-
καλησπερα κοριτσακια μου τι κανετε?
Ειμαι σιγουρη πως ολες θα τα παμε καλα την μεγαλη εβδομαδα που διανυουμε. αντε σιγα 4 μερουλες ειναι ακομα ετσι δεν ειναι?
Πολυ ωραιες οι διατροφουλες σας Ναου κ Φλορα !! Μπραβο σας.
Αληθεια Φλορα πως το κανεις το ποριτζ στα μικροκυμματα?Πηζει?
Εγω πηρα γαλα σογιας το απλο χωρις ενισχυση γευσης με βανιλια που ειχε η σοκολατα κ κανω με αυτο την κρεμουλα μου.Κανω την συνταγη που εχει δωσει ο διαιτολογος με μισο γαλα μισο νερο κ προσθετω φρουτο κ λιγο μελι κ κανελα η ξηρους καρπους αναλογα την γευση.Ημουν πολυ δυσπιστη σχετικα με το γαλα αυτο κ νομιζα πως θα αηδιαζα αλλα τελικα καλο ειναι.Αφηστε που νομιζω οτι γλυκιζει κιολας κ δεν χρειαζεται καν το μελι. Σκετο δεν το εχω πιεει ειναι η αληθεια ..
Πινκακι μου μια χαρα θα παει το μεγαλοβδομαδαδο μην φοβασαι.Να δουμε ποσο θα μπορεσουμε να κρατηθουμε σε λογικα πλαισια Κυριακη-Δευτερα ....
Εμενα το διαιτολογιο της νηστειας περιλαμβανει λαδερα,οσπρια, ζυμαρικα με σαλτσα ντοματας με μανιταρια η θαλασσινα, καλαμαρακια /γαριδες σουπιες με ρυζι η μακαρονι η κριθαρακι, γεμιστα η ντολμαδακια , ενισχυμενα στις περισσοτερες φορες με εχτρα ψωμι ,αυτα.Κ για βραδινα η το μισο του μεσημεριανου με σαλατα με μακαρονια η ρυζι , η σαλατα με ελιες κ ψωμι/ παξιμαδι, η σουπα , η πατατοσαλατα,η χαλβα με παξιμαδι κ φρουτο , η επιλογη πρωινου ...
-
Γεια σας κορες και απο δω.... Μαυρες πεινες με την νηστεια... περιμενω και περιοδο... και οπως καταλαβαινετε πειναωωωωωωωωωωωωωωωωωω θελω την πρωτεινη μου... τι τσαγια τι καφεδες τιποτα πειναωωωω....
Τα χθεσινα
Πρωι: Βρωμοκρεμα κλασσικα με γαλα αμυγδαλου...
Ενδιαμεσα: 1 μηλο, 1/2 μπανανα
Μεσημερι: 2 φλιτζανια Κουκια και αγκιναρες αλα πολιτα και μανιταρια ψητα στο γκριλ με λιγο λαδι
Απογευμα: 2 κουτ ρασμπερι +10 αμυγδαλα+1/2 μπανανα
(πειναααααααααααααααααααα� �αα...................... , ηπια ολο το βοσπορο, σε τσαι, καφε μπας και στανιαρο)
Βραδυ: 1 φλυτζανι αγκιναροκουκια και λιγα μανιταρια που περισεψαν +2 φετες ψωμι χωριατικο
Παιδια δεν ξερω αν ειναι η νηστεια, αν ειναι η αναμονη περιοδου, παντως πειναω τρελλα, ειμαι σαν 6 μηνων εγκυος πρησμενη αυτο μπορει να ειναι και απο τα αγγιναροκουκια...
Παιδια θελω να παρω καλαμαρια ή σουπιες αλλα ειναι ακριβα και δεν βγαινω, δεν εχει και χυμα εδω... αν ειχε θα επερνα 1-2 κομματια απο το καθενα και ολα καλα... αλλα εδω εχουν μονο συσκεβασιες κιλου στο σουπερ, βρισκεις φρεσκα και μετα στο σουπερ συσκευασμενα στο κιλο και εχει 5-6 ευρω η συσκευασια, δεν βγαινει...
