-
καλησπέρα και από μένα!
καλά χαμός εε! Δε σας προλαβαίνω, έχω ανοιχτή την ίδια σελίδα σε δύο παράθυρα.. στην μια γράφω το μήνυμα μου, στην άλλη διαβάζω τα δικά σας γιατί δεν θυμάμαι τι να πρωτοσχολιάσω! :bouncing:
@marulenia μπράβο - η καταγραφή είναι πολύ χρήσιμη. Έχεις υπο έλεγχο τι τρώς. Έχω και γώ ενα app στο κινητό που καταγράφω ότι τρώω. Είναι βέβαια με τους πόντους της weight watchers, γιατί βαριέμαι να μετράω τις θερμίδες, αλλά μια χαρά πετυχαίνει ο συνδυασμός πόντων με τριάδες! Επίσης εννοείται να μας γράφεις τι τρως αν θες. Παίρνουμε ιδέες αλλά δίνουμε και τιπς.. οπότε win win!
Όπως σου πε και η pink και μένα μου φαίνεται ότι σου λείπει λίγο πρωτεΐνη. Το cottage είναι όντως καλή επιλογή! και νόστιμο και με χαμηλά λιπαρά!
@pink_90 εσύ είσαι δικιά μου. Καλή πρωτείνη στο γεύμα πριν το γυμναστήριο και μπανάνα μετά!! Και εγώ τα ίδια! :) Επίσης την μπανάνα την έχω κατάψυξη και την κάνω smoothie-παγωτό. Βάζω και λίγα κατεψυγμένα μούρα (τα παίρνω από lidl), ρίχνω και λίγα chia seeds ή λιναρόσπορο και γίνεται post-workout σνακ φοβερό!!
@Μαντάμ σου σου μην αγχώνεσαι.. όλοι πρώτοι είμαστε στις συμβουλές και όλοι δυσκολευόμαστε στην εφαρμογή τους! Εντάξει σήμερα καινούργια μέρα και όλα καλά.
Μωρέ μήπως να τα εξαφάνιζες τα σοκολατάκια? Εγώ πλέον τα χω εξαφανίσει όλα.. και από σοκολάτα μόνο μάυρη κατάμαυρη. Από 60% κακάο και πάνω.
Επίσης φτιάχνω ένα μείγμα με κρέμα γάλακτος Νουνού 3%, κακάο άγλυκο, λίγο χαρουπάλευρο και ελάχιστο μέλι και γίνεται πραγματικά σαν nutella. Από ένα κουταλάκι την μέρα και είναι τρομερό chocolate fix.
@Μαντζουράνα κάτσε καλεεεε, γιατί κουτάλι με κουτάλι διαφέρει. :P
Που το διάβασες αυτό??? Δες εδώ:
http://nutritiondata.self.com/facts/...-juices/2050/2
Η επιλογή 28γρ που είναι περίπου 2 κ.σ. είναι 84 θερμίδες!
Καλέ πολλά έγραψα πάλι! hehe!
Θα πάω γυμναστήριο σε λίγο και θα μπώ μετά να σας πώ τι λέει το διατροφικό μου μενού για σήμερα!
-
jewel καλησπέρα!
Σ' ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να το ψάξεις για μένα!
Όμως σε πολλά ελληνικά sites που κοίταξα, λένε όλα το ίδιο...
Σταφίδες (οι 10 σταφίδες) 58 (θερμίδες)
Σήμερα κάθισα και μέτρησα πόσες σταφίδες χωράνε στο δικό μου κουτάλι της σούπας,
και βρήκα ότι ήταν 41.
Δηλαδή περίπου 40 πάνω-κάτω κάθε φορά.
Άρα 58 x 4 = 232 θερμίδες!
Όσες και να 'ναι πάντως, εγώ 1 κ.σ. θα εξακολουθήσω να βάζω γιατί μου αρέσουν πολύ οι σταφίδες!
-
Μην μετρατε θερμίδες δεν ισχύουν.είναι όλα ψέματα.ένα παραμύθι .μια παγκόσμια προπαγάνδα. Οι μονές θερμίδες είναι αυτές των τύψεων.ακούτε με άνθρωποι θα ρθει η μερα που θα λάμψει η αλήθεια.
