-
Καλησπέρα και από μένα. Είμαι καινούργια στο forum και όπως οι περισσότεροι από εσάς, το πρόβλημα μου είναι οι έκτακτες συστολές. Είμαι 37 χρονών και ξεκίνησα να τις έχω σε καθημερινή βάση εδώ και 4,5 χρόνια. Παρουσιάστηκαν 10 μήνες μετά την γέννηση του πρώτου μου παιδιού (δεν ξέρω αν αυτό έχει κάποια σχέση), και από τότε τις βιώνω καθημερινά. Δεν αντέχω άλλο, όλο αυτό μου έχει αλλάξει την ζωή. Νιώθω σαν να είμαι άρρωστη, νιώθω απαίσια. Στην αρχή προσπάθησα να το αντιμετωπίσω, να μην δίνω σημασία, πίστευα ότι είναι κάτι παροδικό και θα περάσει. Αλλά τώρα πια πιστεύω ότι δεν θα σταματήσει ποτέ. Έχει αρχίσει να με επηρεάζει και ψυχολογικά. Φοβάμαι να μείνω μόνη μου στο σπίτι, φοβάμαι να οδηγήσω, να βγω έξω μόνη μου, αλλά παρόλο τον φόβο μου, δεν έχω σταματήσει να τα κάνω όλα αυτά. Εννοείτε ότι έχω πάει σε καρδιολόγους, έχω βάλει 5-6 φορές holder, έχω κάνει triplex. Όλα είναι φυσιολογικά, το holder μόνο δείχνει γύρω στις 10 έκτακτες κολπικές και κοιλιακές. Οι γιατροί μου λένε ότι δεν είναι τίποτα, όταν όμως τις έχεις ανελλιπώς σε καθημερινή βάση πώς να το συνηθίσεις όλο αυτό; Εγώ δεν μπορώ να τις συνηθίσω, δεν γίνεται. Ήμουν ένας άνθρωπος ανεξάρτητος, δραστήριος που δεν καταλάβαινα τίποτα και τώρα φοβάμαι πάρα πολύ. Δεν πιστεύω ότι οι αρρυθμίες προέρχονται από το άγχος, άλλα ότι οι αρρυθμίες μας δημιουργούν το άγχος και τις κρίσεις πανικού. Επίσης πιστεύω ότι δεν είναι αυτή η φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς μας, γι αυτό και μας ενοχλεί. Πιστεύω ότι η καρδιά μας έχει κάποια ιδιαιτερότητα. Αυτή την στιγμή που σας γράφω, έχω πάλι έκτακτες. Έχω αρχίσει να σκέφτομαι να κάνω ablation
-
Γεια σε ολους σας!Μαρακι,ειμαστε στην ιδια ηλικια και ειμαστε μανουλες.Εγω βασανιζομαι με αυτα τα τερατα λιγο παραπανω διαστημα απο σενα....ειναι μαρτυρικο!Αν καποιος το ζησει,μονο τοτε μπορει να καταλαβει τι ειναι αυτο και ποσο μπορει να αλλαξει την ζωη σου.Εγω τις εχω καθημερινα και με φοβιζουν πολυ!Εχω παει & εγω σε πολλους καρδιολογους(καποτε ειχα μια σταθερη αλλα την κουρασα τοσο πολυ που μετα με απεφευγε.....με το δικιο της!!!)εχω κανει ολες τις εξετασεις και μου εχουν πει οτι μπορω αν θελω να παιρνω μικρη δοση(φαρμακο για αρρυθμιες),αλλιως να μαθω να ζω μ αυτες.Καποτε επαιρνα φαρμακα,ειδα οτι δεν βοηθουσαν πολυ και τα σταματησα.Απο τοτε που εμφανιστηκαν αυτες,υπαρχουν και πονακια,τσιμπηματα,που και που ταχυκαρδια και φυσικα φοβος οτι η καρδια μου θα κουραστει μετα απο ολα αυτα,γιατι οπως εγραψες & εσυ,δεν ειναι φυσιολογικη η λειτουργια της,και δεν ειναι χερι ουτε ποδι,ειναι καρδια!Εγω οπως εχω ξαναγραψει,τα πολεμαω με διαλογισμο,διαβασμα βιβλιων αυτοβοηθειας και παλιοτερα ψυχαναλυση.Ειναι πολυ δυσκολο γιατι δυστυχως δεν φευγουν!Γραφεις οτι συνεχιζεις να κανεις διαφορα στην καθημερινοτητα σου αλλα αυτο σε τρωει....το ιδιο & εμενα.Δεν εχω αλλαξει τιποτα στην ζωη μου οσο αφορα την καθημερινοτητα,τις υποχρεωσεις,την ψυχαγωγια κτλ,αλλα μεσα μου με τρωει ο φοβος που μου δημιουργουν ολα αυτα......δεν ειναι & λιγο να τρεμουλιαζει η καρδια σου καθε λιγο & λιγακι!
-
Αγαπητή ΡΑΝΗ, και εγώ τις έκτακτες τις έχω κάθε μέρα. Δεν περνάει μέρα που να μην με πιάσουν. Ορισμένες φορές μάλιστα, ευτυχώς σπάνια, με πιάνουν μαζεμένες και μπορεί η καρδιά μου να χτυπάει τελείως άρρυθμα για 30 δευτερόλεπτα μέχρι και 1 λεπτό και αμέσως μετά από τον πανικό μου με πιάνει μεγάλη ταχυκαρδία μαζί με έκτακτες. Τότε είναι που χάνομαι, νομίζω πως θα πεθάνω και το μόνο πράγμα που σκέφτομαι είναι τα παιδιά μου. Όταν πανικοβάλομαι από αυτές μπαίνω στο internet, διαβάζω διάφορα για τις έκτακτες, ότι δεν είναι επικίνδυνες, μπαίνω σε φόρουμ που και άλλοι είναι ομοιοπαθής με εμένα και κάπως παρηγορούμαι. Φάρμακα αντιαρρυθμικά δεν θέλω να πάρω, γιατί είναι και τα ίδια επικίνδυνα για αρρυθμίες, άλλα και οι καρδιολόγοι μου έχουν πει ότι δεν υπάρχει λόγος να πάρω φάρμακα. Αυτό που με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και μου τις έχει μειώσει, άλλα δεν μου τις έχει εξαλείψει είναι η βαλεριάνα σε χάπι. Το παίρνω πολύ καιρό καθημερινά και με έχει βοηθήσει, αλλιώς θα είχα πολύ περισσότερες. Μου το συνέστησε ένας παθολόγος για το πρόβλημα που έχω. Έσυ πόσες έχεις περίπου την ημέρα, και πότε σου παρουσιάστηκαν;
-
Εγω εχω πολλες καθημερινα,αλλες μερες πιο λιγες και αλλες μερες μπορει να ξεπερνανε & τις 200.....εχω βαλει 3 φορες χολντερ και ειχε πιασει πολλες αλλα δεν θυμαμαι ακριβως.Κι εγω εχω ακουσει οτι τα αντιαρρυθμικα ειναι β αναστολεας και ετσι δεν ειναι & οτι καλυτερο,ομως οταν η κατασταση δεν παλευεται,δεν γινεται αλλιως....βαλεριανα επαιρνα ενα διαστημα κι εγω,στις αρρυθμιες δεν εκαναν τιποτα ομως,στο μονο που με βοηθησαν ηταν οταν ενιωθα στην τσιτα τα νευρα του σωματος μου(εσωτερικη τρεμουλα,ταραχη),με χαλαρωναν καπως.Οσο για την ταχυκαρδια με την αρρυθμια μαζι,εχει τυχει & σε εμενα πολλες φορες,εκει ειναι που λες "ανοιξε γη...."!Σιγουρα σκεφτομαι κι εγω τα παιδια μου,στο πως θα μεγαλωσουν χωρις εμενα που ειμαι τοσο κοντα τους,αλλα σκεφτομαι και την δικη μου ζωη που αν δεν υπηρχαν αυτες,θα ηταν πολυ πιο ομορφη,θα την χαιρομουν περισσοτερο!
-
Και εγώ πολλές φορές σκέφτομαι πως ήταν η ζωή μου πριν με πιάσουν αυτές οι καταραμένες οι έκτακτες, πως ξυπνούσα το πρωί, ζούσα την καθημερινότητα μου, χωρίς να φοβάμαι ότι θα πάθω κάτι ή πότε θα με πιάσουν οι αρρυθμίες και όλα αυτά μου φαίνονται μακρινά σαν όνειρο τώρα πια. Θέλω την παλιά μου ζωή πίσω. Αν δεν έχεις αυτό το πρόβλημα δεν μπορείς να καταλάβεις πως είναι. Τώρα πια πιστεύω ότι δεν θα με αφήσουν ποτέ. Υπάρχουν άνθρωποι που τις έχουν 20 χρόνια και βάλε, και ακόμα βασανίζονται, οπότε έχω αρχίσει να πιστεύω ότι δεν θα φύγουν ποτέ. Θέλω να πάω κάπου και μέσα μου με τρώει όπως είπες και εσύ αυτός ο φόβος. Το Πάσχα πήγαμε οικογενειακός σε ένα νησί. Αυτό που σκεφτόμουν, ήταν πως θα μπω στο πλοίο κι αν με πιάσουν οι έκτακτες και δεν μου περνάνε, έλεγα μέσα μου τι θα κάνω; Αν είναι δυνατόν. Κάτι τέτοιο δεν θα το σκεφτόμουν ποτέ πριν. Ζούσα την ζωή μου και απολάμβανα ότι έκανα, τώρα δεν μπορώ να χαρώ τίποτα. Ακόμα και όταν γέννησα το δεύτερο μωράκι μου, από την μια ήμουν τόσο χαρούμενη, από την άλλη εκείνες τις πρώτες μέρες με είχαν τρελάνει οι αρρυθμίες. Δεν ξέρω για ποιο λόγο, εκείνο το διάστημα ήταν πάρα πολλές. Κόντευα να τρελαθώ, δεν ήξερα τι να κάνω. Ορισμένες φορές σκέφτομαι ότι δεν μπορεί να μην υπάρχει λύση σε όλο αυτό. Κάτι πρέπει να υπάρχει. Ελπίζω ότι θα πάω σε κάποιο καρδιολόγο και θα μου πει αυτό είναι και πρέπει να κάνεις αυτό και ότι θα απαλλαχτώ μια και καλή. Η ελπίδα όμως πεθαίνει τελευταία!
-
Μαρια,κατι ηθελα να σου πω σε πμ αλλα οταν παταω το ονομα σου δεν μου βγαζει πμ οπως ολων,δεν ξερω γιατι....
-
Ούτε εμένα μου βγάζει πμ σε κανένα όνομα, που το δοκίμασα, δεν ξέρω γιατί.
-
Και εγω αναπολω τα χρονια που ημουν καλα...χωρις αυτες τις π@υτ@νες τις εκτακτες...Υπαρχει ενα βοτανο Κραταιγος λεγεται δοκιμαστε το κοριτσια..εγω το παιρνω καποιους μηνες κ εχω δει διαφορα μικρη αλλα εχω δει..καθε βραδυ πινω ενα φλυτζανι..δεν λεω οτι θα σας εξαφανιστουν αλλα μπορει να λειτουργησει υπερ σας ποτε δν ξερεις..Κ εγω ρανη σαν κ εσενα ποτε λιγες ποτε πολλες..σημερα μ'επιασαν 6:15 το πρωι στον υπνο 2η με 3η φορα στους 8,5 μηνες που με πιανει στον υπνο.Ηρεμια βρισκω συνηθως οταν κοιμαμαι η τρεχω..ενταξει τι να λεμε παιδια τραγικες ειναι...σε κανουν ρακος!!!
