-
Εχω κανει ολες τις εξετασεις που εγραψες πιο πανω,ειναι ενταξει ολα.Holder εχω βαλει 2 η 3 φορες(δεν θυμαμαι τοσα που εχω κανει....)τεστ κοπωσεως πριν δυο μηνες,και οπως ξανα εγραψα,τριπλεξ και καρδιογραφηματα εχω χασει πια τον αριθμο!Τι να πεις......ειναι μεγαλο βασανο,το οποιο δεν τελειωνει!Ξεχασα να σου γραψω οτι καποιες φορες(ευτυχως οχι πολλες)οταν με πιανει φοβος μετα απο ταχυπαλμια για παραδειγμα,τσιμπαει & λιγο η πιεση,δηλαδη μπορει να παει & 14.......γενικα ομως δεν μπορω να πω οτι γινεται συνεχεια....δυστυχως ηολα αυτα ειναι τα συμπτωματα της αγχωδους νευρωσης τα οποια ειναι πολυ βασανιστικα και θελουν βαρβατη "δουλεια" για να φυγουν(αν μπορουν να φυγουν!).Οσο για το προσωπικο μηνυμα,δεν ξερω βρε Μαρακι,μηπως πρεπει να πας στις ρυθμισεις της εγγραφης σου και κατι να κανεις....ειμαι και ψιλοασχετη μ αυτα!
-
Εγώ, προσωπικά για μένα, δεν πιστεύω ότι το άγχος μου κάνει τις αρρυθμίες, άλλα το αντίστροφο, οι αρρυθμίες μου δημιουργούν άγχος και φοβίες. Άγχος είχα πάντα, δεν είχα όμως πριν αρρυθμίες, ξαφνικά με έπιασαν. Όλοι οι άνθρωποι στις μέρες μας έχουν άγχος αλλά δεν έχουν αρρυθμίες. Πιστεύεις, ότι το άγχος μας δημιουργεί τις αρρυθμίες, ή ότι λόγου άγχους και νεύρωσης τις καταλαβαίνουμε και μας ενοχλούν;
-
Εδω και χρονια που βασανιζομαι(κυριολεκτικα!)� �π αυτες,το εχω σκεφτει κι εγω οτι οι αρρυθμιες μου εχουν δημιουργησει το αγχος για την υγεια μου και φυσικα τις φοβιες,ΑΛΛΑ Μαρακι μου,δυστυχως,δεν ειναι ετσι.Αυτη η οχι σωστη λειτουργεια της καρδιας,ειναι ενα ξεσπασμα του νευρικου συστηματος και δυστυχως συνεχιζεται για τον λογο αυτο,δηλαδη,αφου τις φοβομαστε,αυτες συνεχιζουν γιατι ετσι αντιδρα το νευρικο μας συστημα.Εχει αμεση σχεση η λειτουργια της καρδιας με το νευρικο συστημα,απο εκει δινονται ΟΛΕΣ οι εντολες!Οσο για το οτι και αλλοι εχουν αγχος αλλα οχι αρρυθμιες,δεν ειμαστε ολοι ιδιοι,οποτε του καθενα το νευρικο συστημα ξεσπαει αλλου,σε αλλα σημεια,μην ξεχναμε οτι και ο καρκινος(που οπως λενε οι επιστημονες)ειναι ξεσπασμα του οργανισμου!Δυστυχως εμεις εχουμε αυτο το ΤΕΡΑΣ να μας ακολουθει και να μας κανει τη ζωη δυσκολη!!!!
-
Καλησπερα εγω μετραω τακτικα την πιεση μου κ οι παλμοι μου κυμαινονται απο 50 μεχρι 55 τις περισσοτερες φορες σε κατασταση ηρεμιας κ 40 και 45 εχουν παει καποιες φορες οπως κ αλλες 65 με 70-72(δν ξερω τι παιχνιδια ειναι αυτα της καρδιας)..αλλα συνηθως εκει παιζω 50 με 55 ξερω πως για αθλητη ειναι φυσιολογικες κανω προπονησεις 4 φορες την βδομαδα...εχω βαλει χολτερ κ λεω να ξαναβαλω..αν και μαλλον δν θα δειξει κατι ανησυχητικο!!Οι αρνητικες σκεψεις μας εχουν φαει..Πηγα κ σ'ενα φαρμακειο πριν απο περιεργεια να μετρησω την πιεση με κανονικο πιεσομετρο γτ το δικο μου ειναι ηλεκτρονικο κ δειχνει τις περισσοτερες φορες 11.5 με 7.5 κ στο φαρμακειο ειχα 11.5 με 9.5 κ μ'εβαλε σε σκεψεις αυτο το (9.5)!!Ισως επειδη αγχωθηκα ξερω 'γω γυρισα σπιτι κ εχω παλι 7-7.5 η μικρη!!
-
Δεν βγηκε ΠΑΛΙ το μηνυμα μου(βγηκε μονο μια φραση)....αντε να το ξαναγραψω λοιπον.Κι εγω πιστευα οτι οι αρρυθμιες ειναι αυτες που μου προκαλουν αγχος και φοβο και οχι το αναποδο(που τωρα πια αυτο ακριβως γινεται!)ΑΛΛΑ δεν ειναι ετσι.Το νευρικο συστημα εχει αμεση σχεση με την λειτουργια της καρδιας οποτε η μη φυσιολογικη λειτουργια της ξεκιναει απο εκει,οπως ΟΛΑ στο σωμα μας.Οσο για το γιατι οι υπολοιποι που εχουν αγχος δεν εχουν αρρυθμιες,δεν ειμαστε ολοι ιδιοι,οποτε θα υπαρχει κατι αλλο που να αντιδραει με σωματικη ενοχληση.Φυσικα ομως ΠΙΑ,μετα απο τοοοσα χρονια βασανων με τις εκτακτες,αυτες ειναι που ξεκινανε τον φοβο και το αγχος και ετσι εχει δημιουργηθει η εμμονη με αυτο το οργανο,ο φοβος του ξαφνικου θανατου,η υπεραπασχοληση με την παραμικρη αισθηση και κυριως με τους παλμους και τοοοοσα αλλα!
-
Είναι ένας φαύλος κύκλος δηλαδή όλο αυτό. Το άγχος μας προκάλεσε τις αρρυθμίες και οι αρρυθμίες μας έγιναν ένα είδος νεύρωσης.Δεν ξέρω πως θα το ξεπεράσουμε. Πάντως διάβασα κάπου ένα άρθρο σχετικά με τις έκτακτες (όπου σταθώ κι όπου βρεθώ, για τις αρρυθμίες διαβάζω) και έλεγε ότι συγκεκριμένα οι έκτακτες συστολές μαστίζουν περισσότερο τις γυναίκες και ειδικά αυτές που είναι στην γόνιμη περίοδο της ζωής τους, όχι ότι δεν ταλαιπωρεί και άνδρες φυσικά. Έλεγε επίσης ότι είναι ένα "αγκάθι" για την καρδιολογία, γιατί παρόλο την πρόοδο της ιατρικής, δεν μπορούν να δώσουν μια ριζική λύση στο πρόβλημα αυτό, ούτε και μπορούν να βρουν την αιτία που δημιουργούνται σε μια υγιεί καρδιά. Με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται πάρα πολύ κόσμος από αυτές. Η αλήθεια είναι πάντως, πως ενώ στην αρχή που μου παρουσιάστηκε το πρόβλημα δεν είχα ξανακούσει άλλον να έχει αυτές τις αναθεματισμένες τις έκτακτες, τον τελευταίο καιρό συνέχεια ακούω για γνωστούς μου που ταλαιπωρούνται από αυτές. Έχει γίνει ένα πράγμα σαν επιδημία και είναι πραγματικά πολύ περίεργο.
-
Φαυλος κυκλος, δεν λες τιποτα!!Εγω εκανα αρκετο διαστημα ψυχαναλυση γιατι μετα τις αρρυθμιες ηρθε ο φοβος του θανατου,καποιες κρισεις πανικου,ασχημες σκεψεις κτλ...μπορω να πω οτι με "ξεκλειδωσε",δηλαδη με βοηθησε να δω καποια πραγματα σ εμενα που δεν τα ειχα σκεφτει και φυσικα ΟΛΑ τα δικα μου θεματα ξεκινησαν μετα τον εφνιδιο θανατο του μπαμπα μου...αυτο ηταν που με τσακισε!Ολα ξεκινανε απο καπου.....δυστυχως!Και οι ριμαδες συνεχιζονται!