-
Μανταμ σου σου υποκλίνομαι στο τελευταίο ποστ σου! Από τότε που έπαψα να μετράω και να ασχολούμαι με θερμίδες έφυγαν οι τύψεις, σταμάτησα να τρώω ενοχικά και είδα την πραγματική διαφορά στα κιλά για πρώτη φορά τρώγοντας!! Μακριά από θερμίδες, φτου κακά :P Επίσης μανταμίτσα μου μη στεναχωριέσαι. Βλέπω ότι μέσα στη μέρα σου επενδύεις πολύ στον υδατάνθρακα. Κάνε μια στροφή στην πρωτεϊνη και θα δεις για πότε θα νιώθεις πιο πλήρης και θα λιγοστεύουν τα υπερφαγικά!
Μαρουλένια η γυμναστική είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις για σένα. Και όταν αρχίζεις και βλέπεις διαφορά πάνω σου και καλυτερεύεις την προπόνηση σου δοκιμάζοντας νέες προκλήσεις τότε γίνεται στοίχημα με τον εαυτό σου! Και αυτό το λέω εγώ που άκουγα γυμναστική και έβγαζα σπυράκια πριν κάνα χρόνο!!
Ματζουράνα οι σταφίδες είναι εξαίσια τροφή αλλά πράγματι θέλουν μέτρο. Γύρω στις 10 πρέπει να τρώμε αλλά και εγώ πολλές φορές το παρακάνω. Δοκίμασε και τα γκότζι μπέρυ!!
jewel πολύ ωραία η ιδέα σου για το σμούθι!! κατά καιρούς κάνω και εγώ τέτοια!! Συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς!!
Αυτό για το πρωινό που γράψατε ισχύει και για μένα!! Είναι το μεγαλύτερο γεύμα μου!!
:) :)
-
σαν ναχεις δίκιο σε αυτό που λες για τις πρωτείνες.
σήμερα έφαγα: μισό γιαούρτι ,μια μπανάνα λίγο ψωμί
μισή μπανάνα με λίγο ψωμί
άλλη μία μπανάνα με ψωμί
(στο σύνολο μιαμιση φέτα ψωμί,δυόμιση μπανάνες ,μισό γιαούρτι)(μέχρι το μεσημέρι όμως ακόμα δν είχα χωνέψει την μια κατσαρόλα σπανακόρυζο
τώρα ,5 κριτσίνια(είναι μικρά σαν ένα δάχτυλο), 2 φέτες κασέρι, γιαούρτι , σαλάτα βραστή με κολοκυθάκια
( πολύ υδατάνθρακα κ σήμερα)
τι άλλο να φάω άμα ξαναπεινάσω?να κάνω μια κοτοσουπέισον για πρωτείνη με λίγη πρασινάς????
-
Ναι η αλήθεια είναι πως ο υδατάνθρακάς σου είναι αρκετός και είναι λογικό να σου δημιουργεί πείνες. Καλύτερα να τρωγες περισσότερο γιαούρτι ας πούμε το πρωί. Ακόμη, η μπανάνα είναι μεν ένα πολύ θρεπτικό φρούτο αλλά δε θέλει υπερβολές γιατί παίζει ψηλά στον γλυκαιμικό δείκτη. 1 την ημέρα είναι αρκετή. Και καλύτερα να έχεις και άλλα φρουτάκια και για ποικιλία!! Προσωπικά αποφεύγω τα κριτσίνια ακόμα και αν είναι ολικής γιατί έχουν πολλά συντηρητικά και ζάχαρη.
Ναι η κοτόσουπα είναι πολύ καλή επιλογή! Αν βάλεις και καστανό ρύζι μέσα με λαχανικά είναι ιδανική!
Υ.Γ. Ωχ σαν να είπα πολλά! Καμιά φορά αν το παρακάνω στις υποδείξεις να μου το λέτε! Εντάξει; Γιατί ίσως ξεφεύγω καμιά φορά χωρίς να τ' αντιλαμβάνομαι. Φιλιά!
