Δεν ξύπνησε κανείς ακόμα;
Printable View
Δεν ξύπνησε κανείς ακόμα;
Όχι απ' όσο ξέρω...βάρος δεν εννοώ τύψεις, εννοώ ότι νιώθω σαν κάτι να με πιέζει αφόρητα και μάλλον το νιώθω λόγω των δυσκολιών της ζωής...κάπου έχω κουραστεί...και δεν είναι μόνο δικές μου δυσκολίες αλλά και του οικογενειακού και στενού συγγενικού περιβάλλοντος που μοιραία μ' επηρεάζουν κι εμένα ως ένα βαθμό...
καλα τα λες κυκνακι... δεν ειναι μονο εαν το ατομο ειναι "καπως" ειναι και το αμεσο περιβαλλον και το ποσο το επηρεαζουν τα γεγονοτα.
Δυσκολακι αλλά ... το μονο που εχω καταλαβει πανω σε αυτο ειναι πως ειναι ο προσωπικος αγωνας ποσο μεσα σου θα μπουν.
Καποιες μερες μπορει να μην επηρεαστεις και αλλες να πεσεις πολυυυυ... μαλλον καθε οικογενεια εχει και ενα μελος σφουγγαρι που απορροφα ολες τις ενεργειες θετικες,αρνητικες,καλλυμεν ες κατω απο δηθεν χαμογελακια...
το θεμα ειναι πως και να μην υπαρχουν πχ πολλοι ανθρωποι να σε επηρεαζουν καποια στιγμη στη ζωη μας μπορει να υπαρχει εστω ενας που να κανει για χιλλια ατομα.
Παλι ειναι λοιπον σε εμας το παιχνιδι να μαθουμε να προστατευομαστε.
Άσε cc, έχω κουραστεί πάρα πολύ πραγματικά, δεν αντέχω άλλο! Θέλω να κλάψω τώρα, μου έχουν σπάσει τα νεύρα, δεν μπορώ πραγματικά! Από το πρωί βαράν τα τηλέφωνα ασταμάτητα κι όλα είναι για προβλήματα κι όταν λέω ασταμάτητα δεν υπερβάλλω καθόλου, δεν προλαβαίνει να κλείσει το ένα και χτυπάει το άλλο...επίσης δεν μπορώ ν' αναπνεύσω τώρα, με βλέπω να ξαπλώνω πάλι μπας και συνέλθω, πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω...δεν ξέρω πως να με προστατέψω απ' αυτό το σκατοπεριβάλλον!
Εαν αφορα την μητερα σου και συγγενεις με θεματα, αναρωτησου
- Μπορω να κανω ή στη τελικη νιωθω πως θελω να κανω κατι για να βοηθησω ; περναει απο το χερι μου ;
Ειναι τελικα δικα μου προβληματα πραγματι ολα αυτα ; ποιοι ηταν διπλα μου οταν ειχα τα προσωπικα μου πολυ δυσκολα μονοπατια ;
Ελπιζω αυτες οι ερωτησεις να ξεθολωσουν το τοπιο. Δεν εισαι σωτηρας κανενος παρα μονον του εαυτου σου κυκνακι ...
Όχι, δεν μπορώ να κάνω κάτι γιατί τα θέματα αυτά είναι ιατρικά και δεν είμαι γιατρός...
Αλλά έχω κουραστεί και σιχαίνομαι κιόλας ν' ακούω μέχρι και τι έκανε στην τουαλέτα ο παππούς μου κι όλο για τέτοια προβλήματα υγείας ακούω, δεν μπορώ...έχω που έχω τα χάλια μου, ακούω συνέχεια και γι' αρρώστιες ε δεν αντέχω πια, χειροτερεύω!
Αυτές τις μέρες το μόνο που θέλω είναι να κοιμάμαι, ξυπνάω εκ των πραγμάτων και θέλω να ξανακοιμηθώ όπως τώρα για παράδειγμα που κοιμόμουν από τις 11 και ξύπνησα πριν λίγο...και νιώθω πως αυτό είναι λόγω άσχημης ψυχολογικής κατάστασης; Εσείς πώς το αντιμετωπίζετε; Δεν θέλω να πηγαίνει χαμένη η μέρα μου...
Κυκνακι καλημερα, τι εχεις ;
Δεν ξέρω, νιώθω πολύ μελαγχολική...δεν ξέρω σίγουρα γιατί ίσως επειδή χθες μας βγήκε η πίστη για να μπορέσουμε να κανονίσουμε την σημερινή έξοδο και δεν ήξερα αν θα βρεθούμε ή όχι μέχρι σχετικά αργά για να κανονίσω την πορεία μου και τώρα νιώθω αποδιοργανωμένη...κάτι μου φταίει...
Μαλλον σου φταιει ακριβως αυτο που εγραψες, η ασυνενοησια και το συναισθηματικο αγχος που σου εφερε.
Ειναι και αυτα στο προγραμμα, τα ατιμα.
Περιμενα πως και πως να αλλαξει ο μηνας που λες, χαρηκα στιγμιαια αλλά εχω πληρη επιγνωση οτι ο δρομος εχει πολλα εμποδια για να κανω τη ζωη μου λιγο καλυτερη. Προσπαθω οσο μπορω μα οσο μπορω να μην πω - αυτο ηταν, καταδικαστηκες σε μιζερη ανυποφορη ζωη- αλλά να λεω οκ εχεις μια πεσμενη ψυχολογια, σε ολους μας συμβαινει, αραγε ποσοι αλλοι ανθρωποι ειναι στη θεση που εισαι και το παλευουν κτλ κτλ κτλ.
Απο τη μια δηλαδη ο μισος εαυτος με σπρωχνει στην απογοητευση αλλά ενα τσακ μου το αυτο επιβαλλω να μην πεσω εντελως.
Απλα λεω αυτα ειναι τα δεδομενα και δεν θα γινουν ολα οπως τα επιθυμεις επειδη εσυ το επιθυμεις την περιοδο που το επιθυμεις. Ετσι ειναι η ζωη. Και η ταινια συνεχιζεται, πανω κατω, κατω πανω,, ασανσερ διαθεσης ! Κυκνακι μου, η συμβιωση με οικογενειακα μελη εχει πολλες πλευρες , μια απο αυτες ειναι οτι εισαι υποχρεωμενη να δουλευεις με τον εαυτο σου τι κρατας απο αυτα που ακους και τι πετας. Ναι η δουλεια ειναι δικη σου. Οσοι ζουμε στη φωλια του κουκου πρεπει να κανουμε το ιδιο για να μην λαλησουμε εντελως. Ο καθενας εχει τις σκεψεις του, τις αναγκες του, την κουλτουρα του - μπαπ- αυτο εκφραζεται λες εσυ - πω πω... τι ακουω- ναι.
Οταν ομως μπαινεις στην εναλλακτικη να βρω εργασια. που ; να μεινω μονη, πως ; να κανω το αλμα ; ναι αλλά... ε φαυλος κυκλος.
Απλα να ξερεις με τετοιες συνθηκες ειμαστε παρα πολλοι που βιωνουμε μη λογικες καταστασεις και πρεπει παρολαυτα να μην πιασουμε βυθο.
Καλη ξεκουραση κυκνακι μου.
Καλησπέρα cc και σε όποιον άλλον διαβάζει...
Δεν θα γράψω πολλά τώρα γιατί πάλι νιώθω χάλια σωματικά και δεν μπορώ αλλά έχω την ανάγκη να μοιραστώ κάτι: αυτές τις μέρες νιώθω τρομερή ζαλάδα κι εξάντληση και δεν καταλαβαίνω γιατί, τώρα περιμένω να γίνει το μεσημεριανό και μετά θα ξαπλώσω για να συνέλθω, δεν την παλεύω...Έχει κανένας καμιά πιθανή εξήγηση;
ναι! οτι δε κοιμασαι το βραδυ.
Παρατηρείς κάποια βελτίωση στην ψυχολογία σου όλα αυτά τα χρόνια ;;;
Το παθαίνω και εγώ αυτό λόγω ρουτίνας και πραγματικά είναι πολύ άσχημο αυτό.... Νιώθω σαν να μην έχω ή να μην μπορώ να κάνω τίποτα... :(
Έχεις πει αν δεν κάνω λάθος ότι με τους γονείς σου δεν τα πας πολύ καλά, με τους φίλους σου μπορείς να πεις τον πόνο σου;;
Τεσπα, καλή σου νύχτα και καλή ξεκούραση κυκνε
Δεν την λες και τόσο ξεκούραστη τη χθεσινή νύχτα, έβλεπα εφιάλτες...και πάλι ξύπνησα νιώθοντας θλίψη και τρέμοντας, πρέπει να βρω τι φταίει αυτές τις μέρες...
Δυστυχώς ούτε με τους φίλους μου μπορώ να πω ιδιαίτερα τα θέματα μου γιατί η κοπέλα που νιώθω πιο πολύ κοντά μου μένει πια σε άλλη πόλη οπότε μιλάμε κυρίως από το τηλέφωνο...
οταν διανυω περιοδο στρες φοβερου εχω τρομερη τρεμουλα κ φοβο οταν ξυπναω το πρωι..
δλδ δεν την παλευω με το πρωινο στρες..ειναι τρομερα εντονο τις πρωινες ωρες!
γι αυτο οταν περναω κατι τετοιο χρησιμοποιω για λιγο καιρο ρεμερον το βραδυ που μου εχει δωσει ο γαιτρος μου να το παιρνω βραδι για να σηκωνομαι το πρωι καλα κ να πηγαινω δουλεια.
δυστυχως πρεπει να το παιρνω οταν νιωθω ετσι για να γινω παλι λειτουργικη.αλλιως στην δουλεια δεν προκειται να παω ποτε..
αλλα αυτο ευτυχως μου κραταει κανα μηνα..
κ γενικα ο.τι κ αν συμβει κ με ταραξει..το στρες κανει εντονη την παρουσια του το πρωι μολις ανοιγω τα ματια...ειναι τρομερο..ειναι φρικη..
την προηγουμενη τριτη εγω επαθα κριση πανικου και δεν ηξερα τι μου ειχε συμβει μου το πε μετα ενας φιλος τι ηταν θα το πω στην γιατρο αλλα δεν μπορουμε να κανουμε και κατι παραπερα ηρεμιστηκα υπνωτικα και συναφη ειναι απαγορευτηκα για μενα...αλλα γενικα δεν λυγιζω ευκολα φανταστειτε για να λυγισω επρεπε να υποτροπιασω στην ψυχωση να σπασω μια πορτα να βγαλω μαχαιρι στον πατριο μου να παθω κριση πανικου συν καταθλιψη εδω και 1 μηνα που με γαμησε γιατι δεν νιωθω μονο θλιψη και απελπισια αλλα και σωματικη κοπωση διακεκομενο υπνο με εφιαλτη και μεταμεσονυχτιες παρανοιες....γενικα ειμαι μαθημενος να μαι μπουρδελο η χαρα και ευτυχια ειναι απιαστα ονειρα για μενα εδω και 3 μερες νιωθω καλυτερα αλλα εμενα με βοηθανε και οι ομαδες αυτοβοηθειας που κανω για τον εθισμο μου εχω καπου να μιλαω για τα συναισθηματα μου και την τρελα μου σε καθημερινη βαση
https://www.youtube.com/watch?v=Pr5EZ-YVpaE
κυκνακι δεν σου βγαζει μια ηρεμια ;;; για τσεκαρε το
απαντηση σε θεμα 101 ουαουυυυ!!
Cc μου, θα το δω μετά το βιντεάκι που μου έβαλες γιατί σε λίγο θα φύγω για την ψυχολόγο...ελπίζω να με βοηθήσει να νιώσω καλύτερα γιατί προς στιγμήν καταφύγιο βρίσκω μόνο σε παλιές, καλές κι ανακουφιστικές αναμνήσεις με τον πρώην μου αλλά αυτό δεν θα μπορεί να είναι αρκετό για πάντα κάποια στιγμή πρέπει να ζήσω ξανά...
αχ............. τουλαχιστον να βγει σε καλο η επισκεψη κυκνακι.
Μακάρι να βγει σε καλό, τώρα την Παρασκευή πρέπει να κάνω και μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου για να δούμε τι παίζει μες στο μυαλό μου και πριν που έκλεισα ραντεβού μου είπαν ότι δεν πρέπει να πιω ούτε καφέ κι ούτε καν νερό για τις τελευταίες δύο ώρες...δύσκολη η προετοιμασία γι' αυτή την εξέταση...
Οι γονείς μου ψιλοτσακώθηκαν πριν λίγο κι ο πατέρας μου είπε στη μάνα μου ότι θα τη βαρέσει, φαίνεται ότι πάντα πρέπει κάποιος να τρώει ξύλο σ' αυτό το σπίτι δε γίνεται...και χτυπιόντουσαν για λίγο αλλά μετά ο πατέρας μου γέλασε, δεν ξέρω αν το έκαναν σαν παιχνίδι δεν ανακατεύομαι αλλά εκνευρίστηκα, αυτός ο άνθρωπος δεν λέει να καταλάβει ότι δεν χτυπάμε τους άλλους ούτε μιλάμε έτσι άσχημα...με έχουν κουράσει τα νεύρα του...θέλω να φύγω από εδώ μέσα!
Φοβήθηκα πολύ σήμερα, αν είναι κανείς εδώ που να με συμπαθεί ας μου μιλήσει... :(
Καλησπέρα και σ' ευχαριστώ για την απάντηση... :)
Έκανα μαγνητική εγκεφάλου σήμερα και για μένα ήταν τρομαχτική εξέταση, δεν ξέρω αν έχεις κάνει ποτέ, κι από εκείνη την ώρα μου έχει μείνει μια ανασφάλεια μάλλον επειδή φοβόμουν όσο κράτησε αλλά έπρεπε να την αντέξω μόνη μου...μου έβαλαν κι ενδοφλέβια ένεση με φάρμακο που είναι απαραίτητο για να γίνει κι αυτό με έκανε να σκεφτώ διάφορα όπως για παράδειγμα την ένεση που κάνουν για ευθανασία κι εκτός αυτού τα αποτελέσματα θα βγουν την Δευτέρα κι αγχώνομαι μήπως έχω κάτι σοβαρό...
Όχι δεν εχω κανει μαγνητική προσωπικά αλλα την ξέρω την διαδικασία σαν γιατρος.ναι ειναι λίγο τρομακτική αλλα εφόσον την έκανες απο εκεί και πέρα όλα οκ:)-η ενδοφλέβια γίνετε για σκιαγράφηση οπότε ούτε αυτή πρέπει να σε τρομάζει πλέον ...έτσι γίνετε ...Όσο αφορά τα αποτελεσματα -γιατι σου πρότεινε ο γιατρος σου μαγνητική? τι συμπτωματα έχεις τωρα?μαλλον για να αποκλείσει το οτιδηποτε...ελπίζω και πιστεύω να ειναι οκ...
Ναι, μωρέ απλά μου έχει μείνει ένα άγχος...ήταν πολύ τρομαχτικά μέσα σ' εκείνο το θάλαμο...τέλοσπαντων, φταίει η υπερευαισθησία μου που δεν συνήλθα ακόμα, πιστεύω πως αύριο θα είμαι καλύτερα... :)
Μου το είπαν ότι γίνεται για σκιαγράφηση αλλά επειδή εγώ θα ήθελα να κάνω ευθανασία σκεφτόμουν εκείνη την ώρα "μη μου κάνετε ακόμα, δεν είμαι ακόμα έτοιμη", παράλογο το ξέρω αλλά αυτό σκεφτόμουν και γενικώς φοβάμαι να πεθάνω μόνη μου... :( Και θα μπορούσε να είχε συμβεί (όχι σήμερα) αλλά το προκάλεσα εγώ στον εαυτό μου περίπου τέτοια εποχή πέρυσι, πήρα πολλά χάπια...
Τώρα για να μην ξεφεύγω από το θέμα, την μαγνητική μου την πρότεινε ο γιατρός γιατί έχω και κάποια θέματα νευρολογικά είναι η σωστή λέξη; Νευρολόγος - ψυχίατρος μου την πρότεινε γιατί θα περάσω από επιτροπή για σύνταξη...αλλά επειδή πριν μερικά χρόνια υπήρχε η πιθανότητα να έχω αδένωμα και μου είχε πει η ενδοκρινολόγος μου να κάνω και τότε μαγνητική αλλά δεν έκανα, τώρα σκέφτομαι μήπως εξελίχθηκε σε όγκο ξέρεις αν παίζει τέτοιο πράγμα; Τον φοβάμαι τον καρκίνο...τι ειδικότητα έχεις αν επιτρέπεται;