-
Μπραβο κοριτσια μου ωραιες διατροφες!
Πινκακι μου οχι δεν χορτενω να σκασω με αυτες τις ποσοτητες... αλλα δεν μπορω να κανω και αλλιως διοτι αν φαω παραπανω κανει εντονες συσπασεις το εντερο μου και ποναω... οποτε θελει λιγο και συχνα...
Τα κακα νεα, γυρισα απο γιατρο, υπαρχει φλεγμονη στο εντερο οποτε μου εκοψε σχεδον τα παντα, γραφω μονο οτι επιτρεπεται να φαω μηπως μου δωσετε καμια ιδεα, γιατι πραγματικα σχεδον τιποτα δεν κανει να φαω...
Πρωτεινη: Λευκο κρεας (κοτοπουλο, κουνελι, γαλοπουλα) χωρις αλατι καρυκευματα βραστο η ψητο... Αυγα. Ψαρι ψητο ή βραστο. Γαλακτοκομικα τιποτα για μια βδομαδα και μετα σιγα σιγα αν δω οτι δεν με πειραζουν να τα βαλω στην διατροφη μου αρχιζωντας απο γιαουρτι και μετα γαλα
Φρουτα/ Λαχανικα: Πατατα βραστη καροτο βραστο μπανανα και μηλο χωρις το εξω κομποστα χωρις ζαχαρη κοινως μηλο βραστο... Οχι ξηροι καρποι, οχι ξερα φρουτα, οχι πρασινα, οχι οξινα π.χ πορτοκαλι, λεμονι οχι λαχανικα με σπορια π.χ ντοματα μελιτζανα κολοκυθι κοινως οχι σε ολα... Οχι οσπρια...
Δημητριακα: Μεχρι 3 κουταλιες σουπας βρωμη πολυ καλα βρασμενη (και αυτο σιγα σιγα για μια βδομαδα μου πε να την αποφυγω και αυτη καθως και ολα τα δημητριακα, 1/2 φλυτζανι ρυζι λευκο βρασμενο (οχι καστανο, και αυτα υπο την προυποθεση οτι δεν ποναω) και ψωμι λευκο μια φετα αν θελω αλλα οχι παραπανω)
Και βεβαια οχι καφε, οχι αναψυκτικα, οχι αλκοολ, οχι ζαχαρη, οχι σαλτσες...
Τα νυχια μου επιτρεπεται να τα τρωω αφοβα... :p
Θελω δεν θελω κοινως σε σουπα με πατατα καροτο κοτοπουλο ή ψαρι με βλεπω αντε και στο τσακιρ κεφι μπιφτεκακι (χωρις ψωμι βεβαιως βεβαιως) με λιωμενη πατατα τυπου πουρε ... Τα νευρα μου... 1-2 βδομαδες πρεπει να το κανω κατα γραμμα για να περασει η φλεγμονη και μετα σιγα σιγα θα βαζω και απο κατι με φυτικες ινες .... Και βεβαια οχι ΑΓΧΟΣ ωραια τα ειπε δεν λεω... αλλα ναι... αν ξερει κανεις σημερα καποιον χωρις αγχος ας μου τον γνωρισει να δω τι σκατα κανει και ειναι σε νιρβανα μπας και μπω και γω... Αυτα τα ολιγα απο μενα ... Δωστε καμια ιδεα για φαγητο γιατι μεχρι και γω στερεψα...
-
Χαίρετε κούκλες!!
Νάου μου περαστικά σου! Φαίνεται πολύ δύσκολο όλο αυτό με τους περιορισμούς, σε νιώθω. Εύχομαι να γίνεις γρήγορα καλά! Δες το σαν μια ευκαιρία να μπεις σε ένα πρόγραμμα καλύτερο αφού τον τελευταίο καιρό έλεγες πως στεναχωριέσαι που ξεφεύγεις. Δοκίμασε καμιά μέρα ομελέτα με μπουκίτσες κοτόπουλο να βάλεις μέσα. :)
Μαρουλένια ναι εκτός από τα κούκις πήγες πολύ καλά!!