-
αχ τι λες τώρα ίσα ίσα. κεγώ μετά που τα έγραψα κ τα είδα κατάλαβα οτι είναι τελείως άκυρα αυτά που έφαγα. κ θα έκανα μάλιστα κ τις ίδιες διορθώσεις. τώρα θυμήθηκα οτι το πρωί δν έφαγα μπανάνα αλλά λίγο μήλο.οπότε έφαγα μιαμιση μπανάνα!μα τι λέω,ουφ σήμερα τα χω παίξει στον παραλογισμό κ την υπερβολή!!!!
-
Χαίρομαι!! Σιγά σιγά βλέποντας τα λάθη μας και κάνοντας καταγραφές μαθαίνουμε. Και εγώ για πολύ καιρό έγραφα τι έτρωγα. Σημείωνα και τη γυμναστική και ακόμα και αν πήγα τουαλέτα :P Επίσης όταν μου ερχόταν όρεξη να φάω κάτι που δεν το χρειαζόμουν πραγματικά και το ήθελα απλά γιατί ήταν ωραία η γεύση του ή γιατί δεν ήμουν καλά έγραφα κείμενα "αυτοβοήθειας" και θετικών σκέψεων με ό,τι με απασχολούσε εκείνη τη στιγμή!! Με βοήθησε πολύ!! Ακόμα με βοήθησε να οραματίζομαι και να γράφω όλα αυτά που θα κερδίσω όταν (και όχι αν) απαλλαγώ από τα κιλά που βαραίνουν πρώτα το σώμα μου αλλά κυρίως την ψυχή μου!
-
Να σας τα πω κι εγώ τα σημερινά;
Πρωι: 2 τοστ μικρά με ψωμι ολικής, κασέρι και μουσταρδορίγανη
λιγο πριν το μεσημέριανό έφαγα λίγα μύγδαλα ωμά γιατί πεινούσα πολύ και μετά από μία ώρα
Μεσημέρι: Ψάρι ψητό, σαλάτα χόρτα αγγουροντοματα και μιάμιση φέτα ολικής και στο καπάκι έναν Νες με δύο σταγόνες σέβια
Σνακ: Μία μπανάνα και 2 μπισκότα βρώμης (ετοιματζίδικα)
Βράδυ: Πίτα αράβικη με φαλάφελ, χούμους και ταμπουλέ
έκανε η μαμά μου πάστα φλώρα και ψιλοφλερτάρω με ένα κομμάτι, αλλά με χόρτασε το φαλάφελ κι ίσως και να μη φάω... (edited: τελικά υπέκυψα σε μια κομμάτα πάστα φλώρα) Νερό δεν ήπια πολύ σήμερα..
Pink είπες έχεις συνταγή για βρωμομπίσκοτα; Εύκολη; Αν θέλεις θα μας τη δώσεις;
-
γειά σας κορίτσια!
μπήκα να σας γράψω κάποια πράγματα γιατί νιώθω ότι σήμερα έκανα ένα μεγάλο βήμα για μένα! [προειδοποιώ ακολουθεί τεράστιο ποστ-εξομολόγηση! :bouncy: ]
βασικά να σας τα πω από την αρχή: βγήκα χτες με τον φίλο μου για φαγητό. Πήραμε μια σαλάτα για αρχή (σχετικά υγιεινή χωρίς βαριές σως κλπ κλπ) και μετά εμένα το πιάτο μου είχε κοτόπουλο και ρύζι, τύπου μεξικάνικο.
Εντάξει ακούγεται ωραία τριάδα, αλλά το ρύζι πρέπει να να ήταν τσιγαρισμένο, τίγκα στο βουτυρο κλπ.
Δεν το έφαγα όλο το ρύζι αλλά πάλι ένιωσα να μου κάθεται λίγο βαρύ.
Οπότε σήμερα ξύπνησα με σκέψεις "και γιατί το έφαγα αυτό... και μήπως βλακεία να βγαίνω έξω για φαγητό κλπ κλπ". Μετά όμως σκεφτόμουν πόσο ωραία περάσαμε και γελάσαμε και πως στην τελική η ποσότητα που έφαγα ήταν σχετικά νορμαλ. Απλά προφανώς μου' κατσε βαρύ γιατί ήταν βράδυ, θα είχε και λίγο βουτυρο/αλάτι/μπαχαρικά παραπάνω και τέτοια.
Τελος πάντων μην σας τα πολυλογώ ξεκίνησα την μέρα με την λογική να το πάω πιο συντηρητικά λόγω του χθεσινού. Ευτυχώς όμως ακολούθησα τριάδες!!
Το πρωί έφτιαξα pancakes με βρώμη/μπανάνα/αυγό (στου αγοριού έριξα και μέλι.. στις δικές μου μόνο κανελίτσα), μετά πήγα gym δεν έφαγα ενδιάμεσο και για μεσημέρι σαλάτα μαρούλι με μπιφτέκι και μια φέτα ψωμί. Απόγευμα 2 digestives χωρίς ζάχαρη με ένα μανταρίνι.
Μετά επειδή βγήκα για καφέ γύρισα αργά σπίτι και ήμουν σε δίλημμα για το αν θα φάω κανονική τριάδα βραδινό ή μήπως να περιοριστώ σε ένα σκέτο ποτήρι γάλα, ή γιαούρτι. Είχα στο ψυγείο φακές και σκεφτόμουν ότι σιγά μην φάω τόσο αργά όσπρια και τέτοια.
Και μετά θυμήθηκα πόσες φορές στο παρελθόν είχα βρεθεί σε αντίστοιχη θέση που έλεγα "βράδυ είναι να φάω κάτι ελαφρύ" και ενώ ξεκίναγα να φάω ένα γιαούρτι, μετά κατέληγα να τρώω το γιαούρτι, δημητριακά, ψωμιά, σοκολάτες, και ότι άλλο είχα στο ντουλάπι μου.
Τελικά έφαγα τις φακές, 2 παξιμάδια μικρά και λίγο cottage. Εντάξει ίσως θα πρεπε να χα φάει τις φακές το μεσημέρι και την σαλάτα το βράδυ... αλλά το όλο point μου είναι ότι έφαγα κανονικά το βραδινό μου και σταμάτησα εκεί. Όταν τελείωσε το γεύμα ένιωθα φυσιολογικά χορτασμένη.. και όχι αυτό το απαίσιο φούσκωμα που δεν μπορείς να αναπνεύσεις επειδή έχεις φάει τα πάντα.
Τώρα μπορεί να νομίζετε ότι δεν έχει και πολύ νόημα το ποστ αυτό και πως απλά λέω τα εσώψυχα μου.. αλλά εγώ σήμερα ένιωσα πολύ καλά με τον εαυτό μου.
Πρώτον δεν με γέμισε τύψεις το ότι χθες έφαγα έξω (στο παρελθόν να σας πώ ότι απέφευγα εξόδους = κοινώς γινόμουν αντικοινωνική για να μην φάω υποτίθεται ανθυγιεινά και τελικά είχα χειρότερα υπερφαγικά στο σπίτι..) και δεύτερον έφαγα κανονικά βραδινό-τριάδα, την οποία αν δεν έκανα το πιο πιθανόν είναι να έτρωγα μπούρδες. Αυτά!
Σας κούρασα αλλά τουλάχιστον προειδοποίησα :P
-
Εμένα δε με κούρασες καθόλου!!
Τι ωραία που δε γέμισες τη μέρα σου με τύψεις!!! Χαίρομαι πολύ για σένα jewel!! Έτσι όπως πάμε θα το πάρουμε το πρωτάθλημα!!!
-
jewel πραγματικά μπράβο σου!
Αυτό που μας περιέγραψες είναι πολύ σημαντικά βήματα κατανόησης του εαυτού μας και της διατροφικής μας συμπεριφοράς!
Είσαι σε πάρα πολύ καλό δρόμο!
-
Jewel μου συγχαρητήρια πολύ όμορφο το ποστ σου.. Όλες άλλωστε τα σωψυχα μας λέμε! Μαρουλενια μου έχω φανταστικη και πολύ νοστιμη συνταγή αλλά χάλασε το λαπτοπ μου και μπαίνω από κινητό. Μόλις ξανεχω προσβαση από υπολογιστή θα τη βάλω! Μας βλέπω για παγκοσμιο κύπελλο!
-
Καλησπέρα τριαδοκόριτσα εύχομαι να απολαμβάνετε όλες τις Κυριακή σας κάνοντας χαλαρά και όμορφα πράγματα με αγαπημένους ανθρώπους.
