-
Κι εγώ χάρηκα πολύ για τα ευχάριστα νέα σου Ελάκι και κυρίως για την αισιοδοξία σου που τη διατηρείς παρά τις όποιες αντιξοότητες!!! Μπορεί να μη μπαίνω πια τόσο συχνά (προσπαθώ να συγκεντρωθώ στα διαβάσματα μου και το ίντερνετ με.. γητεύει) αλλά χαίρομαι να μαθαίνω νέα σας!!! Εγώ έχω ξεμείνει Αθήνα γιατί χρωστάω κάποιες εργασίες στη σχολή, οπότε δεν προβλέπονται διακοπές φέτος, αλλά έχω τον απόλυτο έλεγχο στη διατροφή μου, αφού ό,τι μπαίνει στο σπίτι περνάει από τον έλεγχο μου. Ελπίζω μέχρι να γυρίσουν να έχω μπει σε μια σειρά και να μην παρασυρθώ πάλι με όσα θα μπουν στο σπίτι.. Θα δείξει.. Να είστε όλες καλά!!
-
Καλησπέρα όμορφες :)
Χαίρομαι πολύ που διαβάζω νέα σας.. έστω κ αν έχουμε χαθεί μάλλον λόγω καλοκαιριού..
Ελάκι μου εύχομαι να συνεχίσουν τα πράγματα να πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο!!! Πολλά συγχαρητήρια για ό,τι έχεις καταφέρει και που δε το βάζεις κάτω!!
Eve και nowwhat κοριτσάκια μου χαίρομαι που έχετε βάλει στη σωστή σειρά το πρόγραμμά σας.
Εγώ από την άλλη είμαι σε μια περιέργη κατάσταση. Ξεφεύγω αρκετά μετά συμμαζεύομαι κάπως μετά πάλι τα ίδια και φτου και απο την αρχή. Αποτέλεσμα εδώ και 2 μήνες να χάνω και να βάζω 2 κιλά ανά 15μέρες. Ελπίζω σιγά σιγά να μπω πάλι σε πρόγραμμα.
Σας φιλώ και εύχομαι τα καλυτερα για όλες μας!! :) :)
-
Πέρασα να πω μια καλημέρα από μένα και την Φλώρα μας :)
Έχει χάσει τους κωδικούς της και έχοντας πολύ δουλειά καθότι σεζόν δεν έχει βρει την ηρεμία να τον ανακτήσει. Κάτι έχει κάνει με τον λογαριασμό της και άντε να τον ξεμπερδέψει. Από φθινόπωρο που θα πέσουν οι τόνοι θα είναι και πάλι κοντά μας λογικά. Ωστόσο στέλνει την αγάπη της και τα φιλιά της και είναι πολύ καλά γιατί ευτυχώς έχουν δουλειά και με τη διατροφή της τα πάει πολύ καλά. Σταθερή αξία και η Φλώρα στο βάρος της :D
Εγώ τα έκανα λίγο χάλια το τελευταίο δεκαήμερο και μπαίνω και πάλι σε ρυθμούς πιο συντηρητικούς, επιστράτευσα τα γνωστά βρωμομπίσκοτα για τα σνακ μου, που με κρατάν μακριά από γλυκά και προσπαθώ να στρώσω λίγο τα γεύματα μου. Το άγχος και η κούραση με έσμπρωξαν στα βαριά ναρκωτικά (σοκολάτες, πατατάκια...) και ένιωσα να πρίζομαι πράγμα που ευτυχώς με έβαλε στη θέση μου!
Δεν είμαι καθολου ευχαριστημένη από τη δουλειά που βρήκα, με πληώνον πολύ λίγα και οι εργοδότες είναι δύο και είναι ένας και ένας. Ο ένας νευρικός ο άλλος πονηρός και οι δύο όμως δεν έχουν μάθει να σέβονται το προσωπικό τους και φέρονται ως κάφροι. Βέβαια δεν τους αφήνω να μου πάρουν τον αέρα και εννοείται πως αμα το χοντρύνουν θα την κάνω με ελαφρά, αλλά από την άλλη απογοητεύομαι γιατί τόσα χρόνια που δουλεύω δεν έχω βρει μία δουλειά που να πω ότι μπορώ να μείνω. Αυτό ωστόσο με ωθεί ακόμη περισσότερο στο να υλοποιήσω αυτά που έχω στο μυαλό μου, κάνω όνειρα κάποια στιγμή να κάνουμε την δική μας μικρή επιχείριση και να τρέχουμε μόνο για τον εαυτό μας και όχι για τους άλλους. Η σκληρή δουλειά ποτέ δεν με φόβισε, οι αχάριστοι άνθρωποι όμως είναι κάτι που προσωπικά δεν μπορώ να ανεχτώ για πολύ καιρό στη ζωή μου... Δεν είμαι αχάριστη, νιώθω ευγνωμοσύνη για τα όσα έχω αυτή τη στιγμή στη ζωή μου, ωστόσο τολμώ ακόμη και αυτούς τους καιρούς να κάνω όνειρα και να θέλω από τη ζωή μου περισσότερα και καλύτερα.
