-
χρειαζεσαι σαλατα για τις φυτικες ινες και τα ιχνοστοιχεια/μεταλλα/βιταμινες. Ειδαλλως θα παθεις υποθρεψια και θα σου δημιουργησει προβληματα (επισης για να κρατησεις τη χοληστερινη σου σε καλα επιπεδα, χρειαζεσαι τα αντιοξιδιοτικα των λαχανικων)
Χωρις φρουτα μπορουμε να εχουμε μια καλη διατροφη, αλλα χωρις λαχανικα οχι.
Ατασταλια μεγαλη δεν ηταν, μη σε ανησυχει, απλα προσεχε μην ανεβασεις τα επιπεδα ινσουλινης σου αποτομα γιατι θα σου ερθει μεγαλη πεινα οταν κατεβει αποτομα.
-
Ευχαριστω πολυ κοριτσια...Να 'στε ολες σας παντα καλα...Ηρεμησα λιγο και απο τις τυψεις μου.Αντε να κατεβαινουν τα κιλακια!!!!!!!!!!!
-
Στα ειπαν για τα λαχανικα μη τα ξανα λεω.Και να ξερεις πως μη τρωγοντας σαλατες δε σημαινει οτι θα χανεις πιο γρηγορα.Αλλα πραγματα θα σε κολλησουν....
-
Εχω παρατηρησει απο μενα, οτι δεν ειναι η μια ατασταλια που με εκανε να βαλω τα κιλα, ηταν τα πολλα-επι-πολλες-μερες οι οποιες προκληθηκαν λογω ανεβοκατεβασματος των επιπεδων γλυκοζης που με κανανε να πειναω, να τρωω περισσοτερο και να θελω υδατανθρακες/γλυκα. Ενω οσο ειμαι σε ατκινς διαιτα, εχω μεν πεινα, αλλα δεν εχω λιγουρες, με φτανει μια φυσιολογικη μεριδα φαγητου.
Επισης δεν εχω λυπηστει ποτε κρεας. Δεν εχει τυχει να πω, ακομα και οταν ημουν παχυα, "να'χα ενα ψητο φιλετο κοτοπουλου". Συνηθως λυπηζομουν πατατες/φρουτα/ψωμι/πιτες τον καιρο που τα ετρωγα πολυ.
Τουτεστιν, κατα τη θεωρια μου (μια απο τις χιλιες), δεν ειναι τοσο η ατασταλια, οσο το τι προκαλει μετα, γιατι με τη ατκινς ειχα μερες, ειδικα το πασχα που περασε, η μερα του πασχα, αν θυμαμαι καλα, ηταν περιπου στις 6000 θερμιδες, ολες μεσ στη διαιτα, και δεν πηρα γραμμαριο, αλλα τη επομενη δεν μου εκανε ορεξη να ξαναπλακωθω. Στις διακοπες, πηρα 3 κιλα, και τη πρωτη μερα, δεν ξεπερασα 2000 θερμιδες, αλλα ειχα τρελη πεινα και λυπιζομουν συνεχεια φαγητο, και ειχα κυκλους με πολυ ενεργεια και μετα σε εξαντληση.
-
Εχεις δικιο μερρυ!!!Ποσες φορες εχει τυχει να τρωμε μακαρονια ,να σκαμε εκεινη τη στιγμη και μετα απο μια ωρα να πειναμε???Και ελεγα μα γιατι να πειναω μετα απο μια ωρα???Με τοοοσους υδατ. απο τα μακαρονια ο οργανισμος ζητουσε και αλλους και αλλους και αλλους.......
-
ακριβως, το'χα παρατηρησει και εγω αυτο, και με φρουτα ακομα, και μεσα σε συζητησεις και μεσα απο ατκινς, ειναι το ποσο γρηγορα ανεβαινει και κατεβαινει η γλυκοζη, ασχετα απο θερμιδες και λιπαρα, οταν φτασω στη 4η φαση, σκοπευω να προσθεσω υδατανθρακες με χαμηλο γλυκαιμικο δεικτη να φτανω τους 120. Τα κρασαρισματα της γλυκοζης μου αφηνουν και μια αισθηση βαριεστιμαρας και δεν εχω ορεξη για τιποτα και αρχιζω και γινομαι γκρινιαρα !
-
Εκει ηταν το λαθος που εκανα τοσα χρονια που προσπαθω να χασω αυτα τα κιλα.Ελεγα ελα μωρε ας φαω μια σοκοφρετιτσα σιγα 200 θερμιδες εχει...αλλα δεν ηξερα οτι ολη αυτη η ζαχαρη που εχει αυτη η μικρη σοκοφρετιτσα εκανε αλλανταλλων τα επιπεδα της γλυκοζης στο αιμα κτλ κτλ κτλ.....Αρα δεν εχει σημασια οτι τρως κατι με λιγες θερμιδες αν αυτο εχει συστατικα που δε βοηθουν στο χασιμο λιπους.
-
Πεσ'τα χρυσοστομη. Στο λογο μου, αν μπορουσα να ψηφισω να μπει στα σχολεια, μαθημα σωστης διατροφης, θα το'κανα. Στα 27 μου εμαθα να τρωω σωστα... αν ειναι δυνατον !
