giatro vrika kalo eftixos, to agxos pos tha to katapolemiso de xero :)
Printable View
giatro vrika kalo eftixos, to agxos pos tha to katapolemiso de xero :)
10 years! αλλαγη ζωης!
γεια και χαρα στα παιδια
10 μηνες μετα, μειον 60 κιλα με το σληβ και συνεχιζω παρα τις τρελες ζαχαρες που παιρνω με τους καφεδες!
ηθελα ομως να ρωτησω για μια φιλη. ψηλη, 172 αν θυμαμαι καλα, 94 κιλα με συνεχεις αυξητικες τασεις, και bmi=31 , μαλλον δεν τις δικαιολογουν τα ταμεια καμια εγχειρηση.
θελει να κανει την πτυχωση γιατι εχει παθει ψυχολογικο με το θεμα του παχους. βασικα λοιπον για λογους ομορφιας. εχει κανει δυο φορες αποτυχημενη προσπαθεια για μπαλονακι αλλα δεν το δεχεται ο οργανισμος της και απειρες διαιτες αλλά περνωντας τα χρονια, ειναι ολο και πιο δυσκολο για αυτην στο να κρατηθει σε φυσιολογικα κιλα.
και ηθελα να ρωτησω για το αν καποια μελη του φορουμ εχουν κανει κατι αντιστοιχο σε παραπλησια κιλα για αισθητικους λογους και μονο δηλαδη. ή αν εχουν ακουσει για κατι τετοιο απο φιλους.
προφανως θα παει σε ιδιωτικη κλινικη μαλλον εκτος και αν καποιος γιατρος σε νοσοκομειο την περασει στη "ζούλα".
εχετε καμια ιδεα ή γνωμη σχετικα με αυτο? τι θα μπορουσε να κανει και πως?
Απο BMI κάτω απο 35 δεν γινονται επεμβάσεις.....και στο 35 δηλαδή θέλει σύνοδα προβλήματα.....
εννοεις γενικα δεν γινονται? ξερω οτι τα ταμεια δεν δικαιολογουν, αλλά αν καποιος θελει να κανει επεμβαση?
το μπαλονακι ας πουμε γινεται, γιατι οχι και η αναδιπλωση? (αυτη την ενδιαφερει)
γενικα λοιπον πρεπει να γινονται (δεν λεω μεσω ταμειων). εχω λαθος?
Σωστός γιατρός πάντως δεν νομιζω να τις κάνει σε τέτοια κιλά :/
Ο δμσ 36 με συνοδά προβλήματα εκ της παχυσαρκίας ή 40 και άνω χωρίς αυτά,είναι το νούμερο που ζητάνε οι επιτροπές ώστε να δώσουν την οικονομική έγκριση. Είναι προφανώς και σημείο αναφοράς για τον ιατρικό κόσμο ώστε κάποιος να θεωρηθεί ασθενής και να επιβάλλεται να χειρουργηθεί. Σίγουρα θα υπάρξει γιατρός που θα την βλέπει σαν 10χίλιαρο που περπατάει και θα την αναλάβει όπως κάποτε μεγαλογιατρός των Αθηνών που με κρυφή κάμερα εκπομπής αποδείχτηκε ότι δεχόταν να βάλει δακτύλιο σε κοπέλα 63 κιλών...
σε λίγες μέρες συμπληρώνω αισίως 12 χρόνια μετα την εγχείρηση... θυμαμαι ακομα τοτε 20 χρονών να μου λενε ολοι ''τι πας να κανεις? να προσέχεις ειναι επικινδυνα αυτα τα πραγματα, με τετοιο χειρουργειο ειναι δυσκόλο να επιβιώσεις , ακουσα ενας που το εκανε στην αμερική πεθανε'' και γω τι είχα?...ενα πρόβλημα με 2 προεκτάσεις ( υγειας και ψυχολογιας) .... ενιωθα ταπείνωση στο δρόμο παντου γενικά... η ψυχολογία μου ράκος ...ομως η εσωτερική φωνη μου εκλεινε το ματι και μου λεγε οτι θα τα καταφέρω... δυσβατος δρόμος δεν μπορώ να πώ αλλα μεσα στην όλη διαδικασία διαπιστωσα τα εξης: 1) ο ανθρωπος σαν φυση του είναι αγρίμι μπορει να προσαρμοστεί παντου , 2) οτι κι αν κάνεις να είσαι αισιοδοξος ειναι η εσωτερικη σου πηγή ενεργειας , 3) Μην ΑΚΟΥΣ τον κόσμο ...προφανως και θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα προφάνως και η απολυτη προσήλωση στον στόχο χωρις διαλλείματα δεν κανει πολλες φορές καλο... μην ακους τον α,β,χ που σου λέει αυτο το μηνα εβαλες ή εχασες κιλά... ΕΣΥ ξέρεις καλύτερα απο τον καθένα τι κανεις...η καλυτερη κριτική είναι η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ! 4) εχε υπομονή τα καλύτερα πράγματα , τα καλύτερα αποτελέσματα ερχονται και δινονται σε οσους χαρακτηρίζονται απο υπομονη, 5)μην το βαζεις κάτω ... '' επιτρέπεται να πέσεις ...επιβάλλεται να σηκωθείς''΄.. αυτο ειναι το μοτο μου απο τοτε εως και σήμερα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής ,6) Ποτε μην επιβάλλεις κατι στον εαυτό σου...αντίθετα παροτρυνέ τον... οσες φορές είπα ΔΕΝ θα απολάυσω κάτι σε φαγητο την επόμενη μέρα ενοιωθα καταπιεσμένος ...οσές φορές ελεγα μέσα μου ''ωραια τσακισε τώρα την μακαροναδα αφου το ξέρω οτι τρελλαινεσαι αλλα σε θέλω αύριο να σηκωθείς και να κάνεις καλυτερη και μεγαλύτερη προσπάθεια'' ... και 7) ΑΓΑΠΑ τον εαυτό σου ....(ξερω ευκολη κουβέντα αλλα εγω με θυμαμαι και με 187 κιλα να λέω στον εαυτο μου είσαι σπουδαίος θα καταφέρεις τα πάντα ....γιατί...μπορείς'
ευχαριστω πραγματικα αυτο το φόρουμ για όσα εχω καταφέρει να μοιραστώ και να παρακινήσω και να βοηθήσω και να βοηθηθω άπειρα... καληνυχτα σας εις το επανιδειν
12 χρόνια... μάλλον από τους πιο παλιούς βαριατρικούς χειρουργημένους.. Μπράβο σου για τη στάση σου απέναντι στα ατέλειωτα ΔΕΝ της ζωής μας. Ας βάλουμε-σαν και σένα-μερικά περισσότερα ΑΣ.