Σας φιλώ και εύχομαι να είστε όλες καλά!
-
Eve και Πινκάκι χαίρομαι που είστε και εσείς καλά και κυρίως κρατάτε ισορροπίες. Δύσκολες οι άτιμες, λίγο το χάνουμε λίγο το βρίσκουμε αλλά ετσι είναι...
Eve καλή επιτυχία με τα μαθήματα σου, εύχομαι να τα πας καλά με την εξεταστική σου και να σε δικαιώσει η παραμονή σου στην Αθήνα :)
Πινκάκι μου η σταθεροποίηση είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο στη διαδιακασία του αδυνατίσματος. Οπότε συνέχισε να παλεύεις να σταθεροποιήσεις το νέο σου βάρος και όταν θα έρθει η στιγμή είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίσεις την πορεία σου. Είπαμε είναι ταξίδι αυτό που κάνουμε, όσο πιο αργά φτάσουμε στον προορισμό μας τόσο πιο σίγουρο είναι ότι θα κατακτήσουμε το νέο χαμηλότερο βάρος μας για μια ζωή :). Και εγώ νιώθω λίγο απογοητευμένη που έχω σταματήσει να κάνω τη διατροφή μου όπως πρέπει για να χασω και άλλο βάρος ωστόσο από την άλλη λέω είναι και πάλι επιτυχία το ότι ότι έχω χάσει καταφέρνω να το διατηρήσω έστω και με μικρά σκαμοανευάσματα όπως τα δικά σου. Εξάλλου αυτό είναι και το φυσιολογικό, να παίζουμε 2 κιλά πάνω κάτω.
Σας φιλω και πάλι! Καλή εβδομάδα να έχουμε :love:
-
Eli μου το θέμα είναι ότι στεναχωριέμαι γιατί μέσα από αυτά τα σκαμπανεβάσματα νιώθω να φθείρομαι, να αυτοκαταστρέφομαι. Όποτε πάει να γίνει κάτι καλό σ' αυτόν τον τομέα σαμποτάρω τον εαυτό μου λες και δε θέλω να φτάσω στο ακόμα καλύτερο. Επαναπαύομαι στα λόγια των άλλων που μου λένε πόσο πολύ ομόρφυνα και ότι είμαι άλλος άνθρωπος, αυτό το ακούω συνέχεια. Εντάξει το παραδέχομαι, είμαι. Εκείνο το πολύ στρουμπουλό κοριτσάκι, το καστανό με τα πολλά σπυράκια και τα γυαλιά δεν υπάρχει πλέον. Τουλάχιστον εξωτερικά. Έχει αντικατασταθεί με μια κοπέλα που πλεον την λες τσουπωτή αλλά όχι χοντρούλα, που έχε βάψει τα μαλλιά του με ένα πολύ ωραίο χαλκινόξανθο χρωμα, που έχει κάνει θεραπεία για τα σπυράκια και το δέρμα της έχει καθαρίσει και που έκανε λέιζερ στα μάτια κ πέταξε γυαλιά και φακούς. Άνθρωποι που έχουν να με δουν 2-3 χρόνια δε με αναγνωρίζουν. Αντικειμενικά, εξωτερικά είμαι στα καλύτερα μου, το βλέπω και εγώ στον καθρέφτη, περιμένω να το νιώσω και ολοκληρωτικά μέσα μου και να αγκαλιάσω αυτή την εικόνα και να παλέψω να την κάνω ακόμα πιο όμορφη. Να γίνω πια ακριβώς αυτό που ονειρευόμουν. Δεν μπορώ άλλο να καθυστερώ, πρέπει να βρω τη δύναμη γιατί αυτή η κατηφόρα θα 'ναι μάλλον και η πιο δύσκολη. Γιατί πλησιάζω όλο και περισσότερο σε φυσιολογικό βάρος οπότε ο αργός ρυθμός μου θα επιβρανδυθεί κι άλλο και γιατί το αισθητικό κομμάτι πλέον δεν είναι τόσο ενοχλητικό όσο παλιά.
Τώρα που ξανάνοιξε το γυμναστήριο ένιωσα μεγάλη χαρά και άρχισα να προσέχω περισσότερο. Θα κάνω και μια επίσκεψη στη διαιτολόγο να δω τι μου άφησαν οι καλοκαιρινές διακοπές.
Ελάκι δύσκολα τα πράγματα στο κομμάτι της δουλειάς, σε καταλαβαίνω. Υπομονή μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο γιατί έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα δε μπορούμε να κάνουμε και κάτι άλλο.