Οποτε αλλες εναλακτικες δοκιμαστε βρωμοσουπα .... ειναι ωραια με λαχανικακια βγαινουν τα κολοκυθακια σιγα σιγα (εμενα στον κηπακο μου εκοψα 2)
-
ναι ναου δεν λεει να θες καθε μερα ενα σωρο λεφτα για καλαμαρακια κ σουπιες απλησιαστα ειναι!!
κ εγω χτες εφαγα φασολια κ ημουν σαν εγγυος συν τον πονο στο στομαχι .....καλα κ εσενα σιγουρα απο τα κουκια ειναι, δεν εχεις ακουσει κ αυτο που λενε στις εγγυες κουκια εφαγες κφγουσκωσες ετσι χαχαχα
εναλλακτικη ωραια ειναι τα ζυμαρικα με σαλτσα με πιπεριες κ μανιταρια , οι γαριδουλες που ειχες βαλει τις προαλλες σαγανακι με νηστισιμο τυρι,κανα μπριαμακι, κανα γεμιστο ε θα βγει η βδομαδα.
Το Σαββατο το μεσημερι τι τρωμε που θα φαμε το βραδυ το κυριως φαγητο? Πωπω εκει να δεις πεινα , ποιος αντεχει μεχρι τις 1 σχεδον το βραδυ να φαει ....
-
black μου εγω μεχρι τωρα το ποριτζ το εκανα χωρις νερακι, μονο με γαλα αλλα σημερα που το δοκιμασα μισο μισο (με γαλα σογιας φυσικα) δεν ειδα διαφορα και θα το καθιερωσω...
βαζω ολα τα υλικα μαζι σε ενα μεγαλουτσικο μπολακι πρωινου (γαλα 2κσ πιτουρο βρωμης 1 κσ λιναροσπορο 2 κσ γκοτζι μπερις 2 ταμπλετες γλυκαντικο κανελα ή βανιλια ή μαστιχα αναλογα τα κεφια, σημερα εβαλα και 1 κσ τριμενο ινδοκαρυδο) και το βαζω στο μικροκυμματων για 1.5 - 2 λεπτα (1.5 για αρχη μην τυχον και φουσκωσει και τα κανει χαλια, το εχω παθει μερικες φορες) το ανοιγω ανακατευω (δεν εχει πηξει ακομα) και αφηνω κανα 10λεπτο και μετα το αναβω για αλλο ενα λεπτο. μεχρι να ξανα κρυωσει εχει συνηθως δεσει σε σφιχτη κρεμουλα. αν δεν εχει δεν εχει πηξει βαζεις μισο λεπτακι ακομα. πιστευω και με τις νυφαδες θα γινεται δεν εχω δοκιμασει ακομα γιατι εχω αποθεμα απο πιτουρο... ειναι πολυ πιο ευκολο απ το να λερωνεις κατσαρολακι και να καθεσαι να ανακατευεις μην κολησει...
nowwhat κι εσυ περιοδευον κοπελια; αχ τι παθαμε , δεν μας εφτανε η νηστεια και το πριξιμο απ τα ασπρια εχουμε κι αυτον τον βραχνα... μου εδωσες ιδεα να σωσω την χορτοσουπα που εκανα σημερα (εκανα κι ενα καζανι για να εχω τρομαρα μου) και μου θυμισε την διαιτα της λαχανοσουπας... θα ριξω μεσα βρωμη κι ελπιζω να σωσω λιγο την κατασταση γιατι εχει ολοκληρο μπαξε μεσα κριμα να παει χαμενη... εγω νηστευω κι απο λαδι και νεροβραστα ολα δεν παλευονατι... αλλα ενιωθα ασχημα που δεν καταφερα να νηστεψω ολο το 50ημερο κι ειπα μ αυτον τον τροπο να ελαφρυνω την συνειδηση μου...
-
Καλησπέρα κοριτσάκια!
Λογικό λόγω νηστείας να πεινάμε περισσότερο αφού δεν παίρνουμε αρκετή πρωτεϊνη..
Εμένα το διαιτολογιο μου έχει φακες, θαλασσινά, μακαρόνια με σαλτσα, φασολακια, σπανακορυζο και πατατοσαλατα για μεσημεριανο. Για βράδυ ή το μισό από το μεσημέρι ή χορτόσουπα ή σαλάτα με 2 κ.σ οσπρια (π.χ μαυρομάτικα φασόλια) ή σαλάτα με 1 κονσέρβα λαχανικά.
Όσο για το νηστίσιμο τυρί+κασέρι μου είπε όσο μπορώ να το αποφεύγω γιατί έχει πολλές θερμίδες καθώς για να πήξει βάζουν αλεύρι κάτι τέτοιο
-
@Φλωρακι και γω στην αρχη με σκετο γαλα το εκανα αλλα μετα το αλλαξα σε 3/4 γαλα, 1/4 νερο και αν βαλω μπανανα που πειζει τοτε μισο νερο, μισο γαλα.... Επισης παιδια η τρελλη δοκιμασα και το εξης .... και βγηκε γενικα καλο... ηθελα μια μερα να κανω κατι σαν ψευτομουσακα εγω επειδη ειμαι μονη μου το κανω σε μπολακι που κανουμε σουφλε κανω 2 τετοια και ειναι οκ... ψητη μελιτζανα, ψητο κολοκυθι κιμαδακι κρεμμυδακι ντοματουλα κτλ και αντι για μπεσαμελ βρωμοκρεμα εβαλα πιο πολυ βρωμη τωρα δεν θυμαμαι ακριβως αναλογια αλλα νομιζω γυρω στις 4 κουταλιες βρωμη 1 φλιτζανι γαλα... εριξα και τυρι απο πανω κι ελεισε και εγινε οκ... τελειο δεν το λες αλλα ηταν ευχαριστο!!!!
@Μπλακ λεφτα δεν υπαρχουν δεν βλεπουμε λεφτα χαχαχαχα οποτε αντε κανα οσπριο και γαριδες μυδια, αυτα τα βρισκω στο σουπερ σε σχετικα καλη τιμη γιατι εχει αναμεικτα στο μισο κιλο οποτε οκ...
@ Πινκακι ναι το φυτικο τυρι απομιμηση πειζει με αμυλο... δοκιμασε ομως τοφου ειναι τυρι φυτικο και αυτο και ειναι γενικα ελαφρυ ... ειναι λιγο τσιμπημενο σε τιμη
Αντε υπομονη κοριτσια υπομονη... και μολις ξενιστεψουμε θα φαμε οση κοτα δεν φαγαμε αυτες τις μερες....χαχαχαχααχ
-
Α και φλωρακι εσυ που νηστευεις και το λαδι δοκιμασε το εξης εμενα που δεν μ αρεσει το ταχινι και αυτο μ αρεσει... 1 κ.γ ταχινι λεμονι και μουσταρδα, αλατι οτι μυρωδικο θελεις... Τα χτυπας καλα να γινουν ενα και τα ριχνεις στην σαλατα.... περνει μια γευση γενικα που δεν θυμιζει τοσο ταχινι... το δοκιμασα και με μπαλσαμικο ξιδι +λιγο μελι και αυτο οκ ηταν...
-
αν βγει πηχτο αραινεις με λιγο νερακι (σορρυ ξεχασα να το γραψω)
-
nowwhat το ταχινι εμενα μ αρεσει και θα δοκιμαστει το ντρεσιν σιγουρα ! ευχαριστω, δεν το ειχα σκεφτει...
οσο για τον μουσακα εγω κανω μπεσαμελ με γαλα ελαφρυ και λιγο κορνφλαουρ μοσχοκαρυδο (το Α και το Ω) και για να μειωσω το κορνφλαουρ βαζω κι ενα αυγο... μισο λιτρο γαλα με μια γεματη κσ κορν φλαουρ και 1 αυγουλακι βγαινει τζαμι! ενταξει εχει λιγο αμυλο αλλα απο λιπαρα ελαφρυτατο!!!
