Η κακια πεθερα καραδοκει Μιτσοκολακι μου!!!Προσεχε........:starhit::starhit:: starhit:
Printable View
Η κακια πεθερα καραδοκει Μιτσοκολακι μου!!!Προσεχε........:starhit::starhit:: starhit:
Αχ Γλαυκη μου θα προσπαθησω να ειμαι καλο παιδι, δεν θα αντεξω μια 2η κακια πεθερα θα πεσω απ το ζαλογκοοοοοοοοοοο
Μιγκ μου βαστα γερα! Και να θυμασαι οτι εισαι ενα απ τα καλητερα παραδειγματα του φορουμ!!! :love:
βασταω τι να κανωωωωωωωωωωωω..βασταωωωω ωωω
μετα απο μερικες μερες 'κακης διατροφης' με ορεξη μηδεν και μετρημενες μπουκιες :( σημερα το παλεψα και εφαγα πιστευω καλα.
η μικρη μου σημερα ηταν πολυ ζωηρη ενιωθα εντονα τα σπρωξιματακια της, καπου στο υψος του αφαλου, ειμαι τοσο ευτηχισμενη που νιωθω το ανθρωπακι μου μεσα μου , ειναι απιστευτο, ολα γυρω μου φανταζουν τριχες μπροστα σε αυτο το θαυμα ........
λοιπον σημερα φαγαμε
~πρωι : 2 κριτσινια με σουσαμι & μισο φρεντακι
~μεσ. : 3 δαχτυλα παστιτσιο και 1 babybel
~απογ.: 1 γιαουρτι με μανγκο
~βραδ.: 1 τοστ & 1 ποτηρι γαλα
μπραβο αγαπη μου....τελεια...ειναι πραγματικα απιστευτο...εμενα με επιανε δεος οταν τα ενοιωθα...και ηταν και τα δυο υπερκινητικα και αστα να πανε...που να δεις αργοτερα που δεν θα χωραει και θα τεντωνεται συνεχεια...αλλαζει σχημα η κοιλια κανονικα...
Καλημέρα στα κορίτσια!!Έχω καιρό να γράψω. Έλειπα την προηγούμενη εβδομάδα. Πήγαμε για 3 μερούλες διακοπές οικογενειακώς!!! Κάναμε και τα πρώτα μας μπάνια!! Αν και η παιδιάτρος μας είπε όχι μπάνιο τον πρώτο χρόνο...δεν άντεξα!Του έβαλα αντιηλιακό, καπέλο, μαγιό και στις 7 το απόγευμα πηγαίναμε! Την πρώτη μέρα κοίταζε συνέχεια τη θάλασσα και ήταν ανέκφραστος. Αλλα την τρίτη φορά το τι πλατσούρισμα έριξε δεν λέγεται!! Του άρεσε πάρα πολύ! Γενικά πηγε καλά το όλο εγχείρημα κι εγώ χάρηκα που περάσαμε λίγο χρόνο μόνο οι 3 μας! Μόνο ο βραδινός ύπνος χάλασε τελείως, ξυπνούσε κι έκλαιγε πολύ έντονα, οπότε αναγκαστικά τον θήλαζα για να ηρεμήσει οπότε όταν γυρίσαμε είχαμε πρόβλημα μέχρι να επανέλθει. Ευτυχώς χθες ήταν καλύτερα!Quote:
Originally posted by mitsokolo
Μανουλες ειχε κανει καμια σας μαθηματα ανωδηνου τοκετου; Θα με ενδιεφεραν καποιες πληροφοριες.. Θενξ :) :)
Λοιπόν στο θέμα μας! Εγώ πριν γεννήσω έκανα μαθήματα ψυχοσωματικής υποστήριξης τα έλεγαν ή κάπως έτσι. Το διευκρινίζω μήπως είναι κάτι διαφορετικό από τα ανώδυνου τοκετού. Απευθύνθηκα στο κέντρο υγείας τους έδωσα τα στοιχεία μου και όταν μαζεύτηκαν αρκετές ώστε να γίνει τμήμα με ενημέρωσαν και ξεκινήσαμε. Μας έκανε μια μαία. Μας έμαθε αναπνοές, μας εξήγησε πράγματα για την ώρα που πιάνουν οι πόνοι και μέχρι τη γέννα και μας είπε και κάποια βασικά για τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό. Γενικά με βοήθησαν πάρα πολύ, μου έλυσαν αρκετές απορίες και ένιωσα λίγο πιο σίγουρη από πριν. Αν και γέννησα με τεχνητούς πόνους και τελικά καισαρική, οπότε δε μου χρειάστηκαν οι αναπνοές κλπ το πιο σημαντικό που κράτησα ήταν η ενημέρωση για το θηλασμό και τη γενικότερη διατροφή του νεογέννητου. Με ενημέρωσε για πράγματα που ούτε ήξερα και πήγα πολύ πιο πληροφορημένη στο μαιευτήριο. Αν κατάφερα να θηλάσω το μωράκι μου, οφείλεται σε αυτά τα μαθήματα, αλλιώς θα το τάιζα ξένο γάλα και πολύ τσαί φυσικά! Γνώμη μου είναι να το ψάξεις και να κάνεις αν βρεις! Θα σε βοηθήσουν πολύ. Όχι ότι φυσικά δε θα τα καταφέρεις μια χαρά χωρίς αυτά, αλλά ίσως σου δώσουν περισσότερη γνώση και πίστη στον εαυτό σου γιατί στην αρχή θα είσαι λίγο στα χαμένα!
κοριτσια μου καλημερα! μιγκ μου ναι οντως! σκετο δεος! μ,α δεν ειναι απιστευτο? :love:
Χριστινακι μας καλωστο!!! βλεπω καναμε πλατσουρισματα και το εφχαριστηθηκαμε ε? μπραβο στην φαμιλια! παντα τετοιες στιγμες ευχομαι!
πολυ βασικο αυτο που εκανες, με τα μαθηματα.. ξερει τι κανει η μαμα φυση αλλα απ την αλλη μια εξτρα ενημερωση.. ειδικα για τον θυλασμο και τις αναπνοες ειναι πολυ χρησιμη..
Ποσο καιρο θηλασες Χριστινακι? εβλεπα χθες κατι φοβερα βοηθητικα βιντεο
με απασχολει λιγο το θεμα των θερμιδων μου γιατι αποσο γνωριζω πρεπει να λαμβανεις 1800-2000 θερμιδες ημερησιως κατα τον θηλασμο, και αυτο για μενα φανταζει σεναριο επιστημονικης φαντασιας... μετα βιας πιανω τις 1000 :(
Μιτσόκολο μου θηλάζω ακόμα! Απο προχθές αρχίσαμε και κρεμούλα το απόγευμα και πάμε πολύ καλά, αλλά βασική διατροφή παραμένει ο θηλασμός τον οποίο θα συνέχισω παράλληλα με κρέμες κλπ μέχρι το χρόνο περίπου λέω. ʼλλες το πάνε και παραπάνω, άλλες λιγότερο. Ανάλογα την περίπτωση. Δυσκολεύτηκα όμως να καθιερώσω θηλασμό. Χρειάστηκε να το παλέψω πολύ! Κι αν δεν ήταν τα μαθήματα δε θα είχα καταφέρει τπτ! Χάρη σε αυτά ενημερώθηκα για τα τεράστια πλεονεκτήματα του θηλασμού και μπόρεσα να θηλάσω το παιδί μου λίγες ώρες μετά την καισαρική και να καθιερώσω θηλασμό έναντι του ξένου γάλακτος το οποίο είχα ξεκινήσει. Δυστυχώς ειδικά για το θηλασμό πρέπει να πας αρκετά ενημερωμένη γιατί το πιο πιθανό είναι να μη βρεις βοήθεια στο μαιευτήριο πάνω σε αυτό. (εκτός αν τύχεις κάποια σπάνια περίπτωση!) Υπάρχει κι ένα πολύ καλό βιβλίο επ'αυτού αν θες σου το στέλνω σε 2u2!
Τώρα για τις θερμίδες δεν ξέρω να σου πω. Όντως λένε ότι ο οργανισμός καταναλώνει περίπου 300-500 θερμίδες παραπάνω την ημέρα λόγω του θηλασμού. Έχω διαβάσει ότι χρησιμοποιεί τα αποθέματα λίπους που έχουν δημιουργηθεί με την εγκυμοσύνη (αυτός είναι και ο σκοπός τους).
Προσωπικά θεωρώ πως ο οργανισμός σου θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο θηλασμό (ίσως και με συμπληρώματα διατροφής) αλλά σίγουρα καλό είναι να ρωτήσεις εκεί στα μαθήματα ή να έρθεις σε επικοινωνία με κάποια σύμβουλο θηλασμού έστω και τηλεφωνικά.
Εγώ τις πρώτες μέρες μετά τη γέννα ήμουν πολύ αδύναμη, σερνόμουν ένα πράγμα και δεν έτρωγα κιόλας! Θεωρώ ότι οι περισσότερες γυναίκες είναι έτσι και είναι πολύ φυσιολογικό. Μετά όμως επανήλθα και ανέκαμψα!
Πάντως να ξέρεις ότι ο θηλασμός είναι ότι καλύτερο για σένα και το μωρό σου σε αυτό τον πρώτο καιρό. Ειδικά όταν ξεπεραστούν τα πρώτα προβλήματα προσαρμογής θα απολαύσεις μια ακόμα συγκλονιστική εμπειριά. Για να μη συζητήσω για το δεσμό που αναπτύσεται μεταξύ σας. Τα γράφω κι ανατριχιάζω ένα πράγμα. Αξίζει να το προσπαθήσεις!
Χριστινακι μου μπραβο σου που θΗλαζεις ακομα!!!!!και πολυ καλα κανεις! :D
και γω ειμαι φανατικη και θα κανω τα αδυνατα δυνατα για να θηλασω με το καλο οταν ερθει η ωρα!
αν θελεις γραψε μου το βιβλιο να το ψαξω! :D
οσο για τις θερμιδες κλπ τι να πω θα το ψαξω το θεμα ελπιζω να πανε ολα καλα! :D :D :D
εγω παιδια δεν θηλασα πολυ γιατι δεν ειχα πολυ γαλα...τρεις μηνες μονο και στο ενα και στο αλλο...και με ξενο εννοειται δεν χορταινε μονο με το δικο μου...
Κι εγώ έτσι ήμουν τις πρώτες εμβδομάδες και σχεδόν κόντεψε να κοπεί ο θηλασμός. Καθόταν 5 λεπτά στο στήθος και μετά ούρλιαζε κι ήθελε μπιμπερό. Προσπάθησα πολύ και τελικά επανέφερα το θηλασμό κι έκοψα το ξένο! Όσο και να θηλάσει το παιδί καλό είναι! Ακόμα και μια σταγόνα γάλα που λένε είναι καλό για το παιδί!
Δυστυχώς ο θηλασμός είναι κατά ένα μέρος ένστικτο. Κυρίως είναι κάτι που πρέπει να μάθει και η μαμά και το βρέφος!
δεν πειραζει μιγκ μου λενε οτι και μονο το πρωτογαλα να παρει το μωρο ειναι πολυ βασικο!!! :love:
και εγω τα αφηνα πολυ μπας και κοψει το ξενο αλλα δυστυχως.....απο το τιποτα....
μη το συζητάς καθόλου! τα πήγες πολύ καλά! έκανες πολύ καλό στο παιδί! και δε το θήλασες και λίγο! άλλες καθόλου και μάλιστα από επιλογή. "Δεν το θηλάζω γιατί δε θέλω" μου είπε μία!!!άκου εκεί!!