Λοιπόν, εδώ έβαλα εδώ στο φόρουμ μια έρευνα του Ancel Keys για τα αποτελέσματα της ασιτίας στον οργανισμό και στην συμπεριφορά των ανθρώπων
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...ge=1#pid230796
Αυτή είναι ποιοτική έρευνα, δηλαδή χρησιμοποίησαν συνεντεύξεις και παρακολουθήσεις για να καταγράψουν τα αποτελέσματα της ασιτίας
Για τον Ancel Keys βρήκα μία ακόμα έρευνα, ποσοτική αυτή τη φορά, στην οποία έκανε λάθος στην στατιστική ανάλυση. Χάρις σε εκείνα τα λανθασμένα αποτελέσματα ζούμε σήμερα τον φόβο των λιπαρών... Big Fat Lies
Παρεπιπτόντως, στον Ελλαδικό χώρο υπήρχαν ελαιοτριβεία από τα προιστορικά χρόνια (αν θυμάμαι καλά έχουν βρεθεί στα ερείπια της Τίρυνθας). Ξαφνικά τα τελευταία 20 χρόνια ήρθαν να μας πούνε ότι το λάδι μας παχαίνει!!!
αλαλουμάκι εσύ τα έχεις χάσει τα κιλά σου και είσαι στην συντήρηση????
Kate2, η δική μου εκδοχή της συνταγής
- 4 αυγά
- 3 κουταλιές νερό
- 3 κουταλιές λάδι (ανακάλυψα ότι είναι το σημαντικό συστατικό για να μην μυρίζει αυγουλίλα... οπότε βάλε και 4η για να είσαι σίγουρη)
- baking powder (βάζω ακριβώς 3,5 κουταλιές του γλυκού, αλλά διαφέρει από μάρκα σε μάρκα)
- 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι
- θυμάρι ή ρίγανη (του δίνει μια χωριάτικη μυρωδιά)
Αυτά είναι τα υγρά, τα χτυπάω με το γδάρτη να αναμειχθούν
Μετά για τα στερεά βάζεις όσο λιναρόσπορο πάρει (εννοείται σπασμένος ή στο μπλέντερ, ή τον αγοράζεις έτσι, δεν τον χωνεύει το στομάχι μας γιατί έχει σκληρό κέλυφος)
Θα γίνει σαν χυλός, μην περιμένεις να γίνει πηχτή ζύμη σαν του ψωμιού, λίγο πιο αραιός από μέλι
Κάτι που κάνω εγώ είναι να βάζω και dietary fibre (φυτικές ίνες καθαρές), στα 4 αυγά θα βάλω 5 κουταλάκια του γλυκού και μετά όσο λιναρόσπορο πάρει. Έχει μια μικρή διαφορά στη γεύση (μου αρέσει προσωπικά) και αυξάνεις τις φυτικές ίνες.
Αλλα και με σκέτο λιναρόσπορο μια χαρά είσαι.
Το απλώνεις σε λαδόχαρτο και θα μείνει περίπου μισό δάχτυλο πάχος, όταν ψηθεί και φουσκώσει θα είναι γύρω στο 1 εκατοστό, το κόβεις σε φέτες και αυτό ήταν
Α και θέλει μόνο 20-22 λεπτά ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο. Δεν μυρίζει πολύ ωραία όταν ψήνεται αλλά όταν το τρως έχει γεύση πολύσπορου οπότε μην σε τρομάζει