-
Καλα ετσι οπως εχουμε μαθει να τρεφομαστε στην Ελλαδα επομενο ειναι αν δεν ψαχτουμε μονοι μας να τρωμε ο,τι μας πασσαρουν.Π.χ. μου λεει ο πατερας μου οταν του ειπα οτι εχω 3 μηνες να φαω ψωμι "τι λες παιδι μου θες να παθεις τιποτα,τι ειναι αυτα που κανεις?"Του φαινεται αδιανοητο ανθρωπος να μη τρωει καθολου ψωμι.Και αυτο συμβανει με πολλους αλλους. Αλλα δε προκειται να αλλαξει ποτε αυτο γιατι δε συμφερει βιομηχανιες τροφιμων,φουρνους,ζαχαροπλ αστεια κτλ
-
ναι κοριτσια ετσι ειναι!!! Δυστυχως για οσους εχουν εστω και ενα μικρο ενδοκρινολογικο προβληματακι , οι υδατανθρακες ειναι καταστροφικοι για το σωμα τους...και ας κανουν διαιτα, και α ςπεινανε....
Υπαρχουν και οι τυχεροι βεβαια που δεν τους πτοουν οι υδατανθρακες, μια χαρα τους μεταβολιζουν (λεω για τους επεξεργασμενους υδατανθρακες φυσικα).
Κανεις μας δεν μαθαινει για την σωστη διατροφη και μονο εχει την υπομονη και την ορεξη, τα καταφερνει.
Ας ειναι....ας φυγουν τα παλιοκιλα τουλαχιτσον μπας και ανασανω!:roll:
-
Χθες και προχθές έκανα βλακείες... δεν είχα έτοιμο δικό μου φαγητό, δεν είχα προλάβει να πάω σούπερ, είχα και κάτι τρεξίματα με τα παιδιά, και τα έκανα θάλασσα. Τώρα θα μου πείτε ΟΚ δικαιολογίες έψαχνες... δεν ξέρω μπορεί να παίζει και αυτό. Το θέμα είναι ότι ένοιωσα πολύ άσχημα, ενώ όταν έκανα άλλες δίαιτες και την χάλαγα δεν ένοιωθα τόσο χάλια. Μου ξανάρθαν αυτές οι λαιμαργίες που ήθελα να φάω όλο το ψυγείο, κλπ, κλπ ξέρετε. Πήρα και 1 κιλό... Βγήκα ξαφνικά από το λήθαργο ευτυχίας που είχα, ότι δεν έχω υπερφαγικά. Δηλαδή μόλις ανεβάσεις υδατάνθρακες σε πιάνουν υπερφαγικά... αυτό κατάλαβα. Τέλος πάντων δεν πτοούμαι συνεχίζω σήμερα κανονικά περιορίζοντας αρκετά απ' όσα είχα πάρει το δικαίωμα να τρώω και ελπίζω σε λίγες μέρες να φύγει το παλιοκιλό....
-
θα φυγει.....θα δεις.....ηρεμα....
-
Κατακρατηση ειναι μωρε,
ο υδατανθρακας κανει κατακρατηση, γιατι για να παρεις 1 κιλο λιπους, πρεπει να καταναλωσεις 9000 θερμιδες. Και δεν μεταβολιζεται αμεσως αυτο. Για αυτο εχει διαφορα αν μια διαιτα λεει για απωλεια κιλων η λιπους. Σου λεω, εγω για να παρω 6 κιλα λιπους (6χ9 = 54.000 θερμιδες) και να κατσουν πανω μου, μου πηρε ολο το καλοκαιρι. Τωρα που ξανακανα ατκινς μετα το 10ημερο αγγλιας, εφυγε η κατακρατηση και γυρισα στα κιλα με τα οποια εφυγα. Και δεν γυμναστικα ιδιαιτερα, αντε να'κανα λιγο ποδηλατο. Το θεμα ειναι να γινει -μια- φορα. Οχι συνεχομενα. Αν παρατηρησεις, οποιος παραταει διαιτες γυρναει σε υδατανθρακες που αν το κανεις για πολυ, σαφως θα παρεις λιπος.
Οπως εγινε και με μενα. θα σε παει πισω μονο τις ημερες που θα ξαναγυρισεις στη διαιτα να στραγγιξεις. Περνει 3 μερες να ξαναμπεις σε κετωση, δεν ειναι πολλες.
-
Thanks κορίτσια... πάντως και χθες που την έκανα ψιλοσωστά (έφαγα μπάρες και μία S&B σοκολατίτσα), ένοιωσα ότι ξεφούσκωσα.... είνα τρομερό μόλις κόβεις υδατάνθρακες ξεφουσκώνεις !!!!!!! Απλώς περιμένω να αδιαθετήσω κιόλας και έχω λίγες λαιμαργίες .....
-
και εγω αδιαθετησα σημερα... η ζυγαρια δειχνει λιγοτερο, αλλα συνηθως ανεβαινει μετα τη δευτερη μερα, και ας μη κανω ατασταλια, και μετα οταν τελειωσει, παλι κατεβαινει.. μαλλον ορμονες;
-
εγώ αποφεύγω να ζυγίζομαι αυτές τις μέρες...