Originally Posted by
RainAndWind
Γιάννη, έχω την εντύπωση πως έφτιαξες έναν ιδεατό χαρακτήρα και τρέχεις πίσω του. Ένα μοντέλο του "πώς θα έπρεπε να είμαι" και συγκρίνεις τον εαυτό σου διαρκώς με αυτό το έπρεπε. Αυτό που έχεις είσαι εσύ. Αν για να χαρείς τη ζωή σου χρειάζεται να περιμένεις να αποκτήσεις πράγματα, έστω και ψυχολογικής διάστασης, ίσως να αφήνεις τη ζωή να περνάει στην αναμονή ενός "πιο εξελιγμένου εαυτού".
Όχι ότι είναι φυσικά κακό να προσπαθούμε να αποκτήσουμε ιδιότητες που θα μας βοηθήσουν, αλλά αναρωτιέμαι, μήπως υπάρχει περίπτωση κάποιες φορές να πολεμάμε να γίνουμε κάτι που δεν είναι για μας? Μου φαίνεται πως πασχίζεις στη ζωή, και η ζωή δεν θα έπρεπε να είναι πάσχισμα, αλλά ζωή. Σκέψου αν το θες πως μοιάζει κάπως σαν μια αιώνια δίαιτα αυτό που έχεις φτιάξεις στο μυαλό σου. Θα είμαι ευτυχισμένος αν φτάσω σε τούτα τα κιλά. Βάζοντας έναν μακρινό στόχο, που εκεί στηρίζουμε ένα οικοδόμημα φαντασιακό, εκεί εναποθέτουμε τις ελπίδες για μια μελλοντική ευτυχία. Μήπως κάνεις κάτι ανάλογο? Γιατί η φράση "κάποιοι από μας έχουν ακόμα πολύ δρόμο για να βρουν την ευτυχία", ίσως είναι σαν εκείνο το τζιν που έχω στην ντουλάπα μου εδώ και χρόνια. Γιατί ΚΑΠΟΤΕ μπορεί να το ξαναφορέσω. Ναι, όταν παγώσει ο ήλιος. λολ