Ελάκι μου πολύ ευχάριστα τα διατορφικά σου νέα και έτσι να συνεχίσεις. :)
Αλήθεια πως σου μετράει τους πόντους; Σε 3 σημεία; Και μόνο στο ένα πόδι ή και τα δύο;;
Εύχομαι να πάνε καλύτερα τα πράγματα στη δουλεία του καλού σου.
Printable View
Ελάκι μου πολύ ευχάριστα τα διατορφικά σου νέα και έτσι να συνεχίσεις. :)
Αλήθεια πως σου μετράει τους πόντους; Σε 3 σημεία; Και μόνο στο ένα πόδι ή και τα δύο;;
Εύχομαι να πάνε καλύτερα τα πράγματα στη δουλεία του καλού σου.
Μπραβο Ελακι μου !! τελεια τα νεα σου!! Συνεχισε κοριτσαρα κ μην μασας καθολου!!
Ευχομαι ολοψυχα ολα να πανε καλα στην δουλεια του αντρα σου !!!
Πινκακι μετραει μεση-περιφερεια-κοιλια-γονατο κ λιγο πιο πανω απο το γονατο.Στο ενα ποδι οχι κ στα δυο
Πινκάκι μου και Μπλακ σας ευχαριστώ :starhit:
Τους πόντους μου τους μετράει όπως τα λέει η Μπλακ Μέση, Κοιλιά, περιφέρεια και από το ένα πόδι μπούτι και γόνατο. Αυτό που με έχει ευχαριστήσει ιδιαίτερα είναι ότι τους περισσότερους πόντους τους χάνω από το προβληματικότερο σημείο μου που είναι η μέση μου :D
Να σας γράψω και τα χθεσινά μου:
Πρωινό 12.00: 1κ.σ. ξηροί καρποί και λίγες σταφίδες
Πρόγευμα 14.30: 1/2 μπανάνα, 2 καρύδια
Γεύμα 18.00: 1 καλαμάκι και 1/2 πίτα στο δρόμο και μετά από λίγο 2 μέτρια μπιφτέκια, 1φλιτζάνι ρύζι, ντομάτα, αγγούρι
Απογευματινό 22.30: 1 ποτήρι χυμό
Βραδινό 23.00: 1 φλιτζάνι κεφίρ, 4 φράουλες, 1/3 μπανάνα, 1 φέτα ψωμί με βούτυρο φρέσκο και μέλι
Λίγο αργότερα 2 χουφτίτσες πασατέμπο
Και μία ώρα γιόγκα
Πάλι αλ αν άλλων το πρόγραμμα μου, μην δίνετε βάση, χθες ήταν μία ιδιαίτερα δύσκολη μέρα με πολύ στρες και πολλές ώρες εκτός σπιτιού. Ωστόσο χαίρομαι που δεν έχασα τον ελεγχο και συνολικά αυτά που έφαγα δεν ήταν ούτε πολλά αλλά ούτε και λίγα :)
Και μιας που μιλάμε για λίγα. Βρε Πινκιό μου, είδα το πρόγραμμα σου τις προάλλες και μου φάνηκαν πολύ λίγα αυτά που έφαγες. Έτσι διαμορφώνεται το πρόγραμμα σου τώρα από την διατροφολόγο ή μήπως κόβεις γεύματα και ποσότητες επίτηδες; Αν ισχύει το δεύτερο που κάτι τέτοιο υποψιάζομαι, θα σε συμβούλευα να μην το κάνεις για πολλούς και διάφορους λόγος. Πρώτον γιατί δεν θρεύεσαι επαρκώς, δεύτερον γιατί υποβάλλεις το σώμα σου σε κατάσταση πείνας άρα θα αντισταθεί αργότερα στην απώλεια βάρους περισσότερο, και υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να σου γυρίσει σε υπερφαγία μετά από τόση στέρηση και να μην μπορείς να ελέγξεις το βάρος σου. Και είναι κρίμα γιατί έχεις κάνει τόσο κόπο... άσε που αν το σώμα σου συνηθίσει σε πολύ μειωμένες ποσότητες τροφής, η συντήρηση μετά θα είναι πολύ δύσκολη γιατί θα βάζεις βάρος εύκολα...
Επίσης με βάση το πόσο γυμνάζεσαι που κατά την γνώμη μου είναι καμιά φορά πολύ (όπως μία μέρα που έκανες περπάτημα, βάρη και τάε μπο) , θα έπρεπε ούτως ή άλλως να τρως πιο πολύ. Μην σε παρασύρει τόσο η επιθυμία σου να χάσεις βάρος καλό μου, θέλει υπομονή η διατροφή και όπως σου είχα πει και εκπαίδευση... Διάβαζα που έλεγες ότι δεν σου αρέσουν τα φαγητά που τρως και ότι σου αρέσουν μόνο οι πίτσες, τα ντελίβερι και οι μακαρονάδες και σκεφτόμουν να σου πω ότι αν δεν αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες και δεν μπορέσεις να βρεις σε άλλες τροφές την απόλαυση τότε θα έχεις μεγάλες δυσκολίες στο να συντηρήσεις το νέο σου βάρος. Και εννοείται πως δεν λέω να μην φας από τα αγαπημένα σου φαγητά, απλά μπορείς να τα φτιάχνεις σπίτι μόνη σου π.χ. ώστε να είναι πιο ελαφριά και πιο υγιεινά και με αλεύρι ολικής άλεσης. Εγώ πλέον όταν θέλω μία καρμπονάρα ή μία πίτσα θα την ετοιμάσω σπιτική και θα την κάνω γεύμα κανονικά ώστε να χαρώ και την γεύση αλλά και να είναι πιο ελαφριά. Υπάρχει τρόπος, απλά θα χρειαστεί να μπεις στην κουζίνα και να αρχίσεις να πειραματίζεσαι. Σκέψου το ως μία φροντίδα και πράξη αγάπης προς τον εαυτό σου. Δεν τα θυσιάζουμε όλα στον βωμό του αδυνατίσματος. Αν το κάνουμε αυτό είμαστε καταδικασμένες να βασανιζόμαστε μία ζωή ... :(
Δεν θέλω να σε κουράσω άλλο και δεν θέλω να σε φέρω σε δύσκολη θέση. Απλά δεν σε νιώθω πολύ καλά τον τελευταίο καιρό και έχω ανησυχήσει :love:
Σκέψου αυτά που σου έγραψα μην μου απαντήσεις αν δεν θέλεις, μίλησε όμως με τη διατροφολόγο σου για αυτά που δεν σου αρέσουν.
Ελακι μου δεν με φερνεις καθόλου σε δυσκολη θεση.. άλλωστε δε θα λεγα αυτά που έλεγα αν δεν ήθελα να τα συζητήσω. Όχι η διαιτολόγος δε μου τις μείωσε τις ποσότητες αλλά πλέον για κάποιο λόγο με το που τρώω μια μπουκιά με πιάνει πόνος στο στομάχι και νιώθω να φουσκώνω. Γι αυτό δε μπορώ να τελειώσω τις μερίδες μου. Έχεις δίκιο και εγώ νομίζω ότι δεν είμαι σε πολύ καλή φάση. Ας πούμε σήμερα έκανα ομελέτα για μεσημέρι με 2 αυγά και τυρί και ένιωσα λες και έφαγα κανα γουρούνι, αφού ζήτησα βοήθεια από την αδερφή μου που άλλες φορές δάγκωνα :smilegrin: αν κάποιος πήγαινε να πάρει φαγητό από το πιάτο μου. Και το γιαούρτι το νιώθω βαρύ τελευταία. Όσο για το περπάτημα που γράφω δεν είναι συνεχόμενο απλά το γυμναστήριο είναι μακρυά από το σπίτι μου οπότε το συγκαταλέγω σαν ελαφριά άσκηση. Με γρήγορο ρυθμό δηλ. κάνω περίπου 15 λεπτά να πάω και 15 να έρθω αντίστοιχα. Δε ξέρω ίσως έχω αγχωθεί υποσυνείδητα για το γεγονός ότι δίνω για δίπλωμα την Παρασκευή και επειδή δεν τα πάω και πολύ καλά να ξεσπάω έτσι. Ακόμα θα αρχίσω το Σάββατο να ξαναδουλεύω σε μια δουλειά που έκανα για ένα διάστημα γύρω στα Χριστούγεννα αλλά τη σιχαίνομαι αυτή τη δουλειά και οι συνθήκες δεν είναι καλές (εξωτερική πωλήτρια για ένα σύλλογο). Δεν θέλω καθόλου να πάω αλλά το χαρτζιλίκι θα με βοηθήσει. Όσο για το να πειραματιστώ ναι μαγειρεύω και μαγειρεύω και καλά και ξέρω και αυτές τις εναλλακτικές, μ αρέσουν τα φαγητά που κάνω δε τα τρώω καταναγκαστικά απλά πάντα νομίζω θα προτιμάω το "απ΄έξω".
Έλη μου ευχαριστώ και σένα για το ενδιαφέρον :love:
Πινκακι βλεπωντας το μηνυμα της Ελης και επειδη και μενα μου περασαν απο το μυαλο τα ιδια ακριβως πραγματα οπως στην Ελη θα σου πω την προσωπικη μου εμπειρια η οποια ειναι παραδειγμα προς ΑΠΟΦΥΓΗ...
Και γω κοντα στα 70-68 μολις ειδα δηλαδη οτι το θαυμα παει να γινει αρχισα να μειωνω ισως ημουν ανυπομονη ή δεν ξερω τι... ηταν και καλοκαιρι, φουσκωνα σε ενα γευμα με καρπουζι και λιγο γιαουρτι με 1 ροδακινο και λιγη σαλατα και ελαχιστο τυρι .... οι θερμιδες μου ηταν εξαιρετικα μειωμενες και ενιωθα οτι εχω χορτασει χωρις καλα καλα να φαω... και δεν το ενιωθα μονο ισχυε κιολας... συν το 2ωρο περπατοτρεξιμο... Το αποτελεσμα ηταν να αρχισω να χανω τα μαλλια μου.... μεγαλη η απωλεια ο οργανισμος κουρασμενος... εμεινα με μισο μαλι στην κυριολεξια και οι πολυβιταμινες πηγαν και ηρθαν (τωρα αρχιζω να ανακτω) .... αυτο που καταλαβα ηταν οτι λιγο ειχα κουραστει απο τα ξερογευματα λιγο η μεγαλη επιθυμια οτι φτανω στον στοχο ειχα πεισει τον εαυτο μου οτι χορτενα ενω δεν ηταν ετσι... ειχα μπουχτισει και τα ιδια και τα ιδια... ναι εχασα εκεινο το διαστημα αρκετα δεν θα πω ψεματα ναι ξεκολλησα αλλα δημιουργησα εν αγνοια μου ενα τεραστιο προβλημα ... περα απο βιταμινες μειωσα τις θερμιδες τοσο που ειναι αδυνατο αν δεν κανω τεραστια υπομονη να διατηρησω τωρα το βαρος μου με αυτα που τρωει ενας ανθρωπος 62-63 κιλων... και ακομα κανω πολυ λιτη διατροφη... σιγα σιγα σιγα σιγα εντασω φαγητο .... εγκλοβιστηκα σε μια κατασταση που οχι μονο δεν με οφελεισε αλλα εκανε το σωμα μου με το λιγο που ξεστρατησα 1.5 μηνα ... να παρει πισω απο τα 58 κιλα που ημουν 5 κιλα... και μην φανταστεις οτι γουρουνιασα εντελως... Τα οποια τωρα παλι προσπαθω να ξαναχασω αλλα πλεον πολυ αργα μονο με γυμναστικη και ενω παραλληλα αυξανω θερμιδες !!!!!!!!!! Ντοιγκ... Ο οργανισμος αν δεν τρως επαρκως θα κανει οτι μπορει για να μην σε αφησει να χασεις γιατι νιωθει οτι απιλυτε ... εγω το επαθα ... μην το κανεις και εσυ μικρη... Μιλα με τη διαιτολογο σου... να ξερεις οτι ενα τρικακι στα κολληματα τις ζυγαριας για να καταλαβεις αυτο που σου λεω ειναι οι ελευθερες μερες αν 2-3 μερες φας παραπανω (σε λογικα πλαισια) ο οργανισμος καταλαβαινει οτι παει περασε η μπορα τροφη εχει οποτε ξαναμπαινει στο να χασει βαρος !!!!!
Πινκακι μου εχεις διπλα σου ενα πολυεργαλειο που ειναι διατροφολογος και συμβουλος την πληρωνεις εκμεταλευσου την πες να σου δωσει συνταγες οχι για στεγνοφαγια αλλα για νοστιμιες υγειενες...
Φιλια .... και στα λεω γιατι εχεις το δικο μου παραδειγμα που κοβωντας εγκλοβιστικα σε λιγο φαγητο και τωρα με κουραζει που δεν μπορω να φαω οπως ενας νορμαλ ανθρωπος αλλα τρωω λιγοτερο... σιγα σιγα θα το ανεβασω αλλα μην εγκλοβιστεις και εσυ...
Ας γραψω και τα χθεσινα μου τωρα, γενικα δεν κρατησα καθολου τριωρα χτες αλλα ετρωγα σχεδον καθε μιαμιση-2 ωρες απο λιγο...
Πρωι: 1/2 μπανανα+3 φραουλες
Μετα απο 2-3 ωρες κρακερακι +1/2 λαβας+ 2 φ γαλοπουλα
Μεσημερι: 1/2 φιλετο κοτα + λιγη σαλατα
Λιγο πιο μετα το υπολοιπο 1/2 φιλετο κοτα + την υπολοιπη σαλατα+1 παξιμαδακι κριθινο
Απογευμα: 2 βερυκοκα ξερα+1 σοκολατακι 70% κακαο
Λιγο πιο αργα: 1/2 μπανανα λιωμενη 1/2 φλιτζανι γαλα ελάφρυ + λιγο νερο (σαν σμουθι) +1 κουταλακι γκοτζι+ κανελα [ εγινε τελειο το συνηστω.... το εβαλα και ψυγειο με παγακια και ηταν σουπερ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!]
Βραδυ κρακερακι με 1/2 λαβας + 2φ γαλοπουλας + αγγουρακια+ καροτακια+πιπεριες
Λιγο πιο αργα: 3 φραουλες+ 5 αμυγδαλα...
Οπως θα δειτε χτες ημουν στην φαση τσιμπολογημα οποτε επειδη το καταλαβα απο το πρωι που ξυπνησα οτι ειμαι σε τετοια φαση... και για να μην με βρει το υπερφαγικο γιατι αν εγω ειμαι σε τετοια φαση ακομα κι αν χορτασω συνεχιζω το τσιμπολογημα ... εκανα ολα τα γευματα τσιμπολογηματα... τα εσπασα δηλαδη σε πολλα μικρα (ισως εχω παραλιψει και καποιο) ... Το τερμπον μετα του οφελειμου... και τσιμπολογαγα ολη μερα και υπερφαγια δεν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μην σας πω πως τωρα που τα βλεπω γραμμενα λιγα εφαγα...
Νάου μου ευχαριστώ που μοιράστηκες την εμπειρία σου. Λες να 'ναι ψυχολογικό; μπορεί δε ξέρω.. Και εγω γενικά ήδη πρέπει να τρώω λιγότερα από άλλους ανθρώπους για να διαηρηθώ ακόμα και σ αυτά τα κιλά και σίγουρα δε θέλω να το κάνω ακόμα πιο δύσκολο. Δεν είναι ότι το κάνω επίτηδες πάντως για να χάσω πιο γρήγορα, ασυναίσθητα γίνεται, νιώθω να μην έχω χώρο στο στομάχι μου για παραπάνω. Έχεις δίκιο τη δευτέρα που έχω ραντεβού θα το συζητήσω με τη διαιτολόγο μου να δω τι θα γίνει. Αν και τα πράγματα θα δυσκολέψουν τώρα που ξαναρχίζω δουλειά γιατί ούτε τον χρόνο θα ΄χω ούτε την ενέργεια για πολλές παραλλαγές. Ελπίζω να βγει σε καλό.
Πάντως μόνο για τα μαλλιά μου δεν ανησυχώ (είναι το χαρακτηριστικό μου που θεωρώ καλύτερο πάνω μου). Έχω πολύ πλούσια μαλλιά και λαμπερά παρόλο που τα βάφω κάθε μήνα και τα κάνω πιστολάκι και ισιωτική σχεδόν καθημερινά. Κληρονόμησα και κάτι καλό, αφού οι φίλοι μου με πειράζουν μου λένε αυτά δεν είναι μαλλιά, χαίτη είναι :P
Μπράβο κορίτσι μου πολύ ωραία το χειρίστικες!! :roll:
Now μπράβο σου το χειρίστηκες εξαιρετικά καλά! Εγω μέχρι πριν λιγο καιρό κάτι τέτοιες καταστάσεις δεν μπορούσανα τις διαχειριστώ με την καμία! Είναι μεγάλη κατάκτηση η χθεσινή σου μέρα! Μπράβο σου που ήσουν σε εγρήγορση και φροντισες να κρατηθείς χορτατη και πράγματι δεν έφαγες πολύ απλά είχες το σύνδρομο φαντάζομαι φαΐ και νομίζω ότι το έφαγα! :lol:
Πινκιό μου χαίρομαι που είσαι ανοιχτή και μοιράζεσαι τους προβληματισμούς σου μαζί μας. Εύχομαι τη Δευτέρα με τη διατροφολόγο σου να βρείτε λύσεις και να μπορέσεις να βρεις ισορροπίες. Όσο για το άγχος πάντα επηρέαζει την όρεξη μας είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω. Αν είναι φάση όντως θα περάσει και θα ξαναβρείς την όρεξη σου και τον ρυθμό σου.
Να ξέρεις ότι σε κάθε συμπεριφορά αυτό που μας ανησυχεί είναι αν εχει μεγάλη ένταση - συχνότητα - διάρκεια. Οπότε λόγος για να ανησυχείς είναι ότα αυτά τα τρία καμπανάκια βαράνε ταυτόχρονα ;)
Κορίτσια καλησπέρα κι από μένα.
Χάθηκα λίγο,το ξέρω αλλά έτρεχα αρκετά. Φουλ Σ/Κ με δραστηριότητες των παιδιών και ετοιμασίες για ταξίδι κι εγώ την άλλη εβδομάδα. Ειδικά την Κυριακή ξύπνησα με τρελό πονοκέφαλο ο οποίος δεν πέρασε τελείως μέχρι το βράδυ.Κι όχι τίποτα άλλο,αλλά είχα και γενέθλια! Διατροφικά δεν τα πάω κι άσχημα αλλά νομίζω ότι κάποιες φορές ξεφεύγω λίγο στις ποσότητες,πρέπει να έχω περισσότερο το νου μου.
Πινκ μου ίσως η δουλειά να βοηθήσει,αν και λες ότι δε σ'αρέσει. Ισως η αλλαγή να επιδράσει πάνω σου θετικά.
Ας γράψω τα χθεσινά μου
Πρωινό 9.30 ! κουλούρι Θεσ/νίκης ολικής,1 κ.σ. κατίκι,1 χουρμάς μεγαλος
Πρόγευμα 12.00 1 κομμάτι σπιτική πίτσα
Γεύμα 15.30 1 κριτσίνι,2κ.σ.βρώμη,3κ.σ.δημη τριακά,1 γιαούρτι,1 φλ. τσ. διάφορα κόκκινα φρούτα (κατεψυγμένα)
Σνακ 18.30 1 ελληνική μπάρα
Δείπνο 9.30 ('εξω)
Κοτόπουλο στήθος , 1/2 φλ.τσ. πουρέ,2 δάχτυλα τυρί,σαλάτα,3 ποτήρια κρασί,1/2 κομμάτι σιμιγδαλένιο χαλβά
Μπράβο Now και Eli!!
Βρε κορίτσια έχω μια απορία. Πότε θα πρέπει να μειώσουμε τις ποσότητες με ασφάλεια, ώστε να χάσουμε βάρος αν θέλουμε,χωρίς να πεινάμε αλλά και να μπορούμε να διατηρηθούμε? Ξέρω ότι για μένα είναι πολύ νωρίς ακόμη,η ερώτηση είναι γενική
aprile Χρόνια πολλά και να τ' εκατοστήσεις εύχομαι :)
Όσο για τις ποσότητες πιστεύω ότι όταν θα είσαι έτοιμη θα το καταλάβεις από μόνη σου. Θα αρχίσεις να νιώθεις πριο γρήγορα τον κορεσμό οπότε σιγά σιγά ίσως να αφήνεις λίγο στο πιάτο σου. Έτσι έγινε με μένα.
Σήμερα δεν είμαι και πολύ καλά έκανα κάτι δέκατα είχα και αναγούλα, ζαλάδες κάι μέτρησα και πίεση 8,4 η μεγάλη και 5,3 η μικρή. Αρκετά χαμηλή και για μένα ακόμη. Συνήθως είμαι γύρω στο 9,5 και 6,5 ανίστοιχα. Αντιμετωπίζετε κάτι παρόμοιο με την πίεση σας; Νιώθω ότι το άγχος μου για το δίπλωμα δε θα μου βγει σε καλό. Με τη λογική μου βλέπω πως είναι χαζό να αγχώνομαι αλλά πάντα έσι ήμουν όταν είχα εξετάσεις.
Απριλ ιδανικα τις ποσοτητες δεν πρεπει να τις μειωσεις εννοω σε εναν ανθρωπο που δεν εχει και αλλα παθολογικα προβληματα, εκεινο που πρεπει να κανει κανεις ειναι να αντικαταστησει τα βαρια και λιπαρα γευματα με ποσοτητικα ισαξια (μην σου πω οτι ποσοτικα παραπανω ειναι... πχ μια μεγαλη κοτοσαλατα με 1. σ λαδι σε ογκο και ποσοτητα ειναι μεγαλυτερη απο οτι μια μεριδα πατατες σπιτικες τηγανιτες, θερμιδικα ειναι το ιδιο μη σου πω οτι οι πατατες ειναι παραπανω ειδικα αν ειναι ντελιβερι, για θρεπτικη αξια κανω λογω ηλιου φαινεστερο πιο ειναι πιο θρεπτικο)... Επισης βασικο ρολο παιζει αν υπαρχει διατροφικη διαταραχη οπως επεισοδιακη υπερφαγια να προσαρμοση κανεις την διατροφη με 3ωρα/ 2αδες-3αδες ή οποιο αλλο τροπο ειναι καλυτερος για αυτον ουτως ωστε να μειωθουν τα υπερφαγικα επεισοδια (αυτο απο μονο του ειναι μεγαλο βημα μη σου πω τα μισα κιλα απο εκει τα χανει κανεις)
Τωρα αν εννοεις την ενεργειακη προσληψη (θερμιδες) αναλογα το βαρος που ξεκινας ... Αν π.χ ξεκινας απο τα 100 κιλα... τα οποια για να συντηρηθουν θελουν περιπου 3000 θερμιδες ημερησιως... τοτε η προσαρμογη σε μια διατροφη πληρη και ισορροπημενη στις 2000 θερμιδες σε κανει να χανεις περιπου 1 κιλο την βδομαδα ... σε καθε 10 κιλα γινεται και μια αναλογη προσαρμογη στην ενεργειακη προσληψη... Κινδυνοι... αν απο την αρχη μειωσης πολυ την ενεργειακη προσληψη ναι μεν αρχικα θα χασεις πιο γρηγορα αλλα θα κολλησεις και γρηγορα γιατι ο οργανισμος συνιθιζει στην μειωμενη προσληψη... Οποτε η σταδιακη μειωση των θερμιδων και βασικοτατα οι θερμιδες που περνει κανεις να προερχονται απο ισοροπημενη διατροφη ειναι το κλειδι... Αν μειωσεις πολυ τοτε θα παθεις αυτο που επαθα εγω... εγκλοβιστικα στις λιγες και τωρα προσπαθω να το αυξησω πολυ πολυ σιγα.... Γενικα μια διατροφη περιπου στις 1400-1500 ειναι οκ αν συνοδευεται με αθληση για μειωση βαρους... Τωρα και πιο κατω γινεται αλλα οχι κατω απο 1200 ειναι πεινα και ο οργανισμος στερηται βασικης ενεργειας... Το καλυτερο ειναι να ξερει κανεις μεσω λιπομετρησης και αλλων τεχνικων τον βασικο του μεταβολισμο και τις καυσεις του για να ατομικευτει η προσληψη ενεργειας που ειναι απαραιτητη για το συγκεκριμενο ατομο... αν αυτο δεν ειναι δυνατο τοτε σε γενικες γραμμες μια ελαφρως υποθερμιδικη διατροφη 1300-1500 θερμιδες μια ηπια/ κανονικη ασκηση οδηγουν σε σιγουρη απωλεια βαρους...
Σορυ που αναφερομαι σε θερμιδες ενω δεν θα επρεπε αλλα ειναι ο πιο απλος τροπος για να εξηγησω τις ποσοτητες/ ενεργειακη προσληψη
καλημέρα! Πρωινή σήμερα αφού έχω του κόσμου τις δουλειές! Pink και Now ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Now ήσουν πολύ κατατοπιστική.Εγώ τώρα είμαι 80 κιλά και ο βασικός μου μεταβολισμός είναι γύρω στις 1500. Αν κατάλαβα καλά δηλαδή κάνοντας κανείς μια διατροφή των 1400-1500 θερμίδων ισσοροπημένη σε συνδυασμό με ήπια άσκηση, θα έχει αποτελέσματα. Δεν βιάζομαι για γρήγορη απώλεια βάρους γιατί ξέρω τα μειονεκτήματά της. Και βέβαια οι τριάδες-τρίωρα με βοηθάνε πολύ ,μιας κι εγώ πάσχω από αδηφαγική διαταραχή. Κι όταν στην πορεία κολλήσει κανείς λίγο τι κάνει? Ούτε τότε μειώνει λίγο τις θερμίδες του για να συνεχίσει να χάνει?