-
Σίγουρα γνωρίζω πως η διατροφή δ ειναι δίαιτα.. Έχω κάνει κ τα δυο κ μετά από διατροφή ξεκίνησα ν έχω βουλιμικα επεισόδια.. Εφταιξε πιστεύω πολυ κ ο χωρισμός μ κ ξαφνική αύξηση του βάρους μ.. Ηταν δύσκολο να συναντώ ανθρώπους που με γνωρίζουν κ ν μου λένε συνέχεια κ όλοι πως παχυνα πολυ!!! Κλείστηκα στο Σπιτι κ του έδωσα κ κατάλαβε!!!... Τώρα έχασα 12 κιλα όμως δ μπορω ν σταματήσω ακομα..
Melipa καλώς ήρθες κ εσυ :) κ εγω ειμαι καινουρια στην συζήτηση κ ελπίζω ν με βοηθήσει η ανταλλαγή απόψεων με άτομα που γνωρίζουν από τ θέμα κ το έχουν ζήσει οι ίδιοι!!! Ειναι αλλιώς
-
Γειά σας κορίτσια! Μπήκα μετά από καιρό και με λύπη διαπίστωσα πως το τοπικ ψυχορραγεί.. Πραγματικά είναι κρίμα.. Εγώ τουλάχιστον δηλώνω παρόν! Από αύριο θα γράφω συστηματικά. Όποια άλλη θέλει ας βοηθήσει να ξαναδώσουμε ζωή στο υπέροχο και τόσο βοηθητικό αυτό τοπικ!
-
Kαλημέρα
Πόσο δίκιο έχεις Eve, συμφωνώ απολυτα μαζί σου χάρη σε αυτό το topic, νομίζω ότι βρήκα τη σωτηρία μου, και ευχαριστώ τα κορίτσια που κάνανε την αρχή , μου μάθανε τον κ.Ζ και κατ΄επέκταση την κα.Σ., έμαθα τόσα πράγματα σχετικά με τη διατροφή και πως αυτή με οδηγεί σε λάθος μονοπάτια τόσο καιρό...τώρα νιώθω ότι γιατρεύω ψυχή και σώμα!
παραθέτω τι εφαγα εχθές...
08.00 ½ καφέ , γάλα με 4 κουταλιές σούπας δημητριακα καλαμποκιού χωρίς ζάχαρη, 1 κ.σούπας κράνμπερις+2 βερυκοκα
09.30 Πεινάω , τα δημητριακά δεν με πιάνουν καθόλου με βαθμό 4 με 5, πινω νερό και φραπέ
11.00 2 κριτσίνια ολικής άλεσης+ κεράσια ( και εξακολουθώ και πεινάω, δεν ξέρω τι με έπιασε
μετά απο τηλεφωνο στη διαιτόλογο, μου πρότεινε τα παρακάτω, κάτι ίσως με αφυδάτωση, ίσως με το ζάχαρο)
13.00 1 χουφτίτσα ξηρους καρπούς +1 κούπα τσαγιού πράσινο με μέλι και κανέλλα
14.30 1 κουπα ντοματορυζο, + τυρι+ 1 παξιμαδάκι μικρό+1 αγγουράκι
18.00 2-3 παξιμαδάκια Λήμνου κριθαρένια + 2 δάκτυλα κασέρι
20.30 5-6 κουταλιές παγωτό βανίλια ίσως μια μπάλα μικρή
10.30 Ντοματοσαλάτα+παξιμαδάκια + τυρί+25 γρ.κουβερτούρα
Καλή συνέχεια!!!
-
α σας μπερδεψα...συγνωμη για την χαζη απαντηση στο προσωπικο μηνυμα eve30++ είσαι χορτοφάγος?
-
Καλημέρα σε όλους!!! :) νομίζω πως τα πηγαίνω αρκετά καλά!! Ξεκίνησα γυμναστήριο κ διατροφή με περιορισμένες θερμίδες!! :) η ζυγαριά συνεχίζει να πέφτει κ νιώθω πολύ καλύτερα!! Σήμερα δ έφαγα ακόμα κ χθες δ πρόλαβα όλη μέρα βασικά γι'αυτο θα σας γράψω αύριο τα γεύματά μου!!
-
sweetΟctober
οχι, δεν ειμαι χορτοφάγος αλλά έχω μια τάση να αποφεύγω διάφορα κρέατα λίγο πιο ιδιαίτερα
πχ. πάπια, ορτύκια, κουνελάκια,προβατάκια, κατσικάκια, ζηγούρια και άλλα περίεργα...,
να φανταστείς το Πάσχα που όλοι συνήθως παίρνουν κανένα κιλάκι εγώ έχασα...
απο την άλλη μεριά έχω τρέλα με τα θαλασσινα όπου τρώω τα πάντα απο αθερίνα μέχρι φούσκες και πίνες..αλλά και που να τα βρεις αυτά τώρα πια;
γενικώς απολαμβάνω τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι το καλύτερο μου! στριφογυρίζει στο μυαλο μου η ιδέα να σταματήσω το κόκκινο κρέας αλλά το ψάρι αποκλείεται...ειμαι ψαρού τελικά!!!
-
Σαν να ξαναπήρε ζωή το τόπικ και πολύ χαίρομαι!!!
Ας γράψω κι εγώ τα σημερινά μου!
πρωινό
1 κούπα γάλα
5 κ.σ. μίγμα κουάκερ (δικής μου παρασκευής με: κουάκερ,all bran sticks, καρύδια, σταφίδες)
φρουτοσαλάτα (1/2 μπανάνα+ 6 κεράσια)
μεσημεριανό
1/2 κοκκινόψαρο ψητό
σαλάτα με ανάμικτα φρέσκα λαχανικά, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ξίδι
1 παλάμη σπιτικό ψωμί ζυμωτό
απογευματινό
1/2 μπωλάκι φρουτοσαλάτα (ροδάκινο, νεκταρίνι, βερύκοκο, κεράσια)
2 κ.σ. καρύδια και σταφίδες
βραδυνό
??????
Επίσης έχω και μια ερώτηση: Τί κάνουμε όταν ενώ έχουμε φάει κανονικά τη μερίδα μας συνεχίζουμε να πεινάμε; Προσοχή: Δεν αναφέρομαι σε λιγούρα του τύπου θέλω να φάω κάτι γλυκό ΤΩΡΑ, αλλά στην περίπτωση να συνεχίζω να πεινάω και να θέλω κάτι, οτιδήποτε για να χορτάσω.. Παλιότερα έτρωγα μόλις δύο γεύματα την ημέρα (πρωινό και μεσημεριανό) αλλά σε μεγάλες ποσότητες και τώρα δυσκολεύομαι απίστευτα να τις μειώσω. Δηλαδή οκ τρώω αυτά που είδατε, αλλά δε Any tips?
-
eve εγώ αυτό που κάνω είναι ή να βάλω λίγο παραπάνω φαγητό ή σαλάτα ή να φάω κανα αμυγδαλάκι. Ας πούμε σήμερα λογικό να πεινάς αφού έφαγες μόλις μισό ψάρι είναι που είναι ελαφρύ από μόνο του σαν γεύμα ήταν κ μικρή η ποσότητα. Εγω βλέπω σημαντική βελτίωση του κορεσμού μου από τότε που αντικατέστησα το ψωμί εξ ολοκλήρου με 100% κριθαρενια παξιμάδια
-
Καλημέρα, κορίτσια!!!
σας γράφω τα χθεσινά μου!!!
05,30 Καφές νες με ελάχιστο νουνού και 2 ½ καστανή ζάχαρη
08,45 2 ½ παξιμαδάκια Λήμνου κριθαρένια+ 2 ½ δακτυλα τυρί+ 1 βερυκοκο
12,00 1 χούφτα ξηροι καρποί + κράνμπερις + 2 βερυκοκα + 8-9 κεράσια
15,30 μπαρμπουνοφάσουλα καθαρισμένα με φρέσκια ντομάτα κρεμμυδάκι και μαιντανό με προσεγμένο
λάδι για όλη την οικογένεια, μαζί με 1 ντομάτα + 3-4 πατατούλες babυ βραστές+ 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
19,00 1 βρωμομπισκοτο+ 1 φέτα καρπούζι
21,45 Ντοματοσαλάτα full με κρυμμυδάκι, αγγουράκι, πιπεριά, ελιές, ηλιόσπορο αψητο+5 κριτσίνια ολικής + φέτα
(αντιστάθηκα σθεναρά στην επιθυμία μου για γλυκό μετα το βραδυνο:tumble:)
pink_90, μπράβο σου τα χεις παει τέλεια...χαιρομαι απίστευτα να βλέπω τέτοια tickers!!!!:thumbup:
και γω το χω αντικαταστήσεις πλήρως το λευκό ψωμί με κριθαρένια παξιμάδια Λήμνου απο την αγαπημένη μου πατρίδα και έχω παρατηρήσει το ίδιο!
eve, τέλειο πρωϊνό αλλά γιατί παρέλειψες το δεκατιανό??? είναι πολύ σημαντικό!δεν πρέπει να παραλείπουμε γεύματα, επηρεάζεται το ζάχαρο και εχουμε διαρκώς το αισθημα της πείνας!!!
επίσης, εχω την εντύπωση ότι στο μεσημεριανό δεν έφαγες πολύ πρωτεινη, εκτός αν ήταν κανένα τεράστιο κοκκινόψαρο. και το βραδυνό σου;εχω την άισθηση ότι στην αρχή σημασία έχουν τα σωστά γεύματα, δηλαδή πρωτεινη+άμυλο+φρέσκο στα βασικά γεύματα και στα ενδιάμεσα φρέσκο + σνακ και όχι τόσο οι ποσότητες.Νερό πίνεις?
το ίδιο έπαθα την Δευτέρα, ξύπνησα πεινούσα, έφαγα μετά από 1/2 ώρα πεινούσα, εφαγα δεκατιανό τα ίδια στο τέλος πήρα τηλ. τη διαιτολόγο και μου πρότεινε κακάο ρόφημα γιατί έχει υψηλά επιπεδα τρυπτοφάνης και βοηθάει στην άυξηση της σεροτονίνης ή τσάι πράσινο με μέλι + 1 χουφτίτσα ξηρούς καρπούς...και έπιασε...το απέδωσε ή σε αφυδάτωση λόγω θάλασσας που πήγα ή σε αυξομείωση του ζαχάρου γιατί έφαγα αργά το βράδυ 1 κομμάτι κουβερτούρα. Γενικώς με συμβούλευσε όχι γλυκό μετα τις 21,00!!!
αυτά απο μένα!!
-
-
Καλημέρα σε όλους!
Μας έπιασε λίγο το καλοκαιράκι, ε; μάλλον!!!
δεν πειράζει εγώ θα γράφω και ας μην βλέπει κανένας...
τα χθεσινά μου:
06.00 Καφές νες με ελάχιστο νουνού και 2 ½ καστανή ζάχαρη
08.45 3 παξιμαδάκια Λήμνου κριθαρένια+ 2 δακτυλα κασέρι + κεράσια
12.15 2 κ.σούπας κοφτές ξηροί καρποί + κερασια
15.15 Κοτόπουλο με μελιτζάνες, κρεμμυδάκι, ντομάτα και μαιντανό + 1 φέτα λευκό ψωμί + 1 ντομάτα χαρακτή
20.00 ¾ από κουπάκι ρυζόγαλο ΚΟΥΚΑΚΗ (Χωρίς φρούτο)
10.15 1 παξιμάδι κριθαρένιο + ντομάτα+1 σούπας λάδι + 3 δάκτυλα τυρί + 1 μπάλα παγωτό
Δεν αντιστάθηκα στο παγωτό...:no: ελπίζω να μη δημιουργήσει τίποτα θέματα σήμερα...
πάντως λίγο η υπομονή μου έχει εξαντληθεί, υποτίθεται οτί μετά απο 2-3 μήνες ακολουθώντας την διατροφή ρυθμίζεις το σώμα σου
και μετά λειτουργεί ανταποδωτικά,
αιντε πότε θα ρθει αυτή η στιγμή...2 1/2 μήνες τώρα είμαι στα ίδια κιλά +/- ...
:no::no::no:
-
Καλημερες καλημερες στις παλιες και στις καινουργιες!!!
Εβε + μια χαρα βλεπω ειναι η διατροφη συνεχισε ετσι και θα δεις φτερο στον ανεμο θα χαθουν...
Πινκακι μου τι γινεται ? Κατεβενουμε υποθετω.... ¨)
Μπλακ, Φλωρα, Ελη, ελπιζω ολα καλα... υποθετω δουλειες και τρεξιματα...
Στα δικα μου τωρα... εχω χαθει... πολλα κοριτσια στο κεφαλι μου και δεν ειναι ευχαριστα δυστυχως.... οπως και να χει υπομονη...
διατροφικα τωρα... λιγο πανω λιγο κατω την παλευουμε... οποτε προσπαθω απλα να τρωω οσο το δυνατον υγεινα...
Φιλια σε ολες σας περιμενω νεα... και καλη υπομονη, μασες και απωλειες στις καινουργιες!!! Τρωγοντας χανουμε να το θυμαστε!!!
