Originally Posted by
Lou!
δεν το εχω ψαξει πολυ με το τι γινεται με τη σχεση συνειδητοτητας κ σωματος/υλης, αν κ ειναι μεσα στα ενδιαφεροντα μου, καθως απτεται αμεσα της μεταφυσικης!
σιγουρα δεν πιστευω στο δυιστικο σχημα του Πλατωνα οτι υπαρχει μια ψυχη ανεξαρτητη απο το σωμα. αυτο νομιζω οτι ειναι μεγιστη μπαρουφα για τα σημερινα δεδομενα γνωσης που εχουμε. τον Πλατωνα στην εποχη που ζουσε μπορουμε να τον δικαιολογησουμε, αλλα τους σημερινους παπαδες κ τους "πιστους χριστιανους" με τπτ! :)
εχω ακουσει την ενδιαφερουσα, αλλα κ mind-blowing αποψη, οτι δεν δημιουργει ο εγκεφαλος τη συνειδητοτητα (consciousness), αλλα το αντιστροφο. δηλ οτι η συνειδητοτητα παραγει την αισθηση του σωματος, της υλης, κ αρα κ τους εγκεφαλου. μεσω αυτης της εξηγησης, μπορει να εξακολουθει να υπαρχει η συνειδητοτητα μετα το θανατο του ανθρωπινου εγκεφαλου. καταστρεφεται ο εγκεφαλος κ το σωμα, αλλα η συνειδητοτητα παραμενει, ως προϋπαρχουσα της υλης.
ομολογω οτι οταν το πρωτοακουσα, ηθελα να πω σε αυτον που μου το ειπε: " φιλε, λες μαλακιες!". αλλα επειδη ο συγκεκριμενος ειχε πει πολλα ενδιαφερονα πραγματα, ειχε κερδισει το σεβασμο μου κ ετσι, ειπα να το κρατησω στην ακρη του μυαλου μου με διαθεση σκεπτικισμου, προς σχετικη διερευνηση!
η εξισωση του einstein E=mc^2, ειναι μια εξισωση που περιγραφει οτι η ενεργεια στο συμπαν μπορει να μετατρεπεται σε υλη κ αντιστροφα. οι μετατροπες της υλης σε ενεργεια κ της ενεργειας σε υλη ειναι κατι που εχει παραδεχτει η συγχρονη φυσικη οτι γινεται.
αν πραγματικα η συνειδητοτητα δημιουργει υλη κ η υλη συνειδητοτητα, κ ειναι μια αλληλοτροφοδοτουμενη διαδικασια ολο αυτο, ισως ετσι μπορει να εξηγηθει πως οταν απουσιαζει ενα ποδι, ο αλλος νιωθει ακομα το ποδι που του λειπει κ διαφορα αλλα τετοια!
τρομερα ενδιαφερον θεμα παντως!!!