Και εγώ επιστράτευσα τη λύση των βρωμομπισκότων γιατί η κατάσταση με τα γλυκά είχε ξεφύγει πολύυυυ.
Φιλάκιαααα :)
-
Γεια σας κοριτσακια μου!
Γυρισα κ εγω απ τις διακοπες. Τις 10 πρωτες μερες διατροφικα τα πηγα αψογα μετα ομως οι βραδινες εξοδοι ηταν σχεδον σε καθημερινη βαση κ να τα ποτα, να τα μεζεδακια αρχισα κ εγω να πρηζομαι οπως εγραψε κ το Ελακι.2-3 κιλακια θα τα τσιμπισα σιγουρα αλλα σε σχεση με 6-7 που επερνα αλλα χρονια παλι καλα λεω.Το θεμα ειναι πως κ εγω ολο το καλοκαιρι δεν εχω χασει τιποτα τωρα πηρα κιολας.Χαλαρωσαμε πολυ το καλοκαιρι κ τωρα εχουμε αγωνα δρομου παλι μπροστα μας.Το ευχαριστο ειναι πως δεν ξεφυγαμε κ να σκεφτομαστε πως σιγα σιγα θα φυγουν κ δεν θα ξαναρθουν.Ειναι να γινει η αρχη να αρχισουμε παλι να χανουμ κ ολα θα γινουν.
Πινκακι μου σε καταλαβαινω απολυτα για την ανυπομονησια σου κοριτσαικι.Εχει κανει ενα τεραστιο βημα,μια πολυ μεγαλη αλλαγη,λιγο ακομα κ θα εισαι τελεια! Πολυ καλα που πας κ γυμναστηριο θα σε κανει ακομα καλυτερη!
Ελακι μου κ εσυ μια χαρα τα πηγες κ το πρηξιματακι ειναι θεμα λιγων ημερων να εξαφανιστει.Οσο για την δουλεια κρατα τις αποστασεις που πρεπει , μην τους αφησεις να σου παρουν τον αερα κ να σε εκμεταλευτουν κ αν δεις πως δεν τραβαει ,καντην για αλλου κ σου ευχομαι ολοψυχανα μπορεσετε να πραγματοποιησετε το ενειρο σας κ να κανετε την δικη σας επιχειρηση.Κατα τα αλλα πως περνας εκει? τωρα με τον διαιτολογο τι κανεις τα λετε με αλληλογραφια η εκοψες επαφη?Αν κ τα εχεις μαθει πλεον πιστευω κ μονο ιδεα ειναι ψυχολογικα περισσοτερο.
Φιλια πολλα κ στην Φλωρα μας κ στο Εβακι!
Η Ναου που εξαφανιστηκε ? ευχομαι να απλωνει την κορμαρα της σε καμια παραλια κ να χαλαρωνει κανοντας μπανακια!
-
Πινκάκι μου αγαπημένο για μία ακόμη φορά βρίσκεσαι σε ένα σημείο σταθμό στην προσπάθεια σου... Έφτασες στο σημείο να καταλάβεις ότι πηγή των ανασφαλειών σου και του κενού που νιώθεις δεν είναι το περιττό σου βάρος αλλά κάτι πολύ βαθύτερο...
Μην χάνεις το κουράγιο σου και μην απογοητεύεσαι, έχεις δρόμο ακόμη και είμαι σίγουρη ότι θα καταφέρεις να νιώσεις ολοκληρωμένη και ευτυχισμένη. Απλά χρειάζεται να καταλάβεις ότι η ευτυχία δεν βρίσκεται σε ένα αδύνατο όμορφο σώμα. Το σώμα είναι όμορφο, αδύνατο και εκπέμπει υγεία όταν αγαπάμε και φροντίζουμε τον εαυτό μας ;)
Συνέχισε να αναζητάς αυτά που μπορούν να σου δώσουν χαρά στη ζωή σου, η σωστή διατροφή και η άσκηση σίγουρα δίνουν χαρά και αυτοπεποίθηση αλλά δεν φτάνουν. Ψάξε πιο βαθιά τώρα μέσα σου και δες τι είναι αυτό που σε φοβίζει; Τι εμπόδια φτιάχνεις με το μυαλό σου και δυσκολεύεσαι να προσπεράσεις; Μην περιμένεις την επιβεβαίωση από τους άλλους, δεν την χρειάζεσαι, το βλέπεις τώρα πια που λαμβάνεις όλα αυτά τα κοπλιμέντα, χρειάζεσαι κάτι περισσότερο, κάτι που το έχεις μέσα σου και μόνο εσύ μπορείς να το βγάλεις στην επιφάνεια.