-
Ααααχ ρε κοριτσια ποσο σας νιωθω....πραγματι προκειται για πολυ περιεργο πραγμα..ουτε εγω καταλαβαινω μια ηρεμουν(κανω λιγες δλδ οχι οτι φευγουν ολοσχερως) μια με τσακιζουν...εγω ελπιζω οτι καποια στιγμη απλα θα σταματησουν οπως ηρθαν ξαφνικα..πρεπει να σκεφτομαστε ολοι ετσι νομιζω γτ αλλιως θα τρελαθουμε!!
-
Μακάρι να φύγουν όπως ήλθαν, άλλα χωρίς να θέλω να φανώ απαισιόδοξη, μου φαίνεται λίγο δύσκολο. Εγώ τις έχω κοντά 4,5 χρόνια και τις έχω κάθε μέρα. Δεν υπάρχει μέρα που να πω ότι σήμερα δεν είχα ούτε μία. Σαν ρολόι, είναι συνεπέστατες στο καθημερινό τους ραντεβού. Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που τις έχουν εδώ και 20 χρόνια και δεν τους έχουν φύγει. Εμένα το μόνο πράγμα που με νοιάζει είναι αυτές οι αναθεματισμένες, ούτε την πίεση μου σκέφτομαι, ούτε κάτι άλλο. Χωρίς να το θέλω μου έχουν γίνει εμμονή, είναι μια κατάσταση αρρωστημένη όλο αυτό. Φοβάμαι να μείνω μόνη μου, φοβάμαι να βγώ έξω μόνη μου, έχω αποκτήσει όλες αυτές τις φοβίες εξ αιτίας τους. Όσο αφορά αυτό που είπε η ΡΑΝΗ ότι όλα ξεκινάνε από κάπου, έτσι είναι. Κι εμένα πέθανε ο πατέρας μου αιφνίδια όταν ήμουν 14 χρονών και τότε απέκτησα τον φόβο του θανάτου και άρχισα να κάνω αρνητικές σκέψεις, αλλά τότε δεν είχα αρρυθμίες. Με έπιασαν πολλά χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα μου, και δεν ξέρω αν έχει σχέση αυτό ή κάτι άλλο. Πιστεύω πάντως πως η καρδιά μας έχει μια κάποια ιδιαιτερότητα, μια προδιάθεση σε αυτό, κάποιο σημείο της βραχυκυκλώνει και για αυτό και μας πιάνουν. Ορισμένες φορές σκέφτομαι ότι μπορεί να τις έχω για το υπόλοιπο της ζωής μου και αυτό με τρομάζει.
-
Σε καταλαβαινω μαρακι κ εγω σκεφτομαι ολα αυτα που σκεφτεσαι...τι να πω..Για τους ανθρωπους ειναι ολα ειμαστε ατυχοι σε αυτο τον τομεα ναι συμφωνω αλλα υπαρχουν κ αλλα πολυ χειροτερα...θα μου πεις ο καθενας βλεπει το προβλημα του βουνο,σωστα!!Οντως στα 31 μου εγω ειναι οτι χειροτερο μου εχει συμβει αυτο..αν δν φυγει τι να κανω..θα πορευτω με αυτο το ξερω ειναι κουραστικο,ψυχοφθορο ειναι αστα να πανε αλλα κ τι να κανεις;;;Να παραιτηθουμε;;;Οχι θα προσπαθουμε κ θα ελπιζουμε για κατι καλυτερο δν εχουμε αλλη λυση μαρια μου..Τις εχουν 20 χρονια αλλα ζουνε που το προβλημα της καρδιας αν ειναι κατι σοβαρο δν περιμενει σε καμια περιπτωση ετσι;Αυτο πιστευω οτι το γνωριζεις...Οποτε ηρεμα κ οποτε σε πιανουν λεγε απο μεσα σου: (Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΑΡΓΑ Κ ΡΥΘΜΙΚΑ ΠΑΙΡΝΩΝΤΑΣ ΒΑΘΙΕΣ ΑΝΑΠΝΟΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ).
