Originally posted by nature
Σάββα, δεν θέλησα να σου απαντήσω μέσα από το θρεντ του Νίκου Δ, γιατί αυτή η συζήτηση αφορά εσένα και μένα και όχι τους στόχους της λειτουργίας της κοινότητας και δεν θα ήθελα να χαλάσει εκείνο το θρεντ.
Σκέφτηκα ότι το θρεντ αυτό είναι κατάλληλος χώρος να φιλοξενήσει την απάντησή μου ίσως και μια ενδεχόμενη δική σου μιας και σε βρίσκω θυμωμένο, και ευελπιστώ ο τίτλος «αρένα» να μας είναι αχρείαστος.
Αν θυμάμαι καλά ο θεματοθέτης krino, είχε πει πως βλέπει αυτό το θρεντ σαν χώρο εκτόνωσης συναισθημάτων.
Πάμε λοιπόν:
Quote:
Originally posted by sabb
Nature, .......................................
Το μόνο που έχω να πω είναι πως παρερμηνεύεις ακόμη και σήμερα, για ποιο λόγο επέλεξα να μη συμμετάσχω σε αγώνες λεκτικής πυγμαχίας , δικαίωμα σου ωστόσο να πιστεύεις ό,τι θέλεις, δεν πρόκειται να απολογηθώ και γι\' αυτό...
-Συγνώμη σάββα, αν δεν κατάλαβα το λόγο της αποχώρησής σου. Πιστεύεις ότι φταίω αποκλειστικά εγώ γι’ αυτό ή μήπως φταίει και λίγο η πτωχή εξήγηση από πλευράς σου. Δεν είμαι υποχρεωμένη να κάνω διδακτορικό πάνω στα αίτια της αποχώρησής σου. Σχημάτισα μια γνώμη βάσει των λίγων γενικών που μας ανακοίνωσες σε συνδυασμό με τη δική μου προσωπική κρίση.
Δεν έχει νόημα η όλη αντιπαράθεση, σας αφήνω στην ησυχία σας - ελπίζοντας μονάχα να βρείτε τον τρόπο να συνυπάρξετε με όσους ήρθατε σε ευθεία ρήξη και να συνεχίσετε να συμμετάσχετε σε συζητήσεις εποικοδομητικές, για δικό σας καλό και για καλό του φόρουμ.....
-Μας ειρωνεύεσαι σάββα, αλλά δεν σου θυμώνω. Ξέρω ότι δεν μιλάει ένας επαγγελματίας είρων, αλλά ένας θυμωμένος άνθρωπος.
Σάββα,
επειδή λοιπόν είναι κουραστική η παραφιλολογία για τα αίτια που αποχώρησες και επειδή έχω δει 2-3 μέλη κατά καιρούς να σφετερίζονται τη βαθιά γνώση των αιτίων της αποχώρησής σου
και επειδή 4 μήνες μετά, μου τη λες ότι δεν γνωρίζω τους λόγους (λες και όφειλα να είμαι μέσα στο μυαλό σου) θα σου πω εγώ γιατί πιστεύω πως αποχώρησες (παίζουμε το παιχνίδι μαντεύω και απαντώ).
Πιστεύω λοιπόν πως έφυγες από υπερβολική ευθιξία γιατί ένιωσες πως σε αδικούν τα λόγια ενός μέλους που σε είχε αποκαλέσει «ύαινα και ποταπό».
Πιστεύω επίσης ότι ένοιωσες μεγάλη αδικία όταν εγώ και η weird δεν καταδικάσαμε την ύβρι αυτή στο άτομό σου. Θυμάμαι το είχες γράψει στο blog και μας είχες παραπέμψει να διαβάσουμε. Τότε είχες υπογραμμίσει έντονα τη στάση των «μορφωμένων» με πολλή θυμό και πίκρα.
Σε ένα επόμενο χρόνο, 1-2 μήνες αργότερα, πάλι έγραψες κάποια καυστικά σχόλια στο μπλογκ για μένα και τον κρινο, ονομαστικά αυτή τη φορά.
Τώρα πάλι στο απόσπασμα που αναδημοσίευσες στο θρεντ του ΝίκουΔ., νοιώθω ότι μιλάς ειρωνικά και απαξιωτικά για τους «μορφωμένους» και σε συνδυασμό με ένα ακόμα ποστ σου στο ίδιο θέμα που λες για επιστήμονες με μάστερ κλπ, αρχίζω και παραξενεύομαι με την επιμονή να συζητάς τόσο συχνά και με κάθε ευκαιρία για μορφωτικά επίπεδα.
Όταν δε αρχίζεις να απαξιώνεις τους επιστήμονες του χώρου αυτού (απαντώντας στον Βινς, στο ίδιο πάντα θέμα), κατά σύμπτωση φωτογραφίζεις πρώτα-πρώτα εμένα λέγοντας πως κάποιο μέλος δήλωσε θετικός επιστήμων.
