Διαταραχες πανικου και αγοραφοβια που οπως καταλαβαινεις με εχουν οδηγησει και σε καταθλιψη...
Printable View
Διαταραχες πανικου και αγοραφοβια που οπως καταλαβαινεις με εχουν οδηγησει και σε καταθλιψη...
Αγαπητε μου Δημητρη,τα λεμε τοση ωρα στο msn...και τωρα διαβασα και το θεμα σου... να σου πω αλλη μια φορα οτι εισαι ενα υπεροχο παιδι,με πολλες ευαισθησιες...
Ειλικρινα λυπαμαι,περνας και εσυ παρα πολλα...οι δυο κολλητοι μου ειναι gay(αν και δεν μαρεσει αυτη η λεξη,εγω σας λεω παιδια διαφορετικα)το εχω ζησει απο πολυ κοντα,ξερω πως ειναι να κρυβεσαι,αλλα ξερω και απο τον αλλο κολλητο μου πως ειναι να δεχτεις εσυ πρωτος τον εαυτο σου και να μιλησεις,και θα δεις οτι θα βρεις ανθρωπους να σε δεχτουν..
τωρα για την οικογενεια σου,και εγω ενιωθα οτι δεν με καταλαβαινουν,τους ενιωθα πολυ μακρια,μεχρι που με ειδαν σε κριση πανικου...και μιλησα..αυτη ειναι η συμβουλη μου...μιλα για την καταθλιψη σου,μην τα κρατας μεσα σου χαρα μου....
Την μεγαλυτερη συμβουλη που μου δωσανε ποτε ξερεις ποια ειναι?
\'\'ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ\'\'γιατι?γιατι αν δεν αγαπησεις πρωτα εσυ τον εαυτο σου δεν προκειται να σαγαπησει κανεις...αν δεν πιστεψεις εσυ στον εαυτο σου..δεν προκειται να πιστεψει κανεις...βρες τον εαυτο σου!!!Δεν σου λεω λογια του αερα.κ εγω παλευω...και εγω προσπαθω για ολα αυτα!Μην υποτιμαμε λοιπον τον εαυτο μας,μην τον μισουμε...γιατι?γιατι δινουμε τροφη στουσ δολοφονους μας...γιατι ειναι η μοναδικη αποδειξη οτι μας σκοτωσανε..
Μηπως βγηκα απο το θεμα?ισως,συγγνωμη!!!
* \"Να θυμάσαι ότι η θεïκότητα είναι ο πραγματικός εαυτός του ανθρώπου\"
* \"Διάβασε τα κατάστιχα του χθες και θα καταλάβεις ότι ακόμα χρωστάς στους ανθρώπους και στη ζωή\"
* \"Η αγάπη δε δίνει τίποτα παρά μόνο τον εαυτό της, και δεν παίρνει τίποτα παρά απο τον εαυτό της\"
* \"Όταν είσαι λυπημένος, κοίταξε ξανά μέσα στην καρδιά σου και θα δεις ότι πραγματικά κλαις για εκείνο που υπήρξε η χαρά σου\"
* \"Όταν λες τα προβλήματα σου σε κάποιον, καταθέτεις μαζί και την καρδιά σου. Εάν αυτός έχει μεγάλη καρδιά σ΄ευχαριστεί. Εάν είναι μικρόψυχος, σε περιφρονεί\"
Χαλίλ Γκιμπράν :mad:
Καλέ μου oddserver , αν και καθυστερημένα διάβασα όλα τα μηνυματα.
Αχ αχ! Οι καιροί αλλάζουν και αλλάζουν τόσο δραματικά για τους νέους ανθρώπους.
Η δικη μου γενιά όταν είμασταν εικοσι χρονών ζούσαμε τα μεγάλα υπαρξιακά διλήματα του Σάρτρ, του Καμύ, της παγκόσμιας επανάστασης... Εκεί να δείτε διλήματα. Με την επανάσταση ή με την αστική τάξη?
Η απόφαση σου να παρεις θέση κινδύνευε να σε οδηγήσει στην εξορία της Μακρονήσου..
Ζούσαμε την αγωνία \"τι θα φάω σήμερα\" αλλα δεν μας πείραζε καθόλου γιατί ελπίζαμε. ελπίζαμε ότι η ευτυχία ήταν μια δρασκελιά αποσταση απο εμάς.. Τότε το να είσαι 20 χρονών ήταν ευλογία γιατί είχαμε μεγάλα όνειρα, ελπίδες, κουράγιο και συντροφικότητα... ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΑΝ ΜΟΝΟΙ!