Μπλακ μου καλή εφόσον γυμνάζεσαι κιόλας τρως πολύ λίγο. Π.χ. Στο γάλα με βρώμη να βάλεις και ένα φρουτάκι. Ακόμα βλέπω ότι γενικά δε βάζεις λάδι. Μέγα λάθος! Χρειαζόμαστε και τα καλά λιπαρά του ελαιόλαδου. 1 κ.σ. ωμό στη σαλάτα σου να το βάζεις σίγουρα. Όσο γι αυτό που με ρωτάς φυσικά και μου έχει συμβεί άπειρες φορές. Ακόμα και για 2 μήνες. Και δεν είχα πάει και για μέτρηση να δω αν έχασα λίπος. Έμαθα όμως να το αναγνωρίζω αλλιώς, παρατηρώντας τον εαυτό μου!! Τι είδους γυμναστική κάνεις; Ειδικά όταν κάνεις βάρη αυτό που σου είπε η διαιτολόγος συμβαίνει απόλυτα. Τώρα αν κάνεις μόνο αερόβια προγράμματα όχι και τόσο. Η γυμναστική είναι εξαιρετικό εργαλείο. Δε σε βοηθάει άμεσα να χάσεις βάρος αλλά αυξάνοντας τη μυϊκή μάζα εκτός του ότι το κορμί φαίνεται πιο καλοσχηματισμένο κάνεις και περισσότερες καύσεις. Εγώ στη θέση σου σ αυτό θα εστίαζα. Και αυτό έκανα δηλ. Κοιτάω πως μπορώ να τρώω περισσότερο και να χάνω και όχι πως να τρώω λιγότερο. Άσε τη ζυγαριά καλή μου, δε σου χρειάζεται, δες τον εαυτό σου, δες τα ρούχα σου! Η ζυγαριά απλά είναι ένας αριθμός που επηρεάζεται από ένα σωρό πράγματα. Καταλαβαίνω πως απογοητεύτηκες αλλά ίσα ίσα τώρα είναι που πρέπει να συνεχίσεις. Είσαι στον σωστό δρόμο μη μασάς!!
Εγώ χτες:
12:00 2 φετες ψωμί + 1 κ.σ. ταχίνι+ 1 κ.σ. μέλι+ 1 κούπα γάλα
15:30 στήθος κοτόπουλο με πατάτες, μανιτάρια, καρότα (μεγάλη μερίδα)+ σαλάτα λάχανο με λίγο λάδι
τζιμ ασκήσεις πόδια+ώμους
19:00 1 γιαούρτι 2%+1 μπανάνα+1 χούφτα αμύγδαλα
22:00 ομελέτα 2 αβγά+2 κ.σ. βρώμη+μανιτάρια+1/2 πιπεριά+1/2 ντομάτα+60 γρ κασέρι 5% λιπαρά
Τώρα δες ας πούμε η διατροφή μου είναι άπειρες θερμίδες και μεγάλη ποσότητα παρολαυτα με τη γυμναστική έχω καταφέρει και χάνω σταθερά. Και το προτιμώ από το να πεινάω και να χάνω πιο πολύ στη ζυγαριά αλλά από μυϊκό ιστό και όχι από λίπος.
-
πινκακι μου εννοειται πως βαζω λαδι παντα αλλα το θεωρω αυτονοητο κ δεν το γραφω! Μονο σε περιπτωσεις που εχει το φαγητο μπορει να μην βαλω κ στην σαλατα αλλα οπως κ να εχει 2κσ την ημερα λαδι το τρωω.
Το πρωι με την βρωμη αντι φρουτου πολλες φορες βαζω μαλι, αλλες φορες μπορει να βαλω μπανανα η μηλο.
Αεροβια με βαρακια κανω απο γυμναστικη ουφφφ
Ναου μου υπομονη. Δυο βδομαδες ειναι κ θα περασουν.Να σκεφτεσαι την ανακουφιση που παιρνεις απο τον πονο για να εχεις κουραγιο.
Βασικα πιο πολυ σε σουπες θα κινηθεις.Τα ζυμαρικα σου τα επιτρεπει δεν καταλαβα.Μπορεις να κανεις κοτοσουπα με φιδε η ρυζακι, βραστο με λαχανικα, μπορεις να λειωσεις την πατατα κ το καροτο κ να τα κανεις σαν πουρε.Γενικα νομιζω τα βραστα τωρα θα μαλακωσουν καλυτερα το εντερο .Μπορεις την βρωμη να την βρασεις με νερο κ να βαλεις μεσα κομματακια μπανανα για πρωι.πατατες βραστες η φουρνου με καροτα.Αυγα βραστα με πατατες βραστες,ομελετα ,φιλετο γαλοπουλα στο αντικολλητικο, λιγες επιλογες αλλα ειπαμε δυο βδομαδες ειναι θα περασουν.
-
Now όταν πήγαινα στη διαιτολόγο μου είχε μάθει να κάνω μια ωραία κρέμα με βρώμη γάλα και μήλο. Αλλά νομίζω γινόταν και χωρίς γάλα αλλά με νερό... Και ήταν πολύ νόστιμη.. Αν επιτρέπεται το μέλι μπορείς να βάλεις αντί για ζάχαρη... Ή να παραλείψεις κανέλα και σταφίδες αν δεν επιτρέπονται
έμοιαζε κάπως έτσι:
3 κ. σούπας βρώμη
1 ποτήρι νερό
1 μήλο
2 κ. γλ. καστανή ζάχαρη
20 ξανθές σταφίδες
κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη βρώμη και τις σταφίδες τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 5 λεπτά. Καθαρίζουμε και τρίβουμε το μήλο στον χοντρό τρίφτη και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με τα υπόλοιπα υλικά. Βράζουμε ανακατεύοντας με σύρμα συνεχώς έως ότου γίνει κρέμα και εξατμιστούν τα υγρά. Το σερβίρουμε σε μπολ και όσο είναι ακόμα ζεστό πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
-
Σας ευχαριστω θερμα κοριτσια μου για τις ιδεες και της συμβουλες....
Πινκακι μαλλον το ιδιο προβλημα πυροδοτησε και τα υπερφαγικα και το ευερεθιστο εντερο, ειναι κυριως αγχος και πιεση τα οποια ξεσπασαν σε υπερφαγικα για κανα δυμινο, ελα ομως που το εντερο μου 3 χρονια τωρα δεν ειχε συνηθισει σε τοσα λιπαρα και κακες τροφες και επαναστατησε μαλλον... Οποτε θελωντας και μη λογο πονου οχι υπερφαγικο δεν μπορω να κανω τωρα αλλα ουτε σκετο φαγικον... χαχαχαχα.... Θα περασει ελπιζω, μου εδωσε και αγωγη εκτος απο διατροφη, χαπια ....
Προς το παρων αυτα που σκεφτηκα και γω, ειναι βρωμη με χυμο μηλου φυσικο βρασμενη πολυ πολυ καλα... Σουπες ψαρι, κοτα με καροτο-πατατα ή ρυζακι απο την αλλη βδομαδα... Γιουβαρλακια με λιγο λιγο ρυζακι και κιμα απο κοτοπουλο... πατατουλα καροτο βραστα σαλατα με αυγα βραστα και λιγο λαδακι... ε που θα παει θα περασει... ηθελα δεν ηθελα παλι φιτ κατεληξα... :)
Προς το παρων σημερα εχω φαει 1/2 πατατα+1 καροτο πολυ καλα βρασμενα και λιωμενα με 1κουταλιτσα λαδι και ενα κομματι κοτοπουλο στηθος βρασμενο και αυτο... Λεω αργοτερα στο ζουμακι απο το κοτοπουλο να ριξω λιγο ρυζακι και να κανω μια ελαφρα σουπιτσα να την αυγοκοψω κιολας για πρωτεινη και βλεπουμε... Για ζυμαρικα μου ειπε μονο το ρυζι και αυτο λευκο και οχι καστανο και λιγο λευκο ψωμι, φιδε δεν ρωτησα η χαζη παντως μακαρονια οχι, δεν ειναι οτι δεν κανει καθολου να τα φαω αλλα δεν κανει να φαω σε ποσοτητα π.χ ενα πιατο οποτε μαλλον για αυτο δεν μου τα προτεινε και παντα ασπρα παιδια γκρρρρ ... και το ρυζακι/πατατα/καροτο/βρωμη με προσοχη μου ειπε να βαζω λιγο και να βλεπω αν με πειραζει...
