Που τα εβαλα μαζι σου ρε Χαρλευ? Και που σε κορόιδεψα? Αμα ξερεις οσα ξερουν ολα τα ατομα εδω μαζι εδω μεσα τοτε σωθηκα..
Printable View
Ενταξει παιδια κερδισατε, ενα προβλημα λιγότερο για το φορουμ. Τελος τα δηθεν αστεια, τελος τα μακροσκελη κειμενα η τα κειμενα γενικοτερα,τελος οι προτασεις για βολτα και οποιεσδηποτε τυχον εισερχομενες προτασεις δεν προκειται να γινουν αποδεκτές, το λεω προκαταβολικα προς πασα κατευθυνση ωστε να το ξερετε. Παω να παρω τα κυαλια μου και να βγω εκει εξω να βρω αλλου ανυποψιαστα θυματα, εδω προδωθηκα, ξεσκεπαστηκα. Να ειστε καλα ολοι και ολες ευχομαι απο καρδιας και ας μην το πιστευει κανενας αυτο, δεν πειραζει. Τα λεμε.. Να προσεχετε.
Στον μεταμοντέρνο κόσμο που ζούμε,έχουν καταρεύσει τα μεγάλα αφηγήματα και ένα από αυτά είναι ο έρωτας.
Γνωρίζει η άλλη κάποιον και νομίζει ότι βρήκε το έτερον ήμισυ,την αδελφη ψυχή της και μετά γνωρίζει άλλους 10
που και εξυπνότεροι είναι και ομορφότεροι είναι και πιο πολλά κοινά έχουν, και χωρίζουν.
Ο ατομισμός ολοένα και ενισχύεται...Βλέπεις παντού εργένισες και εργένηδες 40-50 ετών με σκυλιά και γατιά.
Προς τα εκεί πάει η δουλειά, δυστυχώς.
Καταρχάς, το γατιά και το σκυλιά ας μην το λέμε έτσι υποτιμητικά. Το να είναι κανείς φιλόζωος δείχνει κάποιο επίπεδο και υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη. Οι οικογένειες δηλαδή αποκλείεται να έχουν ένα σκυλάκι ή γατάκι;
Ο κόσμος πλέον δε θέλει να κάνει σχέσεις. Προτιμά τη μοναξιά και τα δικά του προβλήματα. Ούτε να τα μοιραστεί, ούτε να φορτωθεί ξένα προβλήματα. Οικογένεια πλέον κάνουμε στη δεκαετία 30-40 όσοι κάνουμε και ο καθένας έχει ένα παρελθόν πίσω του που ο άλλος μπορεί να μην το δέχεται. Παλιά οι άνθρωποι αρραβωνιάζονταν στο λύκειο και τα προβλήματα του ζευγαριού άρχιζαν ως κοινά, όχι δικά του και δικά της.
Επίσης, ο κόσμος δε θέλει να δουλέψει, ιδίως στις βαριές δουλειές. Προτιμά να την κουτσοβγάζει με επιδόματα και μαύρα και ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.
Έρωτας δεν ήταν ούτε αυτό που βίωναν οι γιαγιάδες μας, που τις χωρισμένες τις στιγμάτιζαν ως "ζωντοχήρες", που έπρεπε στα 20 να έχουν 2 παιδιά, που αν δε γεννούσαν ή γεννούσαν μόνο κόρες τις έλεγαν στέρφες και άχρηστες, που έπρεπε να γεννάνε σαν κουνέλες μέχρι να μην μπορούν και να πάνε και στο χωράφι να σκάβουν με την κοιλιά στο στόμα. Που τις έδερναν και το θεωρούσαν φυσιολογικό.
Πολυ πονο ρε Ιωαννα λολ
https://www.youtube.com/watch?v=S7You4hkka0
Τα ίδια λέμε Τζοάννα...Στο μόνο που δεν συμφωνώ είναι ότι αυτοί που έχουν σκυλιά και γατιά έχουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη.
Οι περισσότεροι που εχω γνωρίσει έχουν συναισθηματικά κενά από τις ανθρώπινες σχέσεις τα οποία προσπαθούν να τα γεμίσουν με την γάτα και το σκυλί.
Φυσικά ''προβάλλουν'' αυτο που ίδιοι αισθάνονται στα ζώα και νομίζουν ότι αισθάνονται και αυτά το ίδιο.
Τα ζώα χέστηκαν για τους ιδιοκτήτες του...Ο μόνος λόγος που είναι μαζί τους είναι γιατί τα απήγαγαν και τα ταίζουν.
Αν βρούν αλλού καλύτερο φαγητό τον ξεχνάνε άμεσα τον ''ιδιοκτήτη'' τους.
Και εγώ βάζω νερό και φαγητό στις αδέσποτες γάτες αλλά μέχρι εκεί,δεν τις παίρνω και στο κρεββάτι.
Δεν συμφωνώ σε αυτό το στερεότυπο που λες για τους φιλόζωους. Είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν στον εθελοντισμό. Αντίθετα, αυτοί που είναι έτοιμοι να κάνουν κακό στα ζώα για να ικανοποιήσουν τον σαδισμό τους, σίγουρα ή θα κάνουν ή έχουν κάνει κακό και σε ανθρώπους. Και δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν όλοι οι κατά συρροή δολοφόνοι άρχισαν να εκδηλώνουν τον σαδισμό τους σε ζώα. Και φυσικά μπράβο στον άνθρωπο που θα πάρει μια αδέσποτη γάτα ή έναν σκύλο σπίτι του. Την καλοσύνη και την ενσυναίσθηση μην τη στιγματίζουμε και μην της δίνουμε άλλο νόημα.
Και όχι, τα ζώα δε χέστηκαν για τους ιδιοκτήτες/φροντιστές τους, φυσικά και "καταλαβαίνουν" με τον τρόπο τους τον φροντιστή τους και αυτό έχει αποδειχτεί πολλές φορές.
Έχω και γονείς-αδέρφια και σύντροφο και φίλους και γάτες (αυτές με βρήκαν) και σκύλο (εγώ τον βρήκα αδέσποτο). Ελπίζω να είμαι πλήρης στα συναισθηματικά μου κενά από ανθρώπινες σχέσεις, τα οποία προσπαθώ να γεμίσω με ζώα.
''Αγαπάμε το γεγονός ότι νοιώθουμε αγάπη και όχι αυτον που αγαπάμε''
Βρε Τζοάννα,αμα τα αφήσεις ελεύθερα τα σκυλιά και τα γατιά θα φυγουνε,και αμα βρουν καλύτερο φαγητό αλλού,ούτε που θα ξαναγυρίσουν.
Ακου σε ''βρήκανε''...Μην τρέφεσαι με αυταπάτες.
Συμφωνώ ότι αυτος που θα κάνει κακό σε ζώα, θα κάνει με την ίδια ευκολία κακό και στους ανθρώπους,και το αντίστροφο.
Εμ, τι να κάνουμε. Εγώ τρέφομαι με αυταπάτες και είμαι μια που προσπαθεί να καλύψει τα συναισθηματικά κενά της στα ζώα. Γιατί το σκυλάκι που παράτησε ο σωστός, καλός οικογενειάρχης που το πήρε για να μη χαλάσει χατίρι στα παιδάκια που ζητούσαν σκυλάκι, τριγύριζε κουτσό έξω από το σπίτι του κι έκλαιγε και μου έλεγε αν θες πάρ' το μόνο μακριά από το σπίτι του μην χαλάει τον κήπο του. Και το πήρα εγώ γιατί έχω και τα συναισθηματικά κενά που λες και θέλησα να καλύψω με το σκυλί που παράτησαν οι γείτονες στον δρόμο. Αλλά ναι, εσύ ξέρεις καλύτερα να κατακρίνεις τους ανθρώπους που έχουν γάτες και σκύλους, ok πάω πάσο λοιπόν.
Λοιπον. Καλημερα σε ολους και καλη Κυριακη. Εγω σαν ανθρωπος οταν κατι μου συμβαινει προσπαθω να δινω λιγο χρονο και να παιρνω καποια αποσταση απο την ταραχη μου και τα θυμωμενα αντανακλαστικα μου και να περιμενω μεχρι να ηρεμησω λιγο ωστε να μπορω να σκεφτω καλυτερα, πιο καθαρα και με ψυχραιμια. Δεν θελω να δινω στο θυμο μου το δικαιωμα να κρατάει το τιμονι. Θελω να προσπαθω να οδηγαω μονο οταν ειμαι επαρκως ηρεμος.
Καλημερα και σε σενα Μαρακι αν και λιγο θυμωμενη (η καλημερα..) γιατι η αληθεια ειναι οτι σε εχω λιγα νευρα που τα εκανες ολα «μούτι», για να θυμηθω και την αρβανιτικη καταγωγη λογω μανας, και τωρα πρεπει εγω να καθομαι να μαζευω τα σπασμενα τα δικα σου ενω εσυ το ξεκινησες ολο αυτο. Ειπες οτι περιμενεις να δωσω εξηγησεις κλπ, βασικα ειπες πολλα και εντελως αδικα και αστηριχτα, και βαρια, πολυ βαρια πραγματα Μαρια. Και πραγματα που δε σου δωσαμε ουτε την παραμικρη αιτια, ουτε καν αφορμη ωστε να τα πεις. Πραγματα εντελως αστηριχτα, που απλα τα σκεφτηκες εσυ με το μυαλο σου και εχεις καθε δικαιωμα βεβαια σε αυτο, αλλα που οταν λες τοσο σοβαρα, σοβαροτατα πραγματα θα πρεπει να τα στηριζεις καπου, να τα αιτιολογεις. Εγω αυτο ολο θα το συμμαζεψω, θα διορθωθει, δε θα μεινει ετσι, θεωρω δικαιο να εισαι κι εσυ εδω στο συμμαζεμα. Αφου ηθελες να γινει δημοσιως και πλεον θελω κι εγω , γιατι καθαρος ουρανος αστραπες δε φοβαται Μαρια, ας δωσει ο καθενας τις εξηγησεις του. Πες μου συγκεκριμενα, πανω σε τι θες να δωσω εξηγηση και θα το κανω, εδω κιολας, ενωπιων ολων. Κι εγω σε καλω να μου εξηγησεις γιατι αυτη η τοσο uncalled for εμπαθης απροκαλυπτη επιθεση, τι σου εκανα. Ειναι πραγματικη η απορια μου πανω σε αυτο, δε σου λεω απλα «εξηγησου», θελω να μου πεις ποιος ειναι ο λογος η οι λογοι που σε εκαναν να το κανεις ολο αυτο, πραγματικη απορια το εχω και περιμενω να μου τη λυσεις. Περιμενω συγκεκριμενη απαντηση σε αυτο του τυπου «το εκανα γι αυτο και για αυτο το σκοπο».
Λοιπον, αγαπητο φορουμ, προκαταβολικα συγγνωμη για τα μεγαλα και ισως «βαρετα» ποστ που θα ακολουθησουν, αλλα και το γενικοτερο spam που προκειται να γινει απο μεριας μου εδω, αλλα αυτο εδω πρεπει να λυθει και θα λυθει. Υπόσχομαι οτι μετα απο αυτο θα κατεβασω και μια ταχυτητα και δυο και τρεις και στα δηθεν αστειακια, και στα μακροσκελη κειμενα αλλα και στη γενικοτερη ας το πουμε ετσι «εμφατικα ενεργο συμμετοχη μου» στα του φορουμ και σε οσα διαδραματιζονται σε αυτο που κοντευουν να καταντησουν πιο γραφικα και προβλεψιμα και απο λατερνα. Φορουμ, εχω παραπονακι. Μπορει να μη με ξερεις απο προχτες, αλλα δε με γνωρισες ουτε σημερα. Καλη η κακη εχουμε μια διαδρομη πισω μας και μαλιστα ειναι διαφορετικο το να εχει καποιος συστηθει με το ονομα του, το επιθετο του και να εχει δειξει και τη φατσα του. Το παραπονακι προς το φορουμ ειναι οτι ενω τα παρασκηνιακα πηγαδακια αποδειχτηκε οτι εχουν παρει φωτια, δεν ηρθε εστω ενα εδω να πει, να ρωτησει, ρε μλκ, λενε ολα αυτα για σενα, τι ισχυει, τι συμβαινει? Τι μου απαντας εσυ πανω σε αυτο? Ουτε ενα πηγαδακι δεν ηρθε να ρωτησει τον μπουφο του φορουμ, ολοι βιαστηκατε να τον κουτσομπολεψετε στο παρασκηνιο με ΑΠΟΛΥΤΗ κιολας βεβαιοτητα και να τον βαφτισετε γυπα. Εγω λοιπον το μπουφο με τα μεγαλα «χοντρα ματια» θα τον υπερασπιστω, αλλα το παραπονο μου σας το λεω δημοσιως και προς ολους σας, εχω παραπονο που κανεις δε σκεφτηκε να ερθει να ρωτησει , να θελησει να ακουσει και τη δικη μου εκδοχη. Επειδη ταυτοχρονα τρεχουν και κατι δουλειες εδω μην περιμενετε οτι θα απανταω με αντανακλαστικα πενταλεπτου, αλλα θα ερχομαι εδω και θα απαντησω σε ολους σας. Σκεφτομαι μηπως δεν ειναι σωστο να καταχραστουμε το μη σκεφτεστε και μηπως θα ηταν καλυτερα να το κανουμε σε αλλο θρεντ, δεν ξερω καντε οτι θελετε, πατε στο δικο μου αν θελετε η ανοιξτε και αλλο, δεν εχω προβλημα, αλλα απο την αλλη μιας και η Μαρια εγραψε εδω ισως ειναι θεμιτο να συνεχιστει εδω και το υπολοιπο. Και παλι προκαταβολικα συγγνωμη που θα καταχραστω το χωρο, το χρονο σας ομως εσεις τον διαχειριζεστε, οσοι βαριουνται ας κανουν απλα skip.
Τζοαννα καλημερα. Αν υποθεσουμε οτι ειμαι κι εγω ενας κοκκος αμμου σε αυτο το φορουμ ας σου ζητησω λοιπον μια συγγνωμη που σου χρωσταω. Συγγνωμη λοιπον που σε θεωρησαμε, η μπηκαμε εστω για μια στιγμη στη διαδικασια να σκεφτουμε οτι ησουν καποιος αλλος, καποιος συγκεκριμενος αλλος που καποιοι απο εδω με εμφατικο τροπο προσπαθουν να διαδωσουν, για λογους που μονο αυτοι το ξερουν. Ο μπουφος του φορουμ ειναι σε θεση πλεον να γνωριζει με ΑΠΟΛΥΤΗ βεβαιοτητα οτι η Τζοαννα ειναι η Τζοαννα, αντε το πολυ πολυ να ειναι ο Ιβαν, το τεμέτερ, ο Παοκτζης. Ο φούφουτος παντως δεν ειναι και σας το υπογραφω σε ολους σας αυτο. Μπουφος. Υπογραφη. Σφραγιδα. Να σημειωθει στα πρακτικα της δικης. Συνεχιζουμε. Συγγνωμη λοιπον που ετσι ισως για μια στιγμη να σκεφτηκα κι εγω μηπως τυχον εχουν καποια βαση ολα αυτα που σε κατηγορουσαν. Εκανα λαθος Ιβαν..
Γιωργο παραπονακι, για να μην πω κιολας παραποναρα..