Quote:
Originally posted by Tassos67i
Όποτε συναντώ ολόσωμο καθρέπτη σταματώ και χαζεύω. Κάθομαι και με κοιτάζω ατέρμονα (μόνον όταν δεν υπάρχει περίπτωση να με δουν, ειδάλλως κλεφτά).
Δεν πρόκειται για...θαυμασμό αλλά απορία. Κενό. Δε νοιώθω κανένα συναίσθημα.
Στο πρόσωπο κοιτάζομαι καθημερινά και καλά καλά. Έχω χαρτογραφήσει όλες τις γραμμές μου και κυριολεκτικά ελέγχω το βάρος μου από αυτές. Ίσως το αυστηρότερο κριτήριο για το σε τι κατάσταση είμαι. Πάνω κι από μεζούρα, ζώνη, ζυγαριά και θερμίδες. Όταν διαπιστώνω ότι τα ζυγωματικά πάνε να κρυφτούν πέφτει αλύπητο μαχαίρι δεν πα να λέει ότι θέλει η ζυγαριά και η θερμιδομετρία.
Το έχω αποδεχτεί πια αυτό που βλέπω αλλά δεν με ταυτίζω καθόλου μαζί του.
Και δεν βλέπω καμμία βελτίωση. Κι αυτό με ανησυχεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Πρόοδος μηδέν.
Δυόμιση χρόνια...
Πρόσφατα είδα μια φωτογραφία μου που δεν θυμόμουν ότι υπήρχε κι ούτε έπρεπε να υπάρχει σε εκείνη την συλλογή. Ήμουν ο διπλός. Φοβερό σοκ. Αγρίεψα. Δεν αποδέχομαι τον παλιό μου εαυτό. Εκείνον που βλέπω σε αυτές τις φωτογραφίες τον αναγνωρίζω αλλά τον απορρίπτω επιθετικά.
Το πράμα έγινε τρις χειρότερο γιατί θυμήθηκα ότι με τράβηξαν με δική μου ψηφιακή παρά την θέλησή μου. Διάβασα στο βλέμμα μου την δυσφορία μου κάτι που έκρυβα καλά οπότε αυτή που τράβηξε την φωτογραφία δεν μπορούσε να αντιληφθεί.
Εκείνη την ώρα έτρωγα και είχα στομαχιάσει. Ως συνήθως, δεν θα έδινα καμμία σημασία. Είδα όμως μια απίστευτη κοιλιά να βρίσκει στο τιμόνι. Κι ένοιωσα απίστευτα απαίσια. Χρόνια είχα να νοιώσω έτσι μετά από φαγητό. Το είχα ξεχάσει αυτό το ενοχικό συναίσθημα.
Το μόνο που χάζεψα ήταν η απίστευτα λεία επιδερμίδα. Μέσα σε έναν χρόνο καταστράφηκε. Πάει, τελείωσε. Στο πρόσωπο σαν την επιφάνεια του Άρη και στο σώμα...δέρμα σαύρας.
Μετά από αυτό κάθησα και είδα φωτογραφίες που τράβαγα στην φάση της καθόδου. Τότε τις έβλεπα και απλώς διαπίστωνα τις ραγδαίες αλλαγές με καθαρά πνεύμα παρατήρησης. Τώρα αγανάκτησα. Ανείπωτη οργή.
Tassos...