5ο έτος διατροφής με χολοπαγκρεατική εκτροπή
Το γράφω εδώ επειδή έχει άμεση συνάρτηση με τη διατροφή μετά την επέμβαση,επηρεάζει τα αποτελέσματα του χειρουργείου και τη μετέπειτα πορεία μας
Από πέρσυ είμαι συν 5 κιλά(τα 4 στο τελευταίο δίμηνο!),σε συνδυασμό με το ότι δεν έφτασα στο κατώτερο σημείο που θα μπορούσα)ζάχαρη,λιπαρά,υδα� �άνθρακες κτλ),δίνει στατιστικά ότι είμαι μέσα στα όρια του επιτυχημένου χειρουργείου(αρχικά στο 70% απώλεια του υπερβάλοντος βάρους [ποσοστό όμως που έχει πέσει).Η Νάνσυ μου άλλαξε το πρόγραμμα και με έβαλε σε μηνιαία 'επιτήρηση'-επικοινωνία,μίλησε για υπερπρωτεινική διατροφή(απορώ με κάποιους γιατρούς που βλέπω και 'αφήνουν' ρύζια,μακαρόνια,πατατοαμυλ οειδή κτλ από τους πρώτους μήνες..αφού μόνο βάρος προσθέτουν),αποχή από το ψωμί και φυσικά τη ζάχαρη(κυρίως γλυκά κουταλιού κτλ).Λόγω του βεβαρημένου προγράμματος μου που δεν αφήνεοι περιθώρια προγραμματισμού μου σύστησε κάποιες λύσεις τροφών που θα μπορούσα να έχω μαζί,είπε τη κουβέντα 'ΣΚΕΨΟΥ ΠΡΙΝ ΦΑΣ' ,μόλις πάω να απλώσω χέρι σε κάτι να παίρνω νερό,3-4 φρούτα την ημέρα,άφθονη ποσότητα πρωτείνης στα γεύματα,σε συγκεντρωμένα γεύματα όμως κι όχι σκόρπιο τσιμπολόγημα,άσκηση και γενικώς πρέπει να δραστηριοποιηθώ ώστε να μείνω κάτω από 100 και όσο πιο κοντά στο 90.Ο οργανισμός έχει πάντα αυξητικές τάσεις εκ κατασκευής. 1 ώρα τα λέγαμε
Ο καθηγητής την επομένη στο ίδιο μήκος κύματος όσον αφορά τα στατιστικά,αλλά αν συνεχίσω έτσι,σε 15 χρόνια θα είμαι στο παλιό βάρος,κερδισμένος βέβαια αφού ήδη θα είχα γίνει ποιος ξέρει πόσα-σκέψου λέει να σου είχα κάνει σληβ!-
Δεν θα κουραστώ να στα λέω είπε,αν θέλεις τα κάνεις:1 ώρα περπάτημα την ημέρα,όχι ζάχαρη,όχι λιπαρά,πρωτείνη φουλ,τα φάρμακα σου και του χρόνου θέλω να σε δω 4 κιλά μείον.Το χειρουργείο θα σε προστατεύει,θα αποβάλει αυτά που πρέπει,αλλά πρέπει και εσύ να κάνεις κάτι.