-
Νταξει βρε κοριτσια θα σας το πω εγω που ψαχνω για καθε τι που κανω συνταγη λαιτ... Ε δε πειραζει φατε τον κανονικα οπως πρεπει τον μουσακα(το πολύ πολύ να ψήσω τα λαχανικά γιατί μου πέφτουν βαριά τα τηγανητά) και το παστιτσιο οποιαδήποτε παραλλαγή είναι ιεροσυλία :P . Σάμπως πόσο συχνά φτιάχνουμε;;
Όσο για το πρωινό εγώ το αντικατέστησα με βρωμομπισκοτάκια.
Τώρα που αρχισα τη δουλειά αυτές τις μερες όλο σαν να τσιμπολογάω μου φαίνεται. Σημερα εφαγα εξτρα 2 κρικους από το πρόγραμμα. Βέβαια περπατάω ενα 4ωρο τουλάχιστον αλλά και πάλι
-
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΕΣ!!!
η εβδομαδα κυλαει απιστευτα βατα, ουτε πεινα ουτε υπερφαγια και ειμαι ενθουσιασμενη! γνωριζω πολυ καλα οτι αυτο οφειλεται στις 3αδες και ειμαι ευγνομων... ενα ψιλοπριξιμο απο τα πολλα ζαρζαβατικα και την περιοδο το εχω αλλα το αγνοω με μεγαλη επιτυχια...
τα χθεσινα μου
11:00
ποριτζ με μισο γαλα σογιας μισο νερο 2κσ πιτ βρωμης 1κσ λιναροσπορο και 2κσ γκοτζι μπερις
14:30
3 κουπες σουπα λαχανικων αλαδωτη
1φετα ζωης ολικης
3 πλοκαμια χταποδι βραστο
18:00
1 μηλο και 1 αχλαδι
ποριτζ απο γαλα σογιας σε μικροτερη ποσοτητα απο το πρωινο
21:30
3 κουπες χορτοσουπα (επειδη ηταν τελικα μπλιαχ προσθεσα και βρωμη κι εγινε πολυυυυ καλυτερη)
1 πλοκαμι χταποδι βραστο που ειχε μεινει και 4 ελιες γεμιστες
οι ποσοτητες ειναι γενικα ψιλοτσιμπημενες για να μην εχω το αγχος αν θα με χορτασουν αλαδωτα αλλα μεχρι στιγμης παει μια χαρα!
-
Καλησπερα στις κορες... και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!
Γενικα μια πεινα την εχω διαρκως.... δεν ξερω αν ειναι που ειμαι αδιαθετη, δεν ξερω αν ειναι η ιδεα μου παντως οκ... δεν ξεφευγω πολυ .... τα χθεσινα
Πρωι: 2 παξιμαδακια με ταχινοκακαο και 1/2 μπανανα +1/2 μηλο
Ενδιαμεσα: 1 παξιμαδακι κρινινο+ 1κγ ταχινοκακαο+1/2 μηλο
Μεσημερι: 2 φλ σπανακορυζο +1 ντοματα
Ενδιαμεσα: 1/2 μπανανα+1/2 μηλο+3 φραουλες
Βραδυ: Το ιδιο με το ενδιαμεσο ενυσχημενο με ακομα 2 κ γκοτζι, 1 κουταλακι ταχινοκακαο 1 πτιμπερ σπασμενο
Γενικα εχω τσακισει το ταχινοκακαο... χαχαχαχα... θελω εντωνα γλυκο λογο ορμονικων οποτε το ταχινοκακαο ειναι οτι πρεπει... Φιλια κοριτσαρες... Ελλη μας λειπεις...
-
Είμαι πολύ στεναχωρημένη αυτή τη στιγμή. Έχω αποσυντονιστεί πολύ με το θέμα δουλειάς. Σήμερα ειδικά τρώω όλη μέρα και έχω πάει μόνο μια φορά γυμναστήριο. Έχω φάει πάρα πολύ και αισθάνομαι άσχημα ψυχολογικά. Νιώθω ότι δε χορταίνω με τίποτα. :'(
Ιδού τα αίσχη
9:00
2 μπισκότα βρώμης
1 ποτήρι χυμό (2 πορτοκάλια)
12:00
1 χούφτα κοκτέηλ ενέργειας (έχει μέσα διάφορα σταφίδες, κρανμπερυ, γκοτζυμπερυ, ηλιοσπορο, καρύδιά, άσπρα αμύγδαλα)
15:00
το ίδιο
16:45
1 wish bar σύκο
17:30
250 γρ σπανακόρυζο χωρίς λάδι
1 κριθαρένιο παξιμάδι
1 κομ. τυρί φυτικό
+6 πατάτες φούρνου
21:30
5-6 γαρίδες με κόκκινη σάλτσα
1/2 κριθαρένιο παξιμάδι
1 πιατο μαρούλι με 1 κ.σ λάδι
+1 κρίκο με ρίγανη
+ 4 πατάτες τηγανητές μικρές
+1 δαγκωνιά πίτα
Γενικά έχω ξεφύγει πολύ.. Πρώτη φορά νιώθω τέτοια αδυναμία να αντισταθώ.. Και έρχεται και η Ανάσταση.. Αν κ τείνω να πιστεύω ότι ίσως τοτε ξεφύγω λιγότερο αφού θα μπορώ να κάνω τριάδες
-
Πινκακι μου θα σου μιλησω οπως μιλαω στον εαυτο μου (εγω σπανια με ακουω ομως, στις συμβουλες ειμαστε καλοι... ) η σαν αδελφη μου... ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΕΤΣΙ... Σε νιωθω οσο μπορει να σε νιωσει ενας ανθρωπος που εχει κανει πολλες προσπαθειες απωλειας βαρους ... Μην νιωθεις τυψεις και ενοχες με το φαγητο... με το γυμναστηριο... με με... και γω νιωθω και γω τρωγομαι... το γεγονος οτι ακολουθουμε η ακολουθησαμε αυστηρη διατροφη μας κανει μετα καθε που ξεφευγουμε να νιωθουμε ασχημα ... ΔΕΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ... στο λεω εκ πειρας ενα βημα πιο κοντα θα σε φερει στο να σε κανει να νιωσεις χειροτερα... Σκεψου λιγο αναποδα αν δεν εκανες διατροφη θα σε πειραζε που εφαγες μια δαγκωνια πιτα? οχι...
Οι τυψεις και οι εννοχες πινκακι σε φερνουν πιο κοντα στις διατροφικες διαταραχες οποιου ειδους και να ναι... ΔΕΝ ΕΦΑΓΕΣ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΞΕΦΥΓΕΣ ΠΟΛΥ... και μενα η δουλεια με αποσυντονισε ... αντι να χασω πηρα ειμαι 63 πλεον... Καταλαβαινω οσο κανεις αλλος... και ολες εδω τι σημαινει να νιωθεις τυψεις που εφαγες 4 τηγανιτες πατατες... ενας νορμαλ στα κιλα του ανθρωπος δεν θα τις ενιωθε... Μην εισαι τοσο αυστηρη και αδικη με τον εαυτο σου... εχεις κανει τοσοοοοο καιρο αψογη διατροφη στην μια πατατα κ την μια μπαρα θα κολλησουμε? Θα μου πεις παρηγορια .... ΟΧΙ ... ΟΧΙ... ΟΧΙ... Αυτο που γραφω σε σενα τα λεω και σε μενα... τα ιδια θα σου πει και Φλωρα που εχασε 2-3 φορες απο 30 κιλα... τα ιδια θα σου πω και γω που εχασα 3 φορες απο 25 και τωρα μια και καλη 42... Αν νιωθεις πως κουραστηκες λιγο ριξτο μια βδομαδα εξω κι ας παρεις ενα κιλο... θα χαθει... μην σκεφτεσαι αυτη τη βδομαδα διατροφη... ξερω ειναι δυσκολο... αλλα πες Πασχα ειναι δικαιουμε ενα διαλλειμα κι ας παρω και ενα κιλο ... φαε οτι σου ελλειψε σε λογικες ποσοτητες ... παρε δυναμη και συνεχισε...
Στα λεω μεσα απο την καρδια μου... σαν να μιλαω σε μενα... δεν ξερεις ποσο σε νιωθω... εχωντας περασει απο πολλες φασεις... ξερω τι σημαινει τυψεις στο φαγητο μας... Εγω ετρωγα 1/2 φετα κεικ και ενιωθα πως παει τα χαλασα ολα... ΟΧΙ ΜΙΚΡΗ... ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ... Ειναι τροπος ζωης δεν ειναι μια μερα... χτες πηγε λιγο διαφορετικα αυριο θα παει καλυτερα... Στα τονιζω για ενα και μονο λογο βλεπω τελευταια να νιωθεις τυψεις για το λιγο που ξεφευγεις αυτο ειναι που ολες εδω... και γω και η Ελη και η Φλωρα προσπαθουμε να παλεψουμε την διατροφικη διαταραχη και τις τυψεις του φαγητου... μην μπεις και συ σε αυτη τη διαδικασια... Εφαγες μια μερα παραπανω δεν εγινε κατι (δεν εφαγες βασικα ... αν δεις καλα τι εφαγες , θα δεις πως ειναι στο μυαλο σου και στο γεγονος οτι τελευταια εχει περιοριστει πολυ ο υδατανθρακας και οι τροφες ...) αυτο σε κανει αν θας λιγο παραπανω υδατανθρακα να λες εφαγα πολυ... 6 κομματια πατατα ειναι 1.5 πατατα... σιγα το πολυ.... μια χαρα το προγραμμα σου ειναι ...
Φιλια και μην σκεφτεσαι τι εφαγες και τι οχι... μην μπεις στην ψυχαναγκαστικη αυτη κατασταση που μια μπουκια και μια χουφτα ξηροκαρπια νιωθουμε λες και φαγαμε ενα αρνι... Στα λεω ισως για να τα ακουω και γω... οχι ισως ... μαλλον σιγουρα για να τα ακουω και γω... Φιλιαααααααααααα Κανε ενα διαλλειμα συτη τη βδομαδα στο ειπα και την αλλη φορα κανε διαλλειμα να παρεις δυναμεις και να συνεχισεις εισαι πολυ κοντα στο στοχο ... και ολα θα γινουν...
-
Τα χθεσινα τωρα, να δεις πινακι μου πως ειναι ο αναδρομος ερμης και ξεφυγαμε τα καρκινακια...
Πρωι φρουτοσαλατα (1/2 μπανανα, 1/2 μηλο, 5 φραουλες, 2 κσ γκοτζι)
Ενδιαμεσα 1/2 αγγουρι+3 δαμασκηνα ξερα+4 πτι μπερ
Μεαημερι: Πατατες φουρνου (2 πατατες) και μιση κουπα σπανακορυζο απο χτες
Ενδιαμεσα ΜΙΣΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΤΙΜΠΕΡ ναι ναι... δεν ειχα φρουτο μαζι... πειναγα... τα πτιμπερ εφεραν και αλλη πεινα και παει λεγωντας ... (ΠΕΙΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.... ΝΕΥΡΑ .... ΤΥΨΕΙΣ...)
Βραδυ: Μπανανα 6 φραουλες 2 κουταλιες αμυγδαλα
Πιο αργα μηλο +κανελα
Ενα θα πω η νηστεια χωρις την πρωτεινη θα με καταστρεψει η ζυγαρια δειχνει 63, 4 τα 400 λεω πως ειναι απο την περιοδο για να παρηγοριεμαι.... Αντε παιδια να ρθει το σαββατο να πιω γαλα... να γκοσω να μην πειναωωωωωωω