Φυσικά μετά έπονται και άλλοι που έχουν την ατυχία να είναι επιστήμονες σύμφωνα με την κριτική σου.
Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι αντικείμενο καυστικής κριτικής ότι είμαι θετικός επιστήμων.
Γιατί πρέπει να απολογηθώ που το ανέφερα?
Γιατί πρέπει να το κρύψω?
Εσύ γιατί δημοσιοποίησες ότι είσαι επιχειρηματίας? Η την πόλη όπου κατοικείς?
Η τη φωτογραφία σου? Η τα χόμπυ σου? Η το ιστολόγιό σου?
Αν πάντως πιστεύεις ότι πρέπει να απολογηθώ, άντε, να σου κάνω το χατήρι.
Δεν θα ήθελα να δηλώσω αν είμαι χημικός, μαθηματικός, χημικός μηχανικός, βιοχημικός ή φυσικός ή κλπ, γιατί επιθυμώ την κατά το δυνατόν ανωνυμία μου. Το «θετικός επιστήμων» δίνει ένα στίγμα σε όποιον ενδιαφέρεται ή ακόμα και σε πιθανό συνάδελφο χωρίς να δίνει την δυνατότητα να με αναγνωρίσουν όσοι δεν επιθυμώ (πχ οι φοιτητές μου).
Δίνει επίσης ένα στίγμα σε όσους συνομιλητές μου, επιθυμούν να με καταλάβουν και να με προσεγγίσουν καλύτερα, δεδομένου ότι όπως είναι φυσικό προτιμώ τα συγκεκριμένα από τα αφηρημένα. Η εικασία, στα μαθηματικά δεν έχει καθόλου ίδια αξία με το θεώρημα που είναι αποδεδειγμένο. Η υπόθεση με την πειραματική επιβεβαίωση…..
Η όσο το δυνατόν ανωνυμία μου εδώ με κάνει και πιο ειλικρινή με τους συμφορουμίτες μου, μου δίνει τη δυνατότητα να εκφράζομαι πιο άνετα και ελεύθερα.
Πάντως σάββα, επειδή τελικά μου αρέσουν οι ρημάδοι οι αριθμοί, και όχι οι αοριστίες, διαπίστωσα ότι στο 90% των παρεμβάσεων ή επεξηγήσεων σου εδώ ή στο μπλογκ σου, ασχολείσαι με 2 θέματα.
1) την απαξίωση των όσων έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση
2) την αναφορά με τον Α ή Β τρόπο στο όνομά μου.
Συνεχίζω να μην σου είμαι θυμωμένη…..
Ωστόσο, νοιώθω ότι είσαι άδικος απέναντί μου. Αν η αίσθησή μου ότι ένας λόγος της αποχώρησής σου είναι τα «ύαινα και ποταπός» όπως έχεις γράψει, τότε θα περίμενα έστω μια από τις φορές που έχεις παρέμβει σ’ αυτό το φόρουμ, να έκανες και κάποιο σχόλιο για τον χυδαίο υβρισμό μου. Πόσο μάλλον που η πρώτη σου παρέμβαση μετά την αποχώρησή σου, έγινε στο δικό μου θέμα και λίγες μόνο ώρες μετά τον υβρισμό μου. Σαν να μην υπήρξε για σένα…..
Συνεχίζω να μην σου είμαι θυμωμένη….. Ειλικρινά.
Αν θέλεις σε παρακαλώ να σκεφτείς γιατί είσαι εσύ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ !!!!!
Αισθάνομαι ότι σου έχω φερθεί φιλικά και με εκτίμηση.
ΥΓ. Νοιώθω ότι είναι λίγο «άνανδρο» από μέρους μου, να αναρτώ ποστ που απευθύνεται σε μέλος που έχει αποχωρήσει. Όμως
1) εγώ δεν έχω μπλογκ για να αναρτήσω τις απόψεις μου ή τις απαντήσεις μου στον σάββα και κάπου πρέπει να τις αναρτήσω
2) από τότε που αποχώρησε έχει παρέμβει σε 2 θέματα, εκ των οποίων το ένα ήταν δικό μου (το bullying) και το άλλο (του ΝίκουΔ) ένα θέμα που συμμετείχα και παρέθετα απόψεις
3) Στο θρεντ του ΝίκουΔ παρενέβη πολλές φορές και μάλιστα σε μία με κατονόμασε ευθέως σαν υπεύθυνη του κακού που σφυράει αδιάφορα.
4) Αναφέρεται σε μένα στο μπλογκ του, είτε ευθέως με το όνομά μου, είτε εμμέσως μιλώντας για μορφωμένους