-
now μου, ευχαριστώ
το ξέρω ότι ισχύει, το νιώθω το σώμα μου ότι σιγά σιγά θεραπεύεται
απλά είναι δύσκολο να βγάλεις απο το κεφάλι σου όσα τόσα χρόνια μάζευε ,
πχ υποθερμιδική δίαιτα = χάσιμο κιλών αλλά χωρίς εγγύηση δυστυχώς !!!( αυτο το έμαθα / επαθα πολλές φορές με το χειρότερο τρόπο)
θέλω να πιστεύω ότι μόλις βάλω σε μια σειρά και τη γυμναστική μου
θα χω πιο εμφανή αποτελέσματα!!! :roll:
-
γεια σας κοριτσακια κ απο μενα
Χαθηκα κ εγω γιατι εχουμε διαφορα προβληματα με την δουλεια του συζυγου μου που εκλεισε ξαφνικα κ τρεχουμε αλλα θα την παλεψουμε πιστευω.
Διατροφικα ζυγιστηκα πριν 2 εβδομαδες ημουν 69,7 επιτελους κατεβηκε κκ ειδα το 7 μετα απο ενα μηνα αλλα μετα εκανα διαφοες ατασθαλιες κ ισως να ξανανεβηκε δεν ξερω.Αυτη την βδομαδα ομως παρα πολυ καλα παω.Προσπαθω οσο μπορω να τρωω καλυτερα μονη μου πλεον χωρις το διαιτολογο γιατι δεν μας παιρνει οικονομικα.Αν αργοτερα μπορεσω θα ξαναπαω παλι.
Ναου μου ευχομαι ολοψυχα να τελειωσουν κ μαλιστα με ευχαριστο τελος ολα οσα σε απασχολουν τον τελευταιο καιρο.
Ε μην σκας κ γι ατο φαγητο κοριτσι , εισαι μια χαρα να συντηρηθεις προσπαθησε τωρα.Με ολα αυτα που σου συμβαινουν μην πιεστεις κ με το φαγητο.
Εβε μου υπομονη κ θα φυγουν κοριτσακι.Ξερω ειναι πολυ εκνευριστικο κ εγω τσαντιζομαι που κολλαω κ μαλιστα για καιρο αλλα παλι μετα σκεφτομαι κ λεω καλυτερα αργα κ σταθερα παρα να χαθουν μπαμ μπαμ κ να ξαναερθουν οπως φυγανε.
μετα το 2μηνο ελεγχεις καλυτερα την ορεξη σου αυτο εχω διαπιστωσει κ τρως οσο χρειαζεται να χορτασεις χωρις να καταφευγεις σε υπερφαγικα. Εγω την προηγουμενη βδομαδα 2 μερες που ειπα θα το παω ελευθερα εφαγα πολυ ελεγχομενα κ χορταινα με πολυ μικροτερη ποσοτητα απο οτι παλια.Οπλισου με υπομονη γιατι με αυτη την διατροφη εμενα προσωπικα μου παιρνει χρονο να χασω αλλα νομιζω αξιζει τον κοπο.Αν μπορεσεις να κανεις κ λιγη γυμναστικη θα δεις πολυ πιο γρηγορα αποτελεσματα.
-
black μου, ευχαριστώ για τα ενθαρυντικά σου λόγια...
είναι η πρώτη φορά που ξέρω ότι κάνω μόνο καλό στο σώμα..αλλά το καημένο έχει τραβήξει τόσα πολλά βουτηγμένο τόσα χρόνια στην αδηφαγική διαταραχή που το δικαιολογώ!
για το μόνο που μετανιώνω, ειναι πως άφησα τόσο καιρο να περνάω τα ίδια και να διαιωνίζω την ίδια κατάσταση
Σεπτέμβρη -Δεκέμβρη full υπερφαγικά Γενάρη - Ιούνη αυστηρή δίαιτα με ξεσπάσματα και υπεργυμναστική!Και κανείς να μη με προειδοποιεί για τα επακόλουθα..ούτε οι κατα καιρούς διαιτολόγοι που εμπιστεύτηκα ούτε κανένας...απορώ πως δεν πέρασα στα επόμενα στάδια βουλιμίας
υπερφαγικό επεισόδιο όπως παλιά παλιά έχω να κάνω τουλάχιστον 2 μήνες, ξέρω τι πρέπει να κάνω πια...δεν με επιστεύεται όμως το σώμα μου αλλά που θα πάει θα το ξεκλειδώσω και θα μου ανοιχτεί απλόχερα θέλω να πιστεύω....
Καλή μας συνέχεια λοιπον!