Originally posted by Remedy
Quote:
Originally posted by anwnimi
Helena,
ναι το ξέρω ότι και μας δε μας απάντησε με διάθεση επικοινωνίας.
Αλλά ποτέ δεν υποστήριξα στο θρεντ αυτό ότι πίστευα ότι θα έκανε το αντίθετο.
Άσχετα με το πρόβλημα επικοινωνίας - και όχι μόνο- που έχει, η άποψη μου περί διαφορετικότητας και λεκτικής βίας δεν αλλάζει.
Ρεμ,
ο Κρίνο δε νομίζω να εννοεί ότι του δίνει δίκιο για τις εκφράσεις του και τις απειλές κατά του φόρουμ, αλλά στον τρόπο που του επιτεθήκατε, τον τρόπο που καταδικάζουμε εδώ και 50 σελίδες... Μην παραφράζεις τα λεγόμενά του.
Αλλά σε αυτό ο ίδιος ο Κρίνο νομίζω μπορεί να απαντήσει καλυτερα.
Εννοείται ότι έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει χοντρές πατάτες, πχ με την Όλγα.
Όχι, δεν έχω σκοπό να γλέιψω κανέναν για να κάνω διάλογο και ούτε το έκανα στον συγκεκριμένο.
Είναι διαφορετικό όμως το γλείψιμο από το να προσπαθήσω να φέρω τον άλλο σε ένα ευνοϊκό σημείο ώστε και να του βγάλω κάποια πράγματα αλλά και να είναι σε θέση να ακούσει 2 πράγματα.
Κάτι που εμείς οι υπόλοιποι Ρεμ, δεν το καταφέραμε.
Δεν ξέρω αν αυτό που γίνεται είναι υπόδειγμα διαλόγου (άλλωστε έγραψα \"μπορεί και να γίνει διάλογος\" οπότε μην παραφράζεις τα λόγια μου) γιατί το εν λόγω μέλος συνεχώς αρχίζει τα δικά του, αλλά κάτι στο τέλος μπορεί να βγει.
Εσύ πάλι, αφού είσαι τόσο σίγουρη ότι δε θα γίνει διάλογος και ότι αυτό που κάνει ο Κρίνο είναι γλείψιμο, αναρρωτιέμαι...γιατί ανησυχείς τόσο;;;
αν οταν εσυ λες \"διαφορετικοτητα\" περιλαμβανεις και καποιον που με το καλημερα εδω, αρχιζει να μας βριζει και μας δηλωνει οτι ηρθε για να συνομιλησουμε και να συνεχισουμε τις συζητησεις στο φορουμ, οπως αυτος νομιζει, κι εμεις καθομαστε και τον ακουμε ΑΚΟΜΑ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΟΠΙΑΝΟΥΜΕ ΜΗ ΤΟΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ,νομιζω θα πρεπει να κε==ξεκινησουμε την συζητηση απο τους ορισμους....
Ρεμ, το πως αντιμετωπίζει ο καθένας κάποιον που όπως λες με το καλημέρα άρχισε τις απειλές, είναι θέμα του καθένα μας που συνάδει με την προσωπικότητά μας, τα βιώματά μας, τα ενδιαφέροντά μας και τη φιλοσοφία μας. Αν εσύ το θεωρείς καλόπιασμα αυτό που γίνεται, είναι η δική σου γνώμη και όχι απόλυτη ετυμηγορία.
καθολου, ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ δεν ανησυχω για το ποιος γλειφει τα @@ του πανου (δωστε ενα ποτηρι νερο στη νατουρ περικαλω.).
Αυτό το πλούσιο λεξιλόγιό σου...Πχοιοτικό...
απαντω στα αδικα σχολια σου περι του αστειου που κανω σε εκεινο το τοπικ και τις υπολοιπες φαιδροτητες που υποστηριξες.
εαν δεν το παρακολουθησες και προφανως ΔΕΝ...
ειχα σταματησει να ασχολουμαι με τον παπαρα, απ οταν περιοριστηκε στο γνωστο τοπικ.
ΞΑΝΑΜΠΗΚΑ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΟΛΓΑΚΙ.
Ξαναμπάινεις όταν αρχίζει να μιλά με τον Κρίνο...Φως φανάρι!! Τουλάχιστον, φιλική συμβουλή, μη δείχνεις τόσο ανήσυχη, καλύψου λίγο...:)
παραληρηματα ειτε μονος του ειτε με βοηθο τον κρινο μπορει να λεει μεχρι να ανατειλει ο ηλιος απ την δυση και σκασιλα μου.
οσο επιτιθεται με τις γνωστες χοντραδες του σε ευαισθητα μελη ομως εγω θα κανω αυτο που νομιζω, κι εσεις μπορειτε να κανετε νυχια και μαλλια για να αποδεικνυετε στον εαυτο σας (σε κανεναν αλλο ομως) οτι απεχετε απο την λεκτικη βια...(ΑΠΕΧΕΤΕ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ , ΤΟΝΙΖΩ ΤΟ ΑΔΙΚΟ, ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΑΣ ΟΜΩς ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΡΑΧΕΙ Η ΓΟΥΝΑ ΣΑΣ)
Μάλιστα. Από που έβγαλες αυτά τα συμπεράσματα βρε Ρεμ;;;
Ή μήπως εμείς μπήκαμε στο θρεντ του και του είπαμε μπράβο Πάνο, σωστά αυτά που λες (πχ στην Όλγα);;;
δεν το καταλαβα οτι θελατε να \"καταφερετε\" να \"βγαλετε\" πραγματα απο τον πανο...
Να βγάλουμε πράγματα και να φέρουμε τον άλλο σε μια θέση που ΙΣΩΣ θα παραδεχτεί κάποια λάθη και αλλάξει τακτική.
εγω ποτε δεν ηθελα και δεν το θελα
Αυτό είναι ολοφάνερο, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!:)
και τωρα
εχετε μπερδεψει τα πραγματα μερικοι..εδω δεν ειναι γραφειο ψυχοθεραπευτη ουτε ειστε/ειμαστε ψυχοθεραπευτες...ο καθενας αντιμετωπιζεται σαν ισοτιμος.
Ακριβώς. Αλλά δεν είναι φόρουμ περί ανέμων και υδάτων, ούτε οπαδών, ούτε μαγειρικής αλλά ψυχολογίας και ψυχολογικής υποστήριξης.
Και ο καθένας αντιμετωπίζεται ως ισότιμος. Πολύ σωστά.
-Δηλαδή το κάθε μέλος έχει δικαίωμα να εκφέρει την άποψή του, όποια κι αν είναι. Αν είναι βλαπτική, νομίζω ότι ο καθένας μας έχει ευτυχώς κρίση να εκφέρει επιχειρήματα, να αντιδράσει μέσα σε σεβαστα πλαίσια και να πετάξει εκεί που πρέπει εν τέλει την βλαπτική αποψη.
-Το κάθε μέλος που γράφεται εδώ, ενδιαφέρεται για το χώρο αυτό. Δηλαδή ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για θέματα ψυχολογίας ή/και για να καταθέσει τους προβληματισμούς του γύρω από θέματα προσωπικά που αφορούν εκείνον και τις σχέσεις του.
Αν τώρα κάποιος διατείνεται ότι εγώ δεν ήρθα για αυτό εδώ αλλά ως ...ανώτερος, βρίζοντάς τον και δείχνοντας φόβο απέναντί του, δικαιώνουμε μήπως την ανωτερότητά του; Αντίθετα, αν προσπαθήσουμε να τον αντιμετωπίσουμε αλλιώς, μπορεί και να τον κάνουμε να δει, αν φυσικά το θέλει, ότι τελικά δεν είναι ανώτερος, αλλά ίσος με εμάς εδώ, με τα δικά του προσωπικά θέματα, όπως ο καθένας μας.
δεν κανουμε την πρακτικη μας εδω, για να μιλαμε στον καθενα οπως θαθελε ΑΥΤΟΣ να ακουει, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΙ!!!!!!!
Aλλά αντίθετα αμολάμε ότι ποιο αισχρό λεξιλόγιο κατεβάζει το μυαλό μας...
αλλα ουτε ειναι ψυχοθεραπεια , ουτε κανενος ειδους θεραπεια αυτο.....
Ψυχοθεραπεία φυσικά δεν είναι. Μόνο στο γραφείο του ψυχοθεραπευτή μπορεί να γίνει κανονική ψυχοθεραπεία ως συνεδρία.
Από εκεί και πέρα, ο καθένας, ανάλογα με το πόσο τον ενδιαφέρει αυτό, αναλύει και επεξεργάζεται τα όσα συμβαίνουν γύρω του, στον κόσμο.
Και το φόρουμ, είναι ένας ηλεκτρονικός μικρόκοσμος, εξαιρετικά ενδιαφέρων.
Ε και για μένα, μία τέτοια περίπτωση που παρουσιάστηκε, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα! Για να μάθω κάτι γύρω από τους άλλους αλλά και γύρω από εμένα κυρίως. Γίατί δε μου αρέσουν μόνο τα ωραία, ήρεμα, στρωτά πράγματα.
Από όλα έχουμε να πάρουμε. Αλλά επαναλαμβάνω. Ανάλογα με το τι τον ενδιαφέρει τον καθένα, έτσι;
ποιος ο λογος λοιπον, να λεμε στον πανο αυτα που θα θελε να ακουσει ωστε να απαντησει αντι να λεει ασυναρτησιες, οταν το αμεσως επομενο λεπτο, βριζει οποιον βρεθει στο βεληνεκες του?
μας προσελαβε κυριες της αυλης του?
οσο για τον κρινο
τι να τον ρωτησουμε ανωνυμη?
ματια εχουμε και βλεπουμε.
του λεει ξεκαθαρα οτι δεν εβρισε δεν προσβαλε , δεν μειωσε κανεναν, κι αυτος το βουλωνει!!!
δεν εχω καμια απορια να τον ρωτησω, αν εχεις εσυ, ρωτα τον.
Αυτό το ξεκάθαρα το δικό σου, εγώ δεν το βλέπω. Γιατί βλέπουμε τα πράγματα υπό άλλη οπτική.