Originally posted by need2loose
Quote:
Originally posted by ton76
Μαγδααααααααααα!! καλημερα πολυ ενδιαφερον το βιβλιο!! βεβαια προφανως για bb μιλαει αλλα σιγουρα οι γενικες αρχες ειναι για ολους!! τι κανετε ολοι???
Καλημέρα, τι καλημέρα δλδ; καλησπέρα πρέπει να λέμε αλλά τέλος πάντων :smilegrin: Εγώ το πρωινό μου καφεδάκι πίνω ακόμη!!!!
Έχει κάποιες βασικές αρχές που ισχύουν και για εμάς τους κοινούς θνητούς! Το να μην κατεβάζουμε π.χ πολύ τις θερμίδες μας, το να επιδιώκουμε πολύ αερόβια άσκηση αν θέλουμε να κάψουμε το λίπος μας αλλά και το να κάνουμε γυμναστική με όργανα ώστε να διαφυλάξουμε τους μυς μας κατά την διάρκεια που κάνουμε δίαιτα είναι συμβουλές που μπορούν να μας βοηθήσουν σίγουρα! Εκεί που διαφωνώ τελείως με τον Βενούτο είναι το πλήθος των γευμάτων το οποίο μου φαίνεται ψυχωτικό! Μπήκα στη διαδικασία να το ψάξω και από έρευνες που έχουν γίνει φαίνεται πως δεν έχει σπουδαίο υπόβαθρο. Το βιβλίο από όσο είδα είναι γραμμένο προ δεκαετίας οπότε είναι λογικό κάποια πράγματα να μην είναι ακριβώς όπως τα λέει σε σχέση με τη διατροφή.
Εγώ αυτό που κρατάω από το βιβλίο είναι ότι πρέπει να ανεβάσω τις θερμίδες μου, ότι μπορώ να κάνω κάθε κάποιες ημέρες πιο πολλών θερμίδων για να μη κολλάει ο μεταβολισμός μου και ότι πρέπει να πλακωθώ στην αερόβια. Για τη διατροφή δεν έχω σκοπό να ακολουθήσω τα ποσοστά που προτείνει ούτε να τρώω πατάτες γιατί έχω τελείως διαφορετική άποψη από αυτόν. Τον γλυκαιμικό δείκτη τον έχω σε πολύ μεγαλύτερη εκτίμηση από ότι ο Βενούτο. Ίσως γιατί μέσα στη δεκαετία που πέρασε από την συγγραφή του βιβλίου οι έρευνες που έγιναν αποδεικνύουν την σοβαρότητα του πολύ περισσότερο από ότι πριν από χρόνια.