Λέτε να είμασταν η ιδανική γενιά? Μπα! πριν ο αλέκτωρ λαλίσει προδοθήκαμε και εμείς απο τους \"γονείς\" μας. Η επανάσταση αντικαταστάθηκε με μια θέση σε ένα υπουργείο, ο επαναστάτης και ήρωάς μου του Γαλλικου Μάη του ΄68 έγινε ευρωβουλευτής με αρμάνι κοστούμι.. και εγω κατέληξα να πετάξω το κομμουνιστικό μου αμπέχωνο και να φορέσω ταγεράκι στελέχους πολυεθνικής.
Ε, πολυλογώ σαν .. γιαγιά!
Πονάω πολυ κάθε φορά που μαθαίνω μια τέτοια ιστορία, που γνωρίζω παιδιά με τόσα αδιέξοδα που \"εμείς\" τους τα παραδώσαμε.
Τα διλήματα σήμερα άλλαξαν. Φροντίσαμε \"εμείς\" να τα αλλαξουμε. Δεν αφήσαμε τίποτε πίσω μας τελικά? Σας παραδώσαμε ενα κενό και στο κενό βουτήξατε. Και είμαστε εντελώς ανίκανοι να σας απλώσουμε το χέρι. Είστε μόνοι! Αυτή ειναι ίσως η διαφορά μας . Εμείς τότε δεν είμασταν μόνοι. Είμασταν \"σύντροφοι\", ο ένας προστάτευε την ζωή του άλλου και αυτός ο άλλος τις περισότερες φορές ήταν εντελώς άγνωστός μας. Αλλά και για μας ήρθε η μοναξιά αργότερα... τώρα..
Λοιπον τώρα καταλήξαμε (σαν κοινωνία) να έχουμε δυο μοναξιές. Την δική μας (των γονιών σας) και την δική σας. Καμία επικοινωνία. Απλή (?) συγκατοίκηση η οικογένεια. Να μπουκώνουμε τα παιδιά με κινητά , να τα βάλουμε μπροστά σε οθόνες υψηλής τεχνολογίας και ξέρετε γιατί ? Για να μην μας κάνετε ερωτήσεις. Δεν αντέχουμε τις ερωτήσεις σας, δεν αντέχουμε την κοφτερή ματιά σας, δεν αντέχουμε την ειλικρινειά σας, δεν αντέχουμε την αλήθεια σας.
Μια κοινωνία σε κατάσταση κρίσης. Μια κοινωνία (μια παγκόσμια κοινωνία) σε κατάσταση πανικού. Και εσείς να ζείτε το δικο σας δράμα.. αλλά και εμείς ζούμε το δικό μας επίσης. Θα συναντηθούμε ποτέ άραγε ? Θα ενώσουμε ποτέ τις δυνάμεις μας ? θα αγαπηθούμε?
ισως αυτό να είναι το ζητούμενο της συγχρονης κοινωνίας που σφαδάζει απο τις αντιθέσεις : των γενιών. των φύλων, των πολιτισμών, των θρησκειών, των πολυεθνικών. Της κοινωνίας που κατάφερε το ακατόρθωτο : να θυσαυρίζει ενώ παιδιά πεθαίνουν για ένα ποτήρι νερό.
Πρέπει να βρείτε τον εαυτό σας μέσα απο αυτές τις κοινωνικές αντιθέσεις που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έγιναν αντιθέσεις της δικής σας ζωής. (τα αδιέξοδα στις σχέσεις των δυο φυλων κατέληξαν σε ομοφυλοφιλία).
Δεν ξέρω πόσοι απο εμάς (την γενιά μου)βρήκαμε τελικά τον δρόμο μας, αλλά είναι το πεπρωμένο της κάθε γενιάς να αναζητήσει και να βρει τον δικό της. Αφήστε τους γονείς να λύσουν τα δικά τους αδιέξοδα, ειναι ο δικός τους δρόμος.
Προχωρείστε μπροστά. Με πόνο, με πληγές, με κλάμα για πολλούς απο εσάς. Αλλά προχωρείστε. Η κίνηση ειναι πρόοδος , η αδράνεια είναι καταστροφή.
Προχώρα φίλε μου. Σπάσε το κεφάλι σου στον τοίχο (που λέει ο λόγος) αλλά προχώρα και αποφάσισε ό,τι θέλεις τη ζωή δική σου , καταδική σου! Ο,τι θέλεις να την φέρεις στα δικά σου μέτρα...