Δεν χρειάζεται να φοβάσαι, ούτε να βιάζεσαι να φτάσεις κάπου. Δώσε στον εαυτό σου τον χρόνο που χρειάζεται, δεν τρέχουμε κάνενα δρόμο ταχύτητας, η ζωή είναι αγώνας αντοχής. Μην εξαντλείς τα αποθέματα ενέργειας σου, φρόντισε να τροφοδοτείς με αγάπη και ενέργεια την ψυχή σου και το σώμα σου κάθε μέρα, φτάνε μέχρι εκεί που μπορείς και κάθε μέρα προσπάθησε για το λίγο παραπάνω. Και τα διαλείμματα όμως είναι και αυτά θεμιτά και χρειάζονται!
Στο λέω εγώ που κάθε τρεις και λίγο αράζω στα κιλά μου και ανασυγκροτούμαι :lol: O κάθε άνθρωπος ωστόσο είναι διαφορετικός βρες το σημείο που ισορροπείς εσύ κράτησε το σα φυλαχτό και πάντα να επιστρέφεις σε αυτό, είναι το κέντρο σου το καταφύγιο σου.
Όταν νιώθω άσχημα με τον εαυτό μου πλέον επιστρέφω στο δικό μου κέντρο. Εκείνη την ημέρα αποφασίζω και κάνω τα εξής. Καταρχήν σηκώνομαι από το κρεβάτι και πάω να περπατήσω ή να κολυμπήσω (αφού εδώ μπορώ και το κάνω ;) ). Αν από το πρωί ανεβάσω παλμούς και κινηθώ το σώμα μου ξεμπλοκάρει. Πίνω πολύ νερό, αποφεύγω κάθε τι με ζάχαρη, τρώω φρούτα λαχανικά και ελαφριά γεύματα και αν θέλω κάτι γλυκό το παίρνω από τα βρωμομπίσκοτα ή από τα αγαπημένα μου σύκα που ναι μεν είναι γλυκά αλλά έχουν μπόλικες φυτικές ίνες και έτσι η ζάχαρη τους απορροφάται αργά από το σώμα μας. Προσπαθώ να κάνω θετικές σκέψεις και να επικεντρώνομαι σε αυτά που αγαπώ και λαχταρώ να έχω στη ζωή μου και πως θα μπορέσω να τα αποκτήσω. Ακούω όμορφη μουσική, χαλαρώνω. Έτσι γυρίζω πίσω σε μένα και σε αυτά που είναι σημαντικά για μένα. Έτσι ξεπρίζομαι και βρίσκω και πάλι τις διατροφικές μου ισορροπίες. Είναι όλα μέσα μας τόσο σφιχτά δεμένα, που δεν μπορείς να προσέχεις το ένα και να παραμελείς τα άλλα.
Και τέλος Πινκ μου θέλω να σε βοηθήσω να καταλάβεις το εξής... ότι δεν χρειάζεται να παλέψεις για να γίνεις ακόμη πιο όμορφη, είσαι ήδη όμορφη! Για την ακρίβεια ήσουν πάντα όμορφη, άσχετα αν ο κόσμος ή εσύ άλλα έλεγες στον εαυτό σου. Ξεκίνα να λες στον εαυτό σου όμορφα πράγματα, μην σε λιθοβολείς με άσχημες σκέψεις και άσχημες λέξεις. Αν θέλεις να παλέψεις για κάτι πάλεψε για την υγεία σου, ψυχική και σωματική αυτή είναι η πραγματική ομορφιά της ζωής γιατί αν έχεις υγεία ψυχική και σωματική τότε θα είσαι απλά ακαταμάχητη!
Εννοείται πως όταν λέω υγεία δεν εννοώ απλά την μη παρουσία ασθένειας, αλλά να νιώθεις το σώμα σου και την ψυχή σου να εκπέμπουν ενέργεια για ζωή ;)
-
Μπλακ μου όπως έγραψα και πριν στην Πινκ μας όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι ;)
Και θα φάμε παραπάνω, και θα ξεφύγουμε λίγο, και πάλι εδώ θα επανέλθουμε και θα φύγουν και τα πριξηματάκια και όλα. Ελπιζω να πέρασες πολύ όμορφα στις διακοπές σου και να χάρηκες τους αγαπημένους σου και την θάλασσα!
Σήμερα ξύπνησα και το πρήξιμο είχε φύγει μαζί με τα 2 κιλάκια που είδα τις προηγούμενες μερες. Εννοείται η χαρά μου ήταν απίστευτη γιατί πλεον διαπιστώνω ότι το σώμα μου επανέρχεται σε χρόνο dt και αυτό με εκπλήσσει πάντα ευχάριστα. Είναι που έχω αποβάλλει από το σώμα μου το στρες της αφαγίας πλέον, γιατί όπως και να χει ξέρει πλέον ότι θα έχει πραγματική τροφή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω πιο απλά, μιας και ειλικρινά τις προηγουμενες μέρες έτρωγα καθημερινά σοκολάτες ή πατατάκια ή και τα δύο! Κανονικά αυτά τα δύο κιλά θα έμεναν μαζί μου για καιρό. Τώρα ήταν απλά θέμα 3 ημερών να φύγουν. Απίστευτο κι όμως τελικά εφικτό!
