Σκεφτομαι ποσο καλυτερα θα ενιωθα αν με στηριζε ο πατερας σ αυτη μου την αποφαση για το χειρουργειο..
Printable View
Σκεφτομαι ποσο καλυτερα θα ενιωθα αν με στηριζε ο πατερας σ αυτη μου την αποφαση για το χειρουργειο..
Quote:
Originally posted by fae!_prits_:p
Αυτα ειναι!!! Να σου ζησει κουμπαρουλα μου!!!
αχ συφκινηθηκα που τα ξαναειδα! που να εισαιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι ιιιιιιιιιιιι ;;;;;;;;
Τάσο, καθόλου μαύρα πράγματι. Και όχι για κανέναν άλλο λόγο, επειδή σου λένε οι άλλοι ότι είσαι από τους τυχερούς μπλα μπλα, ούτε και γιατί έχεις καμία ηθική υποχρέωση να νιώθεις έτσι γιατί "έτσι είναι το σωστό". Αξία στη συνειδητοποίησή μας πως είμαστε καλά έχει η αληθινή αντίληψη του ότι είμαστε καλά και όχι η επιθυμία , η ευχολογία ή η καταραμένη "πρεπο-λογία" κτλ.Quote:
Originally posted by Tassos67i
Ή μάλλον καθόλου μαύρα.
:smirk:
Συμφωνώ με αυτά που γράφεις και είναι και ένα καθρέφτισμα δικό μου κατά κάποιο τρόπο, αφού όλα καλά και όλα ωραία, αλλά συχνά πυκνά μπαίνω και εγώ στον πειρασμό να ενδώσω στο αυτομαστίγωμα τύπου: είμαι αχάριστη, ανόητη ή αλαζονική αφού κάτι πάντα λείπει και δεν νιώθω σούπερ.. Μπαίνω στον πειρασμό να με στήσω στα δυο μέτρα όπως ξέρω πολύ καλά να κάνω και να με εκτελέσω άνευ δίκης. Όμως με εκπαιδεύω να μην το κάνω. Και το προσπερνώ. Προσπερνώ τον εαυτό που ξέρω καλύτερα και αγωνίζομαι να μάθω αυτόν με τον οποίο αποφάσισα να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου. Αυτόν που δεν τρέμει τα δυσάρεστα συναισθήματα, αυτόν που δεν τρώει ΟΛΑ τα συναισθήματα, καλά και κακά, αυτόν που αφήνεται να απολαύσει τα όμορφα και τα ευλογημένα που του έλαχαν ή που επιδίωξε και πέτυχε.
Το μεγαλύτερό μου πρόβλημα είναι το μπλοκάρισμα της χαράς. Αυτός είναι ο δικός μου αγώνας. Να αντλώ ικανοποίηση και χαρά, να στέκομαι σε αυτή όταν μου συμβαίνει και να την καλωσορίζω ως κάτι φυσικό, όχι με καχυποψία και δισταγμό.
Δεν είναι πολύ μαύρα, λοιπόν, για τον καθένα μας αυτά που του έμειναν από το μακροχρόνιο ταξίδι σε λάθος επιλογές, είτε είναι σωματικά τα κουσούρια είτε ψυχολογικά, είναι απομεινάρια μιας εποχής και κομμάτι μας. Τι να κάνουμε, τα κρατάμε και εστιάζουμε και στα λιγότερα μαύρα έως και φωτεινά που μπορεί να έχουμε ο καθένας μέσα στη μέρα του.
Αυτό είναι και το μοναδικό χρέος που νιώθω αυτή τη στιγμή. Αυτό απέναντι στον πολύπαθο εαυτό. Να τον φροντίσω χωρίς να τον φορτώσω και με άλλα σύνδρομα.
Άλλοι υποφέρουν από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Όσοι υποφέρουμε από "σύνδρομο ευερέθιστου ψυχισμού" ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε , να μαλακώσουμε τις θύελλες εντός μας..
Τώρα σκέφτομαι....
... ότι από τότε που ξανάρχισα σωστή διατροφή, τα οικονομικά μου είναι πολύ πολύ καλύτερα!
Όταν τρώω βλακείες μου φεύγουν πολλά λεφτά. Όταν πχ θα παραγγείλω σουβλάκια (1 γεύμα), θα πάρω 2 πιτόγυρα, 1 πατάτες και 1 σως, συνολικά 8 ευρώ. (και εννοείται μετά θα είμαι σαν το φίδι που έφαγε ένα αρνί... θα πονάει η κοιλιά μου πολύ, θα είμαι ξαπλωμένη για ώρα προσπαθώντας απελπισμένα να χωνέψω και μετά από κάνα δίωρο, μην έχοντας ακόμα χωνέψει καλά καλά, θα θέλω να φάω κι άλλο!)
Με ακριβώς 8 ευρώ τώρα που προσέχω, πηγαίνω στη λαική και αγοράζω αρκετά φρούτα και λαχανικά που μου κρατάνε 1 βδομάδα (μέχρι την επόμενη λαική) και κάποιες φορές μου περισσεύουν και για δεύτερη βδομάδα. Και γενικά τρώω αρκετά φρούτα και λαχανικά μεσα στη μέρα.
Όταν δεν προσέχω, μέρα παρά μέρα πηγαίνω στο σούπερ και παίρνω σοκολάτες και σοκολατοειδή και σκάω τουλάχιστον ένα 5ευρω κάθε φορά.
Με 5 ευρώ (ίσως και λιγότερα) μπορώ ν' αγοράσω 6 μπούτια κοτόπουλο απ' τον χασάπη, που είναι 3 μέρες μεσημεριανό γεύμα (από 2 μπούτια κάθε φορά) και μάλιστα πολύ χορταστικό!
Να μην μιλήσω για τις κούτες με τα γλυκά που κάνουν η καθεμία 10 ευρώ και αρκούν για 10 λεπτά απόλαυση, και απ' την άλλη, πόσες μπριζόλες μπορείς να πάρεις με 10 ευρώ και να έχεις πολύ καλής ποιότητας μεσημεριανά για μέρες.
Πριν κάτι μήνες που δεν πρόσεχα τη διατροφή μου, για κάποιον λόγο ξέμενα από χρήματα και δεν μπορούσα να καταλάβω το γιατί. Έκανα λοιπόν καταγραφή 1 μήνα πού ξοδεύω τα χρήματά μου και έμεινα έκπληκτη! Πάρα πολλά χρήματα έφευγαν σε σοκολάτες, γλυκά και junk food. Όχι μόνο με καταπίεζε αυτό οικονομικά, αλλά μου έκανε και τεράστιο κακό στον οργανισμό μου!
Και το οικονομικό (στις μέρες που ζούμε), είναι ακόμα ένα κίνητρο να κάνουμε σωστή διατροφή! :wink1:
Έχεις δίκιο για τα λεφτά αν και να σου πω στην Αθήνα μάλλον έχετε πολύ φτηνά delivery.
Κάποια στιγμή που τακτοποιούσα τις αποδείξεις που κρατάμε (λες και δεν έχω αρκετή χαρτούρα σπίτι :flaming: ) με έπιασε σοκ, έχει ένα μινι μαρκετ δίπλα στο γραφείο, και έναν φούρνο, ε οι αποδείξεις από εκεί ήταν σωρό, και να ήταν ψωμί πάει στο καλό, αμ δε, τυρόπιτες, σάντουιτς, σοκολατοειδή, αναψυκτικά, πτι-φουρ, καραμέλες, από 3 ευρώ, 5 ευρώ και λες όταν τα δίνεις, έλα μωρέ 3 ευρώ είναι. Όταν είδα ότι χαλούσα 100-150 ευρώ, λες μισό να πηδήξω από το μπαλκόνι και επιστρέφω.
Τώρα ανταμείβω τον εαυτό μου και μου βγαίνει και πιο φθηνά και τρώμε "λιχουδιές" σπίτι. Αγοράζω φρέσκο σολωμό, ψαρονέφρι, γαρίδες, φιλέτα γαλοπούλας. Πριν έβλεπα τις τιμές και έλεγα, απαπαπα, δεν παίζει 10 ευρώ το κιλό, καλό είναι και το κοτόπουλο και η ελιά μοσχαριού και οι μπριζόλες. Πέρνω ένα κιλό φιλέτο γαλοπούλας 8 ευρώ και τρώμε δυο άτομα μεσημέρι βράδι. Χάλασα 16 ευρώ και πήρα γαρίδες και φάγαμε ξανά μεσημέρι βράδι και δώσαμε και 2 μερίδες σε συγγενή εργένη που περνούσε από το σπίτι για να μην μαγειρέψει. 16 ευρώ και μου φαινόντουσαν πολλά, και τα δίναμε για 1 γεύμα delivery 2 ατόμων. :crazy:
Λαική εγώ πήγαινα και πηγαίνω γιατί είμαι λίγο μίζερη με τα λαχανικά αν δεν είναι φρέσκα.
Silk, εδώ στην Αθήνα, λόγω ανταγωνισμού έχουν πέσει πολύ οι τιμές των σουβλακίων (όλα τ' άλλα delivery εξακολουθούν να είναι ακριβά), όμως παράλληλα έχει πέσει και πάρα πολύ η ποιότητά τους! Αν δεν βρωμάνε, σου χαλάνε λίγο ή πολύ το στομάχι στην καλύτερη.
Αχ! Γαρίδες!!! Τις λατρεύω!! :starhit:
Πολύ καλά κάνεις και έχεις κάνει αυτή την αλλαγή στη διατροφή!
Και τρως και αρίστης ποιότητας πρωτείνες! Αντί να τα δίνεις στον φούρνο με τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες.
Οι τιμές αυτές εδώ απλά δεν υπάρχουν :grind:. Καλαμάκι χοιρινό (το μεσαίο προς λεπτό) 1.60 με δώρο το 1 κομμάτι από τα 5-6 να είναι λίπος, αν πάρεις 2-3 παίρνεις και λίγο ψωμί, πιτόγυρο από αυτά που κλείνουν άνετα 2.30, αν είναι με καλαμάκι 2.50, καμία σχέση με αυτά που έτρωγα στην Πάτρα, είναι λες και λείπει το 1/3 από το πιτόγυρο. Σφολιατοειδή από 1.20-2.80 ανάλογα.
2 άτομα delivery θέλαμε περίπου 16-20 ευρώ :grind: (με αναψυκτικά) για 1 γεύμα (5 πιτόγυρα+αναψυκτικά+πατάτε ς) ή (2 μερίδες γύρο ή καλαμάκια χοιρινά+αναψυκτικά). Πιτσαρία επειδή μένουμε εκτός πόλης, παραθαλάσσια δεν έχει delivery, ούτε μακαρονάδες κ.λ.π., μόνο 2 σουβλατζίδικα.
Τα ψάρια, χταπόδια, καλαμάρια-σουπίες (πιο σπάνια), τα γλιτώνω διότι ο σύντροφος μου λόγω ανεργίας το έχει ρίξει στο ψάρεμα όπως ο πατέρας του. Οπότε δεν αγοράζω ψάρια εκτός από σολομό, γαρίδες και σαρδέλες.
Μήπως να μετακομίσουμε μαζικά στον Πύργο Ηλείας; :PQuote:
Originally posted by Tassos67i
Καλαμάκι χοιρινό XL εξαιρετικής ποιότητας 1.20 . Μικρού μεγέθους 1.00 . Όλα τα καλαμάκια συνοδεύονται από πατάτες τηγανητές και ψωμάκια ή κομμένη πίτα (μέσα στην τιμή τους!!!). Πιτόγυρο XL (με ολόφρεσκο χοιρινό γύρο) 1.50 . Πύργος Ηλείας. Απλά εκτός συναγωνισμού.
Έχοντας καταργήσει τα delivery, τα σφολιατοειδή, τα τηγανητά, τα τυριά και τα αλλαντικά, ρίχνοντας όλο το βάρος στα ψάρια, γιαούρτια, φρούτα και λαχανικά (όσπρια και σπανιότερα κρέας κατσαρόλας) και γενικώς στα μαγειρευτά, το κόστος διατροφής μου έχει πάει στα ύψη. Μαζί κι ο χρόνος που χρειάζεται για την παρασκευή των γευμάτων και την καθαριότητα της κουζίνας.
Συν το κουβάλημα από το super market ή την λαϊκή. Ενώ το delivery...
Έχετε ακριβά φρούτα και λαχανικά εκεί;
Αυτό είναι ό,τι καλύτερο!!Quote:
Originally posted by Silk
Τα ψάρια, χταπόδια, καλαμάρια-σουπίες (πιο σπάνια), τα γλιτώνω διότι ο σύντροφος μου λόγω ανεργίας το έχει ρίξει στο ψάρεμα όπως ο πατέρας του. Οπότε δεν αγοράζω ψάρια εκτός από σολομό, γαρίδες και σαρδέλες.
Φρέσκο ψάρι; Ούτε στα όνειρά μου!
Φρέσκο χταπόδι; Οκ, ξεπερνάει κάθε φαντασία!
Είσαι πολύ τυχερή σ' αυτόν τον τομέα! Φτου, μη σε ματιάσω! :smug:
...τώρα σκέφτομαι ότι τις τελευταίες αναρτήσεις σε όλα τα θέματα του φόρουμ, τις έχω κάνει εγώ! :shocked2:
Μήπως παρα-μιλάω;! Σταματήστε με!
Οχι μη σταματάς!Καλά που υπάρχεις κι εσύ και επαναφέρεις θέματα ξεχασμένα κι ενδιαφέροντα.:spin:Quote:
Originally posted by Μαντζουράνα
...τώρα σκέφτομαι ότι τις τελευταίες αναρτήσεις σε όλα τα θέματα του φόρουμ, τις έχω κάνει εγώ! :shocked2:
Μήπως παρα-μιλάω;! Σταματήστε με!
Εγώ πάντως σήμερα σκέφτομαι(για να επανέλθουμε στο θέμα) γιατί να φάω αυτά τα δύο αφράτα ψωμάκια σήμερα;Έλεος δεν μπορώ πια να μπω σε μια σειρά;Τουλάχιστον δεν έφαγα γλυκό:starhit:
Σ' ευχαριστώ!Quote:
Originally posted by fat capricorn
Οχι μη σταματάς!Καλά που υπάρχεις κι εσύ και επαναφέρεις θέματα ξεχασμένα κι ενδιαφέροντα.:spin:
Μην σκέφτεσαι έτσι!!Quote:
Originally posted by fat capricorn
Εγώ πάντως σήμερα σκέφτομαι(για να επανέλθουμε στο θέμα) γιατί να φάω αυτά τα δύο αφράτα ψωμάκια σήμερα;Έλεος δεν μπορώ πια να μπω σε μια σειρά;Τουλάχιστον δεν έφαγα γλυκό:starhit:
Οι ενοχές μας πάνε πολύ πίσω!
Αν τα έφαγες, πρέπει να σκεφτείς: "καλά έκανα και τα έφαγα!".
Επικεντρώσου στα θετικά.
Όταν ξεκίνησα την προσπάθειά μου (την 1η Αυγούστου), ενώ όλα πήγαιναν καλά, στις 13 Αυγούστου έκανα συνεχόμενα υπερφαγικά για όλη την ημέρα (γκαντέμικο το 13!). Σουβλάκια, παγωτά, γλυκά... και μια κοιλιά που πονούσε απίστευτα! Για ακόμη 3 μέρες έτρωγα ό,τι να 'ναι και στις 17 του μηνός είπα στοπ! Τέλος. Ξεκινάω ξανά. Και δεν ένιωσα ενοχές. Είπα καλά έκανα και τα 'φαγα!
Και από τότε συνεχίζω ακάθεκτη!
Και αν τύχει και φάω κάτι το παχυντικό, ε δεν πειράζει! Στη ζωή είναι και αυτό!
χμ χμ χμ, αυτό που σκέφτομαι είναι πως απόε θα δώσω μία μικρή υπόσχεση στον εαυτό μου και αύριο θα προσπαθήσω να την τηρήσω. Ισως οι μικρές υποσχέσεις με κάνουν περισσότερο υπεύθυνη ΚΑΙ απέναντι σε μένα
Σκέφτομαι ότι εδώ και 8 μέρες έχω κολλήσει στα ίδια κιλά (είχα και περίοδο) και δεν έχω απογοητευτεί καθόλου.
Χαίρομαι που ωριμάζω μέσα μου. Πριν μερικούς μήνες, αν είχα κολλήσει για 4-5 μέρες (ούτε καν 8) θα απογοητευόμουν πάρα πολύ και θα το έριχνα στο παχυντικό φαγητό.
Τώρα όμως δεν είναι έτσι. Είμαι περήφανη που έχασα αυτά τα 10 κιλά και συνεχίζω την σωστή διατροφή γιατί αυτό κάνει καλό στο σώμα μου. Είτε είμαι 70, είτε είμαι 170 κιλά.
Και ας πέσουν όποτε θέλουν τα κιλά!