Το μονο που μπορώ να σου πω απο εδω είναι \"συγνώμη\". Συγνώμη για το τίποτε που αφήσαμε πίσω μας, για το κενό που σας κληροδοτήσαμε... συγνώμη για όσες φορές οι γονείς σας με κομπασμό σας λένε \" εγώ στην ηλικία σας\"...
Καλή δύναμη!
Σε ευχαριστώ πολύ black rose!Αυτά που λες με συγκίνησαν πάρα πολύ...και με προβλημάτισαν... Τα λέει όλα η γνωστή έκφραση ... \"αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα\"... για τα άλλα τα πολιτικά και θρησκευτικά δεν έχω να προσθέσω τίποτα...
Με κάλυψες... στην αναζήτηση είμαι... ψάχνω τον εαυτό μου...
black rose φοβερό το κειμενό σου!
με άγγιξε πραγματικά!!!
έχεις φοβερή \'\'πένα\'\' και έναν \'\'πλούσιο\'\' συναισθηματικό κοσμο!
απλά φοβερό!δεν έχω τπτ άλλο να πω...
Kapws arga grafw se ayto to thema,einai kai kapws palio,omws eniwsa thn anagkh na grapsw kati kai apo emena,an kai oloi sas eipate kapoia pragmata pou tha thela na pw.Tha anaferthw sygkekrimena sthn seksoualikothta sou.An file mou eisai ontws omofylofilos ayto tha to katalaveis sthn poreia kai otan to katalaveis tha eisai pia sigouros,den tha amfivalleis gia tipota.To an pisteueis oti eisai den ysxiei.To na exeis to sthenos na to paradexteis ston eayto sou prwton kai kyroteron shmainei oti pia to exeis katalavei kai thelei dynamh na katalaveis ti akrivws eisai.To oti hsoun anasfaleis me to swma sou h me ton eayto sou ayto isws se exei odhghsh sthn lysh opws eimai \"diaforetikos\" ,den anhkw me tous allous giati opws anaferes dieferes akoma kai sthn paidiki alla kai efiviki sou hlikia.Enw oi alloi evgainan kai ekanan ayto kai ayto klp.Isws na mhn eisai kan omofylofilos,apla esy evales ayth thn \"tampela\" ston eayto sou apla gia na dikaiologiseis tis katastaseis ths zwhs sou.Apo thn allh an eisai sigouros tote tha prepei na to eksakrivwseis me ton eayto sou,na to dextheis kai na valeis mpros tis mhxanes sou gia anthrwpous me katanohsh opou tha tous milhseis,tha se dexthoun kai meta tha proxwrhseis kai se sxeseis.Omws einai shmantiko na to katanohseis,dhladh to ti akrivws niwtheis..Pospathise na kaneis desmo me kapoia kopela kai den einai anagkh amesws na ginei h prwth sou fora, kane desmo,prospathise na thn afhseis na se plhsiasei,na aggiksei thn psyxh sou kai pou ksereis isws telika apla na anazhtas agapi kai oxi sygkekrimeno fylo..Apla skepsou to!
Kai kati teleytaio..den xreiazesai kanenan na sou pei poso omorfos eisai shmera,mono o eaytos sou sou dinei kapoies aksies,oi alloi apla tis epanalamvanoun!!!EYXARISTW!
Ευχαριστώ alterego για τα ωραία σου λόγια... Ναι , κάπου εκεί έχω καταλήξει και εγώ... Είμαι ποιο άνετος τώρα... πάω καλά νομίζω... Έχω καιρό να μπώ στο forum αλλά το παρακολουθώ καμιά φορά... Δεν σας ξεχνώ... για την ώρα, Γειά!
Και έχετε θάψει αυτό το θέμα τόσο βαθιά που δεν σας αγγίζει καθόλου.Αν για παραδειγμα προσπαθήσω να συζητήσω κάτι που να ξεφεύγει απο τα όρια[επαγγελματικό μέλλον,χρήματα,σχολή] με τους γονείς μου , θα μου πουν \"Ασε τις φιλοσοφίες που λες με τους αλλους αποτυχημένους,αντι να κάτσεις να διαβάσεις τίποτα για τη σχολή σου ασχολείσε με μαλακίες\".Quote:
Λοιπόν τώρα καταλήξαμε (σαν κοινωνία) να έχουμε δυο μοναξιές. Την δική μας (των γονιών σας) και την δική σας. Καμία επικοινωνία. Απλή (?) συγκατοίκηση η οικογένεια. Να μπουκώνουμε τα παιδιά με κινητά , να τα βάλουμε μπροστά σε οθόνες υψηλής τεχνολογίας και ξέρετε γιατί ? Για να μην μας κάνετε ερωτήσεις. Δεν αντέχουμε τις ερωτήσεις σας, δεν αντέχουμε την κοφτερή ματιά σας, δεν αντέχουμε την ειλικρινειά σας, δεν αντέχουμε την αλήθεια σας.
Εντάξει ειναι απαραίτητο για έναν νέο να μπορεί να σταθεί οικονιμικά ανεξάρτητος.Αλλά όταν έχει τραυματιστεί ο ψυχισμός του η καθημερινότητα του γίνεται ένα μαρτύριο με βασανιστηκές υποχρεώσεις που ειναι αδύνατο καμια φορά να διεκπαιρώσει απο την απέραντη ψυχική κόπωση.
Μοναδικός σκοπός έχει γίνει η κατανάλωση.Και δυστυχώς έχουμε κλειστεί στον ευατό μας και η σκέψη μας και τα ενδιαφεροντα μας περιορίζονται ολο και περισσότερο..Δυνατος ειναι αυτος που μπορει και πάεει εναντια σε αυτο.Και εγώ δυστυχώς τώρα προσπαθώ να ξεφύγω απο το βάλτο που ήμουν.Κόντρα στη συνήθεια.
Και ύστερα BlackRose χρειαζόμαστε ψυχολόγους και ειδικούς(που έχουν γινει μόδα τελευταία) για να ξεφύγουμε(αν ποτε) απο τη δυσαρεστη κατασταση που ειμαστε οι οποιοι ως άνθρωποι μπορεί να βιώνουν και αυτοι το ιδιο δυσάρεστες καταστάσεις.(αναλογιστείτε πόσοι σπουδάζουν ψυχολογια και έχουν καταθλιψη). Και πιστεύω πως τη βοήθεια που μπορεί να σου δώσει ενας φίλος δεν μπορεί να στη δώσει ένας ψυχό.Διότι ο ψυχό έχει τα δικά του προβλήματα να ασχοληθεί + των πολλών πελατών του.Δεν μπορώ να πω πως ειμαι κατά των οποιοδήποτε \"ειδικών\" γιατί μερικους μπορεί να τους βοηθούν.Δεν ξέρω πως θα ήμουν αν έτρωγα αυτό έχω βάλει στην υπογραφή μου.Ίσως κάτι καλυτερο ίσως κάτι χειρότερο.
http://www.getpharma.com/Product/33960/scanladose1.jpg
Aυτό μου είπαν να τρώω
Black rose... dineis anagnorisi stoys ponoys kai tis anisixies tis genias mas....
....anakoyfisi...
...i alithia soy gia tis monaksies isxii.. distixos.... polla traymata...kai apo piso oi goneis mas... poli monaksia...
...emeis ti tha kanoyme omos?.....eyti einai i aporia pia...
Να \' σαι πάντα καλά Black Rose! Ακόμα και άνθρωποι της προηγούμενης γενιάς που σκέφτονται έτσι εμένα μου δίνουν κουράγιο. Μην νομίζεις ότι είναι και τόσοι πια. Κάτι που είχες μέσα σου δεν το έχουν σκοτώσει γι\' αυτό είσαι ζωντανός κι ωραίος! Μην νομίζεις, τους φτύνουμε κατάμουτρα αυτούς που δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι όλα αυτά που γράφεις. Εγώ και άλλοι είμαστε σαν το μαύρο σπυρί στη μύτη τους και μας εχθρεύονται νομίζω επειδή είμαστε κάτι σαν καθρέφτης που τους δείχνει πόσο άσχημοι είναι, αυτοί της προηγούμενης γενιάς (αλλά και τόσοι πάρα πολλοί της νέας) που δεν μπορούν να καταλάβουν αυτά που έγραψες. Οι νέοι είμαστε και λίγο πιο τσαούσιδες, κι ενώ εκείνοι της δικής σας γενιάς και νοοτροπίας είναι λίγο λιγότερο \"αντιδραστικοί\" σε εκείνους που θέλουν την \"porsche τους και την ηλίθια τους γκόμενα\" εμείς, τα παιδιά σας, είμαστε πολύ πιο \"άγριοι\" ;) Απλά γιατί είμαστε αυτοί που είμαστε και όσο και να πασχίζουν να μας κάνουν να \"ασπαστούμε\" τι νέες \"αξίες\" (χαααχαχα!) τόσο τους δείχνουμε αυτό που είναι: ένα τίποτα.
Αλλά είναι και η πικρή αλήθεια ότι εσείς είχατε ο ένας τον άλλο και ένα όνειρο. Πλέον η συντροφικότητα δεν έρχεται τόσο εύκολα όπως ερχόταν στην εποχή σας, μόνο επειδή ασπαζόσασταν κάτι και αυτό έβγαζε την συντροφικότητα, πηγαία, από τον έναν στον άλλο. Σήμερα είναι οι αξίες αυτές που ενώνουν, κι αυτές που χωρίζουν. Η κοπέλα που μου αρέσει δεν έχει σχέση με τη δική σας \"φράξια\", εκείνης της γενιάς. Προέρχεται από το \"αντίθετο\". Όμως έχουμε ίδιες αξίες για τη ζωή. Ναι, είμαστε σε μειονεκτική θέση, η νέα γενιά, γιατί ποτέ δεν θα έχουμε αυτή την συντροφικότητα που χαρακτήριζε τη γενιά σας. Αλλά, ίσως, είμαστε και πιο ελεύθεροι. Αυτό ίσως να φοβίζει.
Όμως έκανες κι ένα \"φάουλ\" :)
Αν ο φίλος oddserver διαπιστώσει ότι είναι τελικά ομοφυλόφιλος τότε αυτό δεν είναι επειδή υπάρχει μοναξιά. Οι ομοφυλόφυλοι γεννιώνται έτσι, όπως και οι ετερόφυλοι. Οπότε μην ζητάς συγνώμη. Γιατί δεν είναι ένα \"λάθος\". Ούτε δικό σας, ούτε βέβαια δικό του, ούτε λάθος γενικότερα. Απλώς γεννήθηκε με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Αν υπάρχει κάποιο λάθος είναι στο στίγμα και σε κάθε είδους στίγμα που δίνει η κοινωνία.
Αγαπητέ oddserver,
σε μερικές περιπτώσεις η αυτοκτονία είναι η καλύτερη λύση.
Πιστεύω πώς η περίπτωση σου είναι μία απο αυτές , καλή τύχη!
Και μην απογοητευτείς αν δεν τα καταφέρεις με την πρώτη , κανείς δεν ειναι τέλειος.
Υ.Γ.: Χάπια + ποτό = καλύτερο combo !
Τάσο,
από τη μια μεριά θέλω να σε καλωσορίσω στο e-psychology,
από την άλλη μεριά να σε παρακαλέσω να ξαναδιαβάσεις το μήνυμα που έγραψες και να το τροποποιήσεις το συντομότερο δυνατό.
Tasos. η τροποποίηση γίνεται εντός 24ώρου. μετά πάει το μήνυμα, άμπρα-κατάμπρα κι εξαφανίστηκε!
Αγαπητε odd γεια σου,
εχω προβληματιστει πολυ απο αυτα που γραφεις γιατι εχω και εγω ενα γιο που ειναι 7 χρονων (μοναχοπαιδι) τον οποιο τον λατρευω αλλα νομιζω οτι του κανω το ιδιο κακο που εκανε εσενα η μητερα σου, ενα δηλαδη μαλθακο παιδι χωρις να τον αφηνω να παιρνει πρωτοβουλιες. Δηλαδη ολη μερα τον κανακευω, τον ντυνω, του τα πηγαινω ολα \"στο χερι\" και γενικα του συμπεριφερομαι σαν μωρο. Το κανω απο την μεγαλη μου αγαπη για αυτον. Θελω σε παρακαλω να μου πεις αν η μητερα σου σε μεγαλωσε καπως ετσι μηπως και το προλαβω τωρα που ειναι νωρις...
Οσον αφορα για τις σεξουαλικες σου προτιμησεις επετρεψε με να αμφιβαλλω και εγω για το οτι εισαι gay. Με αυτα που λες φαινεται οτι ακομα ψαχνεσαι... Μην βιαζεσαι λοιπον να βγαλεις συμπερασμα και να πιεσεις εν μερη τον εαυτο σου γιατι πιστευω οτι κατα βαθος το κανεις για να εκδικηθεις την μητερα σου. Αν παλι εισαι σιγουρος, πες το μια ωρα αρχιτερα γιατι ετσι θα ανακουφιστεις αν και στην αρχη θα εχεις πολλα προβληματα μεχρι να το αποδεχτουν οι αλλοι. Εχω ενα φιλο που ειναι gay και μου ειπε οτι αρχισε να ζει ελευθερα απο την στιγμη που το παραδεχτηκε στους γονεις του