Να πω την αληθεια μου, δεν πειναω καθολου... θες γιατι εχω φαει αρκετο κοτοπουλακι βραστο και εχει πρωτεινη και με κρατησε, θες γιατι επειδη η κοιλια μου ειναι τουρλα λογο του φουσκωματος δεν νιωθω πεινα αλλα πονω... παντως δεν πειναω ... ποναω αλλα δεν πειναω .... :crazy:
-
Πραγματικά καταλαβαίνω από πόνο εντέρου. Και εγώ πρόσφατα είχα ιστορίες. Προσπάθησε να χαλαρώσεις λοιπόν όσο γίνεται λοιπόν κάνα μπανάκια με χλιαρό νερό, άλατα, αιθέρια έλαια, μουσικούλα κλπ. Κάνε περίπατους, μίλα σε εμάς και φίλους σου και γενικά προσπάθησε να ξεχαστείς όσο γίνεται. Περαστικά και πάλι!! :*
-
Σαν το φάντασμα βγαίνω πχιά!!
Έχω πήξει η δουλευταρού τι να κάνω! Η διατροφή όμως διατροφή! Όπως βλέπω όμως κι εσείς μια χαρά τα πάτε! Δεν χρειάζεται να παθαίνουμε σύνδρομο τελειότητας και να καταπιεζόμαστε! Αρκεί η βάση να είναι σωστή τώρα αν ξεφεύγουμε και λίγο δεν έγινε τίποτε!
Πινκ
όταν γράφεις για διατροφές και γυμναστικές πεθαίνω!!σαν να τα λέω εγώ! Έχουμε απόλυτη ταύτιση στις ιδέες και εύχομαι μια μέρα να τα καταφέρω κι εγώ όπως κι εσύ!
Μπλάκ μην τρελλαίνεσαι με την ζυγαριά τα λέω για να τα ακούω κι εγώ! Γενικά καλό είναι να ζυγιζόμαστε για να υπάρχει ένας σχετικός έλεγχος της τάσης και να προλαβαίνουμε το κακό αλλά το νούμερο στη ζυγαριά δεν λέει όλη την αλήθεια για το σώμα μας όπως πολύ σωστά λέει κι Πινκ!
Νάου πω ζόρι η φλεγμονή! Όπως σου έχω ξαναγράψει το πέρασα τα προηγούμενα χρόνια άγρια. Την πρώτη φορά έμεινα 10 μέρες νοσοκομείο τις πρώτες 6 μόνο με ορούς! Μετά έκανα τη διατροφή του εντέρου για 1.5 μήνα! Εμένα μου έδινε και κολοκυθάκι. Κι επειδή είχα βαρεθεί τα βραστά έκανα το εξής: σε μια λαδόκολλα έβαζα το κοτόπουλο, το μπιφτέκι, την πατάτα, καρότο και τα έκανα ένα πουγκί και τα έψηνα στο φούρνο! Ήταν ωραιότατο! Κάνε υπομονή κορίτσι δεν ξέρω αν σου έχει δώσει κάποιο ειδικό παυσίπονο αλλά έχε κατά νου πως αν δεν χαλαρώσεις ψυχολογικά μόνο η διατροφή δεν φτάνει! Πρόσθεσε και λίγη κινηση περπατηματάκι αν μπορείς!
Μαρουλάκι εντάξει η διατροφούλα ε καλά τώρα δυο κούκις δεν διώχνουν την άνοιξη!!
Σουσουδάκι πως πάει; Άντε πλησιάζουν οι μέρες της Σαλόνικας! Ανυπομονώ! Πρέπει να χιονίζει στα μέρη σας ε ζηλεύω!!!
-
πφφφ χθες έριξε ένα χιονάκι,ούτε έπιασε ούτε τίποτα. μόλις το είδαμε ξαφανίστηκε!
