-
Ασε τα παραπονα Πινκιο, ο καιρος προσφερεται για ταινιουλα+ ποπκορν σπιτικα!!!
Παρεπιπτωντως να πω εδω οτι τα ποπκορν σπιτικα ειναι πολυ καλος υδατανθρακας 100% ολικης αλεσης! Φουσκωνουν, εγω τα κανω σε μηχανη αερα, χωρις λαδι και ριχνω αλατακι, σκορδο και ριγανη και ειναι μια χαρα ενα μπολακι, ζεστα ζεστα¨)
Τωρα για τα πανκεικ, βαζω λιγο λαδακι στο αντικολητικο και περναω με χαρτι κουζινας οποτε εχει ελαχιστη ποσοτητα αλλα δεν κολανε... επισης αν θελετε να φουσκωσουν λιγο στην μυτη του κουταλιου λιγο μπεκιν!
Στα βρωμομπισκοτα εγω επειδη δεν μου πολυαρεσει η τοση ταχινιλα που βγαινει, βαζω 1/3 του φλιτζανιου ταχινι (αντι για 1/2) και 1 κουταλια σουπας φυστυκοβουτυρο (ή αμυγδαλοβουτυρο) και 1 κουταλια σουπας κακαο το αγλυκο που βαζουμε στα γλυκα... Καλυπτει το κακαο την γευση του ταχινιου και γινονται σοκολατενια, δεν βαζω ομως ξηροκαρπια μεσα, νυφαδες σοκολατας κτλ!
Το φυστικοβουτυρο ή αμυγδαλοβουτυρο απο βιολογικο μαγαζι ή φτιαξτε μονες σας θελει καλο μπλεντερ απλα αλεθουμε πολυ πολυ πολυ καλα τα ξηροκαρπια να βγαλουν το λαδι τους και να γινουν βουτυρο (αν κολαει το βοηθαω με λιγο σησαμελαιο). Για τα κοριτσια που εχουν πιτσιρικια ειναι ιδανικο σε συγκριση με τις μαργαρινες, κτλ
Κατα τα αλλα η διατροφη πανω κατω τα ιδια....
Π: Γιαουρτι στραγιστο+1/4 μηλο+1/4 αχλαδι +κανελα
Ενδιαμεσα: 3/4 μηλο+10 αμυγδαλα (οτι περισεψε δηλαδη απο το πρωινο μηλο)
Μ: Μπροκολο βραστο με 1 κ.σ λαδι+λεμονι +1 φετα συκοτη ψητο με λεμονι+ 1 παξιμαδακι κριθινο
Ε: 3/4 αχλαδι και 1 κουταλια τυρι κρεμα 4% λιπαρα+ 1 κουλουρακι κανελας
Β: Ομελετα με ενα αυγο+1 ασπραδι, μανιταρια, πιπεριες, κρεμυδια, ντοματα, ριγανη, σκορδο, 1 φετα τυρι τοστ λαιτ+1 φετα γαλοπουλα (στο φουρνο την κανω γινεται σαν πιτσα)
Αυτα τα νεοτερα απο μενα !!!
-
Έχω βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια! Νιώθω μια τεράστια μονοτονία στη ζωή μου και είμαι 24 χρονών ρε γα**το!! Όχι ότι και εγώ κάνω κάτι για να τ' αλλάξω, γενικώς είμαι πολύ συναισθηματική και πολλές φορές κολλάω σε καταστάσεις που δε μου αξίζουν και ακόμα χειρότερα μου κάνουν και κακό. Έχω ένα παράπονο, ένα κλάμα που μου βγαίνει διαρκώς. Αφού σκέφτομαι ώρες ώρες πως με αντέχουν οι φίλες μου να αναμασαώ, να μιλάω και να στεναχωριέμαι για τα ίδια πράγματα. Θέλω δραστικές αλλαγές. Κάτι που τελικά δεν έγινε χάνοντας τα κιλά.
-
Πινκιο μου επειδη γνωριζω την πορεια σου πανω απο ενα χρονο τωρα και επειδη εχω δει και απο την δικη μου πορεια σου λεω τα εξης:
1. Η απωλεια βαρους που ειχες και ειχα ειναι μεγαλες, και ασχετα αν αυτες εγιναν σε βαθος χρονου επηρεαζουν και τον ψυχισμο μας γιατι κακα τα ψεματα ο περιορισμος της τροφης και η σιδηρα πυθαρχεια σε ενα διαιτολογιο οσο καλα σχεδιασμενο και να ειναι κουραζει και σωματικα και ψυχολογικα. Και γω ειχα περασει απο αυτη τη φαση, για καλο και για κακο κανε μια γενικη αιματος μηπως καμια βιταμινουλα λειπει και σου προκαλει αυτην την ελλειψη διαθεσης (σιδηρος, β12 κτλ)
2. Μεσα απο την καρδια μου σε καταλαβαινω απολυτα και αυτο γιατι στην προσπαθεια μας να κανουμε κατι καλυτερο για τον ευατο μας τον πεισαμε πως με την μειωση του βαρους μας ολα θα αλλαξουν. Αποδωσαμε ολα τα προβληματα που ισως αντιμετοπιζαμε, συναισθηματικα, (σχεσεις-φλερτ-φιλιες), φυσικα (ρουχα, εμφανιση) καθημερινα (δουλεια, σχολη, εξοδοι) στο επιπλεον βαρος που ειχαμε και πλασαμε μεσα μας την ψευδαισθηση οτι με το νεο μειωμενο βαρος και την νεα εικονα μας ολα δια μαγειας θα λυνονταν .
Αυτο ομως ειναι ψεμα, ναι ως ενα σημειο ισως το παραπανω βαρος μας εκανε την καθημερινοτητα και τις σχεσεις μας λιγο πιο δυσκολες αλλα αυτο δεν ηταν μονο το προβλημα. π.χ, μπορει πλεον να βρισκουμε ρουχα σε ολα τα μαγαζια αλλα παλι απογοητευομαστε αν π.χ αυτο που ειχαμε μπανισει στην βιτρινα δεν μας ταιριαζει ασχετα που τωρα μας κανει, αλλα μεσα μας ειχαμε την ψευδαισθηση οτι αν αδυνατισω θα μου κανει θα ειναι ωραιο, και ομως καποια ρουχα μπορει να μην μας πανε ή μπορει να μας πανε να μας κανουν αλλα να μην εχουμε την οικονομικη δυνατοτητα να τα αγορασουμε και ουτο καθε εξης ή π.χ σε σχεσεις με ανθρωπου θυμαμαι να λεω οτι α, αν ειχα ωραιο σωμα θα με φλερταρε ενω στην πραγματικοτητα το αν με φλερταρε καποιος ή οχι δεν εξαρτοταν μονο απο το αν ειχα ωραιο σωμα... αλλα και απο τον αλλο ... Αυτο που θελω να πω ειναι οτι βαλαμε υπερβολικες προσδοκιες στην νεα μας εμφανιση και οταν αυτη εγινε πραγματικοτητα ειδαμε οτι ναι μεν τα πραγματα αλλαξαν προς το καλυτερο αλλα δεν εγινα το παραμυθι που ειχαμε πησει τον εαυτο μας οτι θα γινουν και ετσι νιωθουμε ενα βαρος (αι στο καλο δηλαδη, τοσο βαρος χασαμε παλι βαρος νιωθουμε :P) και μια αρνητικοτητα....
Στα καλα τωρα σιγα-σιγα ολα αλλαζουν θα δεις και συ οτι με το χρονο τα πραγματα ερχονται ολο και πιο θετικα μαθαινουμε να καταλαβαινουμε οτι περα απο το βαρος μας ισως χρειαζεται βελτιωση και σε αλλα κομματια του εαυτου μας και δουλευουμε σε αυτα. Το βαρος μας ειναι αρικτα συνδεδεμενο με την ψυχολογια μας αλλωστε αυτη ηταν που μας εκανε να βαλουμε και να βγαλουμε βαρος οποτε σιγα-σιγα αρχιζουμε να αλλαζουμε εκτος απο διατροφικες συνηθειες και "κακες" ψυχολογικες μας συνηθειες!!!
Εισαι πολυ μικρουλα οποτε ολος ο χρονος ειναι μπροστα σου για ζωη, δημιουργικοτητα διασκεδαση... ταραξε τα νερα :blush:
-
Γλυκιά μου νάου σ' ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που αφιέρωσες να μου απαντήσεις. (Αρχικά ναι, μου βγήκε μια μικρή αναιμία, παίρνω και σίδηρο). Δεν ξέρω αν επηρεάζει κ αυτό, ίσως και ναι. Είμαι σε άσχημη φάση ψυχολογική γενικώς. Τα λες πολύ ωραία και πολύ σωστά, με καταλαβαίνεις άλλωστε γιατί ξέρεις από πρώτο χέρι την όλη διαδικασία. Το ξέρω πως η απώλεια των κιλών δε θα λύσει μαγικά όλα τα προβλήματα απλά περίμενα να δώσει μια ώθηση. Σίγουρα κάποια καθημερινά προβλήματα έχουν μειωθεί, έχω έναν παραπάνω αέρα, μια αύξηση της αυτοπεποίθησης, αυτό με τα ρούχα ειδικά βοήθησε σημαντικά. Απλά καμιά φορά νιώθω θεατής στη ζωή μου...δεν ξέρω αν βγάζει νόημα αυτό που λέω... Θέλω κάτι που θα ταράξει τα νερά, τόσα πολλά ζητάω;;; ;)
-
Τριαδοφιλες μου καλησπέρα!!! Χάθηκα λιγάκι λόγω έλλειψης χρόνου αλλά είμαι εδώ για να σας πω τα ευχάριστα νέα μου! Άλλες δύο βδομάδες με διατροφή αποκλειστικά με τριάδες και δυάδες και το βάρος μου έπεσε 3 κιλά και με απώλεια πόντων! Για υπερφαγικο ούτε λόγος.. Νιώθω πολύ χαρούμενη όχι τόσο για την απώλεια αλλά για τη διαφυγή μου από τον φαύλο κύκλο της βουλιμίας! Ελπίζω να συνεχίσω έτσι!!
-
Bravo Mitsaki!!!! Είμαι σίγουρη πως έτσι θα συνεχίσεις ;)
-
Σε ευχαριστώ Pink..! Εσύ πως τα πας με τη διάθεση σου...;
-
Εγώ είμαι άλλο φρούτο!! :P Ακόμα περνάω τις φάσεις μου. Νιώθω ότι είναι πια περίοδο ανασυγκρότησης, μια περίοδος που πρέπει να πάρω σημαντικές αποφάσεις και να κάνω αλλαγές για να βρω την ηρεμία μου. Έχω κάνει κάποια πολύ μικρά βήματα και πρέπει να πάρω θάρρος για τα μεγαλύτερα τώρα!!
-
Εύχομαι μέσα απ τη ψυχή μου να πάρεις τις σωστές αποφάσεις και να βρεις την ηρεμία που αναζητάς! Σε όλα αυτά όμως θέσε ως πρώτη προτεραιοτητα τον εαυτό σου! Τι με κάνει να νιώθω καλά? Ποιοι άνθρωποι μου προκαλούν κακό? Αξίζουν να είναι στη ζωή μου? Είναι μερικά ερωτήματα που θα σε βοηθήσουν. Γνώμονα σε κάθε σου βήμα θα είσαι εσύ!!! Μη το ξεχνάς αυτό!
-
Μιτσάκι μου γλυκό με συγκίνησες τώρα, είναι λες κα είδες μέσα στην καρδιά μου μ' αυτά που μου έγραψες. Ακριβώς σε τέτοια φάση είμαι και σ' αυτά τα ερωτήματα προσπαθώ να βρω απάντηση. Έχω συνηθίσει να βάζω εμένα τελευταία και πρέπει να αλλάξει αυτό. Σ' ευχαριστώ <3
-
Pink μου μπορώ να σε καταλαβω γιατί έχω περάσει από την ίδια φάση! Έχω παλέψει με τον εαυτό μου για να βγω μπροστά να πάψω να στηρίζομαι στους άλλους και να εξαρτώμαι από τα δικά τους θέλω και πρέπει! Πάντα εκεί να γίνομαι το καλό παιδί! Μετά τη ψυχοθεραπεία πολλοί άνθρωποι βγήκαν από τη ζωή μου.. Όπως φίλες, άντρες, "πρότυπα". Σκέψου ότι ακόμα και η σχέση μου με τους δικούς μου άλλαξε. Η υπερβολική προσκόλληση στη μητέρα μου μου έκανε κακό.. Συνεχίζω να τη λατρεύω αλλά με διαφορετικό τρόπο. Να ξέρεις ότι σε κάποιους θα τους κακοφανει αν γίνεις εσύ προτεραιοτητα του εαυτού σου.. Το θέμα είναι κάθε ώρα και στιγμή ότι και αν κάνεις να νιώθεις ΕΣΥ πρώτα απ όλα καλά! Όσο εγωιστικό και αν ακούγεται το έχεις ανάγκη. 'Μόνες' μας παλεψαμε μέσα μας για να νικήσουμε τη βουλιμία.. Αξίζουμε να βγούμε μπροστά μετά από αυτή την επιτυχία !
-
Έχεις πολύ δίκιο σ' αυτά που γράφεις Μιτσάκι μου και φαίνεται πως είσαι πολύ κατασταλαγμένη σ' αυτά που νιώθεις και εκφράζεις. Η αλήθεια είναι πως θα 'θελα και εγώ πολύ να πάω για ψυχοθεραπεία αλλά δυστυχώς δεν έχω την οικονομική δυνατότητα ακόμα. Είναι πολύ δύσκολο όταν έχεις συνηθίσει πάντα να σκύβεις το κεφάλι προκειμένου να μη στεναχωρήσεις ανθρώπους ή να τους φέρεις σε δύσκολη θέση να τ' αλλάξεις. Και το εκνευριστικό είναι ότι πολλές φορές μπερδεύουν την ευγένεια και την διακριτικότητα που δείχνεις και σε περνάνε και για χαζή ή θύμα. Ήδη μ' αυτά τα πολύ μικρά βήματα που έχω κάνει έχει αρχίσει να κακοφαίνεται. Το θέμα είναι πως έναν συγκεκριμένο άνθρωπο όσο και να τον θέλω στη ζωή μου πρέπει να τον βγάλω τελείως. Σ' αυτή την περίπτωση ισχύει αυτό που λένε, ότι κάποιες φορές το πιο δύσκολο και το πιο σωστό είναι το ίδιο πράγμα. Αλλά όπως είπες έχουμε μια μεγάλη νίκη στο ενεργητικό μας, πρέπει να είμαστε και αντάξιες αυτής και να κάνουμε όσα μέχρι τώρα "καταπίναμε", κυριολεκτικά και μεταφορικά!
-
Pink με τη πρώτη ευκαιρία που θα έχεις την δυνατότητα να το κάνεις! Είναι τα καλύτερα λεφτά που έχω δώσε στη ζωή μου! Όσον αφορά για το συγκεκριμένο άτομο μπορώ να υποθέσω περί τίνος πρόκειται.. Αφού καταλαβαίνεις ότι σου κάνει κακό πρέπει να τον βγάλεις απ τη ζωή σου.. Μην αφήνεις τη δύναμη της συνήθειας να σε κρατάει πίσω. Αξίζει να σου ρουφάει την ενέργεια ένας άλλος άνθρωπος και να σε κάνει να νιώθεις άσχημα. Ίσως εκείνος να χει πρόβλημα και μαζί του να παρασύρεσαι και εσύ. Εύχομαι μέσα από τη ψυχή μου να πάρουν όλα τη σωστή πορεία!!
-
Mitsaki μου σ' ευχαριστώ πολύ για την ενθάρρυνση και τα παρήγορα λόγια! Όχι , σίγουρα δεν αξίζει κανένας να μας στεναχωρεί και να μας κάνει να νιώθουμε άσχημα. Θα βάλω τα δυνατά μου!! Σε φιλώ :*
-
Έτσι καλή μου να βάλεις τα δυνατά σου και να βγεις για ακόμα μια φορά νικήτρια! Να χεις ένα όμορφο βράδυ! :saint: