-
Την καλησπερα μου σε ολες,
@Ρια μια χαρα 4 κιλα σε 15 μερες ειναι ικανοποιητικοτατα!!!! Οκ, θα μου πεις καποια ειναι υγρα αλλα με αυτους τους ρυθμους θα κλεισει ο μηνας με 6-8 κιλα κατω που δεν ειναι καθολουυυυ λιγα!!
@μπλακ, αργα και σταθερα θελει η δουλεια για να γινει σωστα... εγω καποιες φορες που απελπιζομαι (σαν τωρα λογου χαρη) απλα υπενθυμιζω στον ευατο μου που ημουνα (το προς τα πανω, γιατι αν σκεφτω το προς τα κατω και τα 3 που χω τσιμπισει νευριαζω)... αλλωστε η διαφορες ειναι πλεον μικρες... οκ 7 κιλα ειναι 7 κιλα και γω τοσα θελω να χασω ακομα... αλλα αυτο που μετραει ειναι ο μαραθωνιος δηλαδη η συντηρηση της απωλειας ...
@Μαρια, δεν χρειαζεται απαραιτητα διατροφολογος, εγω δεν πηγα σε διατροφολογο ας πουμε ... αυτο που χρειαζεται ειναι υπομονη, πιστη και κοινητοποιηση... σωστη επιλογη τροφων για να μην πειναμε και οσο το δυνατον περισσοτερη κινηση, οχι απαραιτητα γυμναστηριο οποιαδηποτε κινηση ποδηλατο, περπατημα βοηθαει...
@Εβε προσοχη στα γονατα, αν εχεις ενοχλησεις πηγαινε σε γιατρο, εγω το αργησα να παω και το αποτελεσμα δεν με δικαιωσε τουναντιον με καθηλωσε για κανα 2μηνο...
Στα δικα μου τωρα... με νυχια και με δοντια κρατιεμαι κοριτσια... πειναω αλλα ξερω οτι η πεινα ειναι συναισθηματικη και οχι πραγματικη...εχουν παιξει τα νευρα μου που δεν μπορω να κανω οσα εκανα και βρισκω αλλοθι και ολο και κατι τσιμπαω... ευτυχως δεν εχω ξεφυγει πολυ τουλαχιστον προσπαθω το τσιμπολογημα να μην ειναι κενες θερμιδες αλλα να ειναι ποιοτικο...
Φιλιαααααααα
-
σε ευχαριστώ now what, το ξέρω
το θέμα ειναι το ψυχολογικό...δηλαδή δεν θα ξαναχορέψω ...δεν θα ξεκινήσω χορό όπως ήθελα όταν αδυνατίσω, δεν θα πρέπει να κάνω ποδήλατο ούτε zumba....sniffffffff
μου έμεινε κουσούρι από έναν μ...... πριν 2 χρόνια που με αντικανονική προσπέραση κάναμε μια φοβερή μετωπική σύγκρουση..το οποίο αποτελείωσε το αμαξάκι μου και από ότι φαίνεται το δεξί μου γόνατο...
βέβαια δόξα το θεό βγήκα περπατώντας και δεν έδωσα σημασία στο πόνο στα γόνατα τον οποίο θεώρησα φυσιολογικό αφού είχα σπάσει με τα γόνατα όλα τα πλαστικά κάτω από το τιμόνι... και δεν πήγα και στο νοσοκομείο τότε....θα μου το είχαν δει εγκαίρως και ίσως να καθυστερούσα τη φθορά... τι να πεις στερνή μου γνωση να σε είχα πρώτα!!!
ραντεβού έκλεισα για τη Δευτέρα και ίσως κάνω και καμιά λιπαντική...
φιλιά σε όλες
-
καλημερα κοριτσια τι κανετε?
Ρια 4 κιλα???ουαου!!! τελεια αποτελεσματα!! μπραβο κοριτσακι!!! εχει δικιο η ναου στο μηνα πανω θα εχεις χασε 6-7 κιλα κ θα φαινετραι τρομερη διαφορα!!
Ναου μου κ εγω ετσι ειμαι.. δυστυχως απο την τσικνοπεμτη κ μετα που φαγαμε εκεινη την μερα,ολο τσιμπολογαω χαζομαρες ρε γμτ ,... μια αμυγδαλα ωμα μια συκα ξερα, χτες το ξεχεσα εντελως εφαγα ενα κομματι οχι μεγαλο χαλβα με αμυγδαλα κ 1,5 κιντερ μπουενο πως θα σταματησω ρε γμτ .....