τα χθεσινά μου
πρωινό ψωμί ,τυρί πορτοκάλι καφές με γάλα
δεκατιανό φυστίκια κ ένα πορτοκάλι
μεσημεριανό σπανακοριζολουκανικο ,τυρί φέτα ,ένα πορτοκάλι
σνακ αμύγδαλα κ μια μπανάνα τεραστίων διαστάσεων
1 φέτα κασέρι
βράδυ κοτόπουλο με πατάτες στον ατμό, σαλάτα κουνουπίδι κ σπανάκι κ λίγο ψωμί(λίγο μόνο)
πρό ύπνου 4 βερίκοκα αποξηραμένα
-
καλημερα κοριτσακια τι κανετέ;
μια χαρα βλεπω οι διατροφουλες!
Σουσου μου αψογη!!! μπραβο βρε κοριτσι !!!
Μπεσμπαμ υπομονη μωρε με την δουλεια τι να κανουμε!!
Ναου μου πως εισαι σημερα΄συνηλθες λιγακι απο τον πονο! Θα την βρεις εσυ την ακρη ειμαι σιγουρη,ειδικα απο την αλλη βδομαδα θα εισαι πολυ καλυτερα κ θα εμπλουτιζεις με διαφορα πραγματακια την διατροφη σου κ ολα θα πανε σουπερ!!
ας γραψω κ εγω τα χτεσινα μου
Π γαλα με βρωμη κ μηλο
Δ αχλαδι κ λιγα αμυγδαλα
Μ λαυρακι σουπα με λαχανικα κ μια μικρη πατατα με 1κσ λαδι κ λεμονι
Α γιαουρτι με αχλαδι
Β κοτοπουλο ψητο με αγγουροντοματα με 1κ λαδι κ 1 παξιμαδακι
-
Καλημέρα τσούπρες!! Τι κάνετε;; Εγώ προσπαθώ να ξεκουνηθώ να πάω γυμναστήριο αλλά το κρύο είναι τσουχτερό. Μπρρρρ!! Μπεσμπαμπ μου εννοείται πως θα τα καταφέρεις αφού είσαι ήδη στο σωστό δρόμο!!
-
Κοριτσια μου γεια και χαρα...
Δυστυχως δεν ειμαι καλυτερα, οσο παει και χειροτερευει... πηρα το δοκτορ παλι σημερα τηλεφωνο... δεν κατεβαινει μπουκια, ποναω αρκετα, εχω πρηστει αρκετα και με το ζορι τρωω λιγο λιγο κοτοσουπα, μονο το ζουμακι με το κοτοπουλο λιωμενο ουτε ρυζι ουτε τιποτα... εντολη γιατρου αυτο γιατι το εντερο μου ειναι πολυ ερεθισμενο οποτε κομμενα ολα... πολυ νερο και σουπα ψαρι και κοτα για 1-2 μερες επισης μου εδωσε και συπληρωματικη αγωγη και ελπιζουμε να υποχωρησει... (εδω κολλαει το ουτε το εντερο μου δεν χωνευω... τι να κανω το χω ριξει στο χιουμορ γιατι αλλιως θα σαλταρω) ...
Τωρα για διατροφη και κιλα δεν το συζητω παιδια... ουτε καν περναει απο το μυαλο μου... κι αυτο που τρωω το τρωω οχι επειδη πειναω αλλα επειδη πινω τα χαπια και δεν μπορω να ειμαι και νηστικια... Το καλο της υποθεσης ειναι οτι μου εδωσε και αλλο ενα χαπι πιο ισχυρο οποτε ελπιζω απο αυριο να αρχισω να συνερχομαι...
Φιλακια πολλα πολλα και συνεχιστε την καλη δουλεια...
-
Αχ κοριτσι μου δειχνεις να υποφερεις πολυ ρε παιδι μου. Ελπιζω ο γιατρος να ξερει τι κανει κ να ανακουφιστεις συντομα που δηλαδη αυτο και πιστευω.
Ας γραψω κ τα σημερινα μου με την ευκαιρια για να μην τα ξεχασω μεχρι αυριο
Π: 1 φετα με ταχινομερεντα γαλα πορτοκαλι
Δ: τα ιδια
Μ: 1 μπριζολα κουνουπιδι κ αρκετη ποσοτητα πατατας στον ατμο .κ ενα μικοο σοκολατακι
Α: 1 μπανανα γιγαντια λιγο γιαουρτι αμυγδαλα
Β: μπροκολο σαλατα κεφιρ 1 φετα ψωμι
Κ καπου σε καποια φαση εφαγα κ ενα πορτοκαλι αλλα δν θυμαμαι ποτε ουτε αν το εφαγα σιγουρα.χαχαχ
-
Ναου μου καλή στεναχωριέμαι που διαβάζω αυτά σου τα νέα. Εύχομαι να γίνεις πολύ γρήγορα καλά κορίτσι μου. Να τρως όσο μπορείς δεν είναι ώρα για αφαγίες εφόσον παίρνεις και χάπια. Όλα καλά θα πάνε προσπάθησε να μην αγχώνεσαι και επιβαρύνεις την κατάσταση. Αν θέλεις να μιλήσουμε και πιο πριβέ για αυτά που σε προβληματίζουν στείλε μου u2u καμιά φορά η επαφή με κάποιον άγνωστο βοηθάει. :)
Μανταμίτσα τα πας πολύ καλά!!! Συνέχισε έτσι!!
Λοιπόν τα σημερινά μου:
10:20 2 φέτες ψωμί+1 κ.σ. μέλι+1 κ.σ. ταχίνι+1 κούπα γάλα
τζιμ ασκήσεις στήθος+κοιλιακούς/ραχιαίους. Σήμερα χάρηκα πολύ γιατί στον πάγκο στο στήθος έβαλα 30 κιλά και τα κατάφερα 12 επαναλήψεις είχα κολλήσει για καιρό στα 28 το ανώτερο και γενικά ανέβηκα σε όλες τις ασκήσεις(ξέρω σκασίλα σας αλλά ήθελα να το πω σε κάποιον :P)
14:30 2 πορτοκάλια στυμμένα
15:00 250 γρ φασολάκια κοκκινιστά+100 γρ πατάτα+2 κριθαρένια παξιμαδάκια+120 γρ κοτατζ
17:30 1 μεγάλη χούφτα στραγάλια
18:20 1 γιαούρτι 2%+3 βρωμομπισκοτοκεκάκια μικρά δικής μου παραγωγής(έχουν μήλο, βρώμη, μέλι και σταφίδες μόνο)
21:00 ομελέτα 2 αβγά+2 κ.σ. βρώμη+μανιτάρια+1/2 πιπεριά+1/2 ντομάτα+60 γρ κασέρι 5% λιπαρά
1 σειρά σοκολάτα 97%
-
καλημερα κοριτσια τι κανετε; πως πατε κρυωνετε;
Ναου μου περαστικα κ παλι βρε κοριτσι κ γρηγορα!! Το περναγα κ εγω αυτο παλιοτερα στην 3η Λυκειου κ μετα στο πανεπιστημιο σε περιοδους με εντονο αγχος κ σε καταλαβαινω απολυτα.μακαρι να περασει με τα καινουρια φαρμακα.Εγω απο τοτε εκοψα τους πολλους καφεδες πινω ενα την ημερα κ μεχρι στιγμης δεν με εχει ξαναπιασει.
Μανταμιτσα μου πολυ χαιρομαι για σενα!! Αψογη εισαι!! μπραβο βρε κοριτσι!!
Πινκακι μου κ εσυ οπως παντα τελεια!
Να γραψω κ εγω τα χτεσινα μου
Π κλασικα γαλα με βρωμη κ 1/2 μπανανα
Δ μηλο+λιγα αμυγδαλα
Μ γιουβαρλακια σουπα με πατατα κ λαχανικα μαγειρεμενα με λιγο λαδι
Α ρυζογαλο λαιτ ( κυκλοφορει ενα με στεβια πολυ καλο)
Β σαλατα μαρουλι με κοτοπουλο ψητο κομμενο μεσα,1/2 κουπα καλαμποκι κ σως απο 1κσ λαδι-ξυδι-λιγη μουσταρδα
-
Καλημέρα καλή μου Μπλακ!! Ευτυχώς έχει ήλιο και ξεχνιόμαστε λίγο!! Και χτες τα πήγες σούπερ!!! :)