-
Σε ευχαριστώ Greg83 για τα λόγια παρηγοριάς, το ξέρω έτσι είναι όπως τα λες. Κι εγώ πολλές φορές έχω σκεφτεί πως υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που έχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα υγείας να αντιμετωπίσουν. Αφού μας έτυχε αυτό, τι να κάνουμε, θα το υπομένουμε και ίσως κάποια στιγμή να μας αφήσει. Αυτό που με φοβίζει είναι μήπως στο μέλλον που θα μεγαλώσουμε ηλικιακά, γίνουν πολύ περισσότερες. Αν συμβεί, θα δω τότε τι θα κάνω. Το ξέρω πως δεν είναι επικίνδυνες, μου το έχουν πει τόσοι γιατροί, άλλα είναι κάτι που με φοβίζει. Ένας γιατρός κάποτε μου είπε ότι οι έκτακτες συστολές είναι η αρρυθμία της μακροζωίας, εννοούσε πως είναι ένα είδος αρρυθμίας που δεν προκαλεί τον θάνατο και ζεις με αυτή για πολλά χρόνια. Ένας άλλος γιατρός μου έχει πει, πως η καρδιά μου είναι αρκετά δυνατή και υγιείς, για αυτό στέλνει περισσότερο αίμα και δημιουργούνται οι έκτακτες. Μακάρι να έχουν δίκιο. Το καλό είναι πάντως, πως επειδή έχουμε αυτό το πρόβλημα, πηγαίνουμε αρκετά συχνά στον καρδιολόγο κι έτσι αν κάποια στιγμή στο μέλλον παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα με την καρδιά ίσως και να το προλάβουμε εγκαίρως, ενώ κάποιοι άλλοι άνθρωποι δεν πάνε ποτέ στον γιατρό και τους πιάνει μία και έξω. Η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία.
-
Με καλυψες μαρια σε πολλα..κ εμενα τα ιδια μου εχουν πει οτι ειναι γαιδουρινη η καρδια μου κ πολυ δυνατη λογω κ που αθλουμαι απο μικρος...εγω εχω κ πολυ λιγους παλμους σε ηρεμια 50 -55 κ καμια φορα και 48-49 κ ειδικα οταν κοιμαμαι πεφτουν στους 35(βραδυκαρδια)...αυτο μαλλον ειναι επειδη εχω γυμνασμενη καρδια τι να πω κ με αλλα ατομα που μιλαω αυτο μου λενε τυχερος εισαι κ τετοια..κ εχω φοβαμαι οτι εχω προβλημα στην καρδια πολλες φορες!!!Ασε το μυαλο μας τα κανει οοοοοολα δυστυχως!!!Δν χρειαζεται να λες ευχαριστω βρε ειμαστε ολοι ομοιοπαθεις το λιγοτερο που μπορουμε να κανουμε ειναι να βοηθουμε με οποιον τροπο μπορουμε ο ενας τον αλλον...:)
-
Κι εμενα Μαρια,οι αρρυθμιες με επιασαν αρκετα χρονια μετα τον θανατο του μπαμπα μου,αλλα απ την στιγμη που πεθανε και ξαφνικα,ο φοβος του θανατου αρχιζε να φωλιαζει μεσα μου....ετσι σιγα σιγα δημιουργηθηκαν ολα.Οσο για την πιεση,στη δικια μου περιπτωση παντα,μπορει να μην εχω πιεση και απ τη στιγμη που θα ξεκινησω να το σκεφτομαι,αυτη ανεβαινει.....ασε που οταν τη δω 14 με πιανει φοβος οτι θα παθω κατι,ενω αλλοι εχουν μονιμα αυτη την πιεση.......και εμενα μου εχουν πει οτι ειναι γερη η καρδια μου και να σας πω την αληθεια κι εγω το πιστευω γιατι μετα απο τοσα χρονια ταλεπωριας,ειναι ακομα ζωντανη!!Φυσικα και υπαρχουν ανθρωποι που παλευουν με πολυ σοβαρες αρρωστιες και το εζησα προσφατα στην οικογενεια μου,πριν δυο μηνες πεθανε ο αντρας της μαμας μου,ο δευτερος πατερας μου,ο οποιος παλεψε παλικαρισια με πολλους πονους με αυτη την κολοαρρωστια....αλλα δυστυχως!Ο καθε ενας ομως βλεπει το δικο του προβλημα και αυτο ειναι πραγματικο προβλημα γιατι δυστυχως εχει δημιουργησει την εμμονη και αυτη με τη σειρα της την υποχονδρια.......μια συνεχη "παλη"!
-
παιδια νιώθω τόσο κουρασμένος με την όλη κατασταση.....
-
Κουραση οντως αλλα δεν πρεπει να το βαζουμε κατω. PANH οπως και αλλοι σου εγραψαν σε νιωθω και γω. Τελη του 2006 εμπλεξα και γω και δυστυχως 8 χρονια μετα η κατασταση ειναι ΣΧΕΔΟΝ ιδια. Μια καλυτερα μια χειροτερα..το παλευουμε..