-
Αυτο το βοτανο Greg83,το επαιρνα κι εγω καποτε.....εδω να μου πεις δεν μου εκαναν πολλα πραγματα τα χημικα φαρμακα....αυτο που με πιανει καπως ειναι το lopresor,αλλα ρε γαμ....το,δεν θελω να παιρνω κολοφαρμακα.....ααχχχχ με εχουν τσακισει αυτη την περιοδο,κυριολεκτικα....σημ� �ρα ημουν για μπανιο στη θαλασσα και εκει που εκανα ηλιοθεραπεια και ηθελα να χαλαρωσω...ντουπου...νταπα.... .τι μαρτυριο ειναι αυτο ρε παιδια...δεν με αφηνουν να ευχαριστηθω τιποτα!!Ειναι να μην σκεφτομαι ΠΑΛΙ επισκεψη σε καρδιολογο?????
-
Τον κραταιό τον είχα δοκιμάσει και εγώ κάποιους μήνες πριν, επειδή είχα διαβάσει ότι είναι για τις αρρυθμίες. Τον είχα πάρει σε σταγόνες από το φαρμακείο. Άλλα την πρώτη φορά που τον πήρα, μετά από κάποια ώρα με πιάσανε πολλές αρρυθμίες και από τότε φοβήθηκα και δεν το ξαναπήρα, άλλα βέβαια μπορεί να έτυχε να με πιάσουν εκείνη την χρονική στιγμή. Βλέπεις είναι κάτι που δεν μπορείς να το προβλέψεις, μπορεί να σε πιάσει παντού και πάντα, αυτό είναι που με τρομάζει περισσότερο. Εγώ παίρνω βαλεριάνα και με έχει βοηθήσει κάπως. Βέβαια την παίρνω γύρω στα τρία χρόνια συνέχεια και δεν ξέρω αν κάνει και καλό η μακροχρόνια χρήση της, άλλα δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, με ενοχλούν πάρα πολύ οι αρρυθμίες, δεν μπορώ να μείνω ψύχραιμη όταν με πιάνουν και να το διαχειριστώ. Ξέρει κανένας από εσάς, αν γίνεται στις έκτακτες καυτηριασμός, όπως γίνεται στην κολπική μαρμαρυγή ή σε άλλους είδους αρρυθμίες;
-
Μαρια μου,εγω δεν ξερω να σου απαντησω γι αυτο που ρωτας,δεν το εχω ρωτησει γιατι δεν θελω να μπω στη διαδικασια αυτη.....εγω θελω να σας ρωτησω αν και σε εσας οι καρδιολογοι σας εχουν πει οτι οι αρρυθμιες δεν προκαλουν βλαβη στην καρδια και αν δεν πεθαινεις απ αυτες??
-
Αγαπητή ΡΑΝΗ, έχω πάει σε πολλούς καρδιολόγους, κατά διαστήματα, γιατί έχω αρκετό καιρό έκτακτες. Όλοι μου έχουν πει το ίδιο πράγμα. Συγκεκριμένα για τις έκτακτες συστολές που έχω, και μάλλον και εσύ αυτές έχεις,(γιατί υπάρχουν και άλλου τύπου αρρυθμίες), μου έχουν πει ότι δεν είναι επικίνδυνες από μόνες τους. Εφόσον η καρδιά δεν έχει κάποιο πρόβλημα και οι κοιλιακές συστολές δεν είναι κατά ριπές ή πληθώρα δεν διατρέχω κίνδυνο. Όσο για τις κολπικές συστολές, αυτές και πολλές να είναι, δεν υπάρχει πρόβλημα, μόνο που είναι ενοχλητικές. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μέχρι και 13000 κολπικές συστολές το 24ωρο. Άλλωστε αν και εσύ διέτρεχες κάποιο κίνδυνο από τις αρρυθμίες που έχεις δεν πιστεύω ότι οι καρδιολόγοι δεν θα σου το έλεγαν ή θα σε άφηναν έτσι. Το πρόβλημα είναι ότι παρόλο που ξέρω ότι δεν κινδυνεύω, όταν με πιάνουν τρομάζω πάρα πολύ και πανικοβάλομαι. Δεν μπορώ να μείνω ψύχραιμη και να πω:" έλα μωρέ δεν τρέχει τίποτα, όλα καλά." Άλλωστε όλο αυτό, επειδή συμβαίνει καιρό τώρα μου έχει αλλάξει όλη την καθημερινότητα μου και με επηρεάζει ψυχολογικά, τι να πω. Δεν υπάρχει μια λύση οριστική σε αυτό το πρόβλημα; Εσένα οι καρδιολόγοι τι σου έχουν πει; Τι αρρυθμίες έχεις; Σου έχουν πει ότι μπορεί να δια τρέξεις κάποιο κίνδυνο από αυτές;
-
Κι εμενα Μαρια,μου εχουν πει ολοι οι καρδιολογοι που εχω παει οτι ειναι ενοχλητικες αλλα ακινδυνες.Πως ομως να καθησυχασω τον εαυτο μου οταν το μεγαλυτερο διαστημα της ημερας ζω με αυτο το μαρτυριο??Ειναι πολυ ενοχλητικες και με φοβιζουν,οποτε εχουν ως αποτελεσμα να ειναι κολλημενο το μυαλο μου εκει,σ αυτες....ζωη δηλαδη μεσα στο φοβο...οι ξεπατωμενες...με φαγανε!Κανω πολλα πραγματα για να ξεχαστω,εχω καθημερινα πολλες υποχρεωσεις,κανω διαλογισμο....αλλα αυτες δεν ξεκολλανε!Η τελευταια επισκεψη σε καρδιολογο ηταν μια εβδομαδα πριν το Πασχα και αν ειναι δυνατον,σκεφτομαι να ξαναπαω....οι φακελοι απο καρδιογραφηματα και τριπλεξ,δεν χωρανε στο συρταρι που τα βαζω!Αν δεν το ζησει καποιος,δεν μπορει να το καταλαβει...εδω ενας νευροπονος πιανει καποιον και τα χανει....οχι να ζεις καθε μερα με αυτο το βασανο!!Σημερα με επιασε και ταχυκαρδια το μεσημερι,δεν ελεγαν να πεσουν κατω απο 80.....και ανεβαιναν μεχρι 95.....πηρα ενα τεταρτο χαπακι γιατι δεν την παλευα....βεβαια,επειδη τα ζω χρονια ολα αυτα,γνωριζω οτι οι ταχυπαλμια ειναι απ το φοβο και την εμμονη με τους παλμους......Μαρια,εσενα οι αρρυθμιες,σου δημιουργουν βαρος στο στερνο και τον λαιμο?Εγω αυτο το εχω καθε μερα!
-
Παντως Μαρια,στα υπολοιπα ονοματα,οταν κλικαρω πανω τους μου βγαινει το "προσωπικο μηνυμα",και στο δικο μου,μονο στο δικο σου δεν βγαινει!
-
Την ώρα που γίνεται η έκτακτη, αν είναι κολπική νιώθω ένα κενό στο στήθος ψηλά, ενώ άν είναι κοιλιακή νιώθω αυτό το κενό χαμηλά προς στο στομάχι. Έχω πια γίνει holder από μόνη μου. Ένας καρδιολόγος κάποια στιγμή με κορόιδευε πως γίνεται να καταλαβαίνω πότε έχω κολπικές και πότε κοιλιακές, έλα που γίνεται. Αυτό το κενό το νιώθουμε επειδή όταν έρχεται ο πρώιμος χτύπος, μετά η καρδιά αργή να ξαναχτυπήσει για να ισοσταθμίσει τον παραπάνω παλμό που έδωσε. Κάποιες φορές, λίγο πριν με πιάσουν νιώθω αυτό το βάρος που λες στο στήθος και μετά μου έρχεται έκτακτη. Καταλαβαίνω πως νιώθεις και τον φόβο σου, κι εγώ έτσι νιώθω όπως εσύ και πιστεύω όλοι που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Η καρδιά δεν είναι απλό πράγμα, εδώ άλλοι λίγο ταχυκαρδία έχουν ή πονάνε και τους πιάνει πανικός, όχι να έχεις όλη την ώρα αυτό το βάσανο. Έχεις κάνει έλεγχο για τον θυρεοειδή σου, για αναιμία, αιματοκρίτη, κάλιο και μαγνήσιο; όλα αυτά προκαλούν αρρυθμίες. Όσο για το προσωπικό μήνυμα που μου είπες, δεν ξέρω γιατί δεν βγαίνει, μήπως πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση;