*κανονικά (φτου φτου... Αυτό το Τ9)
Printable View
*κανονικά (φτου φτου... Αυτό το Τ9)
Καλή δύναμη Mitsaki μου.
Κι εγώ σήμερα έκανα άσχημες επιλογές και κατέληξα να τρώω ό,τι υπήρχε γύρω μου... Και συνεχίζω δηλαδή...
Στεναχωρέθηκα... Αρρώστησε ο καλός μου και αναγκαστικά μείναμε μέσα, ενώ είχαμε κανονίσει ωραία πράγματα...
Θα βλέπαμε φίλοους, θα βγαίναμε έξω...
Τι να κάνεις.. Δεν το έκανε επίτηδες, αλλά όσο κοιμόταν και δεν είχα τι να κάνω δε θέλω να σκέφτομαι τι έφαγα απο τη στεναχωρια και τα νεύρα μου...
Αύριο θα προσπαθήσω να κερδίσω τη μέρα από το πρωί!
Αχ Μαρουλενια μου σε καταλαβαίνω!! Άπειρες φορές έχω ξεσπάσει από τα νεύρα μου σε παρόμοιες καταστάσεις στο φαγητό. Κακό στον εαυτό μας κάνουμε οι χαζές... Δεν πειράζει το ξεχνάμε! Σταματάμε τώρα και από αύριο ξημερώνει μια νέα μέρα. Τουλάχιστον το 2015 να μας βρει χαρούμενες και ικανοποιημενες με τον εαυτό μας! Πάμε γερά να τα ανατρέψουμε ολα!
Δεν απογοητευόμαστε και δε ξεχνάμε όσο δρόμο έχουμε διανύσει ως τώρα!! Πάντα θα υπάρχουν στιγμές-μέρες που δεν θα έχουμε τη δύναμη να επιβληθούμε στο εαυτό μας. Και ας φαίνεται για πισωγύρισμα στο χέρι μας είναι να μη τ' αφήσουμε να πάρει τεράστιες εκτάσεις. Πάμε δυνατά και αποφασιστικά :bouncy:
Καλημέρα τριαδοδυαδούλες,
εύχομαι όλες να κάνετε ονειρικές διακοπές σε χιονισμένα τοπία ή εξωτικές παραλίες και για αυτό να σωπαίνει το τόπικ και να μην κρύβεστε από τύψεις και ντροπές για την πολυφαγία των γιορτών...
Από το δικό μου μέτωπο έχω να ομολογήσω ότι δεν πηγαίνει αρκετά καλά. Το θετικό είναι ότι όταν δεν κάνω σωστά τις τριάδες και τις δυάδες μια φωνή μέσα μου μου λέει: "Καθάρισε κι ένα μήλο¨ "Φάε λίγη περισσότερη σαλάτα" "κόψε και λίγο τυράκι" "αν δε φας και μια φετα ψωμί σε δεκα λεπτα θα ξαναπεινας"
Μερικές φορές εντοπίζω και τα υπερφαγικά μου... Καταλαβαίνω τι πρόκειται να συμβεί.. Δεν τα σώζω πάντα, αλλά τουλάχιστον καταλαβαίνω κάποιες φορές.
Χθες μέχρι το απογευμα τσάκισα πακέτα με μπισκότα, μελομακάρονα, μακαρονια με κιμα, βασιλόπιτες και ήμουν έτοιμη να συνεχίσω μέχρι το βράδυ, αλλά κάποια στιγμή άκουσα τον εαυτό μουν να λέει: πριν συνεχίσεις φάε πρώτα αυτά που πρέπει... Και αυτό ήταν... κοιμήθηκα τουλάχιστον έχοντας μια τριαδούλα στο στομάχι μου κι όχι την Άρτα με τα Γιάννενα μαζί...
Μαρουλένια μου,
η συνειδητοποίηση είναι η μισή λύση!
Είσαι σε πολύ καλό δρόμο!
Μπράβο σου για χθες το βράδυ!
Το εύκολο ήταν να συνεχίσεις τα υπερφαγικά, όμως εσύ έβαλες το όριο και χάρισες στον εαυτό σου ένα ελαφρύτερο στομάχι για το βράδυ...
Τώρα που θα περάσουν και οι γιορτές, θα μπούμε όλοι πάλι στον υγιεινό τρόπο διατροφής και αντιμετώπισης του φαγητού.
Συμφωνώ απόλυτα με τη φίλτατη Ματζουράνα. Όπως έχουμε πει η υπερφαγία είναι ένας φαύλος κύκλος που πρέπει να σπάσουμε. Και αν ακόμη δεν αισθανόμαστε αρκετά δυνατοί να φάμε μόνο τα υγιεινά είναι προτιμότερο να φάμε και αυτά, παρά μόνο τα γλυκά, τα ετοιματζίδικα κλπ. Τουλάχιστον να έχουμε μια ισορροπία στα θρεπτικά συστατικά. Και το πιο πιθανόν είναι όταν φάμε αυτά που πρέπει να μην υπάρχει χώρος τόσος για τα υπόλοιπα. Ένα γεύμα τη φορά και θα γίνει συνήθεια. :roll:
γεια σας γκιρλς.
ξεκινησα χθες την πρωτη αποπειρα τριαδοδιατροφης.
να σας τα πω να μου πειτε την γνωμη σας
πρωι ψωμι μαυρο με ταχινισοκολατα αποξηραμενα συκα ενα ποτηρι γαλα
σνακ μηλο κ λιγο χαλβα σιμιγδαλι
μεσημεριανο φασουλας, ψωμι 2 φετες με φετα κ σαλατα κουνουπιδι
στο καπακι μια κουταλια ταχινοσοκολατα
μετα απο μιση η μια ωρα 2 αμυγδαλα κ 1 αποξηραμενο συκο.
βραδυ εξω για κρασα.
λιγο πρασινη σαλατα, λιγο τηγανια,λιγο λουκανικο ψητο,λιγο πατατοσαλατα,λιγο κιοφτε, τρια ποτηρια ρετσινα, 2 φετες ψωμι.(το λιγο ειναι μια δυο πιρουνιες)
για πειτε μουυυυ
Καλημέρα μανταμ ανανταμ παπανταμ! Έχω διαβάσει λίγο το τοπικ με τις τριαδοδυαδες! Εγώ κάνω μια παραλλαγή αυτού που θέλει και στα σνακ λίγη πρωτεινη για να κρατιέται σε ισορροπία γλυκαιμικά η διατροφή. Το πρωινό ήταν μια χαρά. Στο σνακ θα πρόσθετα λίγο γιαούρτι! Στο μεσημεριανό θα έβγαζα το ψωμί. Το απογευματινό είδα το έφαγες στα καπάκια θέλει λίγο πιο μετά. Το βράδυ για έξοδο καλά τα πήγες αφού έμεινες στο λίγο απ'όλα! Δεν ξέρω αν τα συνόδεψες με κρασί σε αυτή την περίπτωση το ψωμί είναι περιττό! Για αρχή τα πήγες σούπερ κατά τη γνώμη μου!
Συνέχισε έτσι και θα τα πας μια χαρά! Εγώ ξεκίνησα την διατροφή αυτή από τον Απρίλιο του 14! Κι είναι πρώτη φορά σε όλη μου τη ζωή που είναι και κάμποση ...που πέρασαν γιορτές χωρίς υπερφαγικά, χωρίς να προσθέσω κιλά μάλιστα έχασα και λίγο. Αν στερήθηκα; Όχι σε γεύματα! Μόνο σε γλυκά. Έφαγα τρία γλυκά σε όλη την περίοδο των γιορτών.
σε ευχαριστω για την απαντηση.ναι νομιζω κεγω αυτα θα αλλαζα οποτε κατι εχω καταλαβει. σημερα ξεκινησα με πολυ μεγαλο πρωινο. 3 φετες ψωμι κ αρκετες κουταλιες ταχινομερεντα, γαλα κ αποξηραμενα συκα. δεκατιανο συκα κ αμυγδαλα κ τωρα θα μαγειρεψω στον ατμο 2 γλωσσες με πατατες κ κουνουπιδι.
σνακ ,ένα μπισκότο κ μια τσιμπιά κέικ κ ένα χυμό φυσικό πορτοκάλι
βραδινό, πατάτες με μισή γλώσσα στον ατμό κ λίγο μπρόκολο
δν χόρτασα κ μετά από λίγο γιαούρτι με κηρούς καρπούς κ σύκα
αυτά για χθες
μπεσμπαμπ εχω καταλαβει οτι οσα μελη κανυουν την διατροφη προσθετουν λιγη πρωτεινη στα σνακ γιατι μαλλον κοβει την ορεξη και κραταει καλυτερα. θα το εφαρμοσω κεγω
Γειά σου ξανά μανταμ! Λίγη πρωτεινη σίγουρα βοηθά να μην απορροφηθεί με ταχύ τρόπο η γλυκόζη των υδατανθράκων άρα δεν πεινάς πολύ μετά στο επόμενο γεύμα. Το μεσημεριανό σου είναι φανταστικό! Ωραίο το ταχίνι γιάμι!!!
Αχ τι ωραία μπραβο Σουσού! Σένια!!
Θα προσπαθησω κι εγω αυριο να κάνω τριαδοδυαδουλες...
σήμερα
πρωί: γάλα ένα ποτηράκι, ένα πορτοκάλι και ξηροκάρπια με κουάκερ με ζάχαρη ανακατεμένα
δεκατανιανό: κουάκερ με ξηροκάρπια κοκτέιλ. κ ένα πορτοκάλι. α κ ένα αυγό
μεσημεριανό: 1 γλώσσα κ πατάτες στον ατμό, κ μία σαλάτα λάχανο
Απογευμα 3 digestive και 3 αποξηραμενα συκα
θα κάνω έντιτ κ το απόγευμα κ βράδυ ,ξέρω περιμένετε εναγωνίως τι θα φάω κ τι θα πιω,υπομονήηηη.:tumble:
αλήθεια τώρα,περιμένω σχόλια από συναγωνιστέςσυνεχίζω
βράδυ κοτόπουλο ,πατάτες,μπρόκολο στον ατμό
μετά από ένα 10λεπτο ένα πτιφουρ με γέμιση φράουλα
μετά από άλλο ένα 10 λεπτο δεύτερο πτι φουρ
μετά από άλλο ένα 10 λεπτο μία μπάρα δημητριακών της κουάκερ(σορρυ για την διαφήμιση ,απλά για να καταλάβετε)
μετά από άλλο ένα 10λεπτο ένα γιαούρτι(ο μεγάλος ο κεσές) κ μια μεγαλούτσικι φετα ψωμί homemade
αυτά.χιχοχα
Είναι σημαντικό που έφαγες χωρίς τύψεις και που σήμερα έκανες τόσο ωραίες επιλογές αντι να τα κάνεις χειρότερα, ή να έχεις ξεσπασματα :bouncing::bouncing:
Αντε με το καλό και άκαπνη!!
Φρόντισε να ακολουθήσεις τις οδηγίες και θα έχεις επιτυχία!!
Ωπ ωπ κίνηση βλέπω!! Καλώς τες!!! :bouncy:
Μανταμ σου σου μου κάτι πολύ απλό που μπορείς να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη που έχεις π.χ στο πρωινό σου με ένα ωραίο και θρεπτικό μέλι που είναι και πιο γευστικό και ταιριάζει κ περισσότερο. (ωραία το πούλησα νομίζω :P ) Ακόμα αν αντικαταστήσεις και τα digestive με δικά σου μπισκοτάκια όπως της συνταγής που είχα βάλει ακόμα καλύτερα. Είναι δυο αλλαγές που χωρίς να είναι μεγάλες ή δραματικές θα σου κάνουν πολύ καλό. Γιατί πάνω απ' όλα τρεφόμαστε σωστά για την υγεία μας και μετά για να χάσουμε κιλά. Όσο πιο καθαρή "βενζίνη" λοιπόν ρίχνουμε τόσο καλύτερα θα λειτουργεί η μηχανή!!
Συγχαρητήρια Μαρούλι για το περπάτημα!! Άκρως θεραπευτικό για ψυχή και σώμα!!
Σας φιλώωω :love: :love: :love: