-
Καλημέρα!!! Συγχαρητήρια Μπλακάκι μου γλυκό για τ' αποτελέσματά σου τα υπέροχα!!!Πολύ ωραία και η δική σου διατροφή!! Τα μπιφτέκια ήταν μεγάλα, ο λόγος που τα έφαγα όμως έτσι ήταν ότι δεν πεινούσα καθότι δεν είχαν περάσει ούτε 2 ώρες καλά καλά από το μεγάλο πρωινό μου. Έπρεπε όμως να φάω γιατί είχα ραντεβού στην αισθητικό και μετά κατέβηκα βόλτα στην αγορά οπότε μετά θα έπρεπε να φάω πολύ αργά.
-
Καλημέρα στα κορίτσια με τις καλές διατροφές! Αν μέναμε όλες Αθήνα θαλεγα ότι πάμε στην ίδια διαιτολόγο!!! Επίσης χαίρομαι που επιτέλους οι διαιτολόγοι δίνουν σωστά προγράμματα και όχι τα τέρατα που έδιναν παλιότερα. Σκεφτόμουνα πόσες τραγικές δίαιτες ξεκίνησα κατά καιρούς τα προηγούμενα χρόνια που εμπιστεύθηκα διαιτολόγους και λιμοκτονούσα σε καθημερινή βάση χωρίς να έχω και τα αποτελέσματα που θα έπρεπε. Πόσοι με έκαναν πειραματόζωο και μάλιστα τους πλήρωσα κιόλας όχι μόνο με χρήματα αλλά και με την υγεία μου! Και πόσο λάθος που η διατροφική εκπαίδευση δεν είναι μέρος της εκπαίδευσης μας από το σχολείο ακόμη. Μαθαίνουμε ένα σωρό άχρηστα πράγματα στο σχολείο που θα τα ξεχάσουμε λίγα χρόνια μετά και δεν μαθαίνουμε να διατρφόμαστε σωστά! Ακόμη κι η γυμναστική που είναι και μάθημα είναι υποβαθμισμένη και συνήθως η ώρα του παιδιού ή της κοπάνας. Αντί να βρουν ένα ελκυστικό τρόπο να την κάνουν αγαπημένη συνήθεια στα παιδιά τα οδηγούν στο να την απαξιώνουν.
-
Πόσο δίκιο έχεις σε όλα όσα γράφεις Μπεσμπαμπ μου, με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη. Εγώ χαίρομαι γιατί υπάρχουν διαιτολόγοι πλέον επιστήμονες αλλά και άνθρωποι. Όπως αυτή που πήγαινα και πλέον πηγαίνω μια φορά στους 2-3 μήνες γιατί με έμαθε να τρώω σωστά, να εκπαιδευτώ και όχι να την έχω ανάγκη μια ζωή. Πλέον επιλέγω μόνη μου τι θα φάω αλλά όλα βασίζονται σε αυτά που μου έμαθε.
Μανταμ τι είναι τα σαν φιστικ; Τα πας πολύ καλά!
-
http://www.web-hellas.com/g-marinos/images/fistik.gif
Θα φανεί πινκ για το αν τα πάω καλά. έχω ολόκληρη μέρα μπροστά μου. είναι 2 παρά κ έχω ακόμα ουουουου.
-
Απέβαλλε την ηττοπάθεια καλή μου!! Πες θα τα καταφέρω και έτσι θα γίνει!! ;)
-
Black και Pink τι ωραίες μετρήσεις είναι αυτές!!
Ήθελα να σας ρωτήσω για τις ενδιάμεσες δυάδες κάτι. Βλέπω συνήθως βάζετε ξηρούς καρπούς και φρούτο.
Υπάρχει κάποιος λόγος για αυτή την προτίμηση; Ας πούμε η επιλογή ψωμιού και πρωτεϊνης είναι πιο "δεύτερη" επιλογή;
Σε πεινάνε περισσότερο;
-
Μαντάμ μια χαρά τάχεις πάει ως τώρα! Το σαν φιστικ ειναι δηλαδή φυστίκι αιγίνης απλά; Σκέψου το επόμενο γεύμα σου! Μην σκέφτεσαι όλη τη μέρα! Τι ωραίο θα φας για απογευματινό;
Μαρουλί!! Στα σνακ ότι θες μπορείς να φας! Τα κορίτσια κάνουν δυάδες εγώ κάνω τριάδα κι εκεί! Μπορείς να φας κριτσίνια, φρυγανιά, παξιμαδάκια με τυρί και ένα φρούτο! Γιαούρτι με φρούτο και ξηροκάρπια, γιαούρτι αποξηραμένα φρούτα και κριτσίνι αυτοσχεδίασε!!
