-
Σε καταλαβαίνω και γω τις βαρέθηκα... Κουράστηκα να βλέπω ένα χαρτί κολλημένο στο ψυγείο! Με αυτό θα διαλέγεις εσύ τι τρως και δεν θα σε κουράζει καθόλου. Θα δεις που θα ρχεται η στιγμή να φας το επόμενο γεύμα και θα λες πάλι θα φάω. Ααα και κάτι που δεν σου πα οι μερίδες πάνω κάτω όπως στις δίαιτες. Μη μετράς με ζυγαριά με το μάτι! Και άμα φας και λίγο παραπάνω δε χάλασε ο κόσμος.
-
Είναι μια διατροφή-τρόπος ζωής... Δεν υπόσχεται γρήγορες απώλειες αλλά το ένα κιλό που θα χάνεις επειδή θα είναι καθαρά λίπος θα φαίνεται σαν να έχεις χάσει 5..!! Ηρεμεί σώμα και πνεύμα!! Εγγυημένα αν τη δοκιμάσεις και πιστέψεις σ' αυτή δεν έχει γυρισμό!! Θα σκέφτεσαι "Πω πω τελικά ήταν τόσο απλό, πως έχασα τόσα χρόνια με δίαιτες πείνας και βλακείες"... Και εγώ κορίτσια στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση!!!!
-
Pink σε ευχαριστούμε πολύ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια! Μακάρι να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο! Την κάνεις καιρό?
-
Pink με πείθεις ακόμα περισσότερο ότι μου ταιριάζει.. Δε θέλω να χάσω κιλά με το καλημέρα σας, ούτε καν με το καλησπέρα και το καληνύχτα σας... Και ναι δε θέλω να ξαναπάρω όσα κιλά χάσω και να ανέβω και +5 ή +10 την επόμενη φορά.. Δε θέλω να το ξαναζήσω
Mitsaki αυτό με το χαρτί στο ψυγείο... Πόση αλήθεια... Αυτό που με σκότωνε στις δίαιτες ήταν όταν έβλεπα στο ψυγείο μου και στο ντουλάπι πράγματα που έπρεπε να πετάξω ακόμα κι αν ήθελα να τα φάω γιατί δεν έπρεπε ή γιατί δεν τα έγραφε το διαιτολόγιο... Αν είναι ελαστικές οι επιλογές, και τα ψωνια κανεις πιο ευχαριστα και το μαγείρεμα και τη διαχείριση όσων ήδη έχεις πιο λειτουργικά...
-
maroulenia δεν είναι δίαιτα, είναι διατροφή που πρέπει να γίνεται απόλους για όλη μας την ζωή.
κ ουσιαστικά αν κοιτάξεις γύρω σου θα δεις οτι οι άνθρωποι που έχουν ισορροπημένη σχέση με το φαγητό ανεξαρτήτως κιλών,αυτό ακριβώς εφαρμόζουν.
τρως τρία γεύματα την μέρα κ δύο ενδιάμεσα. πρωί,μεσημέρι ,βράδυ μια τριάδα που περιλαμβάνει 3 είδη τροφής, υδατάνθρακα,πρωτείνη και φυτικές ίνες(πχ μακαρόνια ολικής με κιμά και ντοματοσαλάτα, φακές με τυρί κ μια φέτα ψωμί ,για πρωινό πχ γάλα με ψωμί ολικής κ μαρμελάδα,γάλα με κουάκερς και αποξηραμένα φρούτα κτλ)
δεκατιανό ,απογευματινό τρως μια δυάδα. υδατάνθρακα με φυτικές ίνες. (ένα φρούτο με μια χούφτα ξηρούς καρπούς, μια φέτα ψωμί με μαρμελάδα, αποξηραμένα κ ένα μπισκότο βρώμης κτλ)
κατα τάλλα ότι είπαν τα κορίτσια, θα δεις μεγάλη διαφορά. όσο καιρό μπήκα σε πρόγραμμα κ την έκανα, έλυσα πολλά προβλήματα καθημερινής φύσεως(αυπνίες, άγχοι, πονοκεφάλους, νεύρα κτλ κτλ) γιατί η σεροτονίνη μου ήταν σε καλά επίπεδα κ ένιωθα γενικώς πιο χάι. θα μου πεις γιατί δν την κάνεις κ τώρα. έ είχα μια περίοδο φωτεινή αλλά μετά βυθίστηκα κ πάλι στο χάος ,ελπίζω να την ξάνακάνω κ να είναι μια για πάντα.
-
Καλημέρα Μαντάμ σου σου έτσι μια καλή εξήγηση και από σένα για να πείσουμε τη marulenia να το δοκιμάσει! Όπως το είπες είναι τρόπος ζωής... Και μακάρι να μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε όλες μια για πάντα! Στο χέρι μας είναι... Οργάνωση χρειάζεται και λίγη υπομονή στην αρχή! Κάπου διάβασα ότι για να αλλάξουν ριζικά οι διατροφικες συνήθειες ενός ανθρώπου και να γίνει delete σε όσα έχουμε συνηθίσει να τρώμε πρέπει να περάσουν 5 χρόνια! Εντάξει μακρύς ο δρόμος αλλά για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους η βουλιμία δεν εξαφανίζεται από τη μία μέρα στην άλλη.. Χρειάζεται να φροντίζεις με αγάπη το σώμα και τη ψυχή σου και να μην αφήνεις τα πράγματα στη τύχη τους! Το θέμα είναι ότι μ αυτή τη διατροφή δε βαριέσαι.. Γίνεται μια ωραία συνήθεια και σε απαλλασει από προγράμματα και πρέπει! Μarulenia θα δεις ότι το βάρος σου θα σταθεροποιηθει και σιγά σιγά θα χάσεις κιόλας χωρίς να το θες! Και άμα φας και παραπάνω δε θα πάρεις το ίδιο εύκολα. Όσον αφορά τις δίαιτες το ίδιο άγχος είχα και γω... Και να μη μιλήσω για τις εξόδους για φαγητό με φίλους! Ο απόλυτος εφιάλτης... Να μένω σπίτι για να φάω αυτό που λέει το πρόγραμμα! Τραγικό!!! Τώρα μπορώ να βγω και να φάω άφοβα την υγιεινή μου τριάδα διαλέγοντας αυτά που θέλω ΕΓΩ!
-
ου με σκότωσες με τα 5 χρόνια αλλά νομίζω οτι έτσι είναι τα πράματα καλώς η κακώς.
πάντως παρατηρώντας κ φέρνοντας εικόνες από τους γύρω μου ,τόσο καταλαβαίνω οτι αυτή είναι η διατροφή που κάνανε κ οι παππούδες μας. έτσι μεγάλωσαν. στο τραπέζι υπήρχε πάντα ψωμί σαλάτα κρέας η όσπρια.
το ξηροκάρπια κ τα αποξηραμένα κ τα γλυκά του κουταλιού ήταν τότε κ όχι όλα αυτά τα επεξεργασμένα που τρώμε τώρα.
-
Κορίτσια αυτό ακριβώς είναι το πνεύμα της διατροφής. Πάντα υπάρχει μια από τις διαθέσιμες επιλογές μέσα στο σπίτι μας. Γιατί το φάσμα των επιλογών είναι τόσο ευρύ που δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις τρόπο να καλύψεις κάποιο γεύμα όπου και αν είσαι. Από εκεί και πέρα απλά φροντίζεις να κάνεις την καλύτερη δυνατή επιλογή για σένα. Εγώ ακολουθώ αυτή τη βάση 1,5 χρόνο περίπου. Αυτή τη στιγμή όμως λόγω της καθημερινής έντονης προπόνησης που κάνω για μένα οι επιλογές μεταφράζονται κάπως αλλιώς. Αναγκαστικά έχω κάνει όλα μου τα γεύματα τριάδες γιατί χρειαζόμουν περισσότερη πρωτεϊνη ώστε λόγω γυμναστικής να μη χάνω μυική μάζα. Έχω χάσει τα τελευταία 10 κιλά σε περίπου 7 μήνες κ συνεχίζουν να μου λένε ότι έχεις αδυνατίσει κ άλλο και από την προηγούμενη βδομάδα που σε είδα. Και είναι η αλήθεια γιατί η διαφορά είναι ολική αλλάζει όλο το σώμα φεύγει λίπος και όχι νούμερα στη ζυγαριά!!! Εγώ τη συνιστώ με κλειστά μάτια!! Σε όλους λέω ότι τρώω δε κάνω δίαιτα. Επίσης εγώ έχω περιορίσει τον υδατάνθρακα με την έννοια ψωμί, ζυμαρικά. Επιλέγω ψωμί μόνο για το πρωινό μου και στη συνέχεια ο υδατάνθρακας μου αποτελείται από καστανό ρύζι, παξιμαδάκια, βρώμη και όχι σε μεγάλες ποσότητες αλλά και όχι ανύπαρκτες.
Επίσης να σημειώσω ότι για 4-5 μήνες που δούλευα σε ζαχαροπλαστείο και έτρωγα του κόσμου τα γλυκά και όταν γύριζα σπίτι και μερέντα έβαλα μόνο 7 κιλά. Και λέω μόνο γιατί στο παρελθόν έχω βάλει και 10 κιλά σε ένα μόλις μήνα.
Αυτά από μένα προς το παρόν....
Να έχετε μια όμορφη μέρα!!! :bigsmile:
-
Μάλλον παίζει ρόλο και η ηλικία γιατί πινκ κι εσύ πιπινάκι είσαι, και σίγουρα η προπόνηση.
Γιατί εγώ είμαι μεγάλης κλίμακας φυγόπονη, ειδικά σε θέματα γυμναστικής...
Θα πρέπει δηλαδή να καταλάβω που κατατάσσουμε κάθε τρόφιμο.
Μητσάκι με έχετε ψήσει ήδη.. Νομίζω σε αυτή τη φάση που είμαι και έτσι όπως τρώω άτακτα στόχος μου είναι να μη φτάσω τα 90. Αν με τις τριάδες εκπαιδευτώ να μην τρώω όλη την ώρα ή να κόψω τα υπερφαγικά και να μπορώ να περιοριστώ στο ένα μπισκότο βρώμης θα είμαι πολύ ικανοποιημένη.. Θέλω να μπορώ να ανοίγω ένα πακέτο και να μη σκέφτομαι ότι πρέπει να αδειασει, ότι πρέπει να το τελειώσω και να το αδειαζω μετά από λίγα λεπτά, ή την επόμενη ώρα ή την ίδια μέρα...
-
Marulenia την ιδια λαιμαργια ειχα και εγω.... και αν τελικα ανοιγα τα μπισκοτα θα τα ετρωγα ολα και συν σοκολατες, μετα αλμυρο και παει λεγοντας! Τωρα ας πουμε τρωω δυο digestive και τελος! Θα δεις που με το καιρο θα σου περασει ΚΑΙ αυτο! Οι πρωτες μερες ειναι δυσκολες ...απαξ και κλεισεις εβδομαδα συνεχιζεις μια χαρα! Σε περιπτωση που μια μερα φας παραπανω ή κανεις υπερφαγικο δεν πειραζει, την επομενη μερα κανονικα στις τριαδες σου και σιγα σιγα θα μειωθουν και αυτα. Οσον αφορα τη γυμναστικη μη καταπιεζεσαι. Κανε σιγα σιγα οτι σου αρεσει ακομα και αν αυτο ειναι περπατημα σε συνδυασμο με βιτρινες!!! Τωρα για τα τροφιμα η καταταξη ειναι ευκολη..πρωτεινη οτι ειναι κρεας,κοτοπουλο,ψαρι, αυγο, γιαουρτι,γαλα, ολα τα τυρια! Υδατανθρακας : ψωμι,ρυζι,πατατα, φαβα, φρυγανιες, μπισκοτα, μπαρες, παξιμαδια ,μακαρονια! Φυτικες ινες : φρουτα και λαχανικα! Ευκολακι ειναι νομιζω!! Και οτι δεν ξερεις που το κατατασσουμε μπαινεις ιντερνετ και ψαχνεις!
-
Μανταμ σου σου εχεις δικιο στην ουσια ολο αυτο βασιζεται στη μεσογειακη διατροφη! Σκεψου οτι ακομα και οι πιτες που κανουν οι γιαγιαδες μας ειναι μια ωραια τριαδα για βραδινό (π.χ. σπανακι-φετα-σπιτικο φυλλο)!!!:thumbup:
-
Σουπερ ιδεα! Ανοιξες θεμα τωρα!! Ξερεις τι μου τη δινει στη δουλεια?? Που με βλεπουν σαν εξωγηινο που τρωω υγιεινα! Πρεπει να τρως σουβλακια και κρεπες για να περνας απαρατηρητος! Εσυ αυτο πως το αντιμετωπιζεις?
-
α στην δουλειά δν έχω τέτοια θέματα τόσο όσο οτι βαριέμαι κ θέλω όλο να τρώω.:fake sniffle:
βρε ας τους να κουρεύονται και να τρώνε κρέπες. το πιθανότερο είναι οτι σε ζηλεύουνε
-
Να κουρευονται!!! Ωραία φράση! Έχεις απόλυτο δίκιο! Ειδικά οι γυναίκες... Πώ πω πω και γιατί δεν τρως? Και τι θα φας σήμερα? Και τέτοια... Αντε από δω!
-
@marulenia πίστεψέ με σε αυτή τη διατροφή η ηλικία δε παίζει ρόλο. Και ναι είμαι μικρή αλλά με μεταβολισμό καμένο καθώς έκανα δίαιτες από τα 11, έχω θυρεοειδή και πολυκυστικές ωοθήκες. Οπότε καταλαβαίνεις ότι ποτέ δεν έχω τρελές απώλειες παρόλο που κάνω διατροφή τέλεια και γυμναστική καθημερινή. Χάνω περίπου 1-1,5 κιλό το μήνα αλλά όπως ξαναείπα φαίνεται για πολύ παραπάνω. Αν μου επιτρέπεις να σου μιλήσω όπως σε μια φίλη μη βρίσκεις αφορμές του τύπου ηλικία, δε μ αρέσει η γυμναστική κλπ. Υπάρχει τρόπος για όλα, αρκεί να το θες!! Να το θες πραγματικά όμως!! Ποτέ δεν είναι αργά!!!
Κορίτσια να ντρέπονται αυτοί που τρώνε βλακείες και όχι εσείς που προσέχετε τον εαυτό σας!! Αλίμονο που φτάσαμε δηλαδή!! Και να σας πω και κάτι, από ζήλια το κάνουν επειδή σαν βλέπουν να βάζετε σε τάξη τη ζωή σας και νιώθουν απειλή. Αφήστε τες στην άκρη να λένε τα δικά τους, φάτε το φαγάκι σας και λάμψτε!!
Θέλω να προσθέσω και κάτι τελευταίο... Που για μένα εκεί έγινε η πραγματική αλλαγή!! Κορίτσια σας το λέω όχι για να το παίξω έξυπνη ή σουπερ πειθαρχημένη αλλά γιατί θα 'θελα και εγώ να το ανακαλύψω νωρίτερα. Όλο το παιχνίδι βρίσκεται στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα!! Αφήστε οτιδήποτε έχετε σε κουτιά και συσκευασίες και φτιάξτε τα δικά σας πραγματάκια. Ακόμα και μπισκοτάκια με βρώμη έχω συνταγή απολύτως υγιεινή και πεντανόστιμη, λογικά κάπου θα την έχω ξαναγράψει. Σας το λέω ειλικρινά αν βάλετε στην άκρη τα επεξεργασμένα θα σωθείτε από πολλές απόψεις. Και για να σας το αποδείξω θα σας παραθέσω το διατροφολόγιο μου σήμερα για να δείτε ότι δε κάνω πλάκα με το θέμα ποσότητα (παλιότερα έτρωγα 1200 θερμίδες κ δεν είχα τόσο καλά αποτελέσματα!!)
Σήμερις:
Πρωινό (που το λατρεύω και είναι κάθε μέρα το ίδιο):
2 φέτες ψωμί ολικής
1 μεγάλη κ. σούπας ταχίνι
1 μεγάλη κ. σούπας μέλι
1 κούπα γάλα 1,5 %
Μεσημεριανό: Ένα μεγάλο μπολ κρεατόσουπα: 130 γραμ κρέας, 100 γραμμ πατάτα και μπόλικο ζουμί με λαχανικά
Απογευματινό: Ένα γιαούρτι 2% με πολλές!! σταφίδες
Βραδινό: 1 ακτινίδιο μετά την προπόνηση
Και τώρα θα φάω μια ομελετάρα με 2 αβγά. 2 κ. σούπας βρώμη, ντομάτα, πιπεριά και από πάνω 60 γραμ κασέρι λιωμένο
Θερμίδες δεν μετράω και ούτε θα το κάνω. Τρέφομαι ποιοτικά, δε στερούμαι, δε πεινάω και το σώμα μου μου το ανταποδίδει!!
Φιλιάααα