Πέραν της δουλειάς Μπλακ μου που με απασχολεί πολύ, τα υπόλοιπα είναι όλα μια χαρά! Έχω εγκλιματιστεί πλήρως στη νέα μας ζωή, και βρίσκω όμορφα πράγματα να κάνω. Είμαστε πιο κοντά στη φύση, πιο κοντά στη θάλασσα, ο άντρας μου αν και δουλεύει πολλές ώρες δεν υποφέρει όπως στην Αθήνα και όταν έχουμε ελεύθερο χρόνο μπορούμε να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν και αυτό μας δίνει χαρά. Ο άντρας μου θέλει λίγο περισσότερο χρόνο για να συνηθίσει ωστόσο νιώθω ότι θα μπορέσουμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι εδώ και να νιώθουμε περισσότερη ασφάλεια. Ανυπομονώ να έρθει ο χειμώνας και να πέσουν λίγο οι τόνοι μας ώστε να ξεκουραστούμε και κυρίως να ανασυγκροτηθούμε ώστε να βάλουμε τα όνειρα μας σε τροχιά υλοποίησης.
Όσο για τον διαιτολόγο μου, δε χανόμαστε εμείς, δε χανόμαστε! χιχιχι
Έχουμε πλέον αναπτύξει μία σχέση φιλίας που κρατάει έστω και γραπτά. Ανυπομονώ εννοείται να ξαναβρεθώ στο γραφείο του κάποια στιγμή και να κάνουμε τον απολογισμό μας όπως πάντα, αλλά η αλήθεια είναι ότι από γνώσεις ότι χρειαζόταν να μου μεταδώσει μου το έχει μεταδώσει ήδη. Οπότε μπορώ και πορεύομαι και μόνη μου. Απλά όπως λες και εσύ είναι το ψυχολογικό κομμάτι και μου λείπει η επαφή γιατί σίγουρα θα με βοηθούσε να είμαι πιο πιστή και πιο συγκεντρωμένη στη διατροφή μου. Ωστόσο κάποια στιγμή όλα τα πουλιά πρέπει να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν μόνα τους, μακριά από την ασφάλεια της φωλιάς τους. Κάπως έτσι και εγώ καλούμαι πλέον να μάθω να συγκεντρώνομαι μόνη μου και να επιστρέφω σε αυτό που ξέρω ότι θα με κάνει να νιώσω καλά μέσα μου :).
-
Αχ Έλη μου τα λόγια σου είναι πολύ βοηθητικά ακόμα μια φορά. Η αλήθεια είναι πως θα θελα πολύ να ανακαλύψω γιατί βάζω εμπόδια στον εαυτό μου, τι φοβάμαι ότι θα γίνει αν αποκτήσω το σώμα που θέλω. Σε μια άσκηση με τη διαιτολόγο μου μού ζήτησε να γράψω σε ένα χαρτί τι μπορεί να κερδίσω και τι να χάσω όταν φτάσω στην επιθυμητή για μένα εικόνα. Η αλήθεια είναι ότι όσο και αν προσπάθησα δεν βρήκα κάτι που μπορεί να χάσω αντίθετα στα κερδισμένα βρήκα άπειρα. Συμφωνώ ότι χρειαζόμαστε και διαλείμματα απ' όλη αυτή τη προσπάθεια απλά ανησυχώ μήπως παρακρατάει το δικό μου γιατί αν επαναπαυτώ.. πάει. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω και αν το ευχαριστήθηκα αυτό το διάστημα, αφού τις περισσότερες φορές που έφαγα παραπάνω γλυκά ή λιπαρά ή τηγανητά το στομάχι μου διαμαρτυρήθηκε έντονα. Καμιά σχέση με την ποσότητα και την ποιότητα που άντεχε παλαιότερα!! Να μη μιλήσω για τις ενοχές που ένιωθα την επόμενη μέρα...
Έλη μου σε "βλέπω" πολύ ήρεμη γενικά και χαίρομαι πάρα πολύ γι αυτό. Και το θέμα της δουλειάς θα ισιώσει δε σε φοβάμαι!!
Καλώς και το άλλο το κορίτσι μας! Μπλακ μου χαίρομαι που επέστρεψες, ελπίζω να ευχαριστήθηκες τις διακοπούλες σου! Άσε και εγώ που πήγα σε νησί πρόσεξα πολύ με παξιμάδια την έβγαζα στην παραλία. Μέχρι και βρώμη κουβάλησα μαζί μου!! Όταν γύρισα σπίτι και δεν είχα τι να κάνω χειρότερα τρεφόμουνα χαχα
-
Να μαι και γω, μετα απο το διαλλειμα καλοκαιριου μαζευομαστε σιγα-σιγα !!! Τι καλα!!!
Αρχιζω λοιπον!
Ελακι, υπομονη με την δουλεια ολοι εχουμε περασει απο αφεντικα και αφεντικα... κανε εσυ την δουλεια σου και μην σε νοιαζει να σκεφτεσαι οτι ο στοχος ειναι να μπαινει ο μισθος (εστω και μικρος) στο κομποδεμα και να εχεις την ασφαλεια υγειας που ειναι σημαντικο... εγω αυτο σκεφτομουν σε αντιστοιχες περιπτωσεις και εκλεινα τα αυτια μου στα οποια σχολια... Ο στοχος ειναι ιερος για εσενα οποτε μονο αυτο να σκεφτεσαι ασφαλεια υγειας και ενα βοηθημα για την αυξηση των εξοδων
Πινκακι μου, πινκακι μου ΠΟΣΟ σε καταλαβαινω δεν μπορεις να φανταστεις και εγω περασα απο αυτο το σταδιο... για την ακριβεια ειναι το σταδιο της αποδοχης και θα κρατησει καιρο πιστεψε με... οσο και αν εξωτερικα φαινεται να εχεις/ εχουμε δεχτει την νεα εικονα δεν εχουμε πληρως συνηδητοποιησει τι συμβαινει... Τι μια βλεπουμε τον εαυτο μας τσουπωτο (δεν ειναι ... η ιδεα μας ειναι) την αλλη ακους τα σχολια ΚΑΛΑ ΠΟΣΟ ΟΜΟΡΦΥΝΕΣ αδυνατισες κτλ και λες μα καλα αυτα τα 3-4 παραπανω κιλα που βλεπω εγω αυτοι δεν τα βλεπουν??? Θα σου προτεινα να μπεις σε φαση διατηρω παρα χανω... ετσι κι αλλιως η συντηρηση ειναι σχεδον ακριβως ιδια με την διατροφη της απωλειας συν την γυμναστικη που θα αρχισεις ξανα συν οτι το σωμα εκανε ενα ωραιο διαλλειμα θα δεις πως θα παρεις παλι την κατηφορα ευκολα !!! Ω ναι καμια φορα το διαλλειμα δινει οθηση στον μεταβολισμο!
Μπλακ μου... αφου δεν ξεφυγε το πραγμα πολυ και μαζευεται μια χαρα σε βρισκω τελικα εκει ειναι το μυστικο (τουλαχιστον για μενα) μολις καταλαβαινουμε τα 2-3-4 πανω να βαζουμε φρενο... και ξανα προς την δοξα τραβα... ετσι λειτουργει εντελει το ολο θεμα!
Τα δικα μου τωρα! Διατροφικα λιγο πανω λιγο κατω συντηρω το 62-63 με τις ατασθαλιες μου, με τις διατροφικες μερες μου και ξανα και ξανα... Βεβαια χαιρομαι που βλεπω πως με εχω εκπεδευση καλα και οτι ειναι πολυ πολυ περιτο και δεν το θελω εντελει να το φαω (πατατακια,γαριδακια, βλακειουλες)... Επισης το καλο ειναι οτι καποιες αρχες εχουν εμπεδωθει τοσο καλα που π.χ πρωινο θα φαω παντα διοτι ξυπναω και πειναω!!! (ποιος εγω που επινα παντα μονο ενα καφε, χαχαχαχα) ή π.χ θα φαω παντα σαλατα μαζι με το φαγητο κι ας ειναι το φαγητο απο μονο του πολυ θερμιδογονο !!! Οποτε ολα καλα !!!!
Φιλια πολλα πολλα πολλα σε ολες !!!
-
Αχ Ελακι μου τα λογια σου βαλασμο γι αολους μας! Ποσο ομορφα γραφεις κ ποσο ηρεμια εκπεμπουν ολα οσα γραφεις δεν φανταζεσαι!!
Πινκακι συμφωνωκ εγω με την Ναου καλυτερα ενα διαλειμματακι να χαλαρωσεις κ μετα ξανα βουρ για τα λιγα τελευταια κιλακια που θες ! Εγω στην ουσια αυτο εκανα ολο το καλοκαιρι.Εμεις καθε ΣΚ φευγουμε εκτος πολης κ οσο κ να προσεξεις ολο κ κατι θα φας παραπανω, μα ενα γλυκο, μα ενα ποτο, μα ενα μεζεδακι ειναι αδυνατον να στερεισαι παντα ολα οσα σου αρεσουν.Ετσι ειπα θα κανω ολη την βδομαδα σωστο προγραμμα κ το Σκ θα τρωω οχι τον αγλεωρα αλλα αν λαχταρισω κατι περα του προγραμματος θα το φαω δεν θα καταπιεζομαι η θα πιω 2 ποτακια κ ετσι στην ουσια ολο τοκαλοκαιρι ειμαι σχεδον στα ιδια κιλα +- 2.Μονο την τελευταια βδομαδα διακοπως που βγαιναμε καθε βραδυ σχεδον νομιζω ξεφυγα λιγακι αλλα κ αυτο στο προγραμμα ειναι.Αν ομως ελεγα αχ πρπ ντε κ καλα να χασω ειμαι σιγουρη οτι δεν θα τα καταφεραν κ απο την απογοητευση μου θα επεφτα με τα μουτρα στο φαγητο.
Τωρα τελειωσαν οι διακοπες κ σιγα σιγα θα μπω ξανα σε προγραμμα.Ηδη εχω αρχισει κ τρωω καλυτερα κ εχω μειωσει παρα πολυ το βραδινο μου κ ηδη βλεπω να ξεπριζομαι κ ευελπιστω οσοπερνανε οι μερες να παω ολο κ καλυτερα.Η αληθεια ειναι πως κρατησα ολα τα γευματα μου στις διακοπες απλα τα βραδινα μου ηταν λιγο τσιμπημενα, αυτο ειναι το παραπτωμα μου.Εχει γινει πλεον συνηθεια κ αυτο ειναι που με χαροποιει ιδιεταιρα κ πιστευω πως αν καταφερω να φτασω στα κιλα που θελω μετα θα μπορεσω να τα διατηρησω.Εχω σταματησει να τρωω σαν να μην υπαρχει αυριο κ το κανω οχι αναγκαστικα απλα τρωω οσο να χορτασω την σωστη ποσοτητα κ οχι μεχρινα σκασω.
Ναου μου πολυ χαρηκα που διαβασα νεα σου.Αντε να τα λεμε σιγα σιγα κ παλι!
Φιλια πολλα κοριτσακια μου
-
Κοριτσάκια μου ουσιαστικά όλο το καλοκαίρι ένα διάλειμμα ήταν :P Σ αυτό που σταναχωρέθηκα περισσότερο είναι ότι μου ξανβγήκε η νοοτροπία αφού έφαγα αυτό ας τα φάω όλα.. είχα καιρό να σκεφτώ έτσι. Πιστεύω θα την ξαναβρώ την ισορροπία είμαι σε καλό δρόμο.
Για άλλη μια φορά η πρόκληση βρίσκεται στο να "αδυνατήσει" το μυαλό... Ανέχτηκα αρκετές συμπεριφορές ανθρώπων που δεν μου άξιζαν εξαιτίας της χαμηλής αυτοπεποίθησης.. δε θέλω να ξανασυμβεί αυτο..
Χαίρομαι που μαζευόμαστε σιγά σιγά :)
-
Αυτο ακριβως Πινκακι μου γλυκο! Ποτε πια δεν πρπ να αφηνουμε κανενα να μας στεναχωρει κ να μας πληγωνει!
Αν καταφερουμε κ περασει μι αολοσωστη βδομαδα μετα ολα θα δουλεψουν ρολοι παλι κοριτσακια! keep going!
-
Κοριτσάκια μου πόσο χαίρομαι που διαβάζω τα νέα σας :bigsmile:
Νάου μου είναι γεγονός ότι αυτές οι μικρές αλλά τόσο σημαντικές αλλαγές στην διατροφική καθημερινότητα μας είναι το κλειδί για να ελέγχουμε το βάρος μας. Ακόμη και αν βάλουμε λίγο βάρος επανερχόμαστε γρήγορα με λίγες μέρες συντηρητικής διατροφής και αυτό είναι τόσο αγχολυτικό!
Πινκάκι μου πάρτο λίγο αλλιώς! :lol: Τα διαλείμματα σου έχεις το δικαίωμα να τα κάνεις όσο μεγάλα ή μικρά έχεις ανάγκη. Δεν έχεις περάσει και λίγα για να φτάσεις εδώ που είσαι. Μην υποτιμάς τα όσα έχεις καταφέρει! Αυτή η μανία μας να θέλουμε το τέλειο και το όλο και αν δεν φτάσουμε στο "ιδανικό" βάρος που έχουμε στο μυαλό μας να μην νιώθουμε ότι έχουμε καταφέρει και πολλά είναι αρνητικές σκέψεις που δεν έχουν θέση στο μυαλό μας και το ξέρεις ;). Η σταθεροποίηση στο ξαναείπα είναι μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της διατροφικής σου εκπαίδευσης και δεν χρειάζεται να γίνεται μόνο όταν έχουμε χάσει όοολο το βάρος που θέλουμε. Πίστεψε με όταν θα νιώσεις εσύ έτοιμη και ξεκούραστη και κυρίως σίγουρη για τον εαυτό σου θα συνεχίσεις την προσπάθεια σου. Έχω περάσει μεγάλα διαστήματα στα οποία δεν προσπαθούσα να χάσω βάρος, απλά πειραματιζόμουν με την διατροφή μου και προσπαθούσα στο να εγκαθιδρύσω υγιεινές και σωστές διατροφικές συνήθειες. Και σε εκείνα τα διαστήματα είχα την χαρά να απολαύσω τροφές που δεν μπορούσα παλιότερα να απολαύσω γιατί πάντα τις έτρωγα με άγχος και ήξερα ότι θα με παχύνουν. Όταν έμαθα να τις τρώω χωρίς να έχουν επίπτωση στο βάρος μου τότε άρχισα να τις απολαμβάνω πραγματικά και να νιώθω μία απίστευτη ανακούφιση. Μέχρι που ξεκίνησα να φτιάχνω και γλυκά! Κάτι που ποτέ δεν επέτρεπα στον εαυτό μου. Και όσες φορές ένιωθα τύψεις μου θύμιζα ότι και αυτό είναι ένα κομμάτι που έχω ανάγκη να το ζήσω και να το περάσω πριν προχωρήσω παραπέρα. Και όταν με έπιανε το άγχος και η επιθυμία να χάσω βάρος, θύμιζα στον εαυτό μου ότι δεν είμαι ακόμη έτοιμη και όταν πραγματικά θα νιώσω θα γίνει από μόνο του χωρίς πίεση και χωρίς άγχος.
Και να σου πω και κάτι τελευταίο και αυτό ισχύει για όλες μας και να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας. Το γεγονός ότι περνάμε διαστήματα χωρίς να χάνουμε βάρος δεν σημαίνει ότι δεν κάνουμε τίποτα! Έχουμε την κακή συνήθεια να κρίνουμε τα αποτελέσματα μίας προσπάθειας από το βάρος που χάνουμε και όχι από την συνολική μας προσπάθεια να αλλάξουμε διατροφικά και ψυχολογικά. Το βάρος είναι μία μόνο παράμετρος στην προσπάθεια μας δεν είναι όμως το μόνο! Και το γεγονός ότι δεν χάνουμε βάρος δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μην προσπαθούμε για να βελτιώνουμε άλλα πράγματα. Και στην τελική βρε κορίτσια μου δεν είμαστε και σούπερ γούμεν να τα κάνουμε και όοολα μαζί. Ο καθένας θέλει το δικό του χρόνο και σε κάθε φάση επιλέγει να βελτιώσει αυτά που μπορεί και έχει την διάθεση να βελτιώσει. Έτσι όταν θα έχουν περάσει μερικοί μήνες και θα κοιτάμε πίσω θα βλέπουμε μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές να γίνονται πλέον καθημερινές μας συνήθειες, συνήθειες που θα μας κρατήσουν μακριά από την παχυσαρκία και θα μας πάνε ένα βήμα πιο μακριά από το διατροφικό χάος που κάποτε ζούσαμε.
-
Έτσι όπως τα λες είναι Έλη μου απλά καμιά φορά το μυαλό αρνείται να τα δεχτεί και δυσαρεστείται με τη στασιμότητα. Δε θέλω να γυρίσω στα παλιά γιατί έχω συνδέσει το μεγάλο βάρος μου με άσχημες αναμνήσεις, το γεγονός ότι κατακτώ ένα νέο βάρος το βλέπω σαν ένα βήμα να πηγαίνω μπροστά, σαν κάτι που κάνω αποκλειστικά για μένα για να μου δώσω χαρά. Ίσως αυτό που θα πώ ακουστεί ματαιόδοξο ίσως κ λίγο χαζό αλλά νιώθω να εγκλωβίζονται τα νιάτα μου σε μια εικόνα που δεν με ικανοποιεί, σε μια εικόνα που ξέρω ακριβώς τι πρέπει να κάνω για να αλλάξει και δε το κάνω, νιώθω κάποιες φορές ότι χάνω τα νιάτα μου σε ένα διαρκή αγώνα.. δε θέλω να με απασχολεί άλλο αυτό το θέμα.. τις περιόδους που δε μ απασχολεί κ ηρεμώ καταλήγω να μη κάνω καλή διατροφή :P Βασικά είμαι με τις μέρες μου απ' ότι έχω καταλάβει.. άλλες μέρες να με βλέπω θεά (χαχα) και να μη με νιάζει ακόμα και αν δεν τραφώ ακριβώς όπως πρέπει και άλλες μέρες με βλέπω χειρότερη και από παλιά και τρώω παγωτό και το βλέπω κατευθείαν πάνω μου.. :P Μάλλον πρέπει να ξαναβρώ την αισιοδοξία μου! Χτες άρχισα να λέω ότι θα κάνω κ γράμμωση όχι απλά θα αδυνατήσω. Αχ αυτά τα όνειρα :)
Μπλάκ μου γλυκιά το θέμα είναι πως θα γίνει να περάσει μια ολόσωστη βδομάδα... Πριν λίγο καιρό μου φαινότανε πολύ εύκολο, τώρα λεω ευτυχώς αν κάνω έστω μια σωστή μέρα!