Προφανώς η κατάσταση στα πανεπιστήμια στην Ελλάδα είναι το μαύρο το χάλι..Αλλά εννοείται πως δεν φταίνε οι φοιτητές μόνο γι αυτό.. Το καποδιστριακό κατατάσσεται στα 100 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο. (
http://www.neolaia.gr/2011/07/30/kat...kapodistriako/)) και το ΕΜΠ κατατάσσεται στην 17η θέση στην Ευρώπη για το 2010 (
http://www.neolaia.gr/2011/07/22/kat...wn-17o-eyrwph/). Η αλήθεια είναι βέβαια ότι δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αυτό, αλλά να μην λέμε κι όλας ότι η γνώσξ που παίρνουμε είναι γι α τα μπάζα. κΙ επίσης να αναφέρω ότι οι Έλληνες φοιτητές διαπρέπουν στο εξωτερικό κι έχουν πολύ καλή φήμη στα ξένα πανεπιστήμια. Για να μην παρεξηγηθώ, εννοείται πως πιστεύω ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο έχει πάρα πολλά προβλήματα και χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά.
Και κάτι ενδεικτικό σχετικά με το εξωτερικό για το αν προάγουν την παιδεία ή τη γνώση (είναι κάτι τελείως διαφορετικό) μία λογοθεραπεύτρεια οου είχε πάει στην αγγλία για να δουλέψει με κάτι παιδάκια εκεί μου έλεγε ότι γράφανε όλα σχεδόν με τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα.. Δεν αφήναν εν ολίγοις τα παιδάκια να ανπτύξουν μόνα τους κάποια πράγματα αλλά έπερεπε να είναι όλα έτσι όπως πρέπει να είναι..
Και σχετικά με την αξιολόγηση των καθηγητών. Πραγματικά πιστεύω ότι κανονικά θα έπρεπε να γίνεται αλλά πολύ αμφιβάλλω αν θα λιτουργήσει σωστά. Φοβάμαι ότι με τον ίδιο τρόπο που διορίστικαν οι συγγενείς άλλων καθηγητών με τον ίδιο τρόπο θα αξιολογηθούν.
Να δουμε κι αυτο με την αξιολογηση κατα ποσο θα εφαρμοστει.. πολυ αμφιβαλλω, οταν παιζονται κομματικα κ αλλα συμφεροντα απο πισω...
Κι όσο για τις κάμερες εγώ διαφωνώ κάθετα. Δεν θέλω στο χώρο που σπουδάζω και πουθενά αλλού να με παρακολουθούν.Κι όχι –προφανώς- γιατί θέλω να καταστρέψω κάτι. Δεν θέλω να ξέρουν με ποιους μιλάω τι κάνω τι τρώω κλπ (κι αφού όσοι κάνουν τις καταστροφές είναι γνωστοί δεν χρειάζονται κι όλας.. )
Σχετικα με τις καμερες συμφωνω.. Επισης να προσθεσω κ το αλλο πως στην ουσια δεν "υπηρχε" το ασυλο οπως το εννοουμε, λαμβανοντας υποψιν οτι στο χωρο του πανεπιστημιου εδω κ πολλα χρονια μπαιναν κ εξακολουθουν να εισερχονται αστυνομικοι με πολιτικα προσπαθωντας να αποσπασουν πληροφοριες κ να προσεγγισουν τις γνωστες-αγνωστες κλικες.. (ειναι αληθεια αυτο, στη σχολη μου τουλαχιστον συμβαινει..)
Και προφανώς Τώρα αν η κατάληψη προσφέρει κάτι είναι άλλο θέμα, όπως κι άλλο θέμα είναι το τι μπορείς να κάνεις για να αντιδράσεις σε κάτι που θέλουν να σου επιβάλλουν.
Εξαρταται πως τον χρησιμοποιει καποιος τον τροπο αντιδρασης κ το κινητρο... δυστυχως μετεπειτα συνηθως καταστρεφεται κ παυει ο αρχικα επιδιωκομενος σκοπος...