Σας διαβάζω από τον καναπέ μου αγκαλιά με τον netbook μου και μία κουβερτούλα απολαμβάνοντας ένα ήσυχο, νοχελικό Κυριακάτικο απόγευμα.
Χαίρομαι που το τόπικ αυτό έχει ακόμη ζωή από παλιά και νέα μέλη και περισσότερο χαίρομαι που κρατάει τον χαρακτήρα του, να αφορά δηλαδή την βελτίωση των διατροφικών μας συνηθειών, την στάση μας απέναντι στην τροφή, τη σωστή διαχείριση της, και κυρίως την επανάκτηση ισορροπιών ψυχικών και σωματικών. Η ισορρόπηση σε ένα υγιεινό βάρος δεν είναι αυτοσκοπός είναι το αποτέλεσμα όλων των ενεργειών που θα κάνουμε προκειμένου να βελτιώσουμε τη ζωή μας και την υγεία μας θα έρθει όπως λέω ως μία ευχάριστη "παρενέργεια" της προσπάθειας μας να είμαστε καλά και να ισορροπήσουμε ως άνθρωποι. Για να γίνουμε πιο υγιείς ψυχικά και σωματικά δεν έχουμε παρά να αλλάξουμε τον τρόπο που ζούμε, τρεφόμαστε, σκεφτόμαστε. Δεν είναι απλό και σίγουρα όχι εύκολο αλλά αξίζει την προσπάθεια καθώς θα μας κάνει πιο ευτυχισμένους ανθρώπους.
Jewel χάρηκα ιδιαίτερα με το ποστ σου καθώς είναι υπέροχο να βλέπεις πως η αλλαγή της σκέψης σου και του τι επιλέγεις να φας κάνει την διαφορά στο πως θα καταλήξει η μέρα σου, χωρίς υπερφαγικό, χωρίς τύψεις και κυρίως καταρρίπτοντας μύθους και καταπιεστικές πεποιθήσεις του παρελθόντος. Όσο πιο πολύ εξασκούμε τον εαυτό μας με αυτόν τον τρόπο, τόσο περισσότερο αρχίζουμε να μην φοβόμαστε την τροφή γύρω μας και τόσο πιο σίγουρες νιώθουμε ότι μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο. Μπράβο σου λοιπόν που επέτρεψες στον εαυτό σου να απολαύσει, που έκανες τις τύψεις στην άκρη και που έβαλες την διατροφική σου νοημοσύνη σε λειτουργία ;)
-
Ελιοοοοο θέλουμε και εσένα στην παρέα μας, να μας γράφεις περισσότερο και να μας γλυκαίνεις με την παρουσία σου!!!
Μαρούλι ορίστε η συνταγή για τα υπέροχα βρωμομπισκοτάκια:
Μπισκότα βρώμης με ταχίνι (οπου φλιτ-->το κεσεδάκι από το γιαούρτι)
1 φλιτ βρώμη
1/2 φλιτ μέλι
1/2 φλιτ ταχίνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ.λιναρόσπορο σπασμένο
1 κ.σ. ξηρούς καρπούς σπασμένους
2 κ.σ. κουβερτούρα σταγόνες ή σταφίδες (αν και σοκολατού μέχρι αηδίας ψηφίζω σταφίδες και κανελίτσα)
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε 10 μπισκότα. Επειδή το μείγμα κολλάει εγώ το κάνω με το κουτάλι. 170 βαθμούς στον αέρα σε λαδόκολλα. Απλώνουν πολύ στο ψήσιμο οπότε μην τα βάλετε πολύ κοντά. Όταν τα βγάλουμε φαίνονται σαν άψητα, θέλουν κάνα 2 ωρες να σταθούν. Είναι πεντανόστιμα και πολύ θρεπτικά. Μια υπέροχη δυάδα μαζί με ένα φρούτο. Αν βάλετε σταφίδες είναι δυάδα από μόνα τους. Και σε συνδυασμό με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ είναι "παράδεισος". Σε συνδυασμό με γάλα κάνουν μια πλήρη τριάδα για πρωινό. Προσοχή όμως να μη ξεφεύγουμε σε ποσότητα. Ένα την ημέρα είναι αρκετό καθώς είναι επιβαρυμένα με πολλές θερμίδες!!