θα τα καταφέρουμε φέτος :)
-
Πινκακι μου καλο... αρχισε να εμπλουτιζεις τις γευσεις σου και σε παρακαλω θερμα μην μπαινεις στην διαδικασια να μετανιωνεις για κατι που εφαγες (καπως ετσι αρχιζουν οι διατροφικες διαταραχες, και αν και γνωμη μου ειναι οτι εσυ δεν πασχεις απο καποια διατροφικη διαταραχη, δεν ειναι δυσκολο ομως μετα απο μια πορεια υγειηνης διατροφης να μπει κανεις στην διαδικασια των τυψεων που το μονο που σου κανουν ειναι να σε φερνουν πιο κοντα στις διατροφικες διαταραχες) καταλαβαινω οτι θες να εισαι στρατιωτακι στην διατροφη σου και λογικο ειναι... καταλαβαινω απολυτα οτι θες να δεις απωλειες και να πιασεις το επιθυμητο αλλα πινκιο μου επειδη σε νιωθω και ειμαστε πανω-κατω στην ιδια ηλικεια σου λεω πως οταν θα φτασεις στον στοχο παλι σε διατροφη θα σαι ...
Δες το κι αλλιος αν εγω δεν σου ελεγα απο ποσα κιλα αρχισα και σου ελεγα γεια με λενε ναου και ειμαι 63 κιλα και κανω διατροφη ... θα με γελαγες... θα ελεγες καλε αυτη ειναι τρελλη... δεν ειναι ετσι ομως οταν λογο παθολογικων προβληματων (βλ. θυροειδης, πολυκιστικες, ισως γονιδια) εχεις την ταση να παχαινεις τοτε πρεπει να εισαι παντα κατω απο διατροφη σωστη... αλλιως φαυλος κυκλος αργα η γρηγορα θα γυρισεις εκει που ησουν... (ειτε εχεις ειτε οχι διατροφικη διαταραχη) κι αυτο γιατι ποσο καιρο νομιζεις οτι θα αντεξει κανεις τρωγοντας τα ιδια μονοτονα φαγητα που δεν του πολυαρεσουν... ενα χρονο? 2 χρονια ? 3 χρονια? μετα?????
Προς θεου πινκακι δεν στα λεω με σκοπο να σε "μαλωσω" στα γραφω γιατι νομιζω οτι εχεις μια πολυ καλη ευκαιρια αφου εχεις και μια εξιδικευμενη διατροφολογο στο πλαι σου να πειραματιστεις και να βρεις συνταγες και τροφες που θα σ αρεσει να τρεφεσαι ετσι εφ ορου ζωης... εγω δεν ειχα καποιο ειδικο αλλα ψαχνωντας βρηκα συνταγουλες που ειναι και ωραιες και μακαρονια και πιτσα και θρεπτικες και καθολου βαριες (2 κομματια πιτσα με λιγη μοτσαρελα+ βασιλικο +ντοματα) και σαλατουλα ειναι τελεια και πολυ υγεινα... πειραματισμος ειναι η διατροφη και το στεγνο φαι θα αντεξεις να το κανεις για λιγο καιρο μετα θα βαρεθεις ... πειραματισου!!!!
Οσο για τα υγιεινα που σε σενα μπορει να μην δουλευουν και μενα δεν δουλευουν ολα... π.χ ξηροι καρποι με οδηγουν σε υπερφαγικα τα βρωμομπισκοτα που εφτιαξα και αν και τελειαααααααα .... εφαγα 1 και τα αλλα τα πηγα δωρο στη δουλεια γιατι το εβλεπα οτι μεσα στο σπιτι αν τα κρατουσα 2ημερα δεν θα ζουσαν...
@Ελιο να περασεις πολυ πολυ ομορφα... καθε επιτυχια με τον γιατρο να πανε ολα καλα... και να ευχαριστηθεις το ταξιδακι σου!!!!
@Φλωρακι εισαι υποδειγμα διατροφης ε?
-
Αχ Νάου μου κοριτσάκι ωραία όλα αυτά και τα δοκίμασα.. Να τρώω απ' όλα δηλ. αλλά δεν έχανα καθόλου βρε κορίτσι μου. 600 γρ. σε ένα μήνα δε το λες και ώθηση. Στην αρχή της διατροφής έκανα αρκετές συνταγές αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Γι αυτό τα περιόρισα τώρα. Και μάλλον και γι αυτό δεν έχω και πολύ όρεξη τώρα. Καμιά φορά σκέφτομαι μήπως σκέφτομαι επικίνδυνα. Π.χ τελευταία αν δε πάω γυμναστήριο νιώθω κάπως ενοχές να το πω δε ξέρω. Ξεκίνησα και βάρη μαζί με την αερόβια (ζούμπα, αερόμπικ, tae bo), όμως δε κάνω πάνω από 1.30-2 ώρες γυμναστική για να μη φτάσω στο άλλο άκρο της υπερπροπόνησης. Δε ξέρω αν έχω κάποια διατροφική διαταραχή αλλά σίγουρα δε θέλω και να αποκτήσω. Το να τρώω μηχανικά είναι κάτι ασυνήθιστο για μένα. Πάντα έψαχνα συνταγές για φαγητά γλυκά κλπ και τώρα δε μπορώ να τελειώσω τις μερίδες μου. Ίσως να φταίει που άλλαξε ο καιρός, πάντα όταν έχει καλό καιρό τρώω λιγότερο. Σήμερα "ζήλεψα" την τούρτα, έφαγα μια πιρουνιά πολύ μικρή και μετά δεν ήθελα άλλο. Το μόνο που φοβόμουνα ήταν ότι αν φάω μία δε θα σταματήσω εκεί. Τελικά τζάμαπα ανησύχησα. Και μ αυτή την αλλαγή χάρηκα και δεν ένιωσα τύψεις. Εντάξει δε θέλω να μεγεθύνω τη κατάσταση το πιο πιθανόν είναι απλά να περνάω μια φάση.
-
καλημερα και καλη εβδομαδα !!!
nowwhat δεν νομιζω να ειμαι υποδειγμα διατροφης αλλα υποδειγμα πεισματος ισως για τα δικα μου δεδομενα...
εχθες αντιμετωπισα κι εγω τουρτα, ειχε γενεθλια ο γιος μου και την κοψαμε μετα το μεσημεριανο μας. εβαλα μια λεπτη φλουδιτσα στο πιατο μου για το καλο, αλλα μετα καθαρισα και 2-3 κουταλακια που εμειναν στο πιατο το γιου μου... μισο κοματι συνολο υπολογιζω αλλα εμεινα εκει! πρωτοφανες για τα δικα μου δεδομενα...
τα υπολοιπα χθεσινα:
12:00
το ποριτζ μου
15:00
2 μπιφτεκια
μπριαμ και μαρουλοσαλατα
1 φετα ψωμι
κι αμεσως μετα μισο κομματι τουρτα σοκολατα...
18:30
κρεμουλα
βρωμοκεικ
μηλο και πορτοκαλι
22:00
1 γιαουρτι 2%
1/2 τοστ που αφησε ο γιος
και 6!!! συκα...
-
Καλημέραα!! Ας γράψω και εγώ τα χτεσινά.
12:40 (κοιμήθηκα 6.30 το πρωι λόγω εξόδου πάλι καλά που ξύπνησα χαχα)
3 κ.σ βρώμη
1 ποτ.γάλα 1,5 %
1/2 μπανάνα
16:10
1 φλιτζ. ρύζι καστανό (ίσως και λίγο παραπάνω, είχα βάλει 1,5 στο πιάτο δε ξέρω πόσο ακριβώς έφαγα)
αγγουροντομάτα με 1 κ.σ λάδι
2 δάχτυλα φέτα
19:15
γαλλικός
1 μήλο
5 αμύγδαλα
22:30
1 ποτ.γάλα 1,5 %
3 μεγάλες φράουλες
8 αμύγδαλα
-
γεια σας κοριτσακια τι κανετε?
εχω απο την παρασκευη δεν μπορω να συνδεθω αμαν πια!επιτελους σας βρισκω!
Απο διατροφη μια χαρα τα παω,συνεχιζω κανονικα !! κ εσεις διαβαζω ατσερια! πεταμε!!
Πινκακι μου προσπαθησε να χαλαρωσεις κ συζητησε κ με την διατροφολογο σου για ολα αυτα που σε αποσχολουν. Μην κοβεις ομως τις ποσοτητες . Ζητησε της να σου δωσει εναλλακτικες με χαμηλους υδατανθρακες αφου δουλευει ετσι κ με βαση αυτα που σου αρεσουν!
Για την γυμναστικη καλα κανεις μην κανεις περισσοτερο!
Φλοραζ να σου ζησει ο γιος να τον χαιρεσαι! Απο διατροφη αψογη!!!
Ελιο μου κ εσυ επισης τι να πω!! καλα να περασεις στην πατριδα σου κ να εχεις ευχαριστα αποτελεσματα απο τον γιατρο!!
Ναου μου ποσο καλα γραφεις! Χαζευω να σε διαβαζω!! Ε το Πασχα νομιζω ολοι θ αφαμε το κατιτις μας παραπανω αρκει να μεινουμε εκει στις 2 μερες κ να μην το παρακανουμε βεβαια!
Αλεξαν να μπαινεις να μας λες τα νεα σου κ οποτε αισθανθεις ετοιμη αρχιζεις κ τριαδουλες!
-
Καλησπέρα κοριτσάκια μου
σας ευχαριστώ για τις ευχές σας :), είμαι στον πυρετό ετοιμασιών για την αναχώρηση μου και παράλληλα είχαμε και τρελές φουρτούνες με τον άντρα μου που παρολίγο να μείνει χωρίς δουλειά γιατί σκοτωθήκανε την προηγούμενη βδομάδα. Τώρα είναι κάπως πιο καλά τα πράγματα ωστόσο είναι τεταμένη ακόμη η κατάσταση και πολλά πρέπει να ξεκαθαριστούν για να είμαστε όλοι καλύτερα. Του δώσανε άδεια να ξεκουραστεί και να ηρεμήσει οπότε είμαστε σε φάση ανασυγκρότησης.
Διατροφικά έχω εκπλαγεί τόσο θετικά με τον εαυτό μου που δεν το πιστεύω! Σήμερα πήγα και στον διατροφολόγο μου, έχω χάσει 5,5 πόντους ακόμη από μέση, κοιλιά και περιφέρεια και συνεχίζουμε ακάθεκτοι! Η ζυγαριά μου παίζει πολύ αυτές τις μέρες οπότε κρατάω το 88 που είδα και στον διατροφολόγο μου και μία πολύ καλή λιπομέτρηση που δείχνει ότι το γυμναστήριο έχει αρχίσει να αλλάζει το σώμα μου από μεσα προς τα έξω :D.
To ποιο υπέροχο είναι όμως ότι ενώ έχουμε περάσει μία κόλαση τον τελευταίο καιρό και ενώ είχα και κάπως άστατα γεύματα και έχανα και κάποια σνακ η υπερφαγία έχει πάει περίπατο και μπορώ και χορταίνω με μικρές μερίδες φαγητού και με ελαφριά βραδινά. Και ενώ τρώω και τα εξτραδάκια μου το σώμα μου έχει ισορροπήσει τόσο πολύ πλέον που η απώλεια σε βάρος και πόντους παραμένει σταθερή και ελπιδοφόρα :). Χάνω με σχετικά αργούς ρυθμούς, περίπου 1 κιλό το 15ήμερο αλλά για μένα αυτό είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό γιατί παράλληλα δεν στερούμαι σε γεύση και απόλαυση. Ειλικρινά δεν νιώθω να κάνω δίαιτα, νιώθω απλά να τρωω ως φυσιολογικός άνθρωπος και η πληρότητα που νιώθω είναι βάλσαμο και ανακούφιση στην ταλαιπωρημένη μου από δίαιτες ψυχολογία.
Το βλέπω πλέον στον εαυτό μου και μπορώ να σας διαβεβαιώσω από πρώτο χέρι ότι αυτή τη διατροφή όσο περισσότερο την κάνουμε τόσο πιο πολύ μας γίνεται βίωμα και καθημερινή συνήθεια. Τα δύο χρόνια προσαρμογής έχουν περάσει με επιτυχία :). Σήμερα ο διατροφολόγος μου μου είπε ότι σε πέντε χρόνια δεν θα χρειάζεται καν να σκέφτομαι τι θα φάω και πως. Θα γίνω ένας φυσιολογικός άνθρωπος και θα τρώω χωρίς να σκέφτομαι και να ανησυχώ για το βάρος μου, χωρίς ανασφάλειες, χωρίς τύψεις και χωρίς να χρειαστεί να ταλαιπωρηθώ με άλλα σκαμπανευάσματα στο βάρος μου. Με λίγα λόγια πάμε καλά! :bouncing:
Θα μπαίνω που και που να σας βλέπω και να σας διαβάζω :love:
Πάω να συνεχίσω τις δουλίτσες μου :D, φιλιά πολλά τριαδοκόριτσα μου!