-
καλησπέρα!!!!
black σταματησετο τωρα.... μολις μπεις σε προγραμμα τελειωνεις με τις λιγουρες!!!
Συνεχιζουμε δυναμικα !!!! :) Τη Πεμπτη τα νεότερα!!!!
-
ηδη απο χτες Ριακι ειμαι παλι σε σειρα κ ελπιζω να μεινω!!! θα φυγουμε κ 3ημερο μακαρι να τα καταφερω να μην παρεκτραπω!!!!
-
Χαιρετω το θεματακι που εχει ησυχια,
Ριακι μου θερμαααααααα συγχαρητηριααααα!!! Με το καλο κοριτσι :)
Οι υπολοιπες που εισαστε κοριτσια, για να μαζευομαστε σιγα-σιγα... Ελλη μας λειπεις μπες να μας πεις τα νεα σου! Φλωρακι, Πινκακι, Μπλακ για δωστε σημα!
Μπονους συνταγη για πανακοτα ευκολη, γρηγορη, οικονομικη και χωρις καμια τυψη!!!!
Μισο λιτρο φρεσκο γαλα 1.5%
4 κουταλιες σουπας στεβια (αναλογα ποσο γλυκο το θελετε)
1-2 βανιλιες
4 φυλλα ζελατινης
Ζεστενουμε το γαλα ριχνουμε την στεβια
σε ενα μπολακι μαλακονουμε με κρυο νερο τη ζελατινη μολις μαλακωσει την προσθετουμε στο ζεστο γαλα
αδειζουμε σε 3 μπολακια και βαζουμε ψυγειο μεχρι να πηξει
Τρωγεται ευχαριστα και ειναι σκετο γαλα!!!
Για επιπλεον νοστιμια
10 φραουλες φρουτο
1-2 κουταλιες στεβια
Βαζουμε της φραουλες στο μουλτι αλεφουμε και τις ριχνουμε σε ενα τηγανακι ζεστενουμε ισα να φυγει το πολυ ζουμακι και ριχνουμε τη στεβια
Βαζουμε την σαλτσα φραουλας πανω απο το ζελε και τρωμε αφοβα!!!
-
γεια σας!
νέο μέλος εδώ!
ταλαιπωρούμαι κεγώ από την εφηβεία μου μέχρι τώρα, που είμαι 28,(κοντά 12 χρόνια) με διατροφικές διαταραχές , . τώρα βρίσκομαι στα 77 κιλά με 164 ύψος.
είναι τα περισσότερα που έχω φτάσει ποτέ μου αλλά όπως πάω αν δεν μπορέσω να βάλω ένα στοπ όλο και θα ανεβαίνω.
φαντάζομαι οτι πολύς κόσμος εδώ μέσα θα ταλαιπωρείται από τα ίδια βασανιστήρια,που τα επιβάλλουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας.
εγώ προσωπικά κάθε μέρα ξεκινάω να κάνω δίαιτα,άλλωτε διατροφή κτλ κτλ. μέχρι το μεσημέρι έχω σπάσει κ αν αντέξω μέχρι τότε, το βράδυ σίγουρα με μαθηματική ακρίβεια θα έχω πέσει με τα μούτρα.
τα τρίωρα και οι τριάδες είναι το πιο ενδιαφέρον πράμα που έχω διαβάσει ,και δείχνει να μου ταιριάζει.
βέβαια δεν είμαι σίγουρη αν το εφαρμόζω σωστά ,σας περιγράφω τι υπολογίζω να φάω σήμερα και όποιος θέλει κ μπορεί μου λέει την γνώμη του.
πρωινό
830: 1 τοτάλ 2%
δημητριακά κουάκερ(αυτά με την βρωμη κ την σοκολάτα)
μέλι( 1 κουταλάκι)
και 1 μικρό μηλαράκι
11:30 φουντούκια 6-7
2 μικρά μικρά ακτινίδια
230 1 λουκανικο χωριατικο, 2 καρότα, 1 φέτα ψωμί ολικής
5:30 2 ρυζογκοφρέτες με μαρμελάδα ακτινίδιο
830: 1 κομματι τυρομανιταρόπιτα και σαλάτα πράσινη με λίγο λάδι
αυτά
-
Καλημέρα Μανταμ σου σου
καλως όρισες!
μια χαρά τη βλέπω τη διατροφούλα σου σε ότι αφορά τις τριάδες και την τήρηση ωραρίων
αν θελεις για καλύτερα τώρα μπορείς να αντικαταστήσεις το τοταλ 2% με κανονικό γιαούρτι πρόβειο ή αγελαδινό (αυτό με την πετσούλα) και δεν ξέρω και για το λουκάνικο..ίσως να περιέχει λίγο περισσότερο λιπαρά εκτός αν ξέρεις σιγουρα ότι περιέχει καθαρό κρέας χωρίς συντηριτικά κλπ
Πάντως οι συνδυασμοί σου είναι σωστοί!
καλη συνεχεια!
-
σε ευχαριστώ για την απάντηση!
μαρέσει το γιαούρτι με την πετσούλα!
το λουκάνικο είναι αρκετά safe όσο μπορεί να είναι ένα λουκάνικο χωριάτικο. δν είναι από τα φουλ παχυντικά.
κάτι άλλο που με απασχολεί είναι οτι παρά την τήρηση των τρίωρων κ τριάδων πάντα δυσκολεύομαι μεταξύ δεκατιανού και μεσημεριανού ,κ απογευματινού με βραδυνού.
σας συμβαίνει?
πως το διαχειρίζεσται?
πχ τώρα πριν μια ώρα έφαγα το δεκατιανό μου αλλά θέλω διακαώς να φάω κ το μεσημεριανό μου
-
Τα διαστηματα μεταξυ σνακ και γευματων ειναι σχετικα...Δλδ, εννοω, αναλογα την ποσοτητα και το τι τρωμε στο δεκατιανο π.χ , αναλογα και θα πειναμε. Για παραδειγμα εγω, δεκατιανο ετρωγα μισο τοστ και ενα φρουτο και ημουν χορτασμενη μεχρι το μεσημεριανο, τωρα ομως που τρωω μια φρυγανια με μια φετα τυρι κ φρουτο, παρατηρω οτι πειναω, ειδικα αν το φρουτο ειναι πορτοκαλι...
Προφανως, αν υπαρχει πεινα παρατηρημενη μεταξυ μεσημεριανου και δεκατιανου, τοτε ισως η λυση ειναι να ενισχυθει καπως το δεκατιανο...
Παραδειγμα σημερινης διατροφης δικης μου
ΠΡΩΙ
1/2 γιαουρτι+1 φρουτο+φρυγανια με ταχινι και μελι
ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ
ι φρυγανια+1 φ. τυρι+ 1 φρουτο
ΜΕΣΗΜΕΡΙ
ψαρι+σαλατα+1 φ. ψωμι
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ
1 γιαουρτι+1 φρουτο+4-5 ξ.καρπους+ 1 μινι κιτ κατ
ΒΡΑΔΥ
1 ντακο
Εγω με αυτα χορταινω, απλα εδωσα ενα δειγμα ισορροπημενης διατροφης.
Το μυστικο ειναι να αρχιζει ο οργανισμος να μαθαινει τα νεα διατροφικα δεδομενα που του θετουμε ετσι ωστε να μη μπορει να δεχτει το σωμα αλλα και το μυαλο αλλα...διατροφικα σκανδαλακια! :p
-
δηλαδή αν κατάλαβα καλά προτείνεις να βάζω και πρωτείνη στο δεκατιανό?
-
Mανταμ....θα μας τρελανεις!!! Χαχαχα! Εχουμε δλδ ιδιες αναλογιες αλλα...και ιδιες εμπειριες???Πωπωπω...δεν το πιστευω!
Αυτες οι μικρες και μεγαλες συναισθηματικες εκρηξεις ειναι που μας οδηγουν στο φαγητο το εξτρα τελικα...
Για να παρηγορηθουμε..το εχω αναλυσει, εμπεδωσει και..αποδειξει συναμα!
Στα διατροφικα τωρα.Βαλε λιγο τυρακι και δοκιμασε το για 2-3 μερες να τσεκαρεις αν αισθανεσαι διαφορα.Αν οχι, μεινε στο προγραμμα σου, το οποιο παρεπιπτοντως, το εχεις απο διατροφολογο?
-
όχι μόνη μου αυτοσχεδιάζω!
αλλά έχω κ κάτι διαιτολόγια από το ντιετ απ.απλά κοιτάω ταυτόχρονα κ τις θερμίδες να παίρνω γύρω στις 1700-1800.
δν μπορώ να σταματήσω να μετράω. ξέρω είμαι απαράδεχτη!:no:
λέω στον εαυτό μου οτι μόλις χάσω ένα 5 κιλο μετά θα σταματήσω να μετράω μια για πάντα κ θα μείνω στα τρίωρα τριάδες.
τώρα είμαι στην φάση που τουλάχιστον δίνω βάση περισσότερο στο να τηρώ τρίωρα παρά στο να καταγράφω θερμίδες.
ναι ρε συ chrys τι κακό κ αυτό! είναι δυνατόν να κάτσω να χαλάσω όλες μου τις ισορροπίες μόνο κ μόνο για ένα στραβό βλέμμα ή μια χαζή συμπεριφορά?
αλλά είπα οτι δν θέλω να την ξαναδώ μέχρι να φύγει φτάνει για αυτή την φορά. είναι τοξικ !
όταν με το καλό ξανάρθει κ αν έχει αναθεωρήσει την ζωή της και εγώ την δική μου μπορεί κ να νιώσω κ πάλι καλά μαζί της.
-
Θα σου προτεινα κατι σχετικα με τη διατροφη.
Αν εισαι ικανοποιημενη και χορτασμενη μεινε εκει που εισαι. Αν οχι, προσθεσε κατι υγιεινο, ξερεις εσυ. Όσον αφορα το γλυκο, εγω το εχω σε καθημερινη βαση το απογευμα αλλα οχι μονο του.Με αυτον τον τροπο, εγω που ειμαι γλυκατζου, καταφερα να μην επιθυμω για πρωτη φορα στη ζωη μου μια ολοκληρη σοκολατα!!!
Αν επισης, με τις θερμιδες, το να τις μετρας δλδ, η ψυχολογια σου τονωνεται-εμενα το αντιθετο- συνεχισε το...αποψή μου ειναι, αλλα μπορει και να κανω λαθος...δεν ειμαι επιστημονας στο θεμα.
Τωρα,οσον αφορα τα...σχεσιακα, οτι ειναι τοξικ οπως σωστα ειπες, καντο περα! Συγχωρησε πρωτιστως, γιατι αυτο απελευθερωνει εσενα πρωτα και προχωρα..Αγαπα την αλλα αν τα τοξικα σε ενοχλουν κόφτα! Θεωρω πως αν σπασει το γυαλι σε φιλια, δεν ξανακολλαει, εννοω, δε γινεται με τιποτε οπως στην αρχη, πριν σπασει! Το ιδιο ειναι το κρυσταλλινο ποτηρι ανεγγιχτο, το ιδιο αμα το εχεις κολλησει? Εχει χασει τη γυαλαδα του!
Εμενα με βοηθησε η επαφη μου με το διατροφολογο. Εμαθα να τρωω!! Χανω αργα μεν, σπαστικο ηταν αυτο στην αρχη, αλλα χανω! Να σημερα που ζυγιστηκα πχ εχασα καποια γραμμαρια, τα οποια δεν ειναι διολου ευκαταφρονητα!
-
σε ευχαριστώ για την συμβουλή! σήμερα λέω να προσθέσω στο δεκατιανό μου κ μισό γιαούρτι μιας κ δν έχω τυρί μαζί μου στην δουλειά.
chrys μου έχω συνειδητοποιήσει οτι το 1 κιλό πάνω κάτω(μπορεί κ λίγο λιγότερο) που έχασα σε ένα μήνα οφείλεται κ μόνο στην αλλαγή του καθεστώτος διατροφής μου κ όχι στον θερμιδικό έλεγχο ο οποίος δν είχε κανένα νόημα. μπορεί δυό μέρες να έτρωγα 1500 θερμίδες κ μετά 3500 οπότε τι να το κάνεις?
οπότε συνέχισε έτσι κ εγώ σε ακολουθώ!
εν τω μεταξύ ποτέ κανείς δν παρατηρούσε αν έχανα ή έβαζα κιλά το τελευταίο καιρό,περνούσα αδιάφορη θαμπή. απο τότε που άρχισα αυτήν την διατροφή όλο θετικά σχόλια ακούω