-
μαρούλ οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά κ αμινοξέα. βοηθάνε τα κύτταρα του εγκεφάλου να διατηρούνται υγιή(που αποτελούνται κυρίως από λίπος)και βοηθούν να πραγματοποιούνται όλες οι παράξενες χημικές αντιδράσεις. με την βοήθεια και της βιταμίνης c ανοίγεις τον δρόμο στο αμινοξύ τριπτοφάνη που θέλει να πάει στον εγκέφαλο να παράξει σεροτονίνη. οπότε ο συνδιασμός ξηροκάρπιου κ λίγου φρούτου ,μπεστ τσόις έβερ. αν έχεις κ ινσουλινοαντίσταση όπως λέει η μπεσμπάμπ, με λίγη πρωτείνη ακόμα (μισό γιαούρτι) έχεις διώξει όλα τα υπόλοιπα αμινοξέα να πάνε στο πάγκρεας(να παραχθεί η ινσουλίνη) κ η τρυπτοφάνη πάει από μόνη της στον εγκέφαλο χωρίς να στριμώχνεται.
(οτι κατάλαβες κατάλαβα)
τώρα γιατί ξηρό καρπό κ όχι άμυλο? δίνει περισσότερη ενέργεια,κ θρεπτικές ουσίες. αλλά μια χαρά είναι κ η βρώμη κ η σίκαλη κ το αλεύρι ολικήςκτλ κτλ.
-
Προσωπικά προτιμώ τους ξηρούς καρπούς κυρίως για τα οφέλη που προσφέρουν που σου έγραψαν ωραιότατα και τα κορίτσια από πάνω. Είναι πολύ σημαντικό να γίνουν μέρος της διατροφής μας. Και εγώ ξεκίνησα με άλλες επιλογές π.χ φρούτο και κριτσίνι. Έχω φτάσει όμως πλέον σε ένα σημείο που δεν με ενδιαφέρει απλά να μην πεινάω αλλά κυρίως η ποιότητα των τροφών που επιλέγω. Σκέφτομαι δηλ. με κριτήριο κυρίως τι θα κάνει καλό στον οργανισμό μου. Η διαιτολόγος πλέον μου πρότεινε να κάνω όλα τα γεύματα τριάδες γιατί πρέπει να κάνω διατροφή αθλητή όπως μου είπε καθώς κάνω αρκετή γυμναστική και χρειάζομαι λίγη έξτρα πρωτεΐνη για να μην έχω απώλεια μυϊκής μάζας. Παρόλα αυτά μπορείς και εσύ να το κάνεις αυτό για να μη πεινάς καθώς η πρωτεϊνούχες τροφές μας χορταίνουν περισσότερο.
-
να προσθέσω οτι το σνακ ξηρούς καρπούς με αποξηραμένα το έτρωγε κ ο μαθουσάλας σου λέει!
πινκ κρατώ μισό καλάθι μωρέ. αλλά μισογεμάτο όχι μισοάδειο
μπεσμπάμπ για το ντίνερ μου λέω να φάω τραχανά(χειροποίητο με γιαούρτι). θέλει κ κάτι άλλο να συμπληρώσω στο γεύμα ή θα είμαι κομπλεδούρα?
-
Ρε συ μαντάμ την τερμάτισες την επιστήμη!! :bouncing:που τα θυμάσαι όλα αυτά χριστανή μου;;Λοιπόν ολόσωστα αυτά για τους ξηρούς καρπούς αρκεί να μην είναι αλατισμένοι! Και βέβαια θέλει και προσοχή στην ποσότητα γιατι οι άτιμοι έχουν μπόλικες θερμιδούλες! 15-20 γραμμάρια είναι μια καλή ποσότητα νομίζω για συνοδευτικό!!
Τραχανάς ε ωραίο! Εγώ θα πρόσθετα λίγη πρωτείνη ακόμη και μια σαλάτα και θα ήμουν κομπλέ! Πχ σαλάτα με τυρί ή κοτόπουλο!
-
μαμασίτα έχω σκονάκι ρε συ! λοιπόν μετά και από δική σου υπόδειξη έφαγα τελικώς με τον τραχανά(μέσα έβαλα ένα ολόκληρο γιαούρτι οπότε το λες κ γιαούρτι με τραχανά) και κουνουπίδι σαλάτα και ένα αυγό. νιώθω φουλ προς το παρόν.μετά για βράδυ λέω να φάω ένα ακτινίδιο κ σαν φιστίκ.καλά εσείς δν το έχετε ξανακούσει έτσι? Αθηναίοι ρε φούστη μου!:lol:
-
Και εγώ δεν το χω ξανακούσει κ ας μην είμαι Αθηναία. :P Βέβαια ποτέ δεν ήμουν φαν των ξηρών καρπών οπότε δε γνωρίζω και πολλούς. Ωραίο το γεύμα σου Μανταμ. Αν έχεις κανένα άλλο ξηροκάρπι επέλεξέ το για ποικιλία αργότερα. Π.χ. τα ωμά αμύγδαλα νομίζω είναι ο βασιλιάς από άποψη θρεπτικών στοιχείων.
-
Καλέ μαντάμ γιατί το λέτε σαν φυστικ;; Τύπου μοιάζει με φυστίκι; :puzzled:χαχα τα λες ωραία όμως μανταμίτσα μου χαρά της ζωής εσαι!! Όπως κι εσύ πινκάκι μου! Είστε ωραία ορεξάτα κορίτσια και δίνετε ζωή στο φόρουμ! Μαζί με το ακτινίδιο και το ξηροκάρπιο σε παίρνει και κάτι ακόμη να φας αν πεινάς πολύ κανά φρουτάκι ακόμη, λίγο γιαουρτάκι! Πινκ εσύ που ξέρεις τα πολλά κι ο νους σου κατεβάζει έχω μια ερώτηση τα αμύγδαλα τα τρώω περισσότερο ψημένα ξεφλουδισμένα ανάλατα φυσικά! Λες να πρέπει να τα φάω ωμά κι όχι ψημένα; Έχω βρει κάτι φανταστικά ψητά αμυδγαλάκια και πολύ θα στενοχωρηθώ αν μου πεις βα τα πετάξω και να τα τρώω ωμά:no:
-
Μπεσμπαμπ μου καλή σ' ευχαριστώ για τα καλά σου σχόλια και ανταποδίδω. Οι γνώσεις σου, η ενθάρρυνση και οι συμβουλές σου είναι πολύ σημαντικές για εμάς.
Δυστυχώς όμως θα σε στεναχωρήσω λίγο με τα αμυγδαλάκια. Η αλήθεια είναι ότι ήξερα ανέκαθεν ότι οι ωμοί ξηροί καρποί είναι οι καλύτεροι και επειδή παλαιότερα δεν έτρωγα καθόλου ξηρούς καρπούς δε μου άρεσαν, ειδικά οι αλατισμένοι, εξαρχής προτίμησα τους ωμούς. Έχω ακούσει δε ότι για να πάρουμε το μέγιστο των θρεπτικών συστατικών τους πρέπει να τους μουλιάζουμε στο νερό για κάποιες ώρες.
Με μια αναζήτηση λοιπόν βρήκα το παρακάτω:
Τρόφιμα - Ψημένα ή ωμά;
"Αμύγδαλα: Αν και οι πρωτεΐνες και οι φυτικές ίνες δεν υφίστανται καμία αλλαγή μεταξύ ωμών και ψημένων αμυγδάλων, εντούτοις, το ψήσιμο αυξάνει τις θερμίδες ανά γραμμάριο τροφίμου και οδηγεί σε μείωση 15% των ευεργετικών πολυακόρεστων λιπαρών τους οξέων. Επίσης, έχουν καταγραφεί απώλειες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β."
Οπότε στην επόμενη αγορά σου προτίμησε